Προς το περιεχόμενο

Εξωτερική Θήκη με LAN

idet2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται!

Θα ήθελα εαν ξέρετε να με πληροφορήσετε το εξής:

Οι εξωτερικές θήκες για σκληρούς δίσκους που μπορούν να συνδεθούν είτε με USB2.0 είτε μέσω LAN μπορούν να υποστηρίξουν άλλο filesystem εκτός από το FAT32?

Το θέμα προέκυψε αγοράζοντας μια τέτοια θήκη για ένα SATA δίσκο που έχω. Αν είναι Formatted σε NTFS και το συνδέσω σε USB2.0 τότε όλα είναι κανονικά, άμα πάω να συνδεθώ μέσω δικτύου δε μπορώ να δω τα αρχεία και φυσικά ούτε να κάνω νέα. Η θήκη είναι από την Digitus το μοντέλο DA-70520. Το manual μέσα γράφει ότι πρέπει να είναι σε FAT32 format αλλά τότε έχω τον περιορισμό του maximum file size στα 4GB. Φυσικά γυρίζοντας το δίσκο σε FAT32 τότε δούλεψε αλλά δε θα ήθελα να έχω το περιορισμό με το μέγεθος των αρχείων. Ψάχνοντας για κάποιο άλλο μοντέλο στο δίκτυο, είδα ένα της AKASA το οποίο αναφέρει και αυτό στο Manual του ότι αν είναι formatted σε NTFS τότε δικτυακά δεν θα παίζει παρά μόνο σε FAT32 και ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου πει αν αυτό είναι γενικό φαινόμενο.

Βέβαια έχω δει και κάτι άλλα δικτυακά μέσα αποθήκευσης τα οποία χρησιμοποιούν το δικό τους format για τους δίσκους χωρίς περιορισμό στο file size αλλά δεν παίζουν από USB. Έτσι ψάχνω την ιδανική λύση.....αν αυτή υπάρχει.

Όποιος γνωρίζει κάτι πάνω στο θέμα, έχει κάποια προηγούμενη εμπειρία ή κάποια συμβουλή να δώσει είναι ευπρόσδεκτος!

Σας ευχαριστώ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...