Προς το περιεχόμενο

Windows 7 Beta/RC Πρώτες εντυπώσεις (build <= 7600.16384)

nikos21aek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις έκανα εγκατάταση σε virtual box την official beta για να την δοκιμάσω. Ενα μπορώ να πω σαν πρώτη εντύπωση. Αν θέλετε να δείτε από που βγήκαν όλα βάλτε kde 4 να καταλάβετε :P

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μόλις έκανα εγκατάταση σε virtual box την official beta για να την δοκιμάσω. Ενα μπορώ να πω σαν πρώτη εντύπωση. Αν θέλετε να δείτε από που βγήκαν όλα βάλτε kde 4 να καταλάβετε :P

δεν θα παραλειψουμε.Και τα 30 sec boot απτον kde βγηκαν και αυτα?LOL

Δημοσ.

Καταπληκτικό το νέο λειτουργικό της microsoft, ακόμα κ beta είναι πολύ πιο γρήγορο από τα vista..από χτες το βράδυ που τ έχω εγκαταστήσει στον φορητό μου πάει πάρα πολυ καλά..

Δημοσ.

Athlon 64 3000+ (Venice core --> SSE3)

1GB Ram

Ati 9600pro

Windows 7 64bit - Νο Vm

1) 580MB χρήση μνήμης στο logon

2) Παρατηρήσιμα σπασίματα κατα την ελαχιστοποίηση-μεγιστοποίηση παραθύρων.

3) Ξεχάσαν να βάλουν boot loader? Μόνο windows 7 μετά την εγκατάσταση (Περίεργο αλλά τα Vista είχαν αναγνωρίσει και καταχωρίσει σωστά τα XP)

Συμπέρασμα---> They still suck.

Δημοσ.

Ευχάριστη έκπληξη τα 7!

Σε εγκατάσταση pentium 4 me 512 mb ram τα windows 7 ανταποκρίνονται καλύτερα και απο το ubuntu που χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια περίπου .......

Περίμενα πραγματικά ότι το aero θα σέρνεται αλλά ακόμα και με 512 μνήμη λειτουργεί αξιοπρεπώς.

Λίγο η περιήγηση σε ρυθμίσεις δικτύου αλλαγή εμφάνισης στο start bar(βρήκα έυκολα το run) και ρυθμίσεις στο πίνακα ελέγχου μου άφησαν θετικές εντυπώσεις.

Σε αντιγραφή αρχείου 1 gb από το c: στο desktop είχε περίπου την ίδια καθυστέρηση που παρουσίαζε και στα vista.

Σε θέμα ρυθμίσεων ασφάλειας θετικές βρήκα τις ρυθμίσεις στο firewall .

Γενική εντύπωση

Αναβαθμισμένα vista αλλά με πολύ σημαντικό πλεονέκτημα τη διαχείριση μνήμης.

Το επόμενο βήμα που θεωρώ πολύ σημαντικό για την Microsoft είναι να δώσει δωρεάν τη δυνατότητα αναβάθμισης απο vista σε 7.

Δημοσ.

1GB Ram

Ati 9600pro

Windows 7 64bit - Νο Vm

1) 580MB χρήση μνήμης στο logon

3) Ξεχάσαν να βάλουν boot loader? Μόνο windows 7 μετά την εγκατάσταση (Περίεργο αλλά τα Vista είχαν αναγνωρίσει και καταχωρίσει σωστά τα XP)

Συμπέρασμα---> They still suck.

Βασικα τα windows 7 ειναι απλα το καλυτερο λογισμικο της microsoft εδω απο την beta εκδοση ειναι ποιο γρηγορα και απο τα xp sp3 και απο τα svista sp1....Συμπερασμα they just rock....

Δημοσ.

@Red_Phantom: Φίλε μου, κάποιο λάθος στην εγκατάσταση πρέπει να έκανες.

Και στη beta και στην prebeta, μια χαρά boot loader έχω. Τα ΧΡ μου μια χαρά τα αναγνώρισαν και αυτά παραμένουν το κύριο λειτουργικό μου.

Δημοσ.

Τα σπανε λεμε!

-----Προστέθηκε 13/1/2009 στις 02 : 29 : 12-----

1GB Ram

Ati 9600pro

Windows 7 64bit - Νο Vm

Τα 64 bit οπως παρατηρησα και σε αλλα forums ειναι λιγο "αφτιαχτα"ακομα σε σχεση με τα 32.Υπομονη για επομενα builds.Προς ωρας δοκιμασε αν θες και την 32 bit για να δεις την διαφορα.

ΑΤΙ sucks.As usual.Nvidia here.No problems at all!

-----Προστέθηκε 13/1/2009 στις 02 : 31 : 20-----

No problems here.

Δημοσ.
σε μένα τα βίστα τρώγανε 380, ενώ τα xp 170. Δεν βλέπω καμιά επανάσταση.

Ούτε εγώ και δεν καταλαβαίνω περί τίνος το σκούξιμο για τη μνήμη... :rolleyes:

Δημοσ.

