glamprou Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Τελικά τι πρέπει να κάνει κανείς με την μπαταρία εγω το εχώ απο το πρωί μεχρι το βράδυ ανοιχτό. Να την έχω επάνω η νατην βγάλω?
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 βλεπεις απο τα φωτάκια της μπαταρίας να φωρτίζει;;; αν οχι, αφησέ την πάνω...μέχρι να τεκμηριώσει ο iced τα όσα ισχυρίζεται...
WizeMan Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Πάντως αυτό που είπε ο Iced για την πλήρη φόρτιση πριν την βγάλεις δεν ισχύει, στο website της Apple λέει 50% έτσι ώστε να αποφύγουμε τη πιθανότητα να μην μπορεί να φορτιστεί (αν το αφήσεις 0%) και επίσης να αποφύγουμε πέσιμο του capacity (αν μείνει 100%)
iced Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 αν οχι, αφησέ την πάνω...μέχρι να τεκμηριώσει ο iced τα όσα ισχυρίζεται... Eσυ θελεις τιποτα official χαρτια για τεκμηριωση? Και αν σου δωσω τεχνικα αρθρα εισαι σιγουρος οτι θα μπορεις να τα διαβασεις? Λοιπον με απλα λογια, οταν ειναι πανω στο λαπτοπ η μπαταρια φορτιζει πληρως, σταματαει για λιγο η φορτιση, φορτιζει αλλο λιγο ξανασταματαει. Αυτη η διαδικασια την καταπονει ιδιαιτερα. Επισης ειπα πληρη φορτιση ωστε να μπορεις να την αφησεις ενα χ χρονικο διαστημα, γιατι αν ειναι στο 50% αποφορτιζεται σιγα σιγα και πρεπει να την φορτιζεις πιο τακτικα. Τελος η apple ειναι εταιρεια οχι φιλανθρωπικο ιδρυμα, θελει να πουλησει μπαταριες, δεν θα πει ολη την αληθεια για την προστασια της μπαταριας, και πολλα λεει βασικα. Το τελευταιο ειναι γενικο δεν εχει αμεση σχεση με αυτα που ειπαμε πιο πανω
kpartsi Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Αντίθετες γνώμες σε σχέση με την σωστή χρήση της μπαταρίας υπάρχουν από τότε που υπάρχουν τα laptops Εγώ την έχω πάντα πάνω γιατί προτιμώ την ασφάλεια ups που δίνει η μπαταρία στο laptop από την ασταθή τάση του ρεύματος παρά την ίσως μεγαλύτερη καταπόνησή της.... Τυχεροί οι χρήστες των καινούργιων MBP 17'' που πλέον δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Eσυ θελεις τιποτα official χαρτια για τεκμηριωση? Και αν σου δωσω τεχνικα αρθρα εισαι σιγουρος οτι θα μπορεις να τα διαβασεις? έχεις απόλυτο δίκιο...με πτυχίο Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών από Σχολή Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας δε νομίζω να ειμαι σε θέση να κατανοήσω τα τεχνικά άρθρα που στηρίχτηκες εσύ για να βγάλεις τα συμπερασματά σου...επίσης, εδω που τα λέμε, καλύτερα που δε τα παραθέτεις γτ δε βοηθάει κ η ηλικία... αυτά...καλή συνέχεια...
iced Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Ισως το λαθος μου να ειναι να θεωρω δεδομενο το ups. Σε περιπτωση που δεν υπαρχει, τοτε καλυτερα μπαταρια πανω, εχεις δικιο και συμφωνω. Οσο για τις διαφωνιες μαλλον υπαρχουν γιατι μερικοι κοιτανε τι λενε οι κατασκευαστες που θελουν να πουλησουν και μερικοι το ψαχνουν σε βαθος και απο εμπειριες χρηστων και απο τεχνικα κειμενα ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** με πτυχίο Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών από Σχολή Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας Ειδικα τωρα εκτιθεσαι ακομα περισσοτερο εχοντας πει πιο πανω οτι δεν υπαρχει προβλημα με την μπαταρια. Δεν θα το συνεχισω ουτε εχω κατι μαζι σου. Ας μεινουμε στο θεμα
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Ειδικα τωρα εκτιθεσαι ακομα περισσοτερο εχοντας πει πιο πανω οτι δεν υπαρχει προβλημα με την μπαταρια. Δεν θα το συνεχισω ουτε εχω κατι μαζι σου. χαχα...λέγεται ειρωνεία...αλλά whatever...on topic now, ε, όταν ισχυρίζεσαι κάτι, καλό είναι να το τεκμηριώνεις κιόλας...αυτό λέω...nothing more, nothing less
glamprou Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 iced αυτό που λες ότι αποφορτίζει λίγο η μπαταρία και ξαναφορτίζει δεν θα το βλέπαμε στο λαμπάκι της μπαταρίας? Θα γινόταν λίγο προρτικαλί και μετά πάλι πράσινο? Εγώ όταν έχει φορτιστή η μπαταρία το βλέπω συνέχεια πράσινο ...αυτο δεν σημαίνει ότι το mac τραβάει ρεύμα μόνο απο τον φορτιστή και όχι απο την μπαταρία για να την αποφορτίζει?
kpartsi Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Πάντως έχοντας παρατηρήσει πολλές μέρες το εικονίδιο της μπαταρίας στο status bar με το Mac πάντα στο ρεύμα, βλέπω ότι μετά από μία φόρτιση στο 100% η μπαταρία αρχίζει να πέφτει σιγά-σιγά μέχρι το 95% (αυτή η αποφόρτιση διαρκεί αρκετές ημέρες και το εικονίδιο δείχνει πάντα ρεύμα) και τότε ξαναμπαίνει υπό φόρτιση μέχρι να φτάσει πάλι το 100% (το εικονίδιο δείχνει φόρτιση).
WizeMan Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Άρα για να βγάλουμε μια μέση λύση, καλό θα είναι ναι μεν να το έχουμε στο ρεύμα αλλά όταν μας δίνεται η ευκαιρία να το βγάζουμε ώστε να κάνει κύκλο φόρτισης - αποφόρτισης;
kpartsi Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Ναί σωστά. Αν το έχεις συνέχεια στο ρεύμα, μιά φορά το δεκαήμερο να το δουλεύεις με μπαταρία για να κάνει τον κύκλο της.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Αν και είναι νωρίς ακόμη!
iced Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Οταν δεν ειναι στο ρευμα δεν σου βγαζει γυρω στο 92-95%?? Πες μας πως το δουλευεις περιπου
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Οταν δεν ειναι στο ρευμα δεν σου βγαζει γυρω στο 92-95%?? Πες μας πως το δουλευεις περιπου Το χρησιμοποιώ συνεχώς και στη δουλειά με εξωτερική οθόνη και όσο είμαι γραφείο είναι στο ρεύμα. Κατά μέσο όρο το αφήνω με την μπαταρία και αδειάζει μια φορά κάθε 2 μέρες. Του έκανα τις πρώτες μέρες ένα battery calibration.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.