Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με 4850

phanispal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερίζω το forum.

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με μια Sapphire 4850 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510675).

Scanάρω για artifacts με το ATITool και μου βγάζει το εξής: "Delta of 130 in 2 pixels..."

Δείτε κι εδώ για να καταλάβετε:4850stockcoolerfullfansvs9.jpg

Η κάρτα δεν έχει κλοκαριστεί και οι οδηγοί είναι οι 8.10

Να την πάω για rma κατευθείαν;

Δημοσ.

Έβαλα λίγο τώρα το Oblivion (όλα full μαζί με antialiasing 8X) και δεν παρατήρησα κάτι, αλλά αυτό δε λέει τίποτα.

Το θέμα είναι οτι η κάρτα προορίζεται για ένα σύστημα που στήνω για μια φίλη και καθώς έχει περιορισμένες γνώσεις (περί artifacts, rma, κλπ.) το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα...

Δημοσ.

τι να σου πω ρε φίλε δε ξέρω τι σημαίνει αυτό που σου βγάζει αλλά δε γνωρίζω εάν έχει πρόβλημα η κάρτα μιας και δε βλέπω errors αλλά ούτε και και κουκίδες πάνω στο object εκτός και αν βγάζει πιο μετά...με το που εμφανίζει αυτό το μήνυμα το test σταματάει ή συνεχίζει?

Δημοσ.

Όπως φαίνεται εδώ:4850zalmancoolerlowspeewf5.jpg

παρόλο που βγάζει errors (κάθε 10-20sec περίπου) και ξεκινάει από την αρχή, δεξιά λέει "No errors for 3:16.31 sec."

Αλλά στη θέση του "Delta 130 in 2 pixels (65.00 avg)." αρχίζει πάλι από την αρχή κάθε φορά που βγάζει error.

Δημοσ.

Πριν ξεκινήσω το thread έκανα κι εγώ την αναζήτησή μου στο google και τα είδα...

Το θέμα είναι οτι δεν έχει κλοκαριστεί (μόλις την έβαλα πάνω).

Μπας και παίζει τίποτα με το ATITool; (εννοώ μήπως δε διαβάζει σωστά την κάρτα);

Δημοσ.

Δοκίμασε την κάρτα σε διάφορα παιχνίδια να δεις τι παίζει και εκεί ...

Επίσης μην παραλείψεις να κατεβάσεις και το Video Card Stability Test, αν περάσεις το 10λεπτο είσαι ok ;) Κατέβασέ το από 'δω ;)

73883128kp4.png

Εγώ το άφησα λίγο παραπάνω με την Χ1650 μου :P

• Moderators
Δημοσ.

Μα george (χρονια και ζαμανια btw), αν εχει ελαχιστα artis, σε games δε προκειται να παρατηρησει τιποτα!

Εδω κι εγω π.χ. οταν εχει ελαχιστα artis απο overclocking δε μπορω να τα παρατηρησω ουτε καν στο 3dmark που εχω τρεξει/δει απειρες φορες :P

Παντως πολυ καλο utility αυτο ;)

Δημοσ.

Ναι η αλήθεια είναι ότι αν τα artifacts στα 3D Mark 03 / 05 εμφανίζονται δύσκολα, και αν εμφανιστούν δεν περνάνε 15 δεπτερόλεπτα και το pc κάνει restart ;) Όμως στο 3D Mark 01 π.χ., και ειδικά αν παίξεις με LoD, τα artifacts εμφανίζονται (όχι κουκίδες και βλακείες, μιλάμε για μαύρες γραμμές σε όλη την οθόνη :P), ενώ το benchmark συνεχίζει να τρέχει κανονικά :P Σπάνια έφαγα restart στο 2k1 από κάρτες ... τις περισσότερες φορές επειδή η cpu frequency ήταν "too much" ;)

Όντως είναι καλό utility, το συνάντησα πριν κάνα μήνα όταν έψαχνα κάτι εναλλακτικό για το ATi Tool ... Απλά λέει 0 (και καλά πρώτο test που τρέχω) γιατί πριν από μία εβδομάδα έκανα format ;)

Όσο για το χρόνια και ζαμάνια :P, είπα να περάσω μια βόλτα από τα παλιά μου τα λημέρια :D

Δημοσ.
Πάντως, εγώ που έχω 4850 ( και clockαρισμένη :-) ) το ATiTool δεν μου βγάζει ποτέ Deltas...

Υπάρχουν πολλές φορές, που οι κάρτες βγαίνουν ελλατωματικές από το εργοστάσιο ... Και αυτή την πιθανότητα δεν πρέπει να την αποκλείουμε ;)

Δημοσ.
Υπάρχουν πολλές φορές, που οι κάρτες βγαίνουν ελλατωματικές από το εργοστάσιο ... Και αυτή την πιθανότητα δεν πρέπει να την αποκλείουμε ;)

Από τις stock μέχρι και 790 / 1150 no deltas, πιο πάνω ...:cry::cry::cry:

Γι' αυτό και νομίζω ότι ο TS πρέπει να πάει για rma!

Cheers ;)

Δημοσ.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

22938677sl4.jpg

Στο ATITool 0.27 b2 όμως συνεχίζει και βγάζει deltas...

Μπας και παίζει τίποτα με το ATITool; ΝΑ δοκιμάσω καμιά άλλη έκδοση; Να πάω αύριο για rma;

Π.Σ. caution ποιο ATITool τρέχεις;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...