Προς το περιεχόμενο

Δεν έχω ήχο!

Andree

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έκανα πρόσφατα format σε ένα Η/Υ που έχω, λόγω του ότι δεν έμπαινε στα windows, αλλά μετά, αφού εγκατέστησα όσους drivers νόμιζα ότι χρειάζονταν, δεν είχε ήχο. Επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ με τέτοιο θέμα δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω, οπότε κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Στη λίστα της "Διαχείρισης Συσκευών" εμφανίζει με κίτρινο ερωτηματικό τον "ελεγκτή Raid" και το "Realtek AC'97 Audio"-Ελεγκτής ήχου. Πρέπει να εγκαταστήσω κάποιον driver, του οποίου δεν έχω βρει το cd -αλλιώς θα το είχα ήδη εγκαταστήσει- ή είναι θέμα hardware?

ΥΓ. Βρήκα στο διαδίκτυο τον driver της κάρτας ήχου- είναι on board (775V88) αλλά πάλι δεν είχα αποτέλεσμα ("Δεν υπάρχει συσκευή ήχου").

Δημοσ.

Δεν βρήκες το cd γιατί οι drivers υπάρχουν μέσα στο cd της μητρικής.

Αν δεν υπάρχει ούτε αυτό το cd (πολύ κακώς) πρέπει να δεις ποια μητρική και ποιό μοντέλο είναι και να κατεβάσεις τους ανάλογους drivers από το site του κατασκευαστή.

Αυτό συνήθως αναγράφεται πάνω στην πλακέτα της μητρικής και αναφέρει τον κατασκευαστή (πχ ASUS, MSI, GIGABYTE) και το μοντέλο.

Αν έχεις ήδη εγκαταστήσει τους drivers και επιμένει με το ερωτηματικό, αποσυμπίεσε κάπου τους drivers (αν είναι σε zip), πάτα διπλό κλικ στην συσκευή, επέλεξε Επανεγκατάσταση και ή πες αυτόματη εγκατάσταση ή κατεύθυνε το στον φάκελο που αποσυμπίεσες τους drivers (Μη αυτόματη εγκατάσταση)

Δημοσ.
Δεν βρήκες το cd γιατί οι drivers υπάρχουν μέσα στο cd της μητρικής.

Αν δεν υπάρχει ούτε αυτό το cd (πολύ κακώς) πρέπει να δεις ποια μητρική και ποιό μοντέλο είναι και να κατεβάσεις τους ανάλογους drivers από το site του κατασκευαστή.

Αυτό συνήθως αναγράφεται πάνω στην πλακέτα της μητρικής και αναφέρει τον κατασκευαστή (πχ ASUS, MSI, GIGABYTE) και το μοντέλο.

Αν έχεις ήδη εγκαταστήσει τους drivers και επιμένει με το ερωτηματικό, αποσυμπίεσε κάπου τους drivers (αν είναι σε zip), πάτα διπλό κλικ στην συσκευή, επέλεξε Επανεγκατάσταση και ή πες αυτόματη εγκατάσταση ή κατεύθυνε το στον φάκελο που αποσυμπίεσες τους drivers (Μη αυτόματη εγκατάσταση)

Έχω ένα cd που γράφει Asus Vga Driver . Αυτό είναι, διαφορετικά τί πρέπει να γράφει πάνω?

Δημοσ.

Όχι, αυτό είναι για την κάρτα γραφικών.

Το εν λόγω cd θα πρέπει να λέει κάτι σαν mainboard drivers.

Αν μπορείς, ξεβίδωσε το καπάκι από τον πύργο και αφαίρεσέ το.

Αν δεις πάνω στην μητρική, κάπου θα λέει την "μάρκα" και ίσως το μοντέλο.

Αν είναι κάποια φτηνιάρικη μπορεί να μην λέει και τίποτα βέβαια.

Δημοσ.
Όχι, αυτό είναι για την κάρτα γραφικών.

