patrickdrd Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 εννοώ ότι το βίντεο π.χ. παίρνει την κεραία από πίσω για να πιάσει το αναλογικό σήμα, τα ψηφιακά κανάλια φαίνονται στην τηλεόραση σε ξεχωριστό χώρο, σαν να είναι "av", πως θα περάσει λοιπόν αυτό το ψηφιακό στο βίντεο; υπάρχει περίπτωση;
JIMBOAthens Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Σαν πρώτο βήμα συνέδεσε το monitor με το video με ένα καλώδιο scart-scart. Στην συνέχεια βάλε το monitor να παίζει ένα ψηφιακό κανάλι και βάλε το video στην θέση AV1 ή ΑV2 (ή EXT1 κ.τ.λ.) ή εν πάσει περιπτώσει όπου του έχεις συνδέσει το scart και δες αν παίρνει το σήμα...
patrickdrd Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 κατάλαβα... ομολογώ ότι αυτό που έγραψες το φτωχό μου το μυαλό δεν το χε σκεφτεί, χαχαχα σε ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω το απογευματάκι που θα πάω σπίτι κ θα σου πω edit: μήπως σ'αυτή την περίπτωση πρέπει να χω ανοικτή την τηλεόραση;
JIMBOAthens Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 edit: μήπως σ'αυτή την περίπτωση πρέπει να χω ανοικτή την τηλεόραση; Eννοείται για να δεις τι θα παίζει το video... Tip: Nα χρησιμοποιήσεις καλώδιο scart σε scart που να έχουν καλωδιωμένες μεταξύ τους και τις 21 επαφές τους...
indian Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Φίλε η F&U και LG που κοιτάς, έχουν ψηφιακό δέκτη (αποκωδικοποιητή) MPEG2 σε αντίθεση με την SAMSUNG που έχει MPEG4, μήν ξεχνάς οτι τα ελληνικά κανάλια, όταν μεταβούν απο αναλογικό σε ψηφιακό σήμα, θα μεταδίδονται σε MPEG4 format. (άσε τί να πώ εγώ, που τον φλεβάρη αγόρασα την Philips 32PFL5403D/12 και το 2012 θα είμαι για τηλεόραση, νέα.) Να κάτι που δεν το είχα σκεφτεί και ήμουν έτοιμος να πάρω μια LG.Πολύ σωστός Βλέποντας το site του Πλαισίου στις οθόνες http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?TV_TYPE=LCD-TV+Monitor&category=69978102&catalog=23 τις βλέπω όλες MPEG2 , πρόταση για FullHD MPGE4 22'-23' έχει κάποιος γιατί θέλω να πάρω μια οθόνη.
patrickdrd Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Eννοείται για να δεις τι θα παίζει το video... Tip: Nα χρησιμοποιήσεις καλώδιο scart σε scart που να έχουν καλωδιωμένες μεταξύ τους και τις 21 επαφές τους... μα δεν θέλω να δω, για να γράψω π.χ., θα μπορώ να γράψω με κλειστή την οθόνη;
JIMBOAthens Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 μα δεν θέλω να δω,για να γράψω π.χ., θα μπορώ να γράψω με κλειστή την οθόνη; Φυσικά και θα μπορείς. Αλλά δεν θέλεις να βλέπεις τι γράφεις?
patrickdrd Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 βρε φίλε, δεν γίνεται αυτό που λες, ξέρεις γιατί; πως θα βλέπω το video και η τηλεόραση θα είναι γυρισμένη σε avi - ψηφιακό κανάλι; εσύ θες τηλεόραση με 2 οθόνες για να το κάνεις αυτό, αν κατάλαβες τι εννοώ...
