nikos21aek Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Φτιάχνω το νέο μου pc και δεν έχς κατασταλάξει ακόμη στην κάρτα γραφικών.Oι ασχολίες που κάνω στο pc δεν είναι ψαγμένα games.Πιο πολύ blue-ray video θέλω να μπορώ να δώ καλά και τα παιχνλιδια που θέλω να παίξω είναι manager,pro,κανένα nba 2k9 άντε και κανένα grand theft auto.Το θέμα είναι πως μιας και φτιάχνω καινούριο PC και δεν έχω καμία όρεξη να τρέχω όλη την ώρα για αναβαθμίσεις και ιστορίες θέλω να βάλω μια κάρτα γραφικών όσο το δυνατόν καλύτερη για τις αναγκες μου και όσο το δυνατον κάλυτερη σε διάρκεια.αφου κατέληξα ότιείναι πολύ καλύτερο να δόσω 100 eurο parapanw και να βάλω μια καλή κάρτα από το να βάλω μια μέτρια με το σκεπτικό να βάλω αργότερα και δευτερη..ή να την αλλάξω σε 1-2 xronia η επιλογή μου είναι αυτή τη στιγμή αθτή: GIGABYTE RADEON HD4870 GV-R487-1GH-B 1GB PCI-E RETAIL και θέλω τη γνωμη σας στα εξής: 1.Είναι καλή αυτή η κάρτα;Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξανασκεφτώ; 2.Μπορώ να εχω καλύτερο αποτελεσμα πιθανότατα με κάποιο crossfire ή sli συνδιασμό? 3.Πόσο καιρό μπορεί να με βγάλει αυτή η κάρτα;
phanispal Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Σε τι αναλύσεις πρόκειται να παίζεις (τι οθόνη έχεις) και από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα;
Snake_A Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 όΤαν λες να σε πάρει? δλδ? Μεχρι τη στιγμή που θα μπορείς να παίζεις παιχνίδια ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ? Αν παίζεις σε χαμηλές αναλύσεις 2 χρονάκια ΜΑΧ είσαι οκ... Αν είσαι στα 1920 ίσως 1-1.5 χρόνο. Αυτά για να παίζεις ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ. Εξάλλου τα παιχνίδια που βγαίνουν είναι ελάχιστα... Είναι αυτά που θα βγούν τώρα, και μετά τα Χριστούγεννα πλεον...
pappous_soulis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μια χαρά είναι,ειδικά για τα παιχνίδια είναι υπερ^3 αρκετή. Ακόμα και για 1920x1200. Βέβαια χρειάζεσαι ανάλογο σύστημα.
nikos21aek Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Oθόνη έχω την Samsung SM-953BW TFT 19 με ανάλυση μέγιστη 1440 x 900 και το υπόλοιπο σύυστημα είναι: 1.μητρική:ASUS P5Q PRO 2.επεξεργαστής:INTEL CORE 2 QUAD Q8200 2.33 GHZ LGA775 - 1333 FSB 3.RAM:4 x OCZ 1gb DDR2 Platinum edition 1066mhz sli ready dual chanel 4.ψύκτρα cpu:ASUS ARCTIC SQUARE 5.τροφοδοτικό:THERMALTAKE W0106 TOUGHPOWER CABLE MANAGEMENT 700W -----Προστέθηκε 9/11/2008 στις 05 : 04 : 22----- Δεν είδα κάπου να λέω "να με πάρει" αλλά όταν λέω όσο το δυνατόν καλύτερη σε διάρκεια εννοώ να μπορώ να παίξω παιχνίδια τα καινούρια παιχνίδια όχι απαράτητα σε full γραφικά για τα τότε δεδομένα απλά να μπορώ να τα παίξω.π.χ στον υπολογιστή που έχω τώρα το nba 2k9 ούτε καν μπαίνει στη διαδικασία να ανοίξει...Αυτό που πιο πολύ θέλω στο καινούριο pc είναι να μπορώ σε 4 5 χρόνια ας πούμε να βάλω το αντοιστιχο NBA 2k13 και να παίξει γιαυτό ρωτάω αν μπορώ να έχω κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα με κάτι άλλο στα ίδια λεφτά.
caution Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μια χαρά τερατάκι... οπότε παίρνεις και αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510673 και είσαι άνετος
nikos21aek Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μια χαρά τερατάκι... οπότε παίρνεις και αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510673 και είσαι άνετος Αυτή που μου λες είναι ίδια με αυτή που λέω εγώ μόνο που η μία είναι saphire και η άλλη gigabyte.Εγώ πιστέυω ότι πιό αξιόπιστη θα είναι η gigabyte.Γιατί αυτή η προτίμιση σε saphire?Υπάρχει κάποιος λόγος?
caution Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Ίδιες (reference) κάρτες είναι, ίδια αξιοπιστία, ίδια ψύξη και η SAPPHIRE είναι πιο φθηνή... Do the maths
Spartacos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 βασει αναλυσης οθονης και απαιτησεων σου η 4850 ειναι κατι παραπανω απο αρκετη σχετικα με την 4870,δε μπορω να προτεινω καρτα που πριν απο 10 μερες ηταν 30 ευρω φθηνοτερη..
