Προς το περιεχόμενο

Windows 7 Beta/RC Πρώτες εντυπώσεις (build <= 7600.16384)

nikos21aek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κανονικα ειναι στον πινακα ελεγχου αλλα δεν λειτουργει οταν το παταω, ισως φταιει το πληκτρολογιο τι να πω.

Ενταξει αυτα θα φτιαξουν βετα ειναι ακομα

Δοκιμασα να αλλαξω και συνδιασμο κουμπιων μηπως φτιαξει αλλα τιποτα.

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα έστησα σε μηχάνημα με AMD 3500+, 2GB RAM, Ati X600. Στη συνέχεια εγκατέστησα τα εξής προγράμματα:

Office 2007 SP1, Opera, Nero 8, KMPlayer, μTorrent, O&O Defrag, Windows Live, Ultra ISO.

Όλα έγιναν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και ο υπολογιστής λειτουργεί φυσιολογικά. Η πρώτη εντύπωσή μου είναι ότι είναι ελαφρύτερα από τα Vista ενώ η νέα Taskbar βολεύει αρκετά.

Δημοσ.

Χορεύοντας με την Microsoft.

Ή καλύτερα, χορεύοντάς μας η Microsoft.

Λοιπόν αν έχεις windows xp και θέλεις να κάνεις αναβάθμιση τότε να πας σε windows7.Δεν σε κατηγορώ γι αυτό, αν και θα σου πρότεινα να μείνεις στα xp αν το μόνο που κάνεις είναι να σερφάρεις στο Ιντερνετ και να ακούς κανένα mp3.

Αν στήνεις σύστημα από την αρχή καλό είναι να πας σε windows 7.

Αλλά αν είσαι ήδη με windows vista και απλά σε πλάνεψε η γραμμή εργασιών ή η ελάχιστη αύξηση της ταχύτητας τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.Ξέρετε πόσα κέρδη υπολογίζουν να βγάλουν έτσι στη microsoft? Πουλώντας δηλαδή αέρα από την αναβάθμιση vista --->7?

Χοντρή κοροϊδία δηλάδή.Γιατί τα 7 δεν είναι ένα καινούργιο λειτουργικό.Είναι ένα βελτιωμένο και μάλιστα όχι εν πολλοίς, λειτουργικό.Που την ίδια δουλειά θα κάνουν και τα vista μετά απο μερικά sp. Όμως η αρρώστια που λέγεται καταναλωτισμός είναι αθεράπευτη.

Μεταξύ μας κι εγώ που κάνω τώρα τον δάσκαλο είμαι ένας "άρρωστος".Και το περίεργο είναι πως ενώ έχω τη δυνατότητα να κάνω αναβάθμιση από vista σε 7 γλυτώνοντας χρήματα, θα πάω να αγοράσω full retail έκδοση των 7 γιά τα σκάσω χοντρά και γιά να είναι συλλεκτική η έκδοση όπως λέει η γυναίκα μου που έχει μπεί κι αυτή στο τρυπάκι του καταναλωτισμού!

Δημοσ.

Για το αν ειναι καινουριο λειτουργικο η οχι τα εχουμε ξαναπει. Μηπως τα xp ηταν καινουριο λειτουργικο? Τα 2000 second edition ηταν με καινουριο visual style.

Τα 7 τα εβαλα σε ενα p4-3ghz 1GB. Μου εβγαλε την πιστη με την onboard καρτα ηχου. Μια AC97 της c-media. Η asrock (motherboard) δεν εχει βγαλει καθολου drivers για vista και generic driver για vista δεν υπαρχει για την ac97. Ευτυχως υπηρχε μια audigy που εβαλα και δουλεψε αλλα μονο με κατι beta drivers.

Επισης τα 7 δεν μου βρηκαν ουτε το onboard video, αλλα ειχα πανω μια geforce 5200. Ουτε αυτη βρηκαν. Εδω τα xp sp2 απο μονα τους βρισκαν τις καρτες της nvidia εκεινης της εποχης.

