Προς το περιεχόμενο

Windows 7 Beta/RC Πρώτες εντυπώσεις (build <= 7600.16384)

nikos21aek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όντως ισχύει αυτό!

Η apple τι έκανε ?

Προφανώς κάτι παρόμοιο με τα Leopard.

Αν και τα Leopard συνδυάζουν και εμφάνιση και απόδοση!

Θα δούμε τι θα γίνει και με τα 7 έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος αν και με βλέπω να γυρνάω σε apple σιγά σιγά για πολλούς λόγους.

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Ετοιμάζομαι να εγκταστήσω την 32bit version, που από ότι κατάλαβα μέχρι τώρα είναι πιό σταθερή από την 64bit. Σωστά μέχρι εδώ; Είναι έτσι;

όσον αφορά τη ταχύτητα, υπάρχει διαφορά ανάμεσά τους;

Νομίζετε ότι είναι προτιμότερο να αφήσω τούς drivers που εγκαθιστά το λειτουργικό από μόνο του ή να βάλω τους αντίστοιχους που προτείνει ο κάθε κατασκευαστής για Vista;

Δημοσ.
Για όποιους επιχειρήσουν dual boot τα "7" με τα vista, και έχουν τα βίστα σπασμένα, με τη γνωστή μέθοδο του oem bios emulation (που εμφανίζει στιγμιαία κατι μηνυματακια του grub στην αρχή του boot) , υπάρχει μεγαλη πιθανοτητα να έχουν πρόβλημα:

Είτε η εγκατασταση των 7, θα αποτύχει σχεδόν στο τέλος της, επειδη ο bootsector δεν ειναι ο γνησιος των βιστα, και τα 7 δεν τον αναγνωριζουν για να προσθεσουν την εγγραφή τους, είτε, θα πετύχει αλλα οταν μπουν ξανα στα βιστα, ίσως να έχουν "ξε-κρακαριστεί".

Mερικοί το ξεπέρασαν με reinstall/repair vista, άλλοι έβαλαν τα 7 σε αλλο δισκο, αποσυνδεοντας πριν αυτόν που εχει βιστα, και αλλοι, με κατι αλχημειες με mbr, bootsector, και το EasyBCD.

Αυτά, και πέραν τούτου ουδέν :-)

με τα xp υπαρχει τετοιο προβλημα? πχ υπαρχουν τα xp στον κυριως δισκο... και θελουμε να βαλουμε τα 7 σε αλλο δισκο... θα δημιουργηθει bootloader?

Δημοσ.

Χθες τα εβαλα και εγω σε ενα Ρ4 2,8 Ram 1gb nvidia 7600gt και πηγαινανε καλα (απτο task manager ετρεχε στα 340mb περιπου ,χωρις antivirus ομως) .Μου αρεσε πολυ το περιβαλλον τους,ελπιζω η microsoft να διορθωσει τα όποια λαθη και να μην τα επιβαρυνει(ελπιζω να τα ελαφρυνει και αλλο) . Γενικά σιγουρα καλυτερα απτα Vista (ειναι αυτο που λεω εδω και καιρο οτι η microsoft μία θα βγαζει καλο λειτουργικό και μία όχι,μπορει τωρα να ειναι η ωρα των 7)

Δημοσ.
με τα xp υπαρχει τετοιο προβλημα? πχ υπαρχουν τα xp στον κυριως δισκο... και θελουμε να βαλουμε τα 7 σε αλλο δισκο... θα δημιουργηθει bootloader?
λογικά, θα δημιουργηθει bootloader και μενου απο τα "7", και θα προστεθει μια εγγραφή για τα XP.

το κρακ "oem bios emulation" αφορά μονο τα βιστα. Mε τα εξ-πι δεν χρειαστηκαν ποτέ τέτοιες αηδίες

Δημοσ.

Παντως εγω τα δοκιμασα και στο Αcer Aspire 5920 και στον Acer One. Και στα δυο τρεχει πολυ καλα χωρις κολληματα και με πολλα προγραμματα ανοιγμενα (ακομα και στον One). Το μονο προβλημα ειναι οτι οι Atheros καρτες δεν συνεργαζονται καλα με τα Windows 7 ελπιζω λογω drivers.

Δημοσ.

τα εγκατεστησα ολα μια χαρα.Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να μπω ιντερνετ,σαν να μην αναγνωριζει την θυρα ethernet.Προσπαθησα να ξανακανω install τα drivers της μητρικης αλλα λεει οτι δεν ειναι συμβατο με αυτο το λειτουργικο.

Κανεις καμια ιδεα?

Δημοσ.
τα εγκατεστησα ολα μια χαρα.Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να μπω ιντερνετ,σαν να μην αναγνωριζει την θυρα ethernet.Προσπαθησα να ξανακανω install τα drivers της μητρικης αλλα λεει οτι δεν ειναι συμβατο με αυτο το λειτουργικο.

Κανεις καμια ιδεα?

1. σιγουρεψου οτι το οτι δεν μπαινεις ιντερνετ αφορά την θυρα δικτύου (δηλ. δεν ειναι κατι σχετικο με browser, με την ip, με τη συνδεση στο μοντεμ/ρουτερ, με firewall, κλπ).

sto device manager, θα δεις αν η ethernet εμφανιζεται, και αν εχει ερωτηματικό για προβλημα με οδηγους.

2. για drivers συσκευών γενικά, προτιμήστε να κατεβουν απο τη microsoft -αυτοματα- με το windows update, γιατι θα ειναι δοκιμασμενοι με "7". Αν δεν υπαρχουν τότε προσπαθουμε με vista drivers που οι περισσότεροι ειναι συμβατοί με 7.

εσύ εχεις ενα πρόβλημα :) που χωρις ethernet δεν μπαινεις ιντερνετ, οποτε μόνο με τους οδηγους βίστα, αν κανεις κάτι.

Οταν λες, "προσπαθω τους οδηγους της μητρικης αλλα λεει οτι δεν ειναι συμβατο", νομίζω μιλάς για το πρόγραμμα εγκατάστασης των οδηγών.

δηλαδή, στο CD της μητρικής, έχει στον κεντρικό φάκελο ενα setup.exe (ή install.exe). αυτό τρέχεις, και εμφανιζει -συνήθως- ενα μενου με επιλογές πχ. install drivers, read documentation, company site, κλπ. επιλεγοντας το install drivers, ξεκιναει ενα πρόγραμμα που εκτελεί ένα-ένα, με τη σειρά, τα προγράμματα εγκατάστασης drivers κάθε συσκευής της μητρικής (chipset/pci controller, sata, sound, vga αν υπαρχει, ethernet). Αυτό το αρχικό πρόγραμμα, ή το 2ο μπορει να έχει εναν έλεγχο για την έκδοση λειτουργικού, και να πετάει το μήνυμα.

Μια πρόταση ειναι, δεξι κλικ στο setup.exe, ιδιοτητες, και επιλέγεις να τρέξει σε compatibility mode Vista.

αλλιώς, ......... ανοιξε το cd με windows explorer, ψάξε να βρεις σε ποιο φάκελο (X) ειναι συγκεκριμένα οι drivers της ethernet και εγκατέστησε μόνο αυτους, χωρις να περάσεις απο το κεντρικο setup.exe. αν στο φακελο εχει καποιο EXE, εκτέλεσέ το.

αν δεν έχει, (θα εχει καποια αρχεία .inf) πας device manager, ιδιοτητες της ethernet, update drivers, και στην τοποθεσία, επιλεγεις το φάκελο (X) απο το cd.

Δημοσ.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα βάλω 32 bit ή 64 bit. Αν βάλω 32 και κάποια στιγμή θέλω να το γυρίσω σε 64, η εγκατάσταση θα είναι απλή; Δηλαδή βάζοντας απλά το DVD που θα έχω κάψει τα 64 bit;

Αν υπάρχει κάποιος που έχει δοκιμάσει και τα δύο, στο ίδιο μηχάνημα όμως, ας πει τη γνώμη του να δούμε τι θα κάνουμε κι εμείς.