Το εν λόγω cd θα πρέπει να λέει κάτι σαν mainboard drivers.

Αν μπορείς, ξεβίδωσε το καπάκι από τον πύργο και αφαίρεσέ το.

Αν δεις πάνω στην μητρική, κάπου θα λέει την "μάρκα" και ίσως το μοντέλο.

Αν είναι κάποια φτηνιάρικη μπορεί να μην λέει και τίποτα βέβαια.

Μάλλον αυτή είναι http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775V88

Το γεγονός ότι μου εμφανίζει με ερωτηματικό τον ελεγκτή Raid, σημαίνει ότι δεν έχω εγκατεστημένο το audio driver ή και κάτι άλλο?

Δημοσ.

Ο ελεγκτής RAID είναι για τους δίσκους όταν αυτοί στηθούν σε RAID. Αν τους είχες έτσι δεν θα σου δούλευαν καθόλου.

Αν κατεβάσεις και εγκαταστήσεις τους drivers της μητρικής θα τον αναγνωρίσει κανονικά.

Στο link, η κάρτα ήχου είναι της cmedia (απ' ότι λέει).

Αν συμφωνεί η εικόνα με την μητρική που έχεις μπροστά σου (πάτα στο κουμπάκι από κάτω για να στην δείξει σε μεγάλο μέγεθος) πάτα στο Download (στα αριστερά) και κατέβασε:

VIA (είναι για το chipset της μητρικής),

AUDIO (προφανές),

HDD (το μεγάλο πακέτο των 7ΜΒ, είναι για το RAID)

και ίσως LAN (για την κάρτα δικτύου)

το USB2 δεν σου χρειάζεται, είναι για w98.

Δημοσ.
Ο ελεγκτής RAID είναι για τους δίσκους όταν αυτοί στηθούν σε RAID. Αν τους είχες έτσι δεν θα σου δούλευαν καθόλου.

Αν κατεβάσεις και εγκαταστήσεις τους drivers της μητρικής θα τον αναγνωρίσει κανονικά.

Στο link, η κάρτα ήχου είναι της cmedia (απ' ότι λέει).

Αν συμφωνεί η εικόνα με την μητρική που έχεις μπροστά σου (πάτα στο κουμπάκι από κάτω για να στην δείξει σε μεγάλο μέγεθος) πάτα στο Download (στα αριστερά) και κατέβασε:

VIA (είναι για το chipset της μητρικής),

AUDIO (προφανές),

HDD (το μεγάλο πακέτο των 7ΜΒ, είναι για το RAID)

και ίσως LAN (για την κάρτα δικτύου)

το USB2 δεν σου χρειάζεται, είναι για w98.

Έκανα ότι μου είπες και δούλεψε, ευχαριστω για τη βοήθεια.;)

Δημοσ.

Να 'σαι καλά.

Τώρα που έχεις τους drivers, μάζεψε τους και σε ένα cd και γράψε το μοντέλο της μητρικής πάνω για να μην ψάχνεσαι την επόμενη φορά.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ρε παίδες εντελώς ξαφνικά εξαφανίστηκε και από μένα το εικονίδιο του ήχου από την taskbar. Παρ' όλα αυτά στη διαχείριση συσκευών/ελεγκτές ήχων φαίνονται όλα οκ. Εννοώ ότι δεν έχω το ίδιο προβλημα με τον προηγούμενο φίλο που στο Realtek ac'97 audio είχε θαυμαστικό. Έχω δοκιμάσει να κάνω και update και απενεργοποίηση/ενεργοποίηση αλλά τίποτα. Εν τω μεταξύ το εικονίδιο sound effects στην taskbar υπάρχει κανονικά και μάλιστα στη δοκιμή ηχείων ακούγεται ήχος αλλά στον πίνακα ελέγχου/ήχοι δεν αναγνωρίζεται κάποια συσκευή ("δεν υπάρχει συσκευή ήχου"). Καμιά ιδέα κανείς;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...