Προς το περιεχόμενο

Ερωτήματα για Linux

filaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

tritonas00 το λειτουργικό παπαριά που αναφέρεις με τόσο φανατισμό και τόσο συχνά σε πληροφορώ είναι η πιο δημοφιλής linux διανομή με την μεγαλύτερη βάση εγκατάστασης που υπάρχει αυτή την στιγμή. Και εμείς οι παπάρες κατά τα λεγόμενα σου που το χρησιμοποιούμε δεν είμαστε τα ασχετά παιδάκια όπως φαντάζεσαι αλλά έχουμε χρόνια που τρέχουμε την διανομή χωρίς προβλήματα.

Πολύ άνετα μπορώ να ισχυριστώ και εγώ ότι το debian είναι μια σαβούρα κομπλεξικών που νομίζουν ότι χρησιμοποιώντας μια διανομή κάνουν μαζί και κοινωνική επανάσταση. Ακόμα μπορώ να ισχυριστώ ότι το debian είναι μια διανομή που με το κυκεώνα των εξαρτήσεων μπορεί αν σπάσει πανεύκολα και τέλος ότι είναι μια διανομή που για να την στήσεις να κάνει τα βασικά πρέπει να έχεις τελειώσει το MIT

Όπως καταλαβαίνεις το να αρχίσουμε τέτοιες αντιπαραθέσεις το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να κάνουμε μπουρδέλο το forum. Aν το θέλεις εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα...

Τέλος για να απαντήσω ουσιαστικά στα προβλήματα νομίζω για εγκατάσταση του ubuntu υπάρχουν μερικοί αρκετά καλογραμμένοι οδηγοί για αρχάριους. Θα τους βρεις εδώ

http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=38929

http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=46230

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Όπως καταλαβαίνεις το να αρχίσουμε τέτοιες αντιπαραθέσεις το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να κάνουμε μπουρδέλο το forum. Aν το θέλεις εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα...

Μη φάτε, έχει γλαρόσουπα. Δεν είστε μόνοι σας εδώ να κάνετε του κεφαλιού σας, ακόμη δεν το έχετε πάρει χαμπάρι κάποιοι... ;

Ακόμα μπορώ να ισχυριστώ ότι το debian είναι μια διανομή που με το κυκεώνα των εξαρτήσεων μπορεί αν σπάσει πανεύκολα και τέλος ότι είναι μια διανομή που για να την στήσεις να κάνει τα βασικά πρέπει να έχεις τελειώσει το MIT

Τις εξαρτησεις τις λυνει μονο του εδω και κατι αιωνες..και σαν λειτουργικο αποτελει την βαση για παρα πολλες διανομες.

Δεν θελω να κανουμε μπουρδελο το thread..απλα διαφερουν οι λογικες μας.Πιστευω πως ΝΑΙ Πρεπει να στησεις το λειτουργικο για να το μαθεις και οχι να τα παιρνεις ετοιμα.Οπως εχω ξαναπει οταν θελω λειτουργικο που θα τα εχει ολα ετοιμα τοτε βαζω windows και τελειωνει η υποθεση.

Φιλικα παντα..

Δηλώνω υπεύθυνα πάντως πως δεν έχω τελειώσει το MIT αν και θα το ήθελα πολύ. Και το debian μου κάνει πολλά πράγματα παραπάνω από τα βασικά. Δεν είναι και τόσο δύσκολο, λίγη προσοχή θέλει σε αυτά που διαβάζεις.

Που τον ειδε τον κυκεωνα των εξαρτησεων ο chek2fire? Το θεμα των εξαρτησεων το αναλαμβανει παντα το apt, και εκει ειναι elite.

Μεγαλος αριθμος πακετων δεν σημαινει περισσοτερες εξαρτησεις για ενα προγραμμα! Σημαινει... πολλα πακετα (προγραμματα)!

ρε παιδια δεν γινεται να παμε ολοι να βαλουμε debian ή archLinux με την πρωτη επαφη

εγω δεν εχω καμια σχεση με προγραμματισμο απλα ηθελα μια ελαφρη διανομη για παλιο λαπτοπ

δοκιμασα διαφορα και αυτο που μου αρεσε περισσοτερο ειναι το fluxbox mint

τι σημαινει αυτο οτι πρεπει να αποκλειστω απο το φορουμ επειδη εχω μια διανομη που μου τα εδωσε ολα ετοιμα??

απο εκει και περα αν θελει καποιος να δηλωσει την υπεροχη του λειτουργικου του ας το κανει

και να ξερει οτι η ευκολια αποτελει πλεονεκτημα

(καποια στιγμη θα παω να προσπαθησω να βαλω archLinux απο περιεργεια και θα το δω ως μια περιπετεια και οχι ως μια σταυροφορια)

Εγω απλα θεωρω το debian ευκολη και σταθεροτατη διανομη για αυτο προτεινα να ξεκινησει με αυτην...Anyway

ΜΙΑ ΧΑΡΑ εκανες filaki και εβαλες Xp,μην ασχολεισαι με λειτουργικα-π@π@ριες και ειδικοτερα μην μπλεκεις με κολλημενους φανατικους linuxades.