Δεν ειχε καθολου telnet client, η για καποιο λογο εγω δεν τον εβρισκα.

Δεν ειχε email client. Τα vista αντικατεστησαν το outlook express με το windows mail (ετσι διαβασα, δεν το ειχα ψαξει σε vista). Στα 7 τιποτα.

Ελπιζω στην τελικη εκδοση να τα προσθεσουν ολα αυτα, καθως και drivers.

Οταν κουνουσα τα παραθυρα γρηγορα στο desktop ειχα κατι μικροπροβληματα με αλλοιωσεις χρωματων και κολληματακια.

Δημοσ.

Μεταξύ μας κι εγώ που κάνω τώρα τον δάσκαλο είμαι ένας "άρρωστος".Και το περίεργο είναι πως ενώ έχω τη δυνατότητα να κάνω αναβάθμιση από vista σε 7 γλυτώνοντας χρήματα, θα πάω να αγοράσω full retail έκδοση των 7 γιά τα σκάσω χοντρά και γιά να είναι συλλεκτική η έκδοση όπως λέει η γυναίκα μου που έχει μπεί κι αυτή στο τρυπάκι του καταναλωτισμού!

Θελετε παρεα ??

Μην αισθανεσαι "ασχημα" ,ειμαστε πολλοι με αυτη την "αρρωστια" :o :lol:

Δημοσ.

Φίλε geovard όπως βλέπεις από τις προδιαγραφές του μηχανήματος δεν μιλάμε για καινούριο μηχάνημα. Απλά επειδή τα τελευταία χρόνια είμαι με τα Vista (πόσα χρόνια ήμασταν με ΧΡ, αρκετά πια) είπα να τα δοκιμάσω. Και προφανώς δεν πέφτω θύμα της αγαπητής εταιρίας μιας και θα τα πάρω τσάμπα, με νόμιμο πάντα τρόπο, όπως πήρα και τα ΧΡ και τα Vista.

Δημοσ.

Εχει δοκιμασει κανεις να βαλει το msn live? μολις το εκανα εγκατασταση κολλησε το pc και δεν ανοιγε.υο προβλημα λυθηκε με safe mode και διαγραφη του messenger(δεν μπορουσα να κανω uninstall).

Παντως γενικα μου φανηκα ιδιαιτερα ελαφρια.

Τα εχω περασει σε ενα λαπτοπ P4 3GHz 512ραμ και δεν κολλανε!

Ισως και να αξιζουν τελικα...Το μελλον θα δειξει.

Δημοσ.

Παιδες εγω δουλευω στα xp ακόμα, το εβαλα σε virtualbox χωρις aero.

Μου αρεσε:

η καλη διαχείρηση μνήμης, η ευκολία εγκατάστασης συσκευων, το power management και ο scheduler (απο τα vista δηλαδη). Θετικό ειναι οτι ξεκινά σχετικα optimized το συστημα με λιγα services και ταχυτητα. Χωρις aero ομως.. Γενικά δειχνει σαν να πηραν και να εστρωσαν τα vista. Τη λογική της microsoft την ξέρουμε, αλίμονο αν θελαμε καινουργιο OS σε 3 χρόνια.

Δεν μου άρεσαν καθόλου:

1o και βασικό) Οτι πρεπει να εχω το start menu των vista ή το μενου των win95. Ντροπή και μονο που το συζητάμε, επρεπε να υπηρχε το ιδιο μενου των winxp ως επιλογή. Μη μου πειτε ειναι θέμα γούστου γιατι ετσι κι αλλιως προκειται για ενα κακογραμμένο κομμάτι του shell (explorer), ας κρατούσαν λοιπον και τον παλιο κώδικα με μια επιλογή. Ουτε search bar θελω, ουτε τιποτε αλλο. Τα shortcuts προγραμματιστικά μπαινουν με τον ιδιο τρόπο , το εψαξα, οποτε η αλλαγη ειναι μονο επιφανειακη.

