mohic4n Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Thresh σιγουρα εχει 5 χρονια εγγυηση? στο σαιτ μεσα λεει: "Καλύπτεται από 3 ετη εγγύηση Πλαισίου." Στα λογια ειναι 5ετη και στο γραφουν πανω στην αποδειξη για παν ενδεχομενο; Παντως εχω προσφατα ασχημη εμπειρια απο WD εξωτερικο, σειρα Elements. Ευτηχως εσωσα κοντα 500gb data πριν παει πισω για καινουργιο... 2 Seagate που εχω, ενας κοντα στα 6 χρονια (80Gb) και ο αλλος 4 χρονια (320Gb) ουτε ενα προβλημα - μη τους ματιασω -. Αλλα επειδη οι μεν λενε ετσι και οι δε αλλιως, εχω καταληξει οτι ειναι θεμα γκαντεμιας του καθενος. Αν ειναι να σου κατσει θα σου κατσει
Thrylos7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 ο καθενας εχει τις εμπειριες του, ειναι σε μεγαλο βαθμο θεμα τυχης σε ποιον θα σκασει ποιος δισκος και δεν ειναι πολυ εξυπνο να κρινουμε μονο με βαση τη δικη μας περιπτωση. Εμενα μου εσκασαν 2/5 seagate 500.11 , αποκει και περα δε θα μου ελεγε κατι αυτο απο μονο του, αλλα αφου διαβασα online οτι αυτη η παρτιδα δισκων γενικα εβγαλε πολλα προβληματα, πλεον θεωρησα οτι απλα επαληθευσα την στατιστικη και πηγα για αλλου. O western 640 ηταν καλυτερη επιλογη ουτως η αλλως αφου και πιο γρηγορος ειναι (320 platters) και φτηνοτερος για πιο πολλα gb. Τωρα που βγηκε ο 640 της seagate που εχει και αυτος 320 platters και λογω cache ειναι λιγακι ταχυτερος ειναι μια αλλη ιστορια, πολυ πιθανον αυτοι οι 640 να μην εχουν καμια σχεση με τα προβληματα που βγαλανε οι 500αρηδες, και γι'αυτο τον προτεινω σε οποιον τον ενδιαφερει η 5ετης εγγυηση (γιατι η cache δεν αξιζει, ελαχιστη διαφορα)...απλα εγω εμεινα στους western γιατι ειναι δοκιμασμενη λυση το συγκεκριμενο μοντελο, δεν εχω ορεξη να ξανα αλλαζω, και γιατι η διαφορα στην τιμη γινεται αρκετη οταν παιρνεις 7 δισκους οπως εγω...
coreygaylas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 εγω αναρωτιεμαι τι ειναι αυτα τα platters βλεπω τον caviar black να εχει επιπλεον δισκους κατω απο τον πανω-πανω πως διαβαζει η βελονα τους κατω???????????????????? :shifty::shifty:
Thrylos7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 σκεψου τα platters σαν υπο-δισκους μεσα στον δισκο. αυτη τη στιγμη το μεγαλυτερο platter Που υπαρχει ειναι 336gb που το εχουν καποιοι samsung και γενικα 320 που εχουν ο western και ο seagate που συζηταμε. Ο samsung f1 ο 1000αρης εχει 3 απο τα παραπανω ας πουμε, Θα μπορουσε να εχει και 4 250αρια αλλα θα ηταν πιο αργος. Λογικα για καθε platter υπαρχει και διαφορετικη κεφαλη που διαβαζει(δε γνωριζω αν υπαρχει αλλη τεχνολογια).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Thresh σιγουρα εχει 5 χρονια εγγυηση? στο σαιτ μεσα λεει: "Καλύπτεται από 3 ετη εγγύηση Πλαισίου." τώρα που το πρόσεξα καλύτερα στο κείμενο λέει 3 χρόνια, στο "bannerάκι" λέει 5... ένα τηλέφωνο θα το ξεκαθαρίσει...