Θελετε μεγαλυτερη αποδειξη για το αν ειναι το linux αρκετα user friendly?H κοπελα χωρις να ξερει καθολου ειπε να βαλει αυτο το περιβοητο λειτουργικο για να δει τι παιζει ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ.Γιατι το linux δεν ειναι για ολους και δεν προκειται να γινει ποτε mainstream ουτως η αλλως γιαυτο αδικα κουραζεστε.

Τωρα το θεμα με την δουλεια..ειμαι μουσικος παραγωγος.Καντε τα προιοντα της steinberg να δουλεψουν σε linux και τοτε θα ανακαλεσω το οτι το linux δεν κανει για δουλεια.Ειναι αναλογα με τις αναγκες του καθενος ρε παιδια.

Στο πρωτο: Μην ξεχνας οτι η κοπελα εχει συνηθισει windows. Αν δεν ηξερε καθολου υπολογιστες θα ειχε την ιδια δυσκολια που ειχε οταν μαθαινε windows

Ζωντανο παραδειγμα η κορη μου 10 χρονων που κανει οτι θελει με το pc (κατεβαζει γραφει, διαχειριζεται φωτογραφιες, συνδεει το nokia κινητο της, παιχνιδια, κειμενογραφο,) δεν χρειαστηκε ποτε τιποτα, κανει τα updates της και ολα οκ. Αλλα δεν εμαθε ποτε σε windows οποτε δεν καταλαβαινει αυτο που λες.

Και μην μου πεις οτι το στησιμο ειναι δυσκολοτερο γιατι την mandriva 2009 την εγκατεστησε μονη της (την εβαλα επιτηδες για να διαπιστωσω τον βαθμο δυσκολιας) παταγε ολο next και με ρωτησε μονο εκει που επρεπε να βαλει root και user password.

Τι εχεις να πεις τωρα;

Για την δευτερη παραγραφο ειναι εφαρμογες που παιζουν μονο σε windows. Σιγα σιγα βγαινουν για linux και μην ξεχνας οτι στο hollywood στην παραγωγη ταινιων το linux εχει σημαντικη θεση (φυσικα την απολυτη κυριαρχια την εχει η apple, αλλα τα windows δεν υπαρχουν καν)

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2166952&postcount=61

Καντε τα προιοντα της steinberg να δουλεψουν σε linux και τοτε θα ανακαλεσω το οτι το linux δεν κανει για δουλεια

δουλεύουν ! :mrgreen:

http://www.wilh-steinberg.com/Welcome/welcome.html

.

Ειναι αναλογα με τις αναγκες του καθενος ρε παιδια.

Επιτέλους, σου ξέφυγε κάτι σωστό. Άρα γιατί παντού συμπεριφέρεσαι λες δεν είναι δυνατόν κάποιων οι ανάγκες να εξυπηρετούνται καλύτερα με το Linux; Γιατί λες παπαριά κάτι που ενδεχομένως να μην καλύπτει αρκετά καλά τις δικές σου ανάγκες, όταν αναγνωρίζεις ότι μπορεί να καλύπτει βέλτιστα τις ανάγκες κάποιου άλλου;

Θελετε μεγαλυτερη αποδειξη για το αν ειναι το linux αρκετα user friendly?H κοπελα χωρις να ξερει καθολου ειπε να βαλει αυτο το περιβοητο λειτουργικο για να δει τι παιζει ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ.Γιατι το linux δεν ειναι για ολους και δεν προκειται να γινει ποτε mainstream ουτως η αλλως γιαυτο αδικα κουραζεστε.

1) Εγώ στην ηλικία της κοπέλας είχα προβληματιστεί βαθύτατα γιατί... ο υπολογιστής δεν έμπαινε στο Internet όταν πατούσα το αντίστοιχο εικονιδιάκι, χωρίς να έχω Modem ή οτιδήποτε. Χρειάστηκα 1-2 μέρες για να καταλάβω ότι χρειάζεσαι ειδικό hardware για να επικοινωνήσεις με τον έξω κόσμο, καθώς ο υπολογιστής δεν είναι ένα μαγικό κουτί. Περιμένεις ότι θα ήταν εύκολο να εξοικειωθεί τόσο γρήγορα η κοπέλα στα 12 της με ένα εντελώς διαφορετικό λειτουργικό;

[EDIT] Ουπς, filaki θυμόμουν ότι έλεγε 12 αντί 21 στο προφίλ σου, το οποίο συνδύασα με αυτή την αναφορά. Προφανώς έκανα λάθος :P

