tetod17 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Απο προεπιλογης τα Home XP εχουν ενεργοποιημενη αθτη την επιλογη στα Pro θα πρεπει να το ορισουμε εμεις μεσα απο τις ιδιοτητες φακελων. Το θεμα ειναι εγω που εχω Home πως μπορω κανοντας δεξι κλικ σε ενα φακελο περαν απο τις καρτελες γενικα, κοινη χρηση και προσαρμογη να μου εμφανιζεται και η καρτελα ασφαλεια?? Το λεω αυτο γιατι εχω βγαλει ενα σληρο απο ενα παλιο pc και το οποιο ειχε password με αποτελεσμα να μην μπορω να ανοιξω τους φακελους γιατι δεν επιτρεπεται η προσβαση ξερω εναν τροπο με τον οποιο μπορων να τους ανοιξω αλλα θε πρεπει να εμφανιζεται η επιλογη ασφαλεια κανοντας δεξι κλικ σε ενα φακελο Υπαρχει τροπος να εχω αυτη την επιλογη η υπαρχει αλλος τροπος ετσι ωστε να μπορω να δω τα περιεχομενα των φακελων Ευχαριστω !!!!!!! Η λυση που ξερω ειναι Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα >Απλή κοινή χρήση αρχείων< (Simple File Sharing) και κατόπιν να γίνετε κάτοχος του φακέλου 1. Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα "Απλή κοινή χρήση αρχείων" (Simple File Sharing): Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start) και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Ο Υπολογιστής μου (My Computer). Στο μενού Εργαλεία κάντε κλικ στην εντολή Επιλογές φακέλων και στη συνέχεια κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή. Στην περιοχή Ρυθμίσεις για προχωρημένους (Advanced Settings) καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Χρήση απλής κοινής χρήσης αρχείων (Συνιστάται) (Use simple file sharing (Recommended)) και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί OK. 2. Κάντε δεξιό κλικ στο φάκελο του οποίου θέλετε να γίνετε κάτοχος και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες (Properties). 3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια (Security) και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί OK στο μήνυμα Ασφάλεια (Security), αν εμφανιστεί. 4. Κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους (Advanced) και κατόπιν κάντε κλικ στην καρτέλα Κάτοχος (Owner). 5. Στη λίστα Όνομα κάντε κλικ στο όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε στο στοιχείο Administrator εάν είστε συνδεδεμένος ως διαχειριστής ή κάντε κλικ στην ομάδα Administrators. Εάν θέλετε να γίνετε κάτοχος των περιεχομένων αυτού του φακέλου, κάντε κλικ για να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου Αντικατάσταση κατόχου στα δευτερεύοντα κοντέινερ και αντικείμενα (Replace owner on subcontainers and objects). 6. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ. Ενδέχεται να εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα λάθους όπου Φάκελος είναι το όνομα του φακέλου του οποίου θέλετε να γίνετε κάτοχος: Δεν έχετε το δικαίωμα ανάγνωσης των περιεχομένων του καταλόγου Φάκελος. Θέλετε να αντικαταστήσετε τα δικαιώματα καταλόγου με τα δικαιώματα που σας εξασφαλίζουν πλήρη έλεγχο; Όλα τα δικαιώματα θα αντικατασταθούν αν πατήσετε το κουμπί Ναι 7. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι. 8. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και στη συνέχεια εφαρμόστε πάλι τα δικαιώματα και τις ρυθμίσεις ασφαλείας που θέλετε για το φάκελο και τα περιεχόμενά του.
TechFind Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Στο παρακάτω θέμα εξηγεί πως : http://www.mydigitallife.info/2006/08/03/enable-and-display-security-tab-in-windows-xp-home-edition/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.