rigasach Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μακρύα από WD...Στους 6 που αγοράσαμε μαζί με έναν φίλο τον τελευταίο χρόνο, οι 3 χαλάσαν και χάσαμε τα δεδομένα μας...1,5 ΤΒ εγώ, 500 GB αυτός...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 δλδ οι άλλοι δεν χαλάνε? τι άλλο θα ακούσουμε Θέε μου
Tenshi Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Είναι που θα πέσεις. Και εγώ έχω 2 WD pata 40 και 80 gb αντίστοιχα που μετράνε 6+ χρόνια ζωής.Πέρα απο το ενοχλητικό ομολογουμένως βουητό που κάνουν,δέν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα. Απο την άλλη ο Seagate Barracuda των 320 Gb(Sata II)έσκασε, στην κυριολεξία.Υλικό 280+giga με anime των τελευταίων 2 ετών φύγανε άκλαφτα με λάμψεις,κρότους και καπνούς.Rest in pieces... Θα μπορούσα λοιπόν και εγώ να υποστηρίξω οτι οι WD είναι σκυλιά και οι Seagate πυροτεχνήματα με platter,πράγμα που δέν ισχύει φυσικά. Για την ιστορία και μόνο,πάλι Seagate 320Gb έβαλα.
rigasach Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 δεν χρειάζεται να είσαι ειρωνικός... Εγώ λέω από προσωπική εμπειρία τι έγινε σε 2 άτομα...συγνώμη αν σε ενόχλησα με την αποψη μου, δεν είπα πάρε τον τάδε δίσκο, ούτε οτί μόνο οι WD χαλάνε... Aλλά όταν μετά από μόνο 2 μήνες ή 6 ή ακόμα και 8 μήνες χαλάνε τι να θες να κάνω δλδ?? Να τους προτείνω κιόλας?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 όχι βέβαια αλλά δεν είναι κριτήριο αυτό για να μην αγοράσει κάποιος κάτι μπορώ να σου βρω άπειρα άτομα που λένε ότι οι Seagate χτυπάνε ακόμα περισσότερο δεν μπορεί κάποιος να βγάλει συμπέρασμα από αυτό... (btw δεν έχω WD δίσκους για storage, μόνο Raptor)
innerwisp Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Διαβάζοντας τα παραπάνω εγώ συμπέρανα ότι καμία από τις δύο εταιρίες δεν είναι αξιόπιστη. Οπότε πάρε τον πίο φτηνό με τη μεγαλύτερη εγγύηση
rigasach Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 το θέμα είναι τι κάνεις τελικά? παίρνεις εξωτερικούς ή θήκες με εσωτερικούς για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο??εγώ τείνω στο δεύτερο πλέον μετά τα παθήματα μου...
washcloud Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 δεν χρειάζεται να είσαι ειρωνικός......συγνώμη αν σε ενόχλησα με την αποψη μου[...] χαλάρωσε λίγο rigasach...τί σου είπε πια... ...καλά δεν λSLURPPPPPέω φανταστικέ senile member ? !
Thrylos7 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 το θέμα είναι τι κάνεις τελικά? παίρνεις εξωτερικούς ή θήκες με εσωτερικούς για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο??εγώ τείνω στο δεύτερο πλέον μετά τα παθήματα μου... εγω παντως κανω raid5...αν χαλασει ενας σε 2 μερες αλλαζεται και δε χαθηκε τιποτα. Να χαλασουν 2 ταυτοχρονα? λιγο χλωμο...ε αμα γινει και αυτο χαλαλι, ας τα χασω ολα, καποια υπερτατη δυναμη ηθελε να τα χασω τα δεδομενα...
coreygaylas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 χαλάρωσε λίγο rigasach...τί σου είπε πια... ...καλά δεν λSLURPPPPPέω φανταστικέ senile member ? ! χαχαχαχαχαχα μ αρεσε αυτο το post
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.