Προς το περιεχόμενο

laptop hdd killer bug

innerwisp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρχικά ρίχτε μία ματιά εδώ

μετά από εγκατάσταση των smartmontools και εκτέλεση του

sudo smartctl -a /dev/sda | grep Load_Cycle_Count

συνειδητοποίησα ότι ο σκληρός μου δίσκος πιθανότατα να έχει πρόβλημα σε λίγο καιρό, καθώς στο ubuntu ανεβαίνει πολύ γρήγορα το Load_Cycle_Count.

Έχει ασχοληθεί κανείς με το θέμα να δώσει τα φώτα του;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 Oct 2007

http://www.advogato.org/person/mjg59/diary/82.html

http://ubuntudemon.wordpress.com/2007/10/30/ubuntu-is-not-causing-aggressive-power-management/

γράφει ότι είναι θέμα bios και firmware του δίσκου και ότι το ubuntu (10ος 2007) δεν έχει σχέση με το θέμα

θα μας φωτίσουν οι πιό ειδικοί

.

την 8.10 εχω κι εγώ.

Στο link που έδωσα στην αρχή λέει ότι απο 90-180 την ημέρα αύξηση είναι καλά. εγώ είχα αύξηση 90 σε 20 λεπτά. Να αρχίσω να φοβάμαι;

http://ubuntudemon.wordpress.com/2007/10/28/laptop-hardrive-killer-bug-how-to-discover-whether-you-are-affected/?referer=sphere_related_content/

Hi, I happened upon this post by chance when reading about the new features in Ubuntu 8.10 and how this bug has not been fixed yet. Unfortunately, on my computer this bug appears to be specific to Ubuntu. Specifically, I am running “Workbench Linux”, a derivative of Xubuntu, on a two-year-old Gateway MX6448 laptop (AMD64 Turion X2 TL-50 at 1.6 GHz, 120 GB Hitachi HDD at 4200 rpm, 2 GB RAM). Under the Xubuntu derivative, the Load_Count_Cycle increases continuously, almost like a clock ticking off seconds: almost every time I ran the smartctl command, it had increased from the previous count. Right now, however, I am running Debian on the same computer (I triple-boot Workbench Linux / i386, Debian “Lenny/testing” for AMD64, and Windows XP on it) and the Load_Cycle_Count has not increased AT ALL, in 34 minutes’ uptime, fixed at a count of 98924. As soon as I finish posting this, I plan to reboot into Windows XP for a while to check how that goes and what effect that has on the Load_Cycle_Count (I’ll verify any increase by booting back into Debian). I was wondering if anyone had any explanation for the differing behavior under Xubuntu and Debian, and just wanted to put my two cents out there to be considered by those who say this is not an (X)Ubuntu problem. Should I apply any of the “ugly fixes” on that side? Thanks.

Comment by Diego — September 5, 2008 @ 6:52 pm

στην 8.10 δε το χουν λύσει αυτό ?

μάλλον όχι (?)

.

στο /etc/acpi/ac.d φαίνεται όντως να το έχουν διορθώσει. Έχει επιλογή όταν είναι στο ρεύμα να μην χρησιμοποιείται το aggressive power management. Ωστόσο σε μένα μάλλον χρησιμοποιείται. Λόγω Toshiba γενικά έχω προβληματα με τo acpi. Οπότε ίσως να μην είναι γενικό το πρόβλημα αλλά δικό μου

Καλη ιδέα hasodikis

Με χρήση της

hdparm -B 255 /dev/sda
σταμάτησε να ανεβάινει το νούμερο. Αλλά κανονικά θα έπρεπε αυτό να γίνεται αυτόματα όταν είναι το laptop συνδεδεμένο στο ρεύμα.

Καλη ιδέα hasodikis

Με χρήση της σταμάτησε να ανεβάινει το νούμερο. Αλλά κανονικά θα έπρεπε αυτό να γίνεται αυτόματα όταν είναι το laptop συνδεδεμένο στο ρεύμα.

μπορεις να το κανεις και αυτό, εφόσον τροποποιήσεις το καταλληλο config...

δεν είναι δύσκολο... αλλα δυστυχως δεν έχω καθόλου χρόνο τώρα ... ετοιμαζω τα πραγματα... η μαμα πατριδα με καλεσε στα γεράματα φαντάρο.......:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Τριτη μπαίνω

hasodikis

ο Β.Μ. για να την "σπάσει" στον Γ.Α. σχετικά με την συμφωνία με την microsoft, έβαλε Linux σ'όλα τα "όπλα" και γ' αυτό σας φωνάζουν για "ενημέρωση".

νομίζω Pardus ! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

.

Παίδες έφτασεν η ώρα...

Σμηνίτης Δημήτριος Χασοδίκης 2008Δ ΕΣΣΟ.

Διατάξτε!!!!!

Αυριο τέτοια ώρα θα είμαι στο λεωφορείο για Τρίπολη......

Ευελπιστώ..... σε Γιώτα κάτι (λόγω προβλημάτων με μία δισκοκοίλη) οπότε μάλλον και λόγω επαγγέλματος οδεύω προς γραφιάς.....

Αν με κάτσουν σε υπολογιστή την πατησαν.......... θα τους γεμίσω debiano πιγκουίνους.... λολ....

ΣΝΙΦ.... αυτό ήταν παίδες..... ΣΝΙΦ...... σας χαιρετώ...... ΣΝΙΦ>...... θα τα ξαναούμε μετά από 20 ημέρες περίπου..... ΣΝΙΦ>..... δε θα το αντέξω........ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης....... ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

DimitrisG μερσύ μποκού μεσιέ.......

Hasodikis... (ή μοδίστρα ή ψάρακλας ή κωλόγερος ή απλά Σμηνίτης Δημήτρης....)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...