anax111 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά χρειάζομαι τα φώτα σας. Ετοιμάζομαι να αγοράσω ένα πολύ δυνατό Desktop Replacement notebook και έχω καταλήξει σε 4 υποψήφια μοντέλα . Δύο από αυτά έχουν διπλή κάρτα γραφικών το m17 Crossfire με HD3870 και το m17x SLI με την 9800 GT. Το θέμα είναι ότι δεν έχω πείρα από τέτοιου είδους τεχνολογία και επειδή σκοπεύω να αλλάξω και λειτουργικό θα ήθελα όσοι από σας έχετε πείρα να μου απαντήσετε σε μερικά ερωτήματα. 1. Ποιο σύστημα είναι το καλύτερο Sli ή Crossfire και γιατί ; 2. Εκτός από παιχνίδια οι διπλές κάρτες γραφικών βοηθάν καθόλου τις άλλες εφαρμογές ; 3. Έχουν αναφερθεί προβλήματα στους Drivers και ποια τεχνολογία είναι ποιο αξιόπιστη ; 4. Θα έχω πρόβλημα αν θελήσω να βάλω λειτουργικό Linux ή XP ; Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη γνώμη κάποιου που έχει δοκιμάσει και τα δύο . Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
SpyrosR Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 3. Έχουν αναφερθεί προβλήματα στους Drivers και ποια τεχνολογία είναι ποιο αξιόπιστη; Ναι, έχουν αναφερθεί. Γενικά μη προτιμάς multi-GPU λύσεις από τις "απλές". 4. Θα έχω πρόβλημα αν θελήσω να βάλω λειτουργικό Linux ή XP; Όχι εκτός κι αν δε βρίσκεις drivers (φαινόμενο συχνό στα laptops). Πάντως, αν βάλεις Linux, ξέχνα τα SLI/CF. Ελάχιστα παιχνίδια υπάρχουν για Linux, και οι drivers (κυρίως της ATi) είναι άθλιοι.
Ailuros Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Αν και υποψιάζομαι ότι υπάρχει λόγος που θέλεις να αντικαταστήσεις το PC σου με έναν φορητό, φαντάζομαι ότι γνωρίζεις΄ότι με αυτά που θα ξοδέψεις για ένα high end gaming laptop φτιάχνεις ένα PC που θα είναι το λιγότερο 2 φορές γρηγορότερο; Αυτό που κοιτάζω εγώ προσωπικά στους φορητούς είναι η μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής της μπαταρίας και το χαμηλότερο δυνατό κόστος, μιας και τους χρησιμοποιώ αποκλειστικά για δουλειά. Φυσικά θεωρώ ότι έχεις άλλες ανάγκες αλλά σκέφτηκες καθόλου εφόσον διαθέτεις Χ ποσό για ένα high end φορητό μήπως με τα ίδια λεφτά έχτιζες ένα high end PC με τουλάχιστον τις ίδιες επιδόσεις και έπαιρνες και ένα καλό "office only" φορητό;
caution Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 1. Ποιο σύστημα είναι το καλύτερο Sli ή Crossfire και γιατί ; 2. Εκτός από παιχνίδια οι διπλές κάρτες γραφικών βοηθάν καθόλου τις άλλες εφαρμογές ; 3. Έχουν αναφερθεί προβλήματα στους Drivers και ποια τεχνολογία είναι ποιο αξιόπιστη ; 4. Θα έχω πρόβλημα αν θελήσω να βάλω λειτουργικό Linux ή XP ; Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη γνώμη κάποιου που έχει δοκιμάσει και τα δύο . 1. 2x9800 GT > 2xHD3870 χωρίς τρελές διαφορές. 2. Σε λίγα προγράμματα βοηθάει η μία. 3. Και οι δύο (συχνότερα η ATi), που και που, βγάζουν κάποιο θέμα ( multi GPU, you see ) 4. @Linux θα είσαι καλύτερα με nVidia (την μία ) Και αφού σου απάντησα να σου πω και την προσωπική μου άποψη. Laptop + Sli / Crossfire = Αηδίες + Ξεράσματα Βαριέμαι να το δικαιολογήσω αλλά αν δεν βαριόμουνα θα σου έγραφα τρισέλιδο. Gaming = Desktop με άλλα λόγια. Cheers
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 συμφωνώ με caution...
anax111 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά σας ευχαριστώ για τις διαφωτιστικές απαντήσεις σας. Να πω την αλήθεια και εγώ ήμουν πολύ επιφυλακτικός με τα συγκεκριμένα μοντέλα αλλά συνηθίζω να μελετάω καλά πριν αποκλείσω κάτι, ειδικά όταν είναι να ξοδέψω 3 έως 4 χιλιάρικα . Οπότε πλέον μελετώ τις άλλες δύο λύσεις VAIO AW11 ΧU και ASUS G71V καθώς και τα m17 με μονή κάρτα γραφικών . Ευχαριστώ πολύ.
freskas Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Αληθεια, 48xx (4850) ποτε θα δουμε σε φορητους?
caution Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 http://www.notebookcheck.net/Newsentry.153+M577e7144be0.0.html και http://www.tomshardware.co.uk/forum/50949-20-mobility-radeon-4850-benchmarks Από στιγμή σε στιγμή δηλαδή
Ailuros Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 συμφωνώ με caution... Δηλαδή με μένα διαφωνείς; *άαααααααααααααααααααααανοιξε πέτρααααααααααααααααααααααααα...........* κλαψ.....
tolis_01 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Αν εχεις σκοπό να βάλεις linux, μακριά από ati.... Ειδικά με τιν σειρά 4xxx, θα ψάχνεις ένα μήνα για να βρεις άκρη και αν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δηλαδή με μένα διαφωνείς; *άαααααααααααααααααααααανοιξε πέτρααααααααααααααααααααααααα...........* κλαψ..... ahhh oops και με σένα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.