g1annis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Γειά σας. Έχω ένα Joomla site, με ελληνικό Joomla που όλα δουλεύουν κανονικά. Στον server μου έχω δημιουργήσει ένα φάκελο που ανεβάζω αρχεία για κατέβασμα από επισκέπτες. Σε μερικά άρθρα από το Joomla site μου έχω βάλει links του τύπου "πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο". Όταν το όνομα του αρχείου όμως είναι ελληνικό υπάρχει πρόβλημα. Μου εμφανίζει The requested URL /www.edweinaitositemoy.gr/Fakelos/παÏατηÏήσεις-στο-βιβλίο-του-ν.ι.μπουχάÏιν-"η-οικονομία-της-μεταβατικής-πεÏιόδου".pdf was not found on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Τι πρεπει να κάνω για να ξεπεράσω το πρόβλημά μου?
fromaz Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Να μην σώνεις αρχεία με ελληνικό filename. Αλλιώς, πρέπει να έχεις dedicated πρόσβαση στον server, ώστε να του αλλάξεις το locale - αν είναι Linux/Unix based. Σε αυτά τα συστήματα, τα filenames είναι απλά μια σειρά από bytes. Αν ο server είναι Windows NT based, μπορείς να σώνεις filenames σε unicode. Επίσης πρέπει να έχεις πλήρη έλεγχο στο πως μετατρέπονται τα ελληνικά filenames στα διάφορα στάδια, από την php και το joomla, ανάλογα με το configuration, κλπ. Απ' όσο μπορώ να καταλάβω, στο μήνυμα λάθους το filename είναι utf-8. Αν έχει σωθεί σε iso-8859-7, τότε λογικό είναι το σύστημα να μην το βρίσκει. Γενικά, καλύτερα να μη βασίζεσαι στον server. Σήμερα είσαι εδώ, αύριο είσαι αλλού. Αν επιμένεις, τότε ένας τρόπος είναι να κωδικοποιείς τα filenames σε κάποιο ουδέτερο format που να περιλαμβάνει μόνον ASCII χαρακτήρες, πχ base64, ascii-hex, κλπ. Φτιάξε μια ρουτίνα που να μετατρέπει ένα filename από native σε encoded και ανάποδα, και χρησιμοποίησέ την καταλλήλως. Μπορείς, ακόμη, να δοκιμάσεις τη μετατροπή του filename από utf-8 (αν όντως αυτό συμβαίνει) σε iso. Εννοείται πως, με ότι character set σώζεται το αρχείο, με το ίδιο πρέπει να φορτώνει. Όλα αυτά, αν σου το επιτρέπει το Joomla. Κι επειδή μάλλον δεν, ξαναγυρνάμε στην πρώτη πρόταση.
ApSiMan Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 +1 σε αυτά που είπε ο fromaz. Ποτέ με ελληνικούς χαρακτήρες τα ονόματα αρχείων!!
g1annis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Δεν υπήρχε ρπόβλημα encoding, collation κλπ. Ο server τρέχει CentOS Linux. Όλα είναι ρυθμισμένα. Απλά όταν έκανα copy-paste το URL του target file από τον FTP client μου, εμφανιζόταν URL του τύπου: http://www.domainame.gr/www/Path/tothetarget.file Βάζει ένα www μετά το domain και πριν το υπόλοιπο path. Δεν εχω καταλάβει γιατί, αλλά προς ο παρόν διορθώνω χειροκίνητα το URL. Σε ευχαριστώ για τη διάθεσή σου να βοηθήσεις φίλε.
Uberalles_gr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Θα συμφωνήσω με τα παιδιά .. ΠΟΤΕ μην σώζεις οτιδήποτε σε ελληνικά αρχεία , εικόνες .. Μια φορά σε ένα site που είχα φτιάξει, του είχα δώσει του πελάτη την δυνατότητα να ανεβάζει εικόνες και τις έδινε ελληνικά ονόματα με κάτι τεράστια κενά μεταξύ τους ... πχ. Εικόνα 1 Αθήνα.jpg Μετά είναι ευκολονόητο τι ΧΑΜΟΣ γινότανε στο site
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.