Δημοσ.
Αν βάλω 32 και κάποια στιγμή θέλω να το γυρίσω σε 64, η εγκατάσταση θα είναι απλή;

Αν υπάρχει κάποιος που έχει δοκιμάσει και τα δύο, στο ίδιο μηχάνημα όμως

απλή είναι. γρήγορη όχι. δηλ, πιθανολογώ οτι θα χρειαστει φορματ. τότε τις προσωπικές ρυθμισεις και τα προγράμματα που θα εχεις εγκαταστήσει στα 32, θα πρεπει να τα ξαναβάλεις στα 64. δεν ξερω αν αξιζει τον κόπο καν το πειραμα. μετά αν υπαρχει πρόβλημα δεν θα ξερεις αν φταίει οτι τα 7 ειναι beta, η οτι δεν εκανες φρέσκια εγκατάσταση.

γνώμη μου ειναι οτι αν χρησιμοποιείς τωρα σαν κύριο λειτουργικό τα XP ή τα Vista 32, βαλε τα 7-32 για να συγκρίνεις όμοια, και να σου δουλευουν όλα τα προγράμματα που εχεις συνηθισει.

αν εχεις ήδη πάνω απο 3 gb ram, και χρησιμοποιείς βιστα 64, βαλε τα 7-64.

Δημοσ.

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο barrcode Εμφάνιση μηνυμάτων

Κανεις καμια ιδεα?

1. σιγουρεψου οτι το οτι δεν μπαινεις ιντερνετ αφορά την θυρα δικτύου (δηλ. δεν ειναι κατι σχετικο με browser, με την ip, με τη συνδεση στο μοντεμ/ρουτερ, με firewall, κλπ).

sto device manager, θα δεις αν η ethernet εμφανιζεται, και αν εχει ερωτηματικό για προβλημα με οδηγους.

2. για drivers συσκευών γενικά, προτιμήστε να κατεβουν απο τη microsoft -αυτοματα- με το windows update, γιατι θα ειναι δοκιμασμενοι με "7". Αν δεν υπαρχουν τότε προσπαθουμε με vista drivers που οι περισσότεροι ειναι συμβατοί με 7.

εσύ εχεις ενα πρόβλημα :) που χωρις ethernet δεν μπαινεις ιντερνετ, οποτε μόνο με τους οδηγους βίστα, αν κανεις κάτι.

Οταν λες, "προσπαθω τους οδηγους της μητρικης αλλα λεει οτι δεν ειναι συμβατο", νομίζω μιλάς για το πρόγραμμα εγκατάστασης των οδηγών.

δηλαδή, στο CD της μητρικής, έχει στον κεντρικό φάκελο ενα setup.exe (ή install.exe). αυτό τρέχεις, και εμφανιζει -συνήθως- ενα μενου με επιλογές πχ. install drivers, read documentation, company site, κλπ. επιλεγοντας το install drivers, ξεκιναει ενα πρόγραμμα που εκτελεί ένα-ένα, με τη σειρά, τα προγράμματα εγκατάστασης drivers κάθε συσκευής της μητρικής (chipset/pci controller, sata, sound, vga αν υπαρχει, ethernet). Αυτό το αρχικό πρόγραμμα, ή το 2ο μπορει να έχει εναν έλεγχο για την έκδοση λειτουργικού, και να πετάει το μήνυμα.

Μια πρόταση ειναι, δεξι κλικ στο setup.exe, ιδιοτητες, και επιλέγεις να τρέξει σε compatibility mode Vista.

αλλιώς, ......... ανοιξε το cd με windows explorer, ψάξε να βρεις σε ποιο φάκελο (X) ειναι συγκεκριμένα οι drivers της ethernet και εγκατέστησε μόνο αυτους, χωρις να περάσεις απο το κεντρικο setup.exe. αν στο φακελο εχει καποιο EXE, εκτέλεσέ το.

αν δεν έχει, (θα εχει καποια αρχεία .inf) πας device manager, ιδιοτητες της ethernet, update drivers, και στην τοποθεσία, επιλεγεις το φάκελο (X) απο το cd.