nikos21aek Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Ίδιες (reference) κάρτες είναι, ίδια αξιοπιστία, ίδια ψύξη και η SAPPHIRE είναι πιο φθηνή... Do the maths Ναι είναι 20ευρω φθηνότερη απλά φοβάμαι μην τα πληρώσω ακριβότερα αυτά τα 20ευρώ αργότερα...Για να είναι λίγο ακριβότερη κάτι παραπάνω θα έχει και καπώς πιο καλοφτιαγμένη θα είναι..Πιστέυω -----Προστέθηκε 9/11/2008 στις 08 : 41 : 33----- βασει αναλυσης οθονης και απαιτησεων σου η 4850 ειναι κατι παραπανω απο αρκετη σχετικα με την 4870,δε μπορω να προτεινω καρτα που πριν απο 10 μερες ηταν 30 ευρω φθηνοτερη.. Ναι συμφώνω σε αυτό απλά οθόνη μπορεί να αλλάξω σε 1 2 χρόνια..Το κουτί δεν θέλω να τρέχω για αναβαθμίσεις και ιστορίες σε 1 2 χρόνια γιαυτό διάλλεξα 4870 επεξεργαστή
phanispal Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Ναι είναι 20ευρω φθηνότερη απλά φοβάμαι μην τα πληρώσω ακριβότερα αυτά τα 20ευρώ αργότερα...Για να είναι λίγο ακριβότερη κάτι παραπάνω θα έχει και καπώς πιο καλοφτιαγμένη θα είναι..Πιστέυω Αυτό δεν παίζει... Ναι συμφώνω σε αυτό απλά οθόνη μπορεί να αλλάξω σε 1 2 χρόνια..Το κουτί δεν θέλω να τρέχω για αναβαθμίσεις και ιστορίες σε 1 2 χρόνια γιαυτό διάλλεξα 4870 επεξεργαστή Σε γενικές γραμμές η 4870 είναι περίπου 20% ταχύτερη από την 4850, με ότι αυτό συνεπάγεται... Να πω οτι ήταν 50%+ ταχύτερη οκ, αλλά τώρα και με τις υπάρχουσες τιμές, δεν ξέρω...
caution Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Ναι είναι 20ευρω φθηνότερη απλά φοβάμαι μην τα πληρώσω ακριβότερα αυτά τα 20ευρώ αργότερα...Για να είναι λίγο ακριβότερη κάτι παραπάνω θα έχει και καπώς πιο καλοφτιαγμένη θα είναι..Πιστέυω Το "δόγμα" του ότι πληρώνεις παίρνεις διαψεύδεται καθημερινά. Βαριέμαι να δώσω παραδείγματα... Οι κάρτες είναι ίδιες με άλλα αυτοκόλλητα (και κάνουν και παρόμοια clockαρίσματα). Πάντως αν εσύ νιώθεις πιο άνετα με την Gigabyte, be my guest
phanispal Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Οι κάρτες είναι ίδιες με άλλα αυτοκόλλητα (και κάνουν και παρόμοια clockαρίσματα). Όυτε κι αυτό ισχύει (σπάνια βέβαια)... Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίμαχη (από άλλο thread) 4850 μου που είναι υλοποίηση της Sapphire και έχει μπλε και κοντύτερο PCB...
nikos21aek Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Το "δόγμα" του ότι πληρώνεις παίρνεις διαψεύδεται καθημερινά. Βαριέμαι να δώσω παραδείγματα... Οι κάρτες είναι ίδιες με άλλα αυτοκόλλητα (και κάνουν και παρόμοια clockαρίσματα). Πάντως αν εσύ νιώθεις πιο άνετα με την Gigabyte, be my guest Μα γιαυτό ροτάω φίλε μου για να δώ τι θα βάλω τελικά..Δεν προσπαθώ να σου πώ οτι η gigabyte που έχω διαλλέξει είναι καλύτερη γιατί πολύ απλά...ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!Χειρότερη η gigabyte από την saphire που μου λές μπορεί να είναι;Απλά εγώ την gigabyte την έχω πιό ακούστα σαν μάρκα και σαν αξιοπιστία και γιαυτό την επιλέγω μέχρι στιγμής..Αν κανώ λάθος στην επιλογή μου και υπάρχει κάτι ακριβώς ίδιο σε όλους τους τομείς και σε αξιοπιστία με λιγότερα χρήματα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα βάλω αυτό.Απλά θέλω να είμαι πολύ σίγουρος πρίν την τελική μου επιλογή.. -----Προστέθηκε 9/11/2008 στις 09 : 24 : 42----- Αυτό δεν παίζει... Σε γενικές γραμμές η 4870 είναι περίπου 20% ταχύτερη από την 4850, με ότι αυτό συνεπάγεται... Να πω οτι ήταν 50%+ ταχύτερη οκ, αλλά τώρα και με τις υπάρχουσες τιμές, δεν ξέρω... Συμφωνώ με ότι λές περί 4850 και 4870 άλλα τώρα επειδή έχω ΤΟΣΑ χρόνια που παλέυω με χάλια pc είμαι διατεθημένος να δόσω λίγα παραπάνω χρήματα ακόμα και για αυτό το +20% παραπάνω.To αν με τα 260-270ευρώ που διαθέτω για κάρτα καλύτερο αποτέλεσμα με 2 4850 παράδειγμά μπορώ να βγάλω; 'H το άν μπορώ να εμπιστευτώ μια φθινότερη 4870 από αυτή που διάλλεξα άφοβα είναι τα ερωτήματα που με απασχολούν περισσότερο. -----Προστέθηκε 9/11/2008 στις 09 : 26 : 30----- Όυτε κι αυτό ισχύει (σπάνια βέβαια)...Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίμαχη (από άλλο thread) 4850 μου που είναι υλοποίηση της Sapphire και έχει μπλε και κοντύτερο PCB... Από τις 4870 gigabyte kaι saphire εσύ ποιά προτίνεις;
caution Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Όυτε κι αυτό ισχύει (σπάνια βέβαια)...Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίμαχη (από άλλο thread) 4850 μου που είναι υλοποίηση της Sapphire και έχει μπλε και κοντύτερο PCB... Δεν είπα ότι ΟΛΕΣ είναι ίδιες αλλά ότι αυτές http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510673 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516192 είναι ολόιδιες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.