Προς το περιεχόμενο

Διαφορες 9600gt με 9600gt σε σχέση με το openGL ???

takis3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα δοκιμασα 2 καρτες 9600 gt 512mb διαφορετικης μαρκας και ίδιου χρονισμού.Η πρωτη που γυρισα πισω στο καταστημα δεν εγραφε οτι υποστηρίζει hdmi και επειδη με ενδιεφερε αυτη η δυνατότητα και ηθελα να είμαι σιγουρος οτι θα το υποστηρίζει την επεστρεψα στο μαγαζι και πηρα άλλη μάρκα με ίδια χαρακτηριστικά ( εκτος στο openGL) και που υποστηριζε επισημα hdmi.Και ενω περίμενα οτι στα games θα εχουν την ίδια αποδοση παρατήρησα οτι οι φωτισμοί της πρωτης κάρτας στο farcry2 ήταν εντυπωσιακοί ενω στην δευτερη μου έδειχναν καπως "ψευτικοι".Η πρωτη καρτα υποστηριζει openGL 2.1 ενω η δευτερη 2.0 και αποσο είδα μονο αυτή ήταν η διαφορά τους.

Το ερώτημα λοιπόν είναι : είναι πιθανόν να χρησιμοποιειται και το openGL στο farcry2 και αυτός να είναι ο λόγος που υπάρχει διαφορά στο φωτισμό του παιχνίδιου αφου οι 2 κάρτες υποστηρίζουν διαφορετικη έκδοση openGL ?Είναι κάτι άλλο που μπορεί να ευθύνεται?

Φυσικά έχω κάνει εγκατάσταση απο την αρχή τους drivers και στις 2 καρτες.

• Moderators
Δημοσ.

Την οθονη με το ίδιο μεσο τη συνδεσες?

Α και απλα να αναφερω οτι με ενα καλωδιο DVI->HDMI μια χαρα θα υποστηριζε και η ''αλλη'' HDMI συνδεση.

Δημοσ.

Ναι με το ιδιο καλωδιο απο dvi σε vga.Διαβασα σε ενα site που κανουν hardware test οτι οι καρτες πέρνουν μια πιστοποιηση οταν είναι απόλυτα συμβατες με όλες τις τηλεορασεις για HDMI .Όσες έχουν αυτή τη πιστοποίηση, γραφουν και στο κουτι της συσκευασίας και στις οδηγιες οτι υποστηρίζουν hdmi επίσημα και παρέχουν και τον αντάπτορα απο dvi σε hdmi.

Αν δεν έχουν την πιστοποίηση αποφεύγουν να το αναφέρουν επίσημα και δεν περιέχουν τον αντάπτορα μετατροπης για να μην είναι υπεύθυνοι για τυχόν ασυμβατότητες.

Βέβαια δεν ξερω πόσο πιθανό είναι να πετύχεις τηλεόραση που δεν είναι συμβατη με μια κάρτα που δεν έχει πιστοποιηση hdmi αλλα για να είμαι σίγουρος την άλλαξα.

Μαλιστα σε αυτή που είχα πριν σε ένα τεστ που της έκαναν στο site για hdmi το αποτελεσμα δεν ηταν καλο αλλα το δικαιολογουσαν επειδη η καρτα δεν ειχε πιστοποιηση hdmi και έλεγαν οτι πέζει ως "optional".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...