narbi Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Καλησπέρα! Υπάρχει συνδυασμός εντολών στα λίνουξ έτσι ώστε να ταξινομήσω τα αποτελέσματα μιας ls -l με χρονολογική σειρά? Κι αν ναι πως συντάσεται? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Απλά ls -lt man ls: >[b]-t [/b] sort by modification time Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 narbi για να μην κρέμεσαι από τα φόρουμ για τέτοια θέματα προσπάθησε σιγά σιγά να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς τα man pages. Το linux δεν πάσχει από έλλειψη documentation, ας μάθουμε λοιπόν να το χρησιμοποιούμε αν δώσεις σε κονσόλα την εντολή man ls θα δεις όλα τα options που μπορείς να τρέξεις αν δεν σου αρέσει η κονσόλα μπορείς να έχεις πρόσβαση στα man pages ακόμα και από τον konqueror δίνοντας στην address bar την εντολή man:ls Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
narbi Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 ναι έχεις δίκιο snapshot ήταν κάτι απλό τελικά.. Εγώ δεν χρησιμοποιώ πάρα πολύ λίνουξ μόνο Ξέρω μερικές βασικές εντολές.Στην προκειμένη περίπτωση απλά έιχα επικεντρωθεί στην sort για αυτό που έψαχνα και ξέχασα τελείως την Ls.. Την Man την ξέρω απλώς δεν σκέφτηκα να την κάνω για τ Ls.Την εντολή θέλω να την χρησιμοποιήσω σε κώδικα που φτιάχνω μέσα απο μια system γιατί θέλω να ταξινομείται ένα τεξτ με αποτελέσματα Ls -l Με βάση το χρόνο κι αντί να μπλέξω με πολλές γραμμές κώδικα C να βρω κάποιο τέτοιο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και το ενδιαφέρον σας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.