panos2000gr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Μόλις τοποθέτησα τον παρακάτω δίσκο στο Vaio μου, αντικαθιστώντας τον παλιο 160gb/5400pm το οποίο και έκανα εξωτερικό με μια θηκούλα 10 ευρώ. http://www.skroutz.gr/c/88/internal_hdd.html?keyphrase=ST9200420AS ..... Κόστος 58 ευρώ με εγγύηση 5 χρόνια Νομίζω ότι μαζί με την αναβάθμιση σε RAM, προκειται για την καλύτερη και πιο προσιτή αναβάθμιση που μπορείτε να κάνετε στο μηχάνημα σας για να αυξήσετε τις επιδόσεις του. Για σας που έχετε 4200rpm η διαφορά θα είναι χαοτική, ενώ για όσους έχουν 5400rpm οι διαφορές είναι σαφώς μικρότερες αλλά όχι και ασήμαντες ( εγώ είχα 10+ δευτερόλεπτα διαφορά στο μπουτάρισμα..πλεόν μπουτάρω vista σε 43 δευτερολεπτα μαζί με eset smart security,συνδεση wifi και system ready!). Το βασικότερο είναι ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις που έκανα δεν είδα καμία διαφορά σε θερμοκρασίες και αυτονομία μπαταρίας σε σχέση με τον 5400 . Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τα επίπεδα θορύβου. Και για όσους ενδιαφέρει η ψυχολογική και μόνο αναβάθμιση....Vista Windows Experience Index για τον σκληρό: 5.5 !!!!!!!!!!!!!! (ενδεικτική τιμή για τον 4200rpm είναι το 4.0)
caution Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Το βασικότερο είναι ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις που έκανα δεν είδα καμία διαφορά σε θερμοκρασίες και αυτονομία μπαταρίας σε σχέση με τον 5400 . Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τα επίπεδα θορύβου. Λογικό. Ο νέος γρηγορότερος και αποτελεσματικότερος (buffer) δίσκος δουλεύει λιγότερη ώρα για τον ίδιον φόρτο σε σχέση με τον παλιό σου. Επίσης οι καινούργιοι δίσκοι συχνά είναι λιγότερο ενεργοβόροι Σωστή οι αναβάθμιση σου λοιπόν. Well done!
caution Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 μου βάζεις ιδέες... Ειδικά αν έχεις 4200 μην το σκέφτεσαι καθόλου
Leros Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Πολύ καλή τιμή. Εχουν πέσει οι τιμές βλέπω για τους 2,5''. Σίγουρα όμως θα πέσουν κι άλλο τα χριστούγεννα..
haHa Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Πολυ σωστος ο panos!! Προτιμηστε βεβαια αυτον: WD2500BEKT ή αυτον: WD3200BEKT που ειναι πιο καινουριοι, ακομα πιο γρηγοροι κ λιγοτερο ενεργοβοροι!
panos2000gr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Πολυ σωστος ο panos!! Προτιμηστε βεβαια αυτον: WD2500BEKT ή αυτον: WD3200BEKT που ειναι πιο καινουριοι, ακομα πιο γρηγοροι κ λιγοτερο ενεργοβοροι! Λογικά θα το έχεις ψάξει καλύτερα το θέμα για να το λές (έγω για να είμαι ειλικρινής επέλεξα με βασικότερη παράμετρο το value for money ), αλλά από τα λίγα που ξέρω απο σκληρούς ο seagate μου φαίνεται καλύτερος τόσο σε τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και σε κατανάλωση (2.1W έναντι 2.5W).
michalis2610 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Σωστός ο Πάνος ακόμα πιο σωστός ο haHa. Και εγώ είχα την ίδια γνώμη για τους Seagate αλλα διαβάζοντας ένα σχετικό άρθρο απο τον Tom (google it) είδα ότι ο Μαυρος Σκορπιός είναι τρελό μωρό. Στα Vista ο γρήγορος δίσκος είναι must. Εγω πάντως θα περιμένω ακόμα. Είμαι με 250άρι οπότε για την ώρα δεν αξίζει τα 80 ευρώ. Περιμένω πτώση τιμής για τον 320άρι μια και οι νέοι 500άριδες θα είναι μεγάλοι για να χωρέσουν στη θηκη.
haHa Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Στα μεσα Δεκεμβριου αναμενεται να βγει κ ο καινουριος Seagate momentus 7200.4. Θα φθανει στα 500gb κ θα ειναι πιο γρηγορος απο τους τωρινους. Μαλιστα στην εκδοση με ενα platter (δηλαδη με χωρητικοτητα 250gb) θα ειναι λογικα λιγοτερο ζεστος κ λιγοτερο ενεργοβορος απο τους τωρινους 5400.. Δειτε εδω: http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=271131 http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=null&vgnextoid=19549a9dafc0b110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD Και εδω μια συγκριση seagate momentus 7200.3 κ wd balck scorpio (ο seagate momentus 7200.2 ειναι παλιοτερης γενιας κ πιο αργος,δεν εχει νοημα η συγκριση): http://techreport.com/articles.x/15079/14 Δωστε βαση οτι οι 7200 καινε λιγοτερο ρευμα και απο τους 5400!! (αυτα που λεμε τοσο καιρο περι μυθου για την υποτιθεμενη πολυ μεγαλυτερη καταναλωση των 7200) Οι διαφορες βεβαια ετσι κι αλλιως ειναι ασημαντες! Εδω το conclusion του review: but if you want to give your laptop's storage subsystem a little extra oomph, the Momentus 7200.3 and Scorpio Black are both good options. Unfortunately, the Momentus has a bit of a split personality. The drive's performance with large files and sequential transfers is excellent, and if all we used to test hard drives was HD Tach, it'd easily be the winner. However, despite scoring well in our multitasking tests, the 7200.3 really drags its feet when moving around smaller files—something we do often. Given the drive's IOMeter results, we suspect Seagate is fiddling with command queuing in order to improve performance with sequential transfers—a strategy that appears to be costing them in more than just multi-user server benchmarks. While the Scorpio Black can't quite match the Momentus' prowess with sequential transfers, it doesn't slow down with smaller files. The Black is quicker in WorldBench, too, and it was faster in our game level load time tests while remaining competitive under multitasking workloads. Where Seagate has specialized, Western Digital has created a better all-around performer—and one that costs $5 less that the same 320GB capacity point. We'd rather have a drive that offers good overall performance than one that oscillates between fast and slow depending on the workload, which is why we're giving the Scorpio Black our coveted Editor's Choice award. -----Προστέθηκε 9/11/2008 στις 06 : 33 : 07----- ... μια και οι νέοι 500άριδες θα είναι μεγάλοι για να χωρέσουν στη θηκη. Οι 7200 στα 500gb που αναμενονται νομιζω θα εχουν κανονικο υψος-μεγεθος... Υ.Γ.: Το thread μου θυμιζει ενα thread που ειχα ανοιξει εγω πριν 3 χρονια: 2.5" 7200 rpm 80 GB για φορητο μονο 96 ευρω? Και ομως!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.