teveze Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Εχω το παρακατω προβλημα : Ανοιγωντας τον υπολογιστη μου στο πρωτο post βλεπω οτι δεν μου αναγνωριζει το σκληρο δισκο αλλα ουτε και τις μνημες μου,σταματαει εκει και μου βγαζει το εξης μηνυμα "boot failure ..." Αλλαξα σκληρο (s-ata) αλλα παλι τα ιδια . Kaτα την εκκινηση μπηκα στο bios και προσπαθησα να αλλαξω την σειρα των συσκευων που boot-αρει το pc αλλα παλι απο εκει δεν ηταν εφικτο μιας και δεν εβλεπε το σκληρο . Ανοιξα το κουτι και ειδα οτι ο σκληρος τροφοδοτειται κανονικα με ρευμα , ολες οι συνδεσεις ειναι καλα "κουμπωμενες " πανω στο m/b. Μηπως κανεις ξερει τι περιπου μπορει να φταιει¨? (βασικα δε ξερω αν πρεπει να αναφερω τι συστημα εχω , απλα ο υπολογιστης ειναι παλαιουτσικος , P4 στα 3 GHZ ,RAM 2Χ 500 ddr στα 400MHZ, M/B MSI με intel 848P chipset, win xp pro ) Σας ευχαριστω εκ τω προτερων !!
teveze Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Clear CMOS προσπάθησες; Δηλαδη να βγαλω τη μπαταρια του m/b για κανα λεπτο και μετα να την ξαναβαλω ? Αυτο εννοεις? H αυτο γινεται μεσα απο το bios?
caution Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Με την μπαταρία ή από κάποιο jumper. Δες το manualι της μητρικής
teveze Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Με την μπαταρία ή από κάποιο jumper. Δες το manualι της μητρικής Eιναι λιγο δυσκολο για τωρα να βρω το manual αλλα θα δοκιμασω αυριο με την μπαταρια Λες να φταει καμια μνημη ? γιατι αν θυμαμαι καλα πρωτα βλεπει στο boot-ρισμα τις μνημες και μετα τους σκληρους
washcloud Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 ...βγάλε ΚΑΙ την μπαταρία ΚΑΙ το καλώδιο psu<->μπρίζα, ασ' το όπως λες κανένα λεπτό, στο μεταξύ πάτα διαδοχικά (για καμμιά 10άρα sec) το power on button, ξαναβάλε το καλώδιο και ΟΧΙ και την μπαταρία σ' αυτή τη φάση, ξεκίνα τον, και πες μας τι πσάρια έπιασες... *αν "έφταιγαν" οι μνήμη/ες σου, δε θα ξεκίναγε καν
teveze Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Ωραια, θα το δοκιμασω , αλλα αυριο μαγκες θα σας πω το αποτελεσμα μιας και τωρα κοιμαται και το μωρο ( χαζομπαμπας ) . Λοιπον ευχαριστω προς το παρον ,επιστρεφω αυριο με τα αποτελεσματα
washcloud Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 ...τέτοια φάση δλδ ; http://www.metacafe.com/watch/1009398/father_and_baby_father_want_to_sleep_but_baby_do_not_want/ (να σας ζήσει - να το χαίρεστε... )
teveze Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 ...τέτοια φάση δλδ ; http://www.metacafe.com/watch/1009398/father_and_baby_father_want_to_sleep_but_baby_do_not_want/ (να σας ζήσει - να το χαίρεστε... ) χαχα περιπου κατι τετοιο λοιπον και παλι στο θεμα μου εβγαλα λοιπον την μπαταρια απο το m/b και εκανα restart και μου εβγαλε τα εξης : DEL:Setup F11:Boot menu F12: Network boot F10:flash recovery CMOS Settings Wrong PRESS F1 TO RUN SETUP PRESS F2 TO LOAD DEFAULT VALUES AND CONTINUE καμια ιδεα για παρακατω ?
teveze Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 το εκανα το πρε φτου ..αλλα φτουουυυ και παλι δε κανει τιποτις Για να ειμαι και σιγουρος μπαταρια στο m/b δεν εχω βαλει ακομα,σωστα? Αν και κατι μου λεει οτι η μπαταρια τα εχει φτυσει και ευθυνεται για το προβλημα .Και για να μη σε πριζω φιλαρακο θα την αλλαξω και θα σου πω τι εγινε τελικα !
washcloud Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 ...αν το πισί είναι συνδεδεμένο στο ρέβμα, ΔΕΝ χρειάζεται η μπαταρία για να κρστήσει η μνήμη του BIOS τις ρυθμίσεις που αλλάζεις (ότι ΕΙΝΑΙ καλό ν' αλλάξεις μια πολυκαιρισμένη μπαταρία,,,ΕΙΝΑΙ). ...Τώρα δια τί δεν φαίνεται "η μνήμη" κατά την έναρξη, ΜΕΤΑ και το reset...beats me. Όσο για τον σκληρό, πρέπει κατ' αρχάς να ρυθμίσεις στο AUTO τις επιλογές για τις IDE συσκευές, και μιας και είναι SATA ο δίσκος, πρέπει να έχει (ψάχτο το ΠΟΥ...) και επιλογή να αναγνωρίζεται ως ATA device....
teveze Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Τελικα το εσιακσα το πισι μου !! το προβλημα λυθηκε και οπως λενε και οι ιαπωνες ...case closed Ευχαριστω για τη βοηθεια ολους σας και ιδιαιτερα ευχαριστω τον WASHCLOUD !! το προβλημα τελικα ηταν στις ρυθμισεις του ΒΙΟS. Αφου αλλαξα μπαταρια και ειχα τα ιδια αποτελεσματα αρχισα να τσεκαρω ολες τις ρυθμισεις του BIOS μια προς μια και ιδου το προβλημα ...επρεπε να βλεπει ΑΤΑ device κατα το bootaρισμα !!! Μετα ολα κανονικα /respect WASHCLOUD
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.