Προς το περιεχόμενο

Η παραγγελία από ηλεκτρονικό κατάστημα είναι δεσμευτική;

SpyrosR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρες! :-)

Είχα παραγγείλει την Πέμπτη απ'το e-shop του Πλαισίου ένα iPod Touch 16GB... αλλά πάει μακριά η βαλίτσα. Μου στείλαν την Παρασκευή ένα e-mail λέγοντας πως "υπάρχει κάποιο θέμα" με την παραγγελία (χωρίς να λένε τι) και να επικοινωνήσω μαζί τους. Επικοινωνώ, μέσω e-mail, ρωτώντας τι συμβαίνει... και με έχουν γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Ρωτάω τώρα...

Η παραγγελία μου είναι δεσμευτική; Πρέπει σώνει και ντε να πάρω αυτό που παρήγγειλα απ' αυτούς; Ή παίρνω αυτό που θέλω από αλλού κι αυτούς τους γράφω όπου με έγραψαν κι εκείνοι; Μπορώ να τους πάρω τηλέφωνο βάση της σελίδας και να την ακυρώσω, αλλά είναι το τελευταίο που θέλω... έχω κακή εμπειρία από προηγούμενη φορά. :-(

• Moderators
Δημοσ.

Οχι καμια υποχρεωση.

Ειδικα, αν το παραγγειλες για 'παραλαβη απο το ταδε καταστημα', αφησε το.

Θα την ακυρωσουν μετα απο καμια βδομαδα μονοι τους.

Αν και καλο θα ηταν να επικοινωνησεις... (εκτος και αν ισχυει το κορανι: οφθαλμος αντι οφθαλμου :P )

Δημοσ.

Πάντως αν το email που σου ρθε είναι του στυλ:

Αξιότιμε κύριε XXXXXX,

Σχετικά με την παραγγελία σας μέσω internet θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Υπάρχει κάποιο θέμα με την παραγγελία σας.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. (ΣΣ: μούφες)

Θα σας παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να έχουμε την ευκαιρία να λύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για εσάς το θέμα που προέκυψε.

Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας στο τηλέφωνο 800-11-12345(χωρίς χρέωση) και από κινητό 210-2895000

[...]

... κάνε αυτό που λένε και παρ' τους τηλέφωνο. Μην βασίζεσαι στα emails.

Δημοσ.

Σχεδόν, η διαφορά είναι πως δε γράφει ότι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μου:

Σχετικά με την παραγγελία σας μέσω internet θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Υπάρχει κάποιο θέμα με την παραγγελία σας.

Θα σας παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να έχουμε την ευκαιρία να λύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για εσάς το θέμα που προέκυψε.

Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας στο τηλέφωνο 800-11-12345(χωρίς χρέωση) και από κινητό 210-2895000.

Το e-mail είναι νομικά κατοχυρωμένο, οπότε δε νομίζω να'χω πρόβλημα αν τους στείλω να τη διαγράψουν με e-mail αντί να τους πάρω; Στην τελευταία διαγραφή από τηλέφωνο με ψέλιζε ο υπάλληλος γιατί και πως και μα το ένα και το άλλο.

:-(

Δημοσ.

Επειδή δεν κατάλαβα, τηλέφωνο, όπως σου είπαν να πάρεις και να δεις που ναι το πρόβλημα, πήρες;

Μαζί σου είμαι αλλά μήπως υπερβάλλεις λίγο με το "πάει μακρυά η βαλίτσα"; Πέμπτη παρήγγειλες και την Παρασκευή σου στείλαν email ([ΣΣ: edit]το δικό σου email μπορείς να θεωρήσεις ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν το χει δει κανείς ή το είδε και το "ξέχασε").

Δημοσ.
και εγώ μαζί σου είμαι, άλλα πάρε ένα τηλεφωνάκι....

Εμένα σε μία παραγγελία μου λέγαν θα στο στείλω έτσι και θα πάς να το πάρεις απο το ταχυδρομείο αλλιώς θα επιβαρυνθείς τα έξοδα αποστολής(και ας ήταν παραγγελεία ανω των 80ευρω και κάτω του βάρους που λέγαν)Μέτα που του λέω τότε άστο θα το πάρω από το e-shop μου λεεί η υπηρεσία αυτή στο φέρνει σπίτι και άν δεν είσαι σου αφήνει σημείωμα να πας να το πάρεις από το ταχυδρομείο.Τελικά στο ταχυδρομείο πήγα και ούτε χαρτάκι ήρθε ούτε τίποτα!έγω πήρα τηλ και ρώτησα.Και αυτο για μένα είναι ο ορισμός της λαμογιάς.Αφένος οχι ειλικρίνια και αφετέρου κακή εξυπηρέτηση.Ενω παλιότερα ήταν πολύ καλοι..Σκληρο έξωτερικο 100ευρω μου είχαν φέρει σπίτι σε 3 μέρες και με την ACS!(Πρίν 2 χρόνια)

Δημοσ.

Το υπόλοιπο κείμενο του e-mail γράφει:

Με εκτίμηση,

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε

Τηλ 2102895000

[email protected]

Παρακαλούμε πολύ απαντήσετε στο email [email protected]

This email has been scanned for any virus threats.

Οπότε θεωρώ πως δεν είναι απαραίτητο να τους πάρω τηλέφωνο εφόσον απάντησα στη συγκεκριμένη διεύθυνση.

Περίπτωση να το είδαν και να το ξέχασαν δε νομίζω να υπάρχει. Θεωρητικά, μόλις λάβουν το e-mail απαντάνε κιόλας, δε το "αφήνουν για μετά".

Έχω ήδη κάνει την παραγγελία από e-Shop.gr και βρισκόμαστε στη "συγκέντρωση προϊόντων". Λογικά αύριο το βράδυ θα πάω να παραλάβω από Στουρνάρη. Κι άμα μου απαντήσουν απ'το Πλαίσιο, τους παίρνω και το ακυρώνω, αλλιώς άσ' τους να χαίρονται...

:P

Δημοσ.

Ε πες ολόκληρο το email απ την αρχή :P

Αν είναι έτσι, αλλάζει το πράγμα. Αν και γενικά καλό είναι να επικοινωνείς τηλεφωνικά (εφόσον είναι και χωρίς χρέωση) όπου είναι δυνατόν για την ταχύτερή σου εξυπηρέτηση. Έχει χρειαστεί να στείλω 4-5 φορές email για κάτι που προέκυψε για διάφορες παραγγελίες και μόνο στο ένα πήρα απάντηση. Έχουν κάποια "προβλήματα" με τους τόσο τεχνολογικά προηγμένους τρόπους επικοινωνίας :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...