Greek-Chater Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Καλησπερα απο οσο διαβασα αν παρω με 9600GT εχω τεσσερις ωρες αυτονομια αντι για 5 που λεει στο store της η apple.... Σκεφτομαι να το παρω απο εδω με Αμερικανικο πληκτρολογιο κτλπ.... http://www.amazon.de/Apple-MacBook-MB470-Notebook-2-4GHz/dp/B000E3CNLC/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=ce-de&qid=1226323993&sr=8-3 Τι λετε?
kpartsi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δεν κατάλαβες.... Τα καινούργια MacBook Pro έχουν και τις δύο κάρτες γραφικών εγκατεστημένες ταυτόχρονα και αναλόγως τις ανάγκες σου περνάς από την μία στην άλλη... Άμα θές επιδόσεις ενεργοποιείς την 9600, άμα θές χαμηλές θερμοκρασίες και μεγάλη αυτονομία όταν είσαι με μπαταρία απενεργοποιείς την 9600 και περνάς στην 9400... Εγώ έχω μόνιμα ενεργοποιημένη την 9400 και μόνο όταν είναι να χρησιμοποιήσω μερικές εφαρμογές (κυρίως παιχνίδια) περνάω στην 9600. Λέγεται ότι με την άφιξη του Snow Leopard την καινούργια χρονιά, θα υπάρχει πλήρης υποστήριξη από το λειτουργικό στη διπλή κάρτα γραφικών. Θα είναι μόνιμα ενεργοποιημένη η 9400 και μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις που θα είναι απαραίτητη υψηλή γραφική δύναμη θα μπαίνει σε λειτουργία αυτόματα και η 9600 (εκείνη τη στιγμή θα είναι ενεργοποιημένες και οι δύο ταυτόχρονα συνδυάζοντας την ισχύ και των δύο). Μακάρι να το κάνουν έτσι. Σήμερα το μόνο μειονέκτημα αυτής της λύσης με το Leopard, πέρα ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία δεδομένη χρονική στιγμη μόνο μία από τις δύο και όχι και τις δύο μαζί, είναι ότι για να περάσεις από την μία κάρτα στην άλλη θα πρέπει να κάνεις αναγκαστικά log out. Δεν παίρνει πάνω από 5 δευτερόλεπτα αλλά σε αναγκάζει να κλείσεις όλες τις εφαρμογές που έχεις ανοιχτές και τις ξανανοίξεις. Η αυτονομία με μπαταρία τόσο είναι θεωρητικά, όσο διάβασες... Γύρω στις 4 ώρες με ενεργοποιημένη την 9600 και λίγο πάνω από 5 ώρες με ενεργοποιημένη την 9400... Βέβαια σε κανονικές συνθήκες στην δικιά μου περίπτωση με την 9400 ενεργοποιημένη, την οθόνη με ανεβασμένη την φωτεινότητα στο 90% περίπου, σκληρό δίσκο να μην σβήνει ποτέ και wifi πάντα αναμμένο, εγώ φτάνω γύρω στις 4 ώρες. Το μοντέλο που θέλεις εσύ επειδή έχει επεξεργαστή χαμηλότερης συχνότητας και χαμηλότερης κατανάλωσης θεωρητικά θα έχει λίγο καλύτερη αυτονομία, ίσως μερικά λεπτά παραπάνω. Για το κατάστημα που θέλεις να το αγοράσεις δεν ξέρω να σου πώ...
blk88memorz Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Έτσι όπως τα λέει ο kpartsi είναι. Μόνο που το amazon κάνει αποστολές ηλεκτρονικών ειδών μόνο στη χώρα του. Έτσι το amazon.de κάνει τέτοιες αποστολές μόνο σε Γερμανία και Αυστρία. Βέβαια υπάρχουν γερμανικά συγκεκριμένα eshops ,αν θές, που κάνουν αποστολές στην Ελλάδα.
alexjm Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Έτσι όπως τα λέει ο kpartsi είναι.Μόνο που το amazon κάνει αποστολές ηλεκτρονικών ειδών μόνο στη χώρα του. Έτσι το amazon.de κάνει τέτοιες αποστολές μόνο σε Γερμανία και Αυστρία. Βέβαια υπάρχουν γερμανικά συγκεκριμένα eshops ,αν θές, που κάνουν αποστολές στην Ελλάδα. οff topic Ήμουν και εγώ στο live της φώτος στο άβαταρ σου. offtopic
blk88memorz Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 οff topic Ήμουν και εγώ στο live της φώτος στο άβαταρ σου. offtopic OFF TOPIC Πλάκα κάνεις! Εγώ δεν ήμουνα βασικά απλά επειδή είναι συγκροτηματάρα και επειδή είναι berlin (σωστά; ) το κότσαρα στο avatar μ
alexjm Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 OFF TOPIC Πλάκα κάνεις! Εγώ δεν ήμουνα βασικά απλά επειδή είναι συγκροτηματάρα και επειδή είναι berlin (σωστά; ) το κότσαρα στο avatar μ Όταν είχαμε πάει, είχα δεί πολλούς έλληνες με αυτήν την φωτο σαν αβαταρ..
