Προς το περιεχόμενο

Προβλημα! Καμμενος σκληρος?

spid_x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο παλιο μου Pc Καθως ημουν χθες στο net ακουσα κατι σαν κτυπο (που συνηθως το κανει μια φορα μολις το ανοιγω) . μετα το επανελαβε πολλες φορες. Εκανα επαννεκινηση , πηγε να μπει στα windows αλλα κολλησε.απο την επομενη επαννεκινηση διαβαζει μονο μνημη και κολαει στο Ide dective.... κατι τετοιο δηλαδη.

ΕΙναι καμμενος σκληρος?

Δημοσ.

Πιθανότατα χύπησε ο δίσκος...Αν έχεις εγγύηση ακόμη τρέχα να προλάβεις.

Αν θες για σιγουριά βρές από κάπου το Hiren's boot CD με πόλλα εργαλεία για αν τον τεστάρεις αλλά όπως τα λες μάλλον DEAD.

Αν θες να δοκιμάσεις να σώσεις πράγματα από μεσα 2 πιθανές λύσεις.

1) κάνε boot cd του HDD regenerator 1.5 (είναι κ μέσα στο Hiren's) πιθανώς να διορθώσει το δίσκο λιγάκι αλλα παίρνει ΑΠΕΙΡΗ ΩΡΑ. Αν ακούς το τακ τακ συνέχεια ξέχνα το να δουλέψει.

2) Το κόλπο της καταψυξης. Κλείστον αεροστεγός βάλ' τον στη κατάψυξη για 4-5 ώρες και μετά βγάλ' τον και τροχάαααδι σύνδεση και αν έχει καλώς να σου δουλέψει κανά 20λεπτο και να σώσεις ότι προλάβεις.

Δημοσ.

2) Το κόλπο της καταψυξης. Κλείστον αεροστεγός βάλ' τον στη κατάψυξη για 4-5 ώρες και μετά βγάλ' τον και τροχάαααδι σύνδεση και αν έχει καλώς να σου δουλέψει κανά 20λεπτο και να σώσεις ότι προλάβεις.

Να τον ψησεις στους 60 βαθμους, στο γκριλ!!!:lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.

Αν είναι μηχανικός θόρυβος, ο δίσκος είναι έτοιμος να πεθάνει...

Αν θες κάτι από το δίσκο, βάλτον κάπου slave μπας και το σώσεις.

Μην κάνεις τον κόπο να ξαναστήσεις λειτουργικό, θα πεθάνει τελείως πολύ σύντομα...

Maxtor είναι ??

Δημοσ.

Ευτυχως ειναι ο σκληρος απο το παλιο μου pc και οχι απο αυτο που εχω κατω. Οποτε δεν με πειραξε και τοσο πολυ.

Η πλακα ειναι οτι εμαθα για καποιον που χτυπησε σκληρο το απογευμα . Και ελεγα πως τα παθαινουν... Το βραδυ καηκε ο σκληρος μου!!!!:lol::lol::lol:

Η μητρικη του ειναι αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523542 . Απ οτι βλεπω παιρνει ενα σκληρο Sata ή κανω λαθος. Να βαλω τον 640Wd ή καλυτερα καποιον IDE?

Ψαχνω κατι μεχρι 60 ευρω.

Δημοσ.

...γιατί "καλύτερα IDE" ;

η μητρική σου παίρνει 4 IDE συσκευές, και 2 SATA-1

αλλά και SATA-2 να βάλεις μπορείς, αρκεί να ορίσεις από το τζαμπεράκι του δίσκου, το mode του

"από μόνη της"...Αν χρειάζεσαι να βάλεις παραπάνω δίσκους κάποια στιγμή, είτε ΑΤΑ, είτε SATA, παίρνεις μία PCI controller card

αν πεις να πάρεις SATA δίσκο, γενικά θα πρότεινα "το πολύ" μέχρι 500GB -τους "φοβάμαι" τους πολύ μεγάλους σκληρούς, αν χτυπήσουν -που ΚΑΠΟΙΑ μέρα ΘΑ χτυπήσουν- φεύγουν γειά πολλά αρχεία- και ΠΕΝΤΕ χρόνια εγγυήση, και η "καλύτερη" περίπτωση, όσον αφορά το value for money, συν όλα τα προηγούμενα, είναι για 'μενα αυτόςhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301632

Για 640άρη, υποτίθεται πως έχουν κάνει "θράυση" οι της WD, αλλά είναι στα 79€, άμα μιλάμε για 5 χρόνια εγγύηση (ενώ της Seagate=5 χρόνια) 72€ .

Με 3 χρόνια και 59€, τσιμπάς τον WD (στα 61.5€ είναι η SATA-2 version, που "δεν την χριάζεσαι ακριβώς", αλλά δεν θα ήταν κι άσχημος "για το μέλλον". Η όλη λίστα : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303747 )

Ούτως ή άλλως backup των αρχείων μας χρειαζόμαστε. Αν οι ανάγκες σου ΔΕΝ είναι τόσο μεγάλες (από άποψη χωρητικότητας), θα πρότεινα ΔΥΟ 250άρηδες, και διάταξη RAID-1 ( = αυτόματο backup), μιας και η μητρική σου το υποστηρίζει : Βάζεις το λειτουργικό σε έναν ΑΤΑ δίσκο, και οι 2 SATA (πχ αυτοί http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301626), είναι οι "αποθήκες" σου.

Βέβαια αυτό σημαίνει ότι σκας 82.5€ και στην "ουσία" έχεις ΕΝΑΝ 250άρη δίσκο (ο άλλος θα είναι απλά το μέσο για τα "απόλυτα αντίγραφα αρχείων" του πρώτου) - γι' αυτό ανέφερα τις "ανάγκες" σου...(αν νομίζεις ότι 250 θα σου φτάσουν για χρόοοονια)

Σκέψου τα όλ' αυτά.

Δημοσ.

οταν ο 640 western εχει 59 ευρω ειναι βλακεια να παρει κανεις κατι μικροτερο...ειναι απλα πολυ ασυμφορο. Μακαρι ο 320 να εκανε 30 ευρω...η εστω 33-35 αλλα καμια σχεση. Δε δινεις 46 για 320αρη ας πουμε οταν με 13 ευρω παραπανω παιρνεις διπλασια χωρητικοτητα...

Εντωμεταξυ τυχαινει και ο 640 ειναι και ο καλυτερος δισκος της αγορας σε λογικα πλαισια, αρα το διλλημα γινεται ακομα μικροτερο...

Αν ειναι απλα να αντικαταστησεις αυτον που ψοφησε και μιλαμε για δευτερο-τριτο μηχανημα που δε το πολυδουλευεις, τοτε απλα ψαξε στα μεταχειρησμενα για κατι φτηνο...και ας ιεναι ide/sata whatever...

Δημοσ.

...είναι βλακεία δηλαδή +2 χρόνια εγγύησης και μικρότερος δίσκος ( = worrying για λιγότερα δεδομένα) ;

Ερώτηση : εσύ, ΚΑΝΕΙΣ backup ;

Δημοσ.

:-)

...αν εννοείς τον υποφαινόμενο, φίλε caution, όχι, δεν κάνω σα γεροντοκόρη που την πηδ ΓΚΚΚΧΧΜΜΜΜ σε στενοσόκκακο, κι από τότε αποφεύγει τα στενοσόκκακα...

Απλά με τη "λογική" το πάω, και με μια "αίσθηση" ότι συνήθως οι δίσκοι (..όπως και AΛΛΟ hardware , αλλά οι δίσκοι "πονάνε" περισσότερο, μιας και είναι αυτοί που περιέχουν τα δεδομένα μας) κρατάνε λιγότερο από την εγγύησή τους. Άρα, όσο πιο extended είναι αυτή η εγγύηση, "τόσο το καλύτερο". Γι' αυτό προτείνω κριτήριο δίσκου "τη μέγιστη δυνατή εγγύηση", παρά τα reviews. Άλλωστε τα erviews δεν είναι κάτι χειροπιαστό. Τί να το κάνω εγώ το review, όταν (λέμε) τυχαίνει να ΕΙΜΑΙ μέσα στο ποσοστό που θα του ψοφήσει πριν τις ώρας του, ο σουπα-ντουπα WDYAAKSWOOHOOYEAHMAN640GB ; Ψητό ; :-)

Α συν το ότι μου φαίνεται πιο πολύ να παίζει κανείς με την τύχη του, να παίρνει ρίσκα δλδ, όταν παίρνει 1ΤέραςΜπάιτ δίσκο, τον γεμίζει, και δεν κάνει μπακαπ (...ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ - αναλογία GB/€ :P).

Έχω φίλο ο οποίος έχει έναν Quantum Fireball 10GB ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, και του έχει πετάξει τα μάτια έξω τόσα χρόνια, κι αυτός δεν καταλαβαίνει Χριστό. So what. ΑΚΟΜΑ θυμάμαι πως είχε σαλτάρει όταν ο 2-3 χρόνων WD 40GB του είχε τινάξει τα πέταλα εντός ωρών, και τα 38GB αρχείων του πήγαν αδιάβαστα (νταξ', τσόντες ήταν πιο πολύ, αλλά τις έκλαψε δεόντως :-D )

Οπότε, θα κάνεις που θα κάνεις backup, ΠΑΡΕ καλύτερα και κάνε ένα RAID-1 λέω εγώ, σε μικρότερους δίσκους ...κι ας "χάσεις" λίγο σε GB/€ ratio.

Kι όσο για τα λεφτά του δίσκου, γιατί να μην έχεις την μεγαλύτερη δυνατή εγγύηση ; Μόλις περάσουν τα 3 χρόνια, είσαι τελείως στον αέρα, όσον αφορά το hardware. Aν τραβήξει μέχρι τα πέντε χρόνια όμως, είναι σχεδόν σα ν' αγόρασες τον δίσκο μισοτιμή...

Δημοσ.

ΑΚΟΜΑ θυμάμαι πως είχε σαλτάρει όταν ο 2-3 χρόνων WD 40GB του είχε τινάξει τα πέταλα εντός ωρών, και τα 38GB αρχείων του πήγαν αδιάβαστα

( Σε φαντάζομαι να το εξιστορείς, ξαπλωμένος σε ανάκλιντρο ψυχολόγου :P:p:p )

Πάντως για τις εγγυήσεις έχεις απόλυτο δίκιο. Απλά το λιγότερα GB - μεγαλύτερη αξιοπιστία δεν το συμμερίζομαι και πολύ. Μικρός ή μεγάλος δίσκος είναι και κάποτε θα χτυπήσει. Για τα σημαντικά μας αρχεία Backup, backup και πάλι backup! Όταν την πάθεις μια φορά (για μένα μιλάω) δεν το ξεχνάς ποτέ...

Δημοσ.
( Σε φαντάζομαι να το εξιστορείς, ξαπλωμένος σε ανάκλιντρο ψυχολόγου :P:p:p )

Πάντως για τις εγγυήσεις έχεις απόλυτο δίκιο. Απλά το λιγότερα GB - μεγαλύτερη αξιοπιστία δεν το συμμερίζομαι και πολύ. Μικρός ή μεγάλος δίσκος είναι και κάποτε θα χτυπήσει. Για τα σημαντικά μας αρχεία Backup, backup και πάλι backup! Όταν την πάθεις μια φορά (για μένα μιλάω) δεν το ξεχνάς ποτέ...

...το πέτυχες....περίπου ! ...ο άλλος ήταν ξαπλωμένος, και εγώ του έκανα ψυχολογική υποστήριξη :-D

..όσο για το μέγεθος/αξιοπιστία, δεν είπα ότι "μικρότερος είναι - δεν θα χτυπήσει".

Το ίδιο λέμε για το χτύπημα : Αργά - γρήγορα...ΘΑ έρθει!

Απλά λέω πχ το εξής : "Ο κόσμος", συνήθως παίρνει ΕΝΑ terraάααααστιο δίσκο, ρωτάει "καλέ μανάβη, είναι ΚΑΛΟΙ αυτοί οι δίσκοι ;! " , κι ο μανάβης, που φυσικά ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να πει "όχι", λέει "φυσικά κυρία μου...Είναι ο καλύτερος της αγοράς!" , ρωτάει η κυρία και καμμιά γειτόνισσα, διαβάζει και κανένα ρηβιού στο Cosmo για τον δίσκο, και επαφίεται.

Ε.

Κάποια στιγμή κουζουλαίνεται ο δίσκος, η κυρία έχει μείνει στο "νταξ μωρέ, υπάρχει καιρός για μπακάπ, καινούριος είναι, τί πια" , και μετά τρέχει και δεν προλαβαίνει.

Αν η ζημιά είναι απ' τις καλές, χάνει όλα τα δεδομένα.

Αν πάλι φάει κανένα γερό σαλτάρισμα το φίλε σίστεμ, αρχίζουν οι περιπέτειες με τα recovery προγράμματα, και κάπου εκεί μονολογεί : "αχχχχχχχ μα και 'γω, ΟΛΑ τα αρχεία σε ΕΝΑ δίσκο βρήκα να τα έχω ;" , καθώς κάνει χρόνια και ζαμάνια να τα ανακτήσει.

Άσε που ΕΤΣΙ χρειάζεται και δεύτερο δίσκο ΑΜΕΣΑ (για την ανάκτηση).

Ξέρεις πόσους έχω πετύχει όταν τους λέω "χρειάζεσαι άλλο δίσκο για την ανάκτηση", να λένε "ωχ, δεν έχω, α δεν έχω ΚΑΙ λεφτά τώρα! " (....)

...Οπότε, η μόνη περίπτωση για να έχει κανείς ήσυχο το κεφάλι του, με τις σημερινές "ανάγκες" (σε χώρο), είναι να έχει δύο δίσκους. Και είτε να τους έχει σε RAID-1, είτε να κάνει ΤΑΚΤΙΚΕΣ αντιγραφές. Αν μπορείς να έχεις (από άποψη μαλλιού), δυο 640άρηδες, έχε τους ! Keine problem ! Είναι το καλύτερο value for money, αυτή τη στιγμή...

...Αλλά συνήθως, "ο κόσμος" ("ο λαουτζίκος" , που έλεγε και άλλη του άλλου της Ελευθεροτυπι@ς) διαθέτει "κανένα 60άρι για ένα δίσκο". Άντε στην καλύτερη κανένα 100άρι. Για εσωτερικό, εξωτερικό, whatever...

Kαι συνήθως πάλι, τον θέλει για να τον γεμίσει αηδίες. Ζήτημα να θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να κρατήσει καμμιά 200σάρα GB αρχείων. Οπότε, καλύτερα να πάρει με το 80άρι που λέγαμε, 2χ250, να έχει "ουσιαστικά" αρχεία, να μείνει ένας τάδε χώρος για καλαμπαλίκια, να γράφει που και που και κα'να διβιδί και να ξενοιάσει...

Ο κόσμος όμως, πάει με την λογική του "έναν και καλόν" (...ναι καλάν...), και να ξοδέψει όσο λιγότερα γίνεται...(ΚΑΙ να τον γεμίσει ΚΑΙ αηδίες....:-) )

Έτσι τα βλέπω τα πράμματα

Δημοσ.

Προσωπικα θεωρω καλυτερη λυση Buck up τα dvd, ειναι και φθηνα οποτε καθεσαι εκει ενα χαλαρο απογευμα και εκει που καθαριζεις ας πουμε καρφωνεις 10 στη σειρα 16x(μην πω 20) και σε μιαμιση ωρα καθαρισες 40 γιγα.

Απο κει και περα ειμαι της λογικης σε αναλογες περιπτωσεις να αντικαθιστας αυτο που εχασες με εναν παρομοιο καθοτι το ματι αχορταγο και σε παρασερνει, τωρα αν μιλαμε για μικρη διαφορα παρε κατι μεγαλυτερο.

Οσο για την εγγυηση μετα ας πουμε απο 3 χρονια ποιος θα νοιαστει για την εγγυηση μπροστα στα δεδομενα που εχασε? και οι φιλοσοφιες πανε συννεφο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...