2ο και βασικό) Αυτος ο windows explorer δεν ειναι για δουλεια, ειναι παιχνίδι. Ειναι για κοριτσάκια που θελουν ομορφα κουμπάκια και γυαλιστερες χάντρες. Βαζω διπλα διπλα explorer παλιο και καινουργιο, στον παλιο μια οθονη σε detail-mode εχει 50 αρχεια , στον καινουργιο εχει 30... Το ιδιο και χειροτερο με τα folders, εγω εχω 120 folders και αλλα τόσα υποfolders στο καθενα. Αντε πιασε τη ροδα, να κυλίσεις, να πατήσεις. ΤΕΡΑΣΤΙΑ κενα ανάμεσα στις σειρες, τεράστια γράμματα, χάσιμο χώρου. Για κάποιον που τρωει 4 ωρες απο το 8ωρο με τον explorer πρεπει να παθει το συνδρομο του καρπου ή να αγοράσει αλλον explorer replacement. (βρε λες να γινεται γι'αυτο; )

3ο και παλεύεται) Δουλειες που γινοταν με 1 κλικ τωρα θες 2. Σπουδαιο πράγμα θα μου πεις; Ναι αλλα ΓΙΑΤΙ να το χαλάσεις κατι που με εβαλες να συνηθίσω τοσα χρονια; πχ λεω ενα: winKey+Pause για τα system properties, πριν εμπαινες απ'ευθειας τωρα θες κι ενα ακομα click. Τουλάχιστον παλευονται αυτα..

4ο και δεν παλευεται με τιποτε!) Γιατι οταν δεν εχεις aero πρεπει να εχεις διπλωμα κυνηγού γυπαετού για να πετύχεις το [x] η το minimize?? Ασε που το hotregion του κουμπιου δεν ειναι ακριβως πανω δεξια, δηλ πρεπει να πας πααανω δεξια και μετα λιγο μεεεεσα αριστερα... Δε με χε#@#@??? Αυτοι της google βλαμμένοι ηταν και εβαλαν ομορφα εικονίδια min-max-close στο google chrome?

Αυτα κι αμα θυμηθω κι αλλα θα τα γράψω.. :P

Δημοσ.

win7 x64 σε HP Pavilion dv9362ea

Έβαλα το σαβ/κο κ την 32μπιτη win7.

Πρώτη εντύπωση ότι η 64 ειναι πιο γρήγορη. Η 32 παρότι ειναι γρηγορότερη από τα vista 32, μου φάνηκε πιο vista σε χρόνους ανταπόκρισης.

Έκανα ένα μικρό τεστ χρόνων :

------------------------------

1. RESTART 64bit=79sec 32bit=95sec

2. SHUTDOWN 64bit=22.4sec 32bit=25.7sec

3. START 64bit=57.5sec 32bit=70sec.

-------------------------------

Δοκίμασα εγγγραφή από xpesscard tv tuner (aver nano hybrid) και διαπίστωσα ότι στην 64bit έκδοση δούλευε πολύ καλύτερα η κάρτα. Ακόμη και η εικόνα ήταν πολύ καθαρότερη απ ότι στα 32bit. Μπορεί να ειναι κ θέμα driver της κάρτας αλλά... Όμως με τα 64bit δεν είχα καθόλου λήψη των ψηφιακών καναλιών της ΕΡΤ, ενώ το win media center στην ίδια έκδοση πάντα, τα έβλεπε κανονικότατα ??!!

-- Comodo 3 δεν καταφερα τελικά να εγκαταστήσω σε καμμία από τις 2 εκδόσεις.

Προς το παρόν δουλεύω με την 64 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Τα εξωτερικά usb drives δείχνουν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που ούτε καν ειχα ονειρευτεί στα vista !!!

Τα 64bit Adobe Lightroom 2.2 και CS4 έχουν απογειωθεί.

Μέχρι κ η GPU καταγράφει μικρότερες θερμοκρασίες στο SpeedFan !?

@ntonios

-----Προστέθηκε 19/1/2009 στις 11 : 48 : 39-----

>>Pigeon

Τα μεγέθη των γραμματοσειρών στον explorer (οπότε και ο αριθμός εμφανιζόμενων αρχείων κ folders) , τα κενά μεταξύ των εικονιδίων κ το μέγεθος τους, το μέγεθος των 'Χ' close & '--' minimize και όλα όσα αναφέρεις είναι πλήρως μετατρέψιμα...

Ή μήπως δεν σε κατάλαβα ???

φιλικά

@ntonios

Δημοσ.

Μετα απο λιγες μερες που δουλευαν ολα κομπλε και ημουν μια χαρα ειπα να βαλω την καμερα να κανω καμια βιντεοκληση(Microsoft VX1000).Μπηκε κανονικα αλλα μολις ξεκιναγα στο msn...τσα!Μπλε οθονη.Ειτε με το παλιο ειτε με το καινουριο.Κι ετσι εληξε αδοξα ο ερωτας μας μιας και χρησιμοποιω αρκετα καμερουλα.Κατα τ΄αλλα ομως μια χαρα.

Δημοσ.

Comodo 3 internet security and win7x64 ok!

Απλά ρύθμισα το combatibility σε vista, κ run as administrator... (ctrl+shift σε κάθε εφαρμογή κ εκτελείται "as administrator, δείτε τους συνδέσμους που παραθέτω για win7 tips&tricks )

Δουλεύει άψογα !!!

--update--

για όσους το σκέφτονται ακόμα...

το ξέρατε ότι τα win7 διαχειρίζονται τα αρχεία .ISO απ ευθείας χωρίς daemon, iso buster etc. ???

Ρίξτε μια ματιά για tips & tricks με τα win7:

http://blogs.msdn.com/tims/archive/2009/01/12/the-bumper-list-of-windows-7-secrets.aspx

&

http://chris.pirillo.com/the-top-windows-7-tips-and-tricks-list/

&

http://www.neowin.net/news/main/09/01/14/windows-7-tips-and-tricks

@ntonios

Δημοσ.
Μετα απο λιγες μερες που δουλευαν ολα κομπλε και ημουν μια χαρα ειπα να βαλω την καμερα να κανω καμια βιντεοκληση(Microsoft VX1000).Μπηκε κανονικα αλλα μολις ξεκιναγα στο msn...τσα!Μπλε οθονη.Ειτε με το παλιο ειτε με το καινουριο.Κι ετσι εληξε αδοξα ο ερωτας μας μιας και χρησιμοποιω αρκετα καμερουλα.Κατα τ΄αλλα ομως μια χαρα.

Ποιο Msn ? το 2009 ???

Αυτο εχει γενικα απο μονο του πολλα προβληματα ..

Αν εχεις Mcafee antivirus , ισως ειναι αυτο το προβλημα ..

Δημοσ.

>>Pigeon

Τα μεγέθη των γραμματοσειρών στον explorer (οπότε και ο αριθμός εμφανιζόμενων αρχείων κ folders) , τα κενά μεταξύ των εικονιδίων κ το μέγεθος τους, το μέγεθος των 'Χ' close & '--' minimize και όλα όσα αναφέρεις είναι πλήρως μετατρέψιμα...

Ή μήπως δεν σε κατάλαβα ???

Στο windows color & appearance λες ετσι; Τα εχω πειράξει ολα, απο τα vista ακόμα, αλλα δεν με ικανοποιει το αποτελεσμα. Στον explorer κυριως μου φαινονται ολα χοντροκομμενα.. Μαλλον παω σε καποιον alternative, αλλα γενικά το theme δεν μ'αρεσει. Χάθηκε ο κόσμος να κρατήσουν ενα minimal xp-like theme??? :fear:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...