equi1908 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 τι διαφορες εχουν τα vista με τα vista 7;;;; τα windows 7 ειναι ουσιαστικα η παραδοχη της M$ οτι τα vista απετυχαν παταγωδως... Τα windows 7 ειναι πιο γρηγορα, πιο ευχρηστα, πιο ελαφρια κ πολλα αλλα σε σχεση με τα vista... Ακομα βεβαια ειμαστε στις δοκιμαστικες εκδοσεις αλλα ειναι σαφεστατα ενα πολυ καλο δειγμα για το τι θα περιμενουμε οταν κυκλοφορησουν επισημα οι τελικες εκδοσεις
activex Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 η δοκιμ εκδση λεει τπτ; αν έχεις vista ναι (κανε μια δοκιμή έστω σε δεύτερο Partition) πάρα την πρώιμη έκδοση είναι πιο βελτιωμένα παντού. από ότι τα είδαμε έτσι...(εγώ τα έχω 1-2 μήνες από τα πρώτα beta στάδια...)
ahristos Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 τι διαφορες εχουν τα vista με τα vista 7;;;; Τίποτα απολύτως. Μόνο επιτρέπουν να λες τις βλακειούλες σου χωρίς να σε τιμωρούν μετα απο 100 σελίδες που πόσταραν οι προηγούμενοι
pavlos77 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Λοιπον παιδια θελω να μοιραστω μαζι σας ενα μεγαλο προβλημα που αντιμετωπιζω.Λοιπον,ξεκινησα και εγω γεματως διαθεση να βαλω τα 7 σε 2ο παρτιτιον.Αρχικα σκεφτηκα να δημιουργησω ενα παριτιον απο την διαχειριση κ.τ.λ αλλα λεω οτι δεν ειναι και πολυ ευχρηστο αυτο και πηρα την αποφαση να κατεβασω το Acronis Disk Director Suite 10.0 σε νορμαλ εκδοση.Και αρχιζω... Δημιουργω το παρτιτιον επιλεγω ποσο θελω χωρο κ.τ.λ και φτανει στο σημειο να μου ζηταει επανεκινιση.Κανω επανεκινηση και μου δειχνει την μπαρα με το ποσο τις εκατο εχει ακομα.Αφου τελειωσει επιτυχως κανει επανεκινηση και μου βγαζει σφλαμα πριν μπει στον bootloader : NTLDR is missing.Press Ctrl+Alt+Del to restart.Ωωωωωχ!!! ''Τι ειναι αυτο?'' λεω.Αφου συγκρατηθηκα μπαινω μεσω Express Gate(δεν μπορω να σας εξηγησω τι ειναι αλλα τεσπα μπορω και μπαινω στο ιντερνετ) και βρισκω σε καποια σελιδα οτι πρεπει να πατησω αυτο: bootrec/fixboot και βλεπω λιγο πιο κατω οτι ο αλλος το ελυσε ετσι : bootrec/fixmbr .Πανω στην τρελα μου και εγω λεω : δεν βαζω και τα δυο μπας και φτιαξει? Βαζω το DVD των Vista 64-bit (μονο που εγω ειχα εκγατεστημενα τα 32-βιτ και δεν εβρισκα το DVD.Aλλα και παλι δεν εχει προβλημα το ειχα ξανακανει...) και πηγαινω στην επιδιορθωση και βαζω τις εντολες.Κανει restart και μου βγαζει αλλο σφαλμα : MBR is missing .Press any key to reboot. Και σκεφτομαι να παω να ξαναβαλω την εντολη που ειχε σχεση με το mbr.Παω να την βαλω κανει επανεκινηση και βλεπω μια παυλα να αναβοσβηνει συνεχεια χωρις να σματαει και μονο οταν παταω Ctrl+Alt+Del κανει επανεκινηση.Αυτα...Απο οτι καταλαβατε χρειαζομαι επιγοντως βοηθεια....Αααα επιπλεον,το καλο ειναι οτι δεν εχει χαθει κανενα αρχειο γιατι το ειδα μεσα απο το Express Gate αλλα το DVD των 7 δεν μου ξεκιναει κιολας, (τι γκαντεμια)
onty Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Ρε man πιο ευκολο , απλο και γρηγορο πραγμα απο τη δημιουργια partition με τον διαχειριστη των Vista δεν εχω δει. Μαζι με την διαμορφωση του μου πηρε 3-4 λεπτα.. και οταν εβαλα 2 λειτουργικα ηταν ολα τζαμι... Δοκιμασε να κανεις repair απο την κονσολα αποκαταστασης δλδ αφου bootareis απο το dvd
ahristos Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Αν θεωρείς βλάκες τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν Virtualization. 1ον. Χρησιμοποιώντας το σαν Sandbox για να προστατεύσουν το κυρίως λειτουργικό τους. 2ον. Στήνοντας εικονικά δίκτυα/servers με πολλαπλά λειτουργικά ώστε να μάθουν και να εξασκηθούν. 3ον. Χρησιμοποιώντας το για να τρέξουν κάποιες ελάχιστες αλλά σημαντικές εφαρμογές transparent με το Host OS που δεν της υποστηρίζει. 4ον. Αξιοποιώντας παλιό Hardware, scanners/printers, που για τα καινούργια λειτουργικά δεν υποστηρίζεται. Και άλλα πολλά σενάρια... Δίχως να ασχοληθούν με...partitions,cd/dvd installs, παραμετροποίηση, drivers, επανεκκινήσεις/reboots, που ισούνται με παντελώς χαμένο χρόνο την στιγμή που τα τρέχουνε όλα σε παράθυρα/vm's αλλά και με transparency στο Host OS, δίχως να χάσουν απολύτως τίποτα σε ταχύτητα. Τότες πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος, στείλε ένα βιογραφικό στην Microsoft. Μα φίλε μου όλα αυτά τα σενάρια μπαίνουν στην κατηγορία "σκληροπυρηνικοί" που ανέφερα. Αναγνωρίζω μάλιστα και τον εαυτό μου στην 3η κατηγορία. Έχω ένα DOS πρόγραμμα που θέλω να δουλέψω, και τα DOS προγράμματα δεν δουλεύουν σε πλήρη οθόνη στα Vista και στα 7 οπότε θέλω ή ξεχωριστή εγκατάσταση XP ή VM. Αλλά αυτό δεν είναι η καθημερινή περίπτωση...