Για όποιους επιχειρήσουν dual boot τα "7" με τα vista, και έχουν τα βίστα σπασμένα, με τη γνωστή μέθοδο του oem bios emulation (που εμφανίζει στιγμιαία κατι μηνυματακια του grub στην αρχή του boot) , υπάρχει μεγαλη πιθανοτητα να έχουν πρόβλημα:

Είτε η εγκατασταση των 7, θα αποτύχει σχεδόν στο τέλος της, επειδη ο bootsector δεν ειναι ο γνησιος των βιστα, και τα 7 δεν τον αναγνωριζουν για να προσθεσουν την εγγραφή τους, είτε, θα πετύχει αλλα οταν μπουν ξανα στα βιστα, ίσως να έχουν "ξε-κρακαριστεί".

Mερικοί το ξεπέρασαν με reinstall/repair vista, άλλοι έβαλαν τα 7 σε αλλο δισκο, αποσυνδεοντας πριν αυτόν που εχει βιστα, και αλλοι, με κατι αλχημειες με mbr, bootsector, και το EasyBCD.

Αυτά, και πέραν τούτου ουδέν :-)

Δημοσ.
Ούτε εγώ και δεν καταλαβαίνω περί τίνος το σκούξιμο για τη μνήμη... :rolleyes:

Επειδη προφανως δεν εχετε δει το winhec καντε το εξης.Τρεξτε ενα torture test(ταυτοχρονο ανοιγμα εως και 70 παραθυρων-εφαρμογων) παραλληλα στα vista και στα 7.Στα vista θα μεινετε απο ram,θα κλεισει το aero και το pc θα σερνεται.Στα 7 θα ανοιξουν πιο γρηγορα,αναλαμβανει double buffering η καρτα γραφικων και κοινως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ MEMORY LEAK.

Τωρα αν δεν μπορειτε να το καταλαβετε αυτο δικο σας προβλημα.

Παντως παιδια τα εχω πανω απο ενα μηνα,εχω βαλει και και βγαλει τα μαλλια της κεφαλης μου σε προγραμματα,ρυθμισεις,drivers και η ταχυτητα του λειτουργικου δεν εχει επηρρεαστει καθολου.Καθε μερα που τα τρεχω ειναι σαν να τα τρεχω την πρωτη φορα μετα το format.

Δημοσ.
@Red_Phantom: Φίλε μου, κάποιο λάθος στην εγκατάσταση πρέπει να έκανες.

Και στη beta και στην prebeta, μια χαρά boot loader έχω. Τα ΧΡ μου μια χαρά τα αναγνώρισαν και αυτά παραμένουν το κύριο λειτουργικό μου.

Είχα triple boot( xp-vista-linux) σε 2 δίσκους. Τεσπα απο ένα λειτουργικό του 2009 περίμενα περισσότερα.

Tritonas -> Τα σπασίματα είναι σαν και αυτά του compiz στο linux. Μάλλον και μετά απο αυτό φταίει η Ati(με τον open source driver). Tα 32bit Win7 δεν τα δοκιμάζω και δεν αποτελούν λύση πλεον gt με ενδιαφέρει το 4gb barrier πρώτα απ'όλα και μετά όλα τα άλλα.

Δημοσ.
Τωρα αν δεν μπορειτε να το καταλαβετε αυτο δικο σας προβλημα.

Δεν είναι τρόπος να αναφέρεσαι σε συνομιλητή σου. Anyway.

Επειδη προφανως δεν εχετε δει το winhec καντε το εξης.Τρεξτε ενα torture test(ταυτοχρονο ανοιγμα εως και 70 παραθυρων-εφαρμογων) παραλληλα στα vista και στα 7.Στα vista θα μεινετε απο ram,θα κλεισει το aero και το pc θα σερνεται.Στα 7 θα ανοιξουν πιο γρηγορα,αναλαμβανει double buffering η καρτα γραφικων και κοινως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ MEMORY LEAK.

Δηλαδή, αν κατάλαβα σωστά από αυτά που λες, χοντρικά μιλώντας διόρθωσαν τη συμπεριφορά του aero? Θεωρείται "μπράβο" το να βγάλεις κάτι προβληματικό και μετά να το διορθώσεις?

Δημοσ.

Είναι αστείο πάντως πως αλλάζουν οι εποχές και πως πανάκριβα λογισμικά και εταιρείες σαν την microsoft αντιγράφουν πράγματα που ξεκίνησαν σαν αντιγραφή των windows.

Το kde ξεκίνησε από έναν φοιτητή όταν η γκόμενα του παραπονέθηκε ότι δεν μπορούσε να δουλέψει στο άθλιο unix περιβάλλον που είχε στον υπολογιστή του. Φυσικά ο φοιτητής λόγο καψούρας έφτιαξε ένα περιβάλλων να μοιάζει στα τότε windows και έτσι γεννήθηκε το kde. Τα χρόνια πέρασαν και το kde πλέον έγινε ένα μέγαλο project ελεύθερου λογισμικού με την nokia να σπονσοράρει από πίσω του. Το γέλιο είναι ότι η γερουσία στην microsoft δεν έχει λόγο ηλικίας να βγάλει κάποιο νεωτερισμό και έτσι κλέβει τους φοιτητές που ακόμα αναπτύσσουν εθελοντικά το kde 4. Δείτε μερικά παραδείγματα και κρίνετε μόνοι σας

kde 4

kdedk3.th.png

seven

sevenwv2.th.png

kde 4

kde1kl2.th.png

seven

seven1pi1.th.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...