Προς το περιεχόμενο

Δε βρισκει ο ενας τον αλλο(ενσυρματο δικτυο)

pug_f_e

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παιδια προσπαθω να κανω δκτυο τον σταθερο μου με το λαπτοπ..

Κανω και στα 2 δημιουργια τοπικου δικτυου, αλλα το μονο που καταφερνω ειναι ο καθενας να βλεπει μονο τoν εαυτο του.

Τις ιp τις εχω και τις 2 στο αυτοματο.Δοκιμασα να αλλαξω του laptop , αλλα παλι τα ιδια

Στο σταθερο δε γινεται να αλλαξω ip, παρα μονο να εχω αυτοματο γιατι αλλιως δε λειτουργει το ιντερνετ( με το κωλο linksys vag200) (που παρεπιπτοντως εχω κι αλλα προβληματα οπως οτι δε μπαινει στο 192.168.1.1, βαζωντας admin admin)

Eπισης κλεινω τα firewall, μπας και κοντραρει απο κει.. αλλα μπα..

Τι δε κανω σωστα???:cry:

Δημοσ.

λοιπον ενταξει περιπου.. Ο σταθερος ειδε το λαπτοπ οποτε μου αρκει.:-D

Τι εκανα τωρα...Κατ'αρχην καπου σε καποια ρυθμιση βρηκα που ελεγε να απενεργποιησω το firewall twn windows.Και το εκανα. Ασχετα αν υποτιθεται οτι το ειχα κανει και πιο πρι απο to control πανελ ,αλλα και οταν εγραψα το kaspersky.

Eπισης επαιξα λιγο με τις ip...

εδω να ρωτησω κατι.. Αν ας που με ο ενας εχει 192.168.1.1 ...

πρεπει ο αλλος να ειναι της μορφης 192.168.1.2 π.χ ή θα μπορουσε και 192.168.20.34 π.χ ???

Επισης στο σταθερο μου σε καποιο σημειο ελεγε τα εξης και μπερδευτηκα..

Απ΄τη μια ελεγε αυτοματη ip(και ετσι το εχω κιολας)

Και απ΄την αλλη λιγο παρακατω ελεγε διευθυνση ιπ 192.168.1.100 και προεπιλεγμενη πυλη 192.168.1.1

Ti paizei? το 192.168.1.100 ειναι το τυχαιο?

Δημοσ.
εδω να ρωτησω κατι.. Αν ας που με ο ενας εχει 192.168.1.1 ...

πρεπει ο αλλος να ειναι της μορφης 192.168.1.2 π.χ ή θα μπορουσε και 192.168.20.34 π.χ ???

Αυτό εξαρτάται από το subnet mask που καθορίζει τί κλάσης (πόσο μέγεθος) έχει το υποδίκτυό (subnet) σου. Για subnet mask 255.255.255.0, το υποδίκτυό σου είναι κλάσης C και έχει χώρο για 256 IP διευθύνσεις, άρα μπορεί να έχει μέχρι 256 hosts (255 στην πράξη, μία διεύθυνση δεσμεύεται ως broadcast address).

Επισης στο σταθερο μου σε καποιο σημειο ελεγε τα εξης και μπερδευτηκα..

Απ΄τη μια ελεγε αυτοματη ip(και ετσι το εχω κιολας)

Και απ΄την αλλη λιγο παρακατω ελεγε διευθυνση ιπ 192.168.1.100 και προεπιλεγμενη πυλη 192.168.1.1

Ti paizei? το 192.168.1.100 ειναι το τυχαιο?

Αν όρισες στο PC σου να παίρνει αυτόματα ρυθμίσεις IP και πήρε όντως, αυτό σημαίνει πως υπάρχει στο ίδιο υποδίκτυο συσκευή που λειτουργεί ως DHCP server, πιθανότατα ο router σου. Οι DHCP servers έχουν έναν ορισμένο αριθμό IP (IP pool) από τις οποίες επιλέγουν για να χορηγήσουν (lease) σε συσκευές που τους το ζητούν. Το εύρος του pool δεν είναι ανάγκη να ξεκινά από τις πρώτες διαθέσιμες IP διευθύνσεις του υποδικτύου, μπορεί να ρυθμίζεται και arbitrarily. Προφανώς, ο router σου αρχίζει να δίνει από την x.x.x.100 και πάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...