Greek-Chater Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μα και εγω απο Γερμανια θα το παρω...
kpartsi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μα και εγω απο Γερμανια θα το παρω... Εσύ που μένεις;;; Ελλάδα;;; Σου λέει ότι το Γερμανικό Amazon δεν κάνει αποστολές Ελλάδα. Υπάρχουν όμως άλλα γερμανικά eshops που κάνουν.
Greek-Chater Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Eγω εχω εναν ξαδερφο που θα ερθει τα χριστουγεννα ... αλλα του ζητησα αγλλικα (Αμερικανικα) λογισμικο κ πληκτρολογιο... εσεις που το πηρατε για πειτε ειναι αρκετα βαρυ?>
kpartsi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Άμα είναι να στο φέρουν κανένα πρόβλημα... Εγώ το πήρα από Apple Ιταλίας, με αμερικάνικο πληκτρολόγιο, το λειτουργικό σύστημα και το λογισμικό είναι το ίδιο σε όλα τα κράτη και εσύ του βάζεις κατά την εγκατάσταση ή μετά την εγκατάσταση τις γλώσσες που θέλεις, αν είναι διαθέσιμες. Για παράδειγμα ελληνικά θα μπορείς να διαβάζεις και να γράφεις άνετα αλλά το λειτουργικό και τα προγράμματα θα τα έχεις στα αγγλικά. Όχι δεν είναι καθόλου βαρύ. Είναι ένα μικρό λεπτό βαλιτσάκι με χερουλάκι, σαν χαρτοφύλακας, βάρους 4.5 κιλών περίπου....
Greek-Chater Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Με προβληματιζει το μεγεθος και το βαρος του... θελω να το κουβαλω συνεχεια μαζι μου και οι περισσοτεροι μ λενε να παρω το 13,3 ... λενε οτι χανει την φορητοτητα του ... και οτι δεν μπορεις να το παρεις στα ποδια σου και να κανεις μια δουλεια... -----Προστέθηκε 11/11/2008 στις 12 : 40 : 07----- Φιλε στο επισημο σιτε λεει οτι εχει βαρος 5.5 pounds (2.49 kg)1
iced Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Καλα νομιζω χανουμε το νοημα αν μιλαμε για βαρος... Το βαζεις σε μια τσαντα κυριλε-αθλητικη και το εχεις μαζι σου. Θα ηθελες ενα παναλαφρο που να γκαριζουν οι ανεμιστηρες?? Εχει και μια αρχιτεκτονικη γιαυτο και ειναι ελαχιστα πιο βαρυ. Τι ενοεις δεν μπορεις να το παρεις στα ποδια σου για να κανεις μια δουλεια?
haHa Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Φιλε στο επισημο σιτε λεει οτι εχει βαρος 5.5 pounds (2.49 kg)1 Ο φιλος πριν μιλησε για το βαρος της συσκευασιας.. Νομιζε οτι αυτο σε ενδιεφερε για την αρχικη μεταφορα στο αεροδρομιο. Το κανονικο βαρος του ειναι 2.49kg οπως λες και ειναι απο τα ελαφρυτερα 15.4" , αν οχι το ελαφρυτερο.
kpartsi Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Με προβληματιζει το μεγεθος και το βαρος του... θελω να το κουβαλω συνεχεια μαζι μου και οι περισσοτεροι μ λενε να παρω το 13,3 ... λενε οτι χανει την φορητοτητα του ... και οτι δεν μπορεις να το παρεις στα ποδια σου και να κανεις μια δουλεια... -----Προστέθηκε 11/11/2008 στις 12 : 40 : 07----- Φιλε στο επισημο σιτε λεει οτι εχει βαρος 5.5 pounds (2.49 kg)1 Ο φιλος πριν μιλησε για το βαρος της συσκευασιας.. Νομιζε οτι αυτο σε ενδιεφερε για την αρχικη μεταφορα στο αεροδρομιο. Το κανονικο βαρος του ειναι 2.49kg οπως λες και ειναι απο τα ελαφρυτερα 15.4" , αν οχι το ελαφρυτερο. Έτσι ακριβώς. Νόμιζα ότι ρωτούσες αν θα είναι βαριά η συσκευασία που θα σου φέρουν. Το φορητό είναι ελαφρύ (σίγουρα το MacBook είναι ελαφρύτερο) αλλά είσαι εσύ που θα πρέπει να αποφασίσεις ποιός παράγοντας είναι σημαντικότερος για εσένα, φορητότητα ή μεγαλύτερη οθόνη και επιδόσεις. Εγώ το κουβαλάω όλη την μέρα στην πλάτη και το δουλεύω πολύ συχνά στα πόδια χωρίς κανένα πρόβλημα.
Greek-Chater Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Έτσι ακριβώς. Νόμιζα ότι ρωτούσες αν θα είναι βαριά η συσκευασία που θα σου φέρουν. Το φορητό είναι ελαφρύ (σίγουρα το MacBook είναι ελαφρύτερο) αλλά είσαι εσύ που θα πρέπει να αποφασίσεις ποιός παράγοντας είναι σημαντικότερος για εσένα, φορητότητα ή μεγαλύτερη οθόνη και επιδόσεις. Εγώ το κουβαλάω όλη την μέρα στην πλάτη και το δουλεύω πολύ συχνά στα πόδια χωρίς κανένα πρόβλημα. και εγω για τετοια χρηση το θελω ... να το κουβαλαω μαζι μου σχεδον οπου ταξιδευω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.