kakovatos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Σε pc turbo-x του Πλαισίου με σκληρό sata 2 βγαίνει το ακόλουθο error. Reboot and Select proper Boot device Or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key Έχω ελέγξει τα καλώδια και τις ρυθμίσεις του BIOS, το θέμα είναι ότι επειδή ο σκληρός είναι sata το BIOS δεν τον αναγνωρίζει. Καμιά ιδέα?
random Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 ειναι παλιό PC? (επειδη εγω εχω μητρική του 2005, και οι sata εμφανιζονται κανονικα στο BIOS) δηλ. λειτουργουσε ως σημερα με IDE και του εβαλες sata και δεν τον βλέπει? αν δουλευε κανονικα με Sata, και σημερα αποφασισε να μην τον βλέπει, ή αν η μητρική ειναι σχετικά καινουρια, άλλο ειναι το πρόβλημα.
kakovatos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Είναι turbo-x του 2004. είχε κάνει και παλιότερα το πρόβλημα αυτό, και μέσω μιας ρύθμισης στο bios είχε παίξει, την οποία όμως τώρα δε θυμάμαι. Γενικά δούλευε κανονικά με sata, χωρίς να εμφανίζει το σκληρό στο bios. Δεν είχε ποτέ ide, από την αρχή sata 2. So??
random Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 δοκιμαζεις 1. τον δισκο σε άλλο pc, σαν 2ο όχι να φορτωσει το λειτουργικο σου, απλα να δεις τα αρχεια, μηπως εχει προβλημα ο δισκος 2. reset BIOS : βγαζεις πριζα, βγαζεις μπαταρια bios, περιμενεις 1 λεπτο, τα ξαναβαζεις, ξαναρυθμιζεις το bios σου αν χρειάζεται 3. βρες το ακριβες μαρκα + μοντελο της μητρικης, παμε στο site του κατασκευαστη, βρισκουμε το manual se pdf, μηπως βρουμε εκει τις σωστες ρυθμίσεις. μηπως καπου στο bios έχει καποια επιλογή που να λέει, οτι τους δισκους sata να τους βλέπει σαν sata ή σαν ide. αν εχει τέτοια, πρεπει μηπως θελει να επιλεξεις το δεύτερο.
kakovatos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Ok, επειδή είμαι στη δουλειά το δοκιμάζω το απόγευμα, με όλες τις πιθανές λύσεις και ενημερώνω για τα results. Ευχαριστώ πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.