ευχαριστω πολυ random.Εψαξα λιγο το cd και το βρηκα:)

Δημοσ.
απλή είναι. γρήγορη όχι. δηλ, πιθανολογώ οτι θα χρειαστει φορματ. τότε τις προσωπικές ρυθμισεις και τα προγράμματα που θα εχεις εγκαταστήσει στα 32, θα πρεπει να τα ξαναβάλεις στα 64. δεν ξερω αν αξιζει τον κόπο καν το πειραμα. μετά αν υπαρχει πρόβλημα δεν θα ξερεις αν φταίει οτι τα 7 ειναι beta, η οτι δεν εκανες φρέσκια εγκατάσταση.

γνώμη μου ειναι οτι αν χρησιμοποιείς τωρα σαν κύριο λειτουργικό τα XP ή τα Vista 32, βαλε τα 7-32 για να συγκρίνεις όμοια, και να σου δουλευουν όλα τα προγράμματα που εχεις συνηθισει.

αν εχεις ήδη πάνω απο 3 gb ram, και χρησιμοποιείς βιστα 64, βαλε τα 7-64.

Βασικά αυτό το οποίο μάλλον θα κάνω είναι να βάλω κατευθείαν τα 64 bit των Windows 7 σε νέο pc με μεγάλη μνήμη και πολύ καλές δυνατότητες. Και επειδή θα είναι νέο και χωρίς προγράμματα ή άλλα δεδομένα, σκέφτομαι να το τεστάρω για καμιά βδομάδα και σιγά σιγά να φορτώνω τα προγράμματα που θέλω για να δω αν και πως θα αντιδράει στο καθένα. Απλά ελπίζω η Microsoft να έχει φροντίσει καλά και την 64 bit έκδοση.

Δημοσ.

Win7χ64 σε HP Pavilion dv9362ea

Πρώτη δοκιμή σήμερα. Εγκατάσταση σε νέο partition, ξεκίνησαν κανονικά με χαμηλή ανάλυση λόγω απουσίας οδηγού για GPU-nvidia. Η ασύρματη σύνδεση είχε ενα μικρό πρόβλημα διακοπής κάθε λίγο, διορθώθηκε και είναι σταθερή μετά την εγκατάσταση του 64bit οδηγού από το support ftp της HP.

Επόμενο βήμα η διαδικασία ενημέρωσης (windows update) από microsoft, εγκαταστάθηκε ο σωστός οδηγός για nvidia, touch buttons, card reader etc.

Μέχρι στιγμής έχουν εγκατασταθει κ λειτουργούν τα κάτωθι :

-- firefox 3.05 με αρκετά themes

-- IDM 5.15

-- cccp codecs k media player classic homecinema

-- Lightroom 2.0 64bit

-- xplorer2 lite

-- google talk

-- logitech setpoint 64bit

Δεν δουλεύουν :

-- ο Google Chrome (βγάζει κ σχετική ειδοποίηση)

-- ο οδηγός ήχου δεν επιτρέπει εγγραφή μέσω της κάρτας ήχου, παρα μόνο μέσω μικροφώνου, εγκατάσταση-ενημέρωση με νέο οδηγό από HP δεν αλλάζει κάτι.

Περισσότερα σύντομα.

Γενικές εντυπώσεις : Θετικότατες !!! Χρειάζεται λίγος χρόνος να συνηθίσεις τo καινούργιο περιβάλλον αλλά σίγουρα και μάλιστα για beta είναι πολύ πιο γρήγορα από τα vista32 που ήταν εγκατεστημένα στο Pavilion.

Ειλικρινά δεν βλέπω μέχρι τώρα κανένα λόγο να γυρίσω σε vista.

@ntonios

Δημοσ.

Τα εγκατεστησα κι εγω σημερα (32 bit), εντυπωσεις:

Γρηγορα, και στο boot, δεν ξερω τι θα γινει αν θα φορτωθουν

πολλα προγραμματα.

Ο ΙΕ μου φανηκε γρηγοροτερος απο τον 7.

Το πρωτο προβλημα, στους drivers ηχου που εγκαθιστουν ειναι

ενεργοποιημενη μονο η ψηφιακη εξοδος (spdif) της ενσωματωμενης

στη μητρικη καρτας ηχου...προσπαθησα να εγκαταστησω εγω,

(Realtek) και δεν τους δεχτηκε.

Εχει αντιμετωπισει κανεις το ιδιο προβλημα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...