Vitto Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά καλησπέρα. Είμαι πολύ αρχαριος χρήστης MS ACCESS, αλλά χρειάζομαι για τη δουλειά μου να δημιουργήσω μια βάση δεδομένων. Έχω ένα μικρό βιβλιοπωλείο και προσπαθώ να φτιάξω μια φόρμα για τις παραγγελίες των πελατών μου. Δοκίμασα στο EXCEL, αλλά μετά από ένα μήνα έγινε χάλια η φόρμα, οπότε είπα να το γυρίσω στην ACCESS για να είναι λίγο πιο συμαζεμμένα τα πράγματα. Στο διά ταύτα: έχω φτιάξει τα πεδία, όπου θα συμπληρώνω τιτλους, ονόματα και τηλέφωνα, όλα οκ. Τώρα προσπαθώ να φτιάξω ένα πεδίο όπου θα έχει μία ημερομηνία προθεσμίας (την ημέρα δλδ που υποτίθεται ότι το βιβλίο θα πρέπει να έχει έρθει). Θέλω τώρα όταν η ημερομηνία που εισήγαγα είναι η σημερινή, να μου πετάει ένα macro ότι "σήμερα πρέπει να σου έχουν έρθει βιβλία". Δεν θέλω να το κάνω πιο περίπλοκο και να μου λέει ποια βιβλία είναι, αλλά θέλω να γίνεται το εξής: στο τέλος της σειράς να υπάρχει ένα check box, που όταν το τσεκάρω να ακυρώνεται η παραπάνω λειτουργία για τη συγκεκριμένη σειρά. Υπάρχει κανένας τρόπος να γίνει αυτο ρε παιδια; Ευχαριστώ πολυ!!!
jamespr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Φτιάξε έναν πίνακα με τα στοιχεία που θέλεις και βάλε ένα που θα είναι ημερομηνία παράδοσης. Φτιάξε ένα ερώτημα που θα παίρνει ως πεδία αυτά που θέλεις να εμφανίζονται και το πεδίο ημερομηνία παράδοσης. Στο κριτήριο του παραπάνω πεδίου (ημερομηνία παράδοσης) γράψε =Date(). Με αυτό όποτε θα εκτελείς αυτό το ερώτημα θα σου εμφανίζει τις εγγραφές που έχουν ως ημερομηνία παράδοσης τη σημερινή του υπολογιστή. Είναι ότι πιο απλό μπορούσα να σου πω. Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε ακόμα και προσωπικό μήνυμα στείλε και σύντομα θα σου απαντήσουμε. Ελπίζω να βοήθησα καλή επιτυχία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.