Προς το περιεχόμενο

Intel Core2Duo E8500 3.16 GHZ ή Intel Core2Quad Q8200 2.33Ghz

nikos21aek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καί οι δύο έχουν 1333Mhz fsb

O 2πύρινος έχει 6mb cache ενώ ο 4πύρινος 4mb cache

O 2πύρινος είναι στα 3,16Ghz ενώ ο 4πύρινος στα 2,33Mhz

Αξίζει να βάλω τον 4πύρινο η ο δυπήρινος θα είναι πολύ πιο γρήγορος και το μόνο που θα κερδίσω με τον 4πύρινο θα είναι οτι θα γεμίζει το στόμα μου όταν θα το λέω;...και καλά(δηλαδή θα παραμυθιαστώ)

Από τιμή είναι 3ευρώ πιο ακριβός ο 4πύρινος και τα link τους είναι τα εξής:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558252

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558262

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Για τι χρήση μιλάμε;

Δεν μιλάμε για κάποια συγκεκριμένη χρήση.Απλά μια σύγκριση των δύο επεξεργαστών θέλω να κάνω με τα υπέρ και τα κάτα τους,σε ποιές χρήσεις αποδίδει ο ένας καλύτερα και σε ποιές ο άλλος,ποιός θα αντέξει περισσότερο χρόνο σε ικανοποιητική λειτουργία.

-----Προστέθηκε 9/11/2008 στις 10 : 16 : 47-----

Αν τον θες για παιχνίδια καλύτερα 2πύρηνο, απλά κανέναν από τους 2, αλλά τον 8400.

Imho είναι "πολλά τα +20 για 0.16GHz.

Ναι όντως..Από τον 4πύρινο λες και ο 3άρης ο 2πύρινος θα είναι καλύτερος ε?

Δημοσ.
Δεν μιλάμε για κάποια συγκεκριμένη χρήση.Απλά μια σύγκριση των δύο επεξεργαστών θέλω να κάνω με τα υπέρ και τα κάτα τους,σε ποιές χρήσεις αποδίδει ο ένας καλύτερα και σε ποιές ο άλλος,ποιός θα αντέξει περισσότερο χρόνο σε ικανοποιητική λειτουργία.

Προφανώς οι 4πύρηνοι θα υπερέχουν στις εφαρμογές που εκμεταλλέυονται και τους 4 πυρήνες. Το θέμα είναι οτι μέχρι τώρα αυτές (συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών) είναι λίγες...

Κατά τα άλλα, η υψηλότερη συχνότητα σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη L2 Cache κάνουν τη διαφορά στις υπόλοιπες...

Ναι όντως..Από τον 4πύρινο λες και ο 3άρης ο 2πύρινος θα είναι καλύτερος ε?

Το θέμα είναι οτι τον 8400 τον πας από τα 3GHz στα 3.6 για πλάκα (χωρίς ρεύματα και ιστορίες) με μια διαδικασία 30 (και πολύ λέω) δευτερολέπτων...

Θα μου πεις και με τον 8500 το ίδιο ισχύει...

Ναι, αλλά είναι και η χρηματική τους διαφορά.

Όπως βλέπεις στην υπογραφή μου τρέχω τον 8400 στα 4.2 χωρίς δυσκολία... Πόσο πιο ψηλά να πήγαινε ο 8500; (νομίζω καθόλου με το setup που έχω)

Δημοσ.
Προφανώς οι 4πύρηνοι θα υπερέχουν στις εφαρμογές που εκμεταλλέυονται και τους 4 πυρήνες. Το θέμα είναι οτι μέχρι τώρα αυτές (συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών) είναι λίγες...

Κατά τα άλλα, η υψηλότερη συχνότητα σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη L2 Cache κάνουν τη διαφορά στις υπόλοιπες...

Το θέμα είναι οτι τον 8400 τον πας από τα 3GHz στα 3.6 για πλάκα (χωρίς ρεύματα και ιστορίες) με μια διαδικασία 30 (και πολύ λέω) δευτερολέπτων...

Θα μου πεις και με τον 8500 το ίδιο ισχύει...

Ναι, αλλά είναι και η χρηματική τους διαφορά.

Όπως βλέπεις στην υπογραφή μου τρέχω τον 8400 στα 4.2 χωρίς δυσκολία... Πόσο πιο ψηλά να πήγαινε ο 8500; (νομίζω καθόλου με το setup που έχω)

Και πώς γίνετε αυτό ρε φίλε;Άρα άφοβα τον 8400?Στον 4πύρινο κάτι αντίστοιχο γίνεται;

Δημοσ.

Με τη διαδικασία του overclocking...

Αν πρόκειται να πας σε 2πύρηνο τελικά εγώ αυτόν θα πρότεινα.. τώρα αν θες να ασχοληθείς με custom υδρόψυξη και θες να τον ξεζουμίσεις μέχρι το τελευταίο Hz είναι άλλο θέμα.

Σε όλους τους επεξεργαστές γίνεται (όπως και στις μνήμες και στην κάρτα γραφικών, εδώ παραλίγο να γίνει και σε modem... :lol:)

Απλά οι της Intel σηκώνουν περισσότερο από τους AMD.

Δημοσ.
Με τη διαδικασία του overclocking...

Αν πρόκειται να πας σε 2πύρηνο τελικά εγώ αυτόν θα πρότεινα.. τώρα αν θες να ασχοληθείς με custom υδρόψυξη και θες να τον ξεζουμίσεις μέχρι το τελευταίο Hz είναι άλλο θέμα.

Σε όλους τους επεξεργαστές γίνεται (όπως και στις μνήμες και στην κάρτα γραφικών, εδώ παραλίγο να γίνει και σε modem... :lol:)

Απλά οι της Intel σηκώνουν περισσότερο από τους AMD.

αφού είναι κάτι τόσο απλό δεν μας δείνεις τα φώτα σου πως να το κάνουμε..?

Δημοσ.

Τα έχει δώσει ήδη άλλος :P :http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=211171

Γενικά ψάχνοντας στον τομέα "Overclocking & Case Modding" θα μάθεις πολλά, όρεξη να 'χεις...

Δημοσ.

εγώ τους αποθαρρύνω ? αφού δεν έχει ψαχτεί ποτέ λες να πάει για κανέναν ρεκόρ να τραβάμε τα μαλλιά μας ? :P και με τον Q μια χαρά overclock θα κάνει και θα του μείνει κιόλας αρκετά χρονάκια

Δημοσ.
καλά ότι να νε love λέει ο άλλος :lol:

αν δεν clockάρεις που δεν το βλέπω πάρε τον Quad και καθάρισες

Ε ναι..μάλλον αυτό λέω και εγώ..Άμα μου έρθει να την ψάξω αργότερα με clockαρίσματα είτε εγώ ειτε να μου το κάνει κανένας φίλος δεν γίνονται και στον Quad?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...