Προς το περιεχόμενο

Κορτιζόνες, Ινσουλίνες και Stolichnaya.

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, ιατροί, βιοχημικοί, βιολόγοι και τρελοί επιστήμονες του φόρουμ, θέλω μια βοήθεια.

Προσπαθώ να συλλέξω μια αξιοπρεπή βιβλιογραφία για την κορτιζόνη. Δεν φανταζόμουν πως θα ήταν τόσο δύσκολο, μα ως τώρα έχω πέσει επάνω σε ό,τι πιο καθυστερημένο φαντάζεστε, από site Ευαγγελιστών στο Οχάιο που υποστηρίζουν πως τα κορτικοστεροειδή προκαλούν aids, μέχρι σελίδες που υποστηρίζουν πως η κορτιζόνη δεν καταστέλλει το ανοσοποιητικό.

Σε γενικές γραμμές εγώ ενδιαφέρομαι για την επίδρασή της στον διαβήτη κύησης, αλλά

α) δεν μπορώ να καταλήξω σε οποιονδήποτε συσχετισμό και να τον στηρίξω με κάποια μελέτη ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ και

β) παρ' όλο που γενικά είναι κάαααπως πιο εύκολο να βρω κατευθείαν έρευνες για εκκριτική καταστολή ινσουλίνης από την κορτιζόνη, θα ήθελα να επεκταθώ και λίγο περισσότερο στα "αμφιλεγόμενα" πεδία της.

Αν έχετε κάποια πηγή, κάποια βιβλιογραφία, ιδέα, ακόμα και ΣΙΓΟΥΡΗ γνώση εσείς οι πτυχιούχοι και τη μοιραζόσασταν, θα σας ευχαριστούσα αρκετά πολύ. