Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση προγραμμάτων μετα απο φορματ. οκ?

spid_x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετα απο φορματ εκανα εγκατασταση προγραμματων.

Σαν antivirus προτιμησα τελικα το Avg anti virus free. Ειμαι καλυμενος με αυτο?

Επισης οταν λεει e-mail scanner τι εννοει στο antivirus? Σε ποιο Mail αναφερεται? Τα updates πρεπει να τα κανω συνεχως? Καμια αλλη ρυθμιση?

ΕΚανα καποιες εγκαταστασεις απο το cd της μητρικης. Αν καποιος την εχει Asus P5E3 PREMIUM ή παρομοια ξερει ποια προγραμματα ακριβως απο αυτα που εχει χρειαζονται?

Εβαλα καποιο sound max για τον ηχο.

Μου εβγαλε και καποιο ΑΤΙ HYDRAVISION μαλλον απο την vga. τι ακριβως ειναι?

Τελος ποιο site προτεινετε για free Προγραμματα? To softpedia.com Που χρησιμοποιησα ειναι οκ?

Sorry αν κουρασα με τις ερωτησεις. Γενικα ολα εγιναν πολυ καλα στο format απλα ρωταω μηπως μου ξεφευγει κατι ωστε να το μαθω και για τις επομενες φορες και να μην ξαναχρειαστει να ρωτησω.

Ευχαριστω!!!:-):-):-)

Δημοσ.

Το antivirus σου είναι μια χαρά...φυσικα updates θα κάνει από μόνο του μόλις βγεί κάποια καινούρια έκδοση αρα αυτό δεν πρέπει να σε απασχολεί...Το mail scanner που σου λέει είναι μια ένθετη λειτουργεία του προγράμματος να σκανιάρει τα mail σου για τυχών ιούς...Αν θές την γνώμη μου να εγκαταστήσεις το ccleaner και το spybot , είναι και τα δύο free ...το πρώτο καθαρίζει την registy για να έχεις το pc σου σε φόρμα,το καθαρίζει από κατάλοιπα παλιών installs , και το δεύτερο είναι ένα προγραμματάκι που σε καθαρίζει από διάφορα spyware (διαφημιστικα..)...τώρα για τα drivers..αρκεί να έβαλες τα drivers του chipset και του ήχου(από ότι κατάλαβα του ήχου το έβαλε,ναι αυτό το sound max)...αλλά από την άλλη,και να έκανες κάποια παράληψη,θα τα βρούν τα windows από το windows update και θα περαστούν αυτόματα...Της κάρτας γραφικών μόνο τα drivers κοίτα να τα κατεβάσεις από το net για να έχεις την τελευταία έκδοση ( 8.10 για την κάρτα σου)..Τώρα για το τι προγράμματα να βάλεις , εδώ δεν μπορώ να σου απαντήσω,είναι καθαρά στην κρίση σου και στο τι θέλεις να κάνεις με τον υπολογιστή σου...

ελπίζω να βοήθησα..

Δημοσ.

Όσο για το mail scanner, σκανάρει τα μέιλ σου αλλά μόνο όταν χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή σου για να τα διαβάζεις, όπως outlook κτλ. Αν διαβάζεις τα μέιλ από την ιστοσελίδα του μέιλ σου δεν κάνει τπτ..

Δημοσ.

Από τα προγράμματα που έχεις στα cd , εγκατέστησε τα όλα, εκτός από κάποιες βλακείες που έχουν συνήθως στις κάρτες γραφικών για κατέβασμα νέων παιχνιδιών από το internet , on line gaming κλπ.

Με κανένα antivirus δεν είσαι 100% προστατευμένος.

Το AVG είναι ένα μέτριο antivirus, και το κύριο μειονέκτημα του είναι τα resources που τρώει , ενώ έχει και αρκετές ελλείψεις όσον αφορά προστασία από adware - trojans - memory scan κλπ. Έχω δει αρκετούς υπολογιστές που έχουν κολλήσει ιούς και έχουν AVG, και κυρίως είναι ευάλωτο σε επιθέσεις κατά του ίδιου του AVG (κάποιος ιός - malicious software χακιάζει το ίδιο το AVG και το μπλοκάρει με αποτέλεσμα συνήθως να χρειάζεται format του υπολογιστή γιατί σέρνεται )...

Η σοβαρότερη λύση από όσες έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα είναι το eset smart security suite (δεν είναι free όμως). Θέλει αρκετές ρυθμίσεις όμως.

Γενικά δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε στις αυτόματες ρυθμίσεις των εφαρμογών , αλλά να μπαίνουμε πιο βαθιά στις δυνατότητες τους.

Τους registry cleaners δεν τους εμπιστεύομαι, γιατί το μόνο που κάνουν είναι να σβήνουν περιττά κλειδιά στη registry.

Πάντοτε κοίταζα (όσο τους χρησιμοποιούσα) τι είναι αυτά που πάνε να σβήσουν, γιατί σβήνουν όλα τα κλειδιά που δεν αντοιχίζονται με φυσικά αρχεία...

Αυτό είναι μεγάλη μαλακία γιατί πολλές εφαρμογές δημιουργούν τέτοια κλειδιά για να τα χρησιμοποιήσουν , εγκαθιστώντας κάποια άλλα Options μιας εφαρμογής, ή για αρχεία που δημιουργούνται on RunTime (κατά την εκτέλεση τους) . Πχ. σβήνουν δεκάδες κλειδιά του .net και του office, τα οποία δημιουργούν πρόβλημα σε εφαρμογές και άλλα προγράμματα.

Αυτά συνήθως απαιτούν επανεγκατάσταση μιας εφαρμογής , και πολλές φορές format του υπολογιστή....

Μετά από χρόνια που χρησιμοποιούσα τέτοια εργαλεία, τα θεωρώ άχρηστα ( η μείωση του μεγέθους του registry είναι αμελητέα και δεν επηρεάζει την απόδοση του υπολογιστή προς το καλύτερο, ενώ συνήθως δημιουργούν και προβλήματα) και δεν τα βάζω πλέον σε υπολογιστή.

Το spybot δεν θα το χρειαστείς αν βάλεις σουίτα προστασίας. Είναι όμως πολύ καλό πρόγραμμα..

Το ίδιο και το spywareblaster.

Και τα δύο θέλουν manual update και ενεργοποίηση της επιπλέον προστασίας κάθε φορά (δεν έχουν autoupdate)...

Δημοσ.

Ησουν κατατοπιστικος !

Σχετικα με αυτο που ειπα για sitE με free download? ΚΑτεβαζω απο το softpedia.com

Ειναι αξιοπιστο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...