anterovgaltis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 σόρυ κιόλας, αλλά δεν γνωρίζεις καλά. Αρθροπλαστική δεν γίνεται με τοπική. Στην αρθροπλαστική επί 1+ ώρα δουλεύουν πάνω στο γόνατο μαχαίρια, πριόνια, τσεκούρια, τρυπάνια κλπ. Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω κανέναν που να έκανε αρθροπλαστική με τοπική. Ούτε αρθροσκόπηση για χιαστό έχω δει με τοπική. Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω λάθος. Πάντως, αν επιμένεις ότι η αρθροσκοπική αποκατάσταση χιαστού μειονεκτεί (επειδή απαιτεί ολική) έναντι της αρθροπλαστικής γόνατος (ακόμα κι αν αυτή δεν απαιτούσε ολική), κάπου μπερδεύεσαι.. Δεν ισχυριστικα κατι τετοιο. Ισα ισα αν διαβασεις καλα πιο πανω θα δεις οτι λεω αντιθετα πλεονεκτει Για αυτο ειναι η μεθοδος που προτιμαται. Δεν συγκρινεται η αρθροπλαστικη με την αρθροσκοπηση. Ειναι για διαφορετικη παθηση. Απλα την ανεφερα σαν παραδειγμα επεμβασης στην οποια χρησιμοποιειται και η περιοχικη αναισθησια. Γενικοτερα στις επεμβασεις των κατω ακρων προτιμαται.
gus Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Πάντως όταν είχα κάνει αρθροσκόπηση μου είχαν κάνει τοπική αναισθησία στο γόνατο. Μπορεί να είχε να κάνει με το οτι ήταν για μηνίσκο που είναι λιγότερο σοβαρό απο οτι για χιαστό. Η εγχείρηση είχε διαρκέσει γύρω στα 15' και δεν είχα καταλάβει τίποτα. Πολύ χαλαρά, χάζευα την εγχείρηση σε μια οθόνη. Το πακέτο ήταν μετά το βράδυ όταν έφευγε σιγά σιγά η επίδραση του αναισθητικού και δεν είχα κοιμηθεί ούτε μία ώρα απο τον πόνο. Είχα την εντύπωση γενικά πως αποφεύγουν να κάνουν ολική αναισθησία και προτιμούν την τοπική. Πόσω μάλλον για μια επέμβαση όπως η αρθροσκόπηση, που στο κάτω κάτω 2 σχισιματάκια σου κάνουν. Αποδείχτηκα λάθος...
KWSN_Men Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Γενικότερα υπάρχει μία φοβία στον κόσμο ειδικά για την ολική αναισθησία (και αν δεν ξυπνήσω ποτέ όπως άκουσα ότι έπαθε κάποιος. Εγώ πάντως που έκανα σαφηνεκτομή και μου δόθηκε επιλογή από το γιατρό, προτίμησα την ολική. Είναι δυνατόν να βλέπεις γιατρούς γύρω γύρω, φέρε, κόψε, σκούπισε τα αίματα; Άσε που έξ όσων γνωρίζω, με την πειοχική (ή τοπική για εμάς τους άσχετους) μπορεί να μην πονάς αλλά νιώθεις το τι γίνεται. Άσε ρε!
kfyros Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Ε, εντάξει, η ολική αναισθησία (και βέβαια οποιουδήποτε είδους αναισθησία) δεν είναι και για χόρταση. Και σίγουρα η ολική έχει περισσότερους κινδύνους από την τοπική.Ιδίως σε μεγαλύτερες ηλικίες. Οτιδήποτε βάζουμε στο σώμα μας (πέρα από φαγητό) έχει τους κινδύνους του..
FarCry Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) αρθροσκοπική είναι το μονο σίγουρο. έκανε η μητέρα μου για ρήξη μηνίσκου και ξέρω. δε σου μένει και τίποτα παρα μονο 3 ράμματα από τις τρύπες που θα εξαφανιστούν. τώρα για αναισθησία αν θυμάμαι τοπική ήταν όχι ολική. αλλα θέλει μετά πολύ φυσικοθεραπεία. η μητέρα μου έκανε 1000 επαναλήψεις την ημερα με το πόδι με ασκήσεις που τις έδειξε ο γιατρός και οι τετρακέφαλοι έγιναν τούμπανο. -----Προστέθηκε 9/11/2008 στις 10 : 44 : 35----- Είναι δυνατόν να βλέπεις γιατρούς γύρω γύρω, φέρε, κόψε, σκούπισε τα αίματα; Άσε που έξ όσων γνωρίζω, με την πειοχική (ή τοπική για εμάς τους άσχετους) μπορεί να μην πονάς αλλά νιώθεις το τι γίνεται. μπορεί να σου κάνουν και από τι μέση και κάτω. εκτος αν αυτό λες εσύ ως τοπική. εκεί δε νιώθεις τίποτα. απλά είναι κάπως πιο επικίνδυνη γιατί την κάνουν κοντά στον νωτιαίο μυελό νομίζω Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2008 από FarCry ???????? ????? ?????????
