Προς το περιεχόμενο

Αγορά notebook & downgrade από Vista σε XP

fe5djl3z

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παδιά, καλησπέρα.

Λόγω ανάγκης μετακίνησης για τη δουλειά μου, αναγκάζομαι (όχι ότι με χαλάει πολύ κιόλας...) να καταφύγω στην αγορά φορητού υπολογιστή.

Βασική προϋπόθεση είναι η μεγαλύτερη των 15,4" οθόνη (17" στις περισσότερες εταιρείες και 16,4" ή 18,4" στα VAIO) και η εξαιρετικά επιθυμητή η ύπαρξη num-pad. (Η ευκρίνεια της οθόνης και η καλή ποιότητα εικόνας είναι -νομίζω- αυτονόητα).

Ενώ οι εφαρμογές που θα τρέχω δεν είναι ιδιαίτερα βαριές (Autocad 2D και ένα πρόγραμμα στατικής ανάλυσης) που μέχρι τώρα τρέχουν σε ένα desktop με επεξεργαστή 2,4 και μνήμη 512, προτιμώ το μηχάνημά μου με Windows XP παρά με Vista που έχω ακιούσει ότι είναι αρκετά πιό βαριά και διαφορετικά στο στήσιμο (και για τα οποία επιπλέον δεν ξέρω αν το στατικό πρόγραμμα που έχω έχει βγάλει ενημέρωση).

Κάνοντας μια αρχική έρευνα αγοράς, κλίνω προς τα εξής τρία μηχανήματα:

- TOSHIBA Satellite P300 134 (σε έλλειψη αυτή την περίοδο απ' ότι μου λένε)

- Sony VAIO AW11 M/H (το πλέον αμφίβολο λόγω service και δυνατότητας downgrade)

- DELL Studio 17" (μάλλον η πιο πιθανή επιλογή, κυρίως λόγω υποστήριξης).

Το πρόβλημα είναι ότι κανένα από αυτά (και από τα περισσότερα που έχω δει γενικώς) δεν πωλείται πλέον με XP ή έστω με δικαίωμα downgrade από Vista σε ΧΡ και το ακόμα πιό τραγικό είναι ότι έχω μη χρησιμοποιημένη άδεια XP-pro Αγγλικά!

Για το μεν πρώτο (toshiba) είδα μέσω του site τους ότι υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσω drivers, στη Sony δεν έβγαλα άκρη μέσω του site ενώ στη DELL μέσω site και πάλι δε βρήκα καν αναφορά για κάτι τέτοιο (κάποια άλλα μοντέλα τους έχουν αλλά μάλλον δε μου γέμισαν το μάτι).

Γενικά, φοβάμαι ότι αν κάνω κάποιο format και περάσω τα XP θα έχω προβλήματα με recorder/κάρτες γραφικών-ήχου και οτιδήποτε γενικά χρειάζεται ένα notebook για να τρέχει σωστά, ελλέιψει κατάλληλων drivers (σημειώνω ότι είμαι μάλλον άσχετος με λειτουργία υπολογιστών πλήν άνοιγμα - χρήση των εφαρμογών που χρειάζομαι - κλείσιμο του υπολογιστή ακι δεν ξέρω και πού να ψάξω..)!

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, δίνοντας πληροφορίες ή αντιπροτείνοντας κάποιο άλλο μηχάνημα/εταιρεία...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

---------

p.s. sorry για το μήνυμα μεγέθους αστυνομικού μυθιστορήματος

-----Προστέθηκε 10/11/2008 στις 01 : 50 : 04-----

...ψάχνοντας λίγο περισσότερο διαπίστωσα αρκετά χρήσιμες πληροφορίες (αν κ' όχι ακριβώς αυτό που έψαχνα) σε άλλα threads.

Παρακαλώ , λοιπόν κάποιο mod ,αν νομίζει ότι "πιάνει χώρο" να διαγράψει τη μ*****α που ξεκίνησα!

Sorry !!!

Δημοσ.

Η λύση λέγεται toshiba.Ίσως και Dell αλλά πολύ ακριβή για τα χαρακτηριστικά που προσφέρει.Εδώ έχω δει όμως ασύλληπτες αναφορές για on site επισκευή του όποιου προβλήματος ετσι ώστε με έκαναν να το σκέφτομαι για Dell,ειδικά τώρα με την έλλειψη που έχει η toshiba μιας και κανονική διαθεσιμότητα θα υπάρξει στην αγορά τα χριστούγεννα και αν ,από ότι μου είπαν.

Εγώ βρηκα ένα toshiba στο e-shop το P300D-12C σε πολύ καλή τιμή και το πήρα.Drivers για ΧΡ είναι όλοι στην σελίδα της toshiba, από χαρακτηριστικά πολύ καλό,άριστα χαρακτηριστικά μπορώ να πω για την τιμή του πάντα,απο design άψογο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...