million_voices Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μα φίλε μου όλα αυτά τα σενάρια μπαίνουν στην κατηγορία "σκληροπυρηνικοί" που ανέφερα. Αναγνωρίζω μάλιστα και τον εαυτό μου στην 3η κατηγορία. Έχω ένα DOS πρόγραμμα που θέλω να δουλέψω, και τα DOS προγράμματα δεν δουλεύουν σε πλήρη οθόνη στα Vista και στα 7 οπότε θέλω ή ξεχωριστή εγκατάσταση XP ή VM. Αλλά αυτό δεν είναι η καθημερινή περίπτωση... ουτε με alt enter?
ahristos Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 ουτε με alt enter? Μπα τέρμα το πλήρες παράθυρο για DOS από Vista και μετά "This system does not support fullscreen mode" Edit: Για την ιστορία το πρόγραμμα είναι το Manager της Singular αγορασμένο το 1991 για 130 χιλιάδες δραχμές αν θυμάμαι καλά και περιέχει ένα πελατολόγιο 2.000 ατόμων. Το χρησιμοποιώ μια φορά το χρόνο για εκτύπωση ενημερωτικού φυλλαδίου.
1000 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Λοιπον παιδια θελω να μοιραστω μαζι σας ενα μεγαλο προβλημα που αντιμετωπιζω.Λοιπον,ξεκινησα και εγω γεματως διαθεση να βαλω τα 7 σε 2ο παρτιτιον.Αρχικα σκεφτηκα να δημιουργησω ενα παριτιον απο την διαχειριση κ.τ.λ αλλα λεω οτι δεν ειναι και πολυ ευχρηστο αυτο και πηρα την αποφαση να κατεβασω το Acronis Disk Director Suite 10.0 σε νορμαλ εκδοση.Και αρχιζω... Δημιουργω το παρτιτιον επιλεγω ποσο θελω χωρο κ.τ.λ και φτανει στο σημειο να μου ζηταει επανεκινιση.Κανω επανεκινηση και μου δειχνει την μπαρα με το ποσο τις εκατο εχει ακομα.Αφου τελειωσει επιτυχως κανει επανεκινηση και μου βγαζει σφλαμα πριν μπει στον bootloader : NTLDR is missing.Press Ctrl+Alt+Del to restart.Ωωωωωχ!!! ''Τι ειναι αυτο?'' λεω.Αφου συγκρατηθηκα μπαινω μεσω Express Gate(δεν μπορω να σας εξηγησω τι ειναι αλλα τεσπα μπορω και μπαινω στο ιντερνετ) και βρισκω σε καποια σελιδα οτι πρεπει να πατησω αυτο: bootrec/fixboot και βλεπω λιγο πιο κατω οτι ο αλλος το ελυσε ετσι : bootrec/fixmbr .Πανω στην τρελα μου και εγω λεω : δεν βαζω και τα δυο μπας και φτιαξει? Βαζω το DVD των Vista 64-bit (μονο που εγω ειχα εκγατεστημενα τα 32-βιτ και δεν εβρισκα το DVD.Aλλα και παλι δεν εχει προβλημα το ειχα ξανακανει...) και πηγαινω στην επιδιορθωση και βαζω τις εντολες.Κανει restart και μου βγαζει αλλο σφαλμα : MBR is missing .Press any key to reboot. Και σκεφτομαι να παω να ξαναβαλω την εντολη που ειχε σχεση με το mbr.Παω να την βαλω κανει επανεκινηση και βλεπω μια παυλα να αναβοσβηνει συνεχεια χωρις να σματαει και μονο οταν παταω Ctrl+Alt+Del κανει επανεκινηση.Αυτα...Απο οτι καταλαβατε χρειαζομαι επιγοντως βοηθεια....Αααα επιπλεον,το καλο ειναι οτι δεν εχει χαθει κανενα αρχειο γιατι το ειδα μεσα απο το Express Gate αλλα το DVD των 7 δεν μου ξεκιναει κιολας, (τι γκαντεμια)Με Acronis Disk Director Suite 10.0 ακόμα και αν δε σου βγάλει σφάλματα και καταφέρει να κάνει σωστά τις επανεκκινήσεις, partition δε πρόκειται να δεις να δημιουργείται. Μάλλον είναι θέμα vista+Acronis Disk Director Suite 10.0. Κάτι άλλο τώρα.. Προσπάθησα στα 7 64bit να εγκαταστήσω το PerfectDisk αλλά δεν.. Έχει δοκιμάσει κάποιος άλλος να το βάλει; Βρήκε τρόπο; Πιο αντίστοιχο πρόγραμμα αξίζει να δοκιμάσω μπας και δουλέψει;
accipio Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Έβαλα το PerfectDisk 10 (build 104 x64) στα Windows 7 (7077 x64) χωρίς κανένα πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.