lak10 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 μπορει να μην εχει σχεση με την περιπτωση του φιλου αλλα εγω που εχω τετραπληγια και εχω μπει κανα 5 φορες χειρουργειο για ορθπεδικες επεμβασεις τενοντομεταθεσεις και επιμηκυνσεις στους τενωντες παντα με ολικη μου τα εκαναν αυτα. ακομα και τις ενεσεις botox που εκανα μου ειπεο γιατρος οτι θα πεταχτω επανω απο τον πονο και ετσι της εκανα με ολικη
anterovgaltis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν τρια ειδη αναισθησιας: -Η τοπικη η οποια δεν χρησιμοποιειται σε χειρουργεια, αλλα σε μικροεπεμβασεις οπως τα ραμματα ή αν πονας και δεν μπορουν να σου παρουν αερια αιματος -Η περιοχικη που μαλλον σε αυτην αναφερομαστε ως απο τη μεση και κατω η οποια χρησιμοποιειται στα χειρουργεια αναλογως την περιπτωση (πχ σε εγχειρισεις κατω ακρων) -Η γενικη ή αλλιως ολικη αναλογως την περιπτωση την οποια περιπτωση κρινουν χειρουργος αλλα κυριως αναισθησιολογοι. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2008 από anterovgaltis
kchoriano Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Παιδια σχεδον πάντα με ολική αναισθησια αντιμετωπιζουν το φαινομενο ρηξης χιαστού.Υπάρχουν όμως λίγοι γιατροί οι οποίοι χρησιμοποιούν επισκληριδιο, αλλά για να μαι ειλικρηνης δεν θα θελα να ακουω το τρυπανι να ανοιγει τρυπες στα κοκκαλα μου και να μου βαζουν βιδες.Οπότε θα προτιμούσα ολική.
FarCry Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Παιδια σχεδον πάντα με ολική αναισθησια αντιμετωπιζουν το φαινομενο ρηξης χιαστού.Υπάρχουν όμως λίγοι γιατροί οι οποίοι χρησιμοποιούν επισκληριδιο, αλλά για να μαι ειλικρηνης δεν θα θελα να ακουω το τρυπανι να ανοιγει τρυπες στα κοκκαλα μου και να μου βαζουν βιδες.Οπότε θα προτιμούσα ολική. διάβασε το είναι μεγάλο αλλα τα λέει όλα και με εικόνες. επίσης λέει και τα διαφορα ποσοστά. δυστυχώς για σένα δεν είναι 100% επιτυχής http://www.eexot.gr/el/%CE%A5%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%9F-%20%CE%95%CE%9A%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97/articles/bril/aclbril1.html Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2008 από FarCry
cbr600RR Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Παιδια σχεδον πάντα με ολική αναισθησια αντιμετωπιζουν το φαινομενο ρηξης χιαστού.Υπάρχουν όμως λίγοι γιατροί οι οποίοι χρησιμοποιούν επισκληριδιο, αλλά για να μαι ειλικρηνης δεν θα θελα να ακουω το τρυπανι να ανοιγει τρυπες στα κοκκαλα μου και να μου βαζουν βιδες.Οπότε θα προτιμούσα ολική. μετα απο ατυχημα με μηχανη.. και 3 συντριπτικα καταγματα στα δαχτυλα του χεριου.. μου εγινε μικροχειρουργικη με επισκληριδιο αναισθησια.. μου ειχαν βαλει προσωρινα λαμακια για να κρατηθουν ακινητα τα κοκκαλα των δακτυλων και ακουγα το τρυπανι και ενιωθα τα τρανταγματα.! χαμος
torrentleech Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 ρε FarCry τι φωτογραφίας είναι αυτές που βάζεις εδώ μέσα;; ffs, να ξεράσουμε θες; kchoriano: όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, καλύτερη είναι η τεχνική που ξέρει να εφαρμόζει καλά ο γιατρός... οι καινούργιες τεχνικές έχουν πλεονεκτήματα αλλά λίγοι είναι αυτοί που της έχουν εφαρμόσει σε ασθενείς, οπότε είσαι λίγο πειραματόζωο, αντίθετα οι πιο παλιές είναι πιο δοκιμασμένες από τους γιατρούς άρα έχεις λιγότερες πιθανότητες να κάνουν καμιά βλακεία.
FarCry Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 ρε FarCry τι φωτογραφίας είναι αυτές που βάζεις εδώ μέσα;; ffs, να ξεράσουμε θες; καλά ηρέμησε...δεν είναι και το rotten
KWSN_Men Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Farcry, κάνε ένα edit και βάλε το σε spoiler για να μην είναι φάτσα κάρτα και είσαι τζιτζι.
FarCry Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Farcry, κάνε ένα edit και βάλε το σε spoiler για να μην είναι φάτσα κάρτα και είσαι τζιτζι. καλά άσε το έβγαλα τελείως. απλά δεν περίμενα τέτοιες αντιδράσεις...
kchoriano Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Ευτυχώς που έχω τον FarCry με τις φωτο του να μου δίνει κουράγιο.......Πλακίτσα. Πολύ καλό πάντως το link
Προτεινόμενες αναρτήσεις