JIMBOAthens Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Όταν λέω οθόνη εννοώ την 2294 και όταν λέω τηλεόραση εννοώ την κοινή ΤV στην οποία έχεις συνδεδεμένο το video. Το αν γίνεται ή όχι άσε να το ξέρω καλύτερα καθώς ασχολούμαι χρόνια με αυτά τα θέματα. Πάμε λοιπόν: Βάζεις την LG να παίζει ένα ψηφιακό κανάλι. Από το scart της παίρνεις το σήμα και το οδηγείς μέσω της εισόδου scart στο video το οποίο φυσικά είναι συντονισμένο στο AV ή ΕΧΤ για να δέχεται το σήμα από την LG. Τώρα το θέμα είναι πως έχεις συνδέσει το video με την τηλεόρασή σου: Αν το video σου έχει 2 υποδοχές scart τότε από την 1η δίνει στην τηλεόραση το σήμα και από την 2η δέχεται το σήμα από την LG. Εδώ προσοχή μόνο: αν έχει 2 scart υπάρχει περίπτωση το ένα να έχει την σήμανση decoder. Τότε χρησιμοποιείς την συγκεκριμένη για την σύνδεση με την LG Και την άλλη για την σύνδεση με την τηλεόραση. Αν το video σου δεν έχει 2 scart τότε για να κάνουμε όλη την ιστορία θα πρέπει να διαθέτει RCA εισόδους σήματος ήχου και εικόνας (άσπρο-κόκκινο, κίτρινο). Ίδια διαδικασία, αλλά απλά θα χρειαστείς ένα καλώδιο από scart σε RCA προκειμένου να συνδέσεις την LG με το video. Eννοείται πως σε όλες τις περιπτώσεις η τηλεόρασή σου θα είναι συντινισμένη στο κανάλι του video ώστε να βλέπεις συνεχώς τι σήμα δέχεται (και γράφει κατ' επέκταση) το video σου.... Σου επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά προϋποθέτουν ότι η LG δίνει σήμα στην έξοδο scart της και δεν την χρησιμοποιεί μόνο για είσοδο μίας πηγής. Για δοκίμασε και εδώ είμαστε...
patrickdrd Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 κάτσε, μιλάμε για μια οθόνη κ τηλεόραση, δεν έχω δεύτερη οθόνη...
JIMBOAthens Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 κάτσε, μιλάμε για μια οθόνη κ τηλεόραση,δεν έχω δεύτερη οθόνη... Aκριβώς. ΔΕΝ χρειάζεσαι 2η οθόνη παρά μόνο την τηλεόραση που ήδη έχεις και έχεις πάνω το video, και την καινούργια σου την LG2294. Διάβασε λίγο προσεκτικά την όλη διαδικασία όπως σου την περιγράφω...
patrickdrd Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 βρε φίλε, δεν υπάρχει τηλεόραση, το βίντεο είναι συνδεδεμένο με την 2294, απλά δεν είναι με scart, αλλά μέσα από κανάλι στα uhf της κεραίας, απλά αυτό που λέω εγώ είναι ότι αν συνδέσω 2294 και βίντεο, για να βλέπω μέσα από το βίντεο, θα βλέπω μόνο τα κανάλια που βλέπει το βίντεο, όχι τα av της τηλεόρασης προφανώς, σωστά; αν έχεις msn κάνε με μια add, [email protected] μπας κ συνενοηθούμε...
djtaz13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Την εχω εγω φιλε κ την χρησιμοποιω κυριως για τηλεοραση (εχει κ ψηφιακο δεκτη!) κ την εχω συνδεσει με το pc μου για να βλεπω ταινιες με καλωδιο dvi.στην προτεινω ευκολα!
patrickdrd Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 εγώ πάλι δεν την προτείνω, λάθος αγορά (έπρεπε να περιμένω λίγο), ΓΙΑΤΙ 1) έχει ψηφιακό δέκτη, αλλά δεν είναι mpeg4 όπως θα παίζουν τα νέα κανάλια, αλλά μόνο mpeg2 για να βλέπουμε τις μπούρδες της ΕΡΤ, άρα στο άμεσο μέλλον θα χρειαστούμε να συνδέσουμε αποκωδικοποιητή 2) δεν έχει usb, άρα χρειαζόμαστε έξτρα συσκευή (πήρα της philips το 3360) για να βλέπουμε τα avi μας συμπέρασμα: όποιος την πάρει να υπολογίσει ότι στο μέλλον θα θέλει +2 συσκευές για... "μπούρδες" που μπορεί να τις έχει πάνω στην οθόνη ;-)
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 ... δεν έχει usb, άρα χρειαζόμαστε έξτρα συσκευή (πήρα της philips το 3360) για να βλέπουμε τα avi μας Γιατί ποια οθόνη σε αυτή την κατηγορία (αλλά και ακριβότερες) έχει USB για να συνδέσεις flashάκι ή HDD και να υποστηρίζει Mpeg και Mp4? Μάλλον μπερδεύτηκες και αναφέρεσαι στα Monitor που έχουν ενσωματωμένο USB Hub...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα