Προς το περιεχόμενο

Απορία για αντιγραφή πολλών CD σε ένα DVD

skorpios69

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους. Έχω μια απορία και θα ήμουν ευγνώμων αν θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος.

Λοιπόν έχω κάποια εκπαιδευτικά CD και DVD και συγκεκριμένα 9 στον αριθμό που δεν ξεπερνούν τα 4 γίγα. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω οικονομία χώρου γράφοντάς τα σε ένα DVD όλα μαζί και όχι σε 9 διαφορετικά το καθένα μόνο του. Αφού τα έγραψα πήγα να κάνω εγκατάσταση όμως μου ζητάει να βάλω το CD δηλ. δεν αναγνωρίζει αυτό στο οποίο το έγραψα. Γιατί να συμβαίνει αυτό αράγε; Γίνεται να το κάνω αυτό ή πρέπει να τα γράψω το καθένα σε δικό του DVD ή CD; Και αν γίνεται με ποιο πρόγραμμα.

Ευχαριστώ σε όσους κάνουν το κόπο να διαβάσουν τις απορίες μου.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να μετατρέψεις κάθε cd σε iso image (δηλ. ένα αρχείο που περιέχει ολόκληρο το cd, με προγράμματα όπως το UltraISO ή το PowerISO) και να αποθηκεύσεις τα iso αρχεία σε ένα dvd. Μπορείς στη συνέχεια να ανοίγεις κάθε iso προσαρτώντας το σε ένα εικονικό cd/dvd rom. Αυτό μπορείς να το δημιουργήσεις με προγράμματα όπως το Alcohol ή το (δωρεάν) MagicISO Virtual CD/DVD-ROM.

Δημοσ.

κάποτε έκανα περίπου το ίδιο, συνχώνευσα τα 3-4 cd του visual studio σε ενα dvd, και μετα προσπαθουσα να το εγκαταστήσω και δεν πετύχαινε. ανακάλυψα οτι έψαχνε να βρει συγκεκριμένο label στο δισκο* .... γελειότητες :fear:

το δικο σου μπορει να αποτυγχάνει επειδη εφτιαξες 9 φακελους, και εβαλες σε καθε ενα απο ενα cd, ενω ο installer ψαχνει να βρει αρχεία στο root του cd.

υπάρχουν κατι τέτοια που δυσκολέυουν τη ζωή μας.

καλύτερα γραφε τα iso, ή φτιαξε ενα dvd iso, και δοκιμαζε το σε daemon tools, αν δουλευει, να μην καις τσάμπα δισκάκια.

* αυτά πριν 5 χρόνια. δεν έχω ξανακάνει backup σε dvd. ειναι πια τοσο φτηνοι οι σκληροί που δεν αξιζει πια το χρόνο να ασχολουμαι με σουβεράκια. γεμιζει ο ένας, αγοράζω εναν νέο διπλάσιου μεγέθους.

εκτός αυτού, εχω ζήσει και την εμπειρία, να κάψω dvd, να κάνω verify, το βαζω σε θηκουλα, και σε ράφι, και τον ξέχασα.

Τη μέρα που τον χρειάστηκα (1 χρόνο μετά) , ένα αρχείο -απο τα χιλιάδες που περιείχε- δεν διαβαζόταν, οπότε και η εγκατάσταση του προγράμματος ηταν αδύνατη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...