2) Δεν είπα ότι το Linux είναι η καλύτερη επιλογή για όλους. Δε μίλησα για "mainstream", μου είναι αδιάφορο τι "τραβιέται" και γιατί. Θεωρώ όμως ότι ξέρω τι είναι καλύτερο για μένα, καθώς είχα το ενδιαφέρον και την πολυτέλεια του χρόνου να εξετάσω τις επιλογές μου προσεκτικά. Εκεί που αντιδρώ είναι στο ότι δε μπορείς να λες ότι "το Linux δεν κάνει για δουλειά" όταν κάποιοι δηλώνουμε ότι κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας στο Linux, και δε μπορείς να λες ότι "το Linux δεν είναι φιλικό" όταν κάποιοι δηλώνουμε ότι το βρίσκουμε πιο φιλικό από τα Windows. Γιατί είναι σα να μας λες: "δε ξέρετε τι σας γίνεται, με windows θα κανατε καλύτερα και πιο εύκολα τη δουλειά σας". Το οποίο είναι αστείο γιατί ξέρουμε πολύ καλά και τα δύο λειτουργικά και τις δουλειές μας.

Πολύ άνετα μπορώ να ισχυριστώ και εγώ ότι το debian είναι μια σαβούρα κομπλεξικών που νομίζουν ότι χρησιμοποιώντας μια διανομή κάνουν μαζί και κοινωνική επανάσταση. Ακόμα μπορώ να ισχυριστώ ότι το debian είναι μια διανομή που με το κυκεώνα των εξαρτήσεων μπορεί αν σπάσει πανεύκολα και τέλος ότι είναι μια διανομή που για να την στήσεις να κάνει τα βασικά πρέπει να έχεις τελειώσει το MIT

Πολύ εύκολα θα μπορούσες να ισχυρισθείς οτιδήποτε, το κατά πόσο θα μπορούσες να το στηρίξεις ώστε να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι ένα άλλο θέμα.

filaki εισαι 12 !!!!

εγω στα 12 το μονο που ηξερα για τους υπολογιστες ηταν να μην τους ακουμπαω γιατι χαλανε :-D

το θεμα ειναι ερωτηματα για λινουξ

αυτο http://ultimateedition.info/ultimate-edition-20/

πως το κανεις??

δεν εννοω customize

αλλα μια νεα διανομη βασισμενη σε ubuntu

Πολύ εύκολα θα μπορούσες να ισχυρισθείς οτιδήποτε, το κατά πόσο θα μπορούσες να το στηρίξεις ώστε να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι ένα άλλο θέμα.

Γιατί το flame που γίνετε για το ubuntu που το στηρίζουν. Είναι εξωφρενικό να διαβάζεις για βαριά διανομή για buggy και από την άλλη εσύ να τρέχεις την διανομή για χρόνια χωρίς να έχεις δει αυτά τα προβλήματα που αναφέρουν.

Και μην μου πεις οτι το στησιμο ειναι δυσκολοτερο γιατι την mandriva 2009 την εγκατεστησε μονη της (την εβαλα επιτηδες για να διαπιστωσω τον βαθμο δυσκολιας) παταγε ολο next και με ρωτησε μονο εκει που επρεπε να βαλει root και user password.

Τι εχεις να πεις τωρα;

Ωπα μαστορα..βαστα το!Λεγοντας στησιμο δεν εννοω να κανεις απλα το setup του λειτουργικου και μετα τερμα.Εννοω να στησεις ΕΣΥ το λειτουργικο..απο τον kernel τα services μεχρι και το γραφικο περιβαλλον(αν το επιθυμεις).

Το να βαλω μια ετοιμη διανομη π.χ mandriva,suse,ubuntu κ.α θα καταληξω να εχω 6-7 gb στο σκληρο μου με αχρηστα πραγματα που δεν προκειται να χρησιμοποιησω ποτε εκτος απο αυτα που χρειαζομαι.Το linux ειναι καταπληκτικο σε καποια πραγματα και ειδικα αν το φτιαξεις στα μετρα σου ΚΑΙ στα μετρα του hardware σου.Θα μπορουσε ποτε να εγκατασταθει και να δουλεψει σωστα η mandriva στο laptop της υπογραφης μου?Τι λες?

γιατι στο laptop της υπογραφης σου θα μπορουσες να βαλεις vista ; εγω θα εβαζα puppy που ειναι και εξισου ευκολο με το mandriva

οπως βλεπω εχεις icewm, kde δεν θα μπορουσες να τρεξεις με τετοια χαρακτηριστικα ετσι κι αλλιως

γιατι στο laptop της υπογραφης σου θα μπορουσες να βαλεις vista ; εγω θα εβαζα puppy που ειναι και εξισου ευκολο με το mandriva

οπως βλεπω εχεις icewm, kde δεν θα μπορουσες να τρεξεις με τετοια χαρακτηριστικα ετσι κι αλλιως

Puppy ειχα δοκιμασει πριν βαλω debian και οταν αλλαξα καταλαβα τι θα πει linux..

Anyway..θα μπορουσα να βαλω windows 2000 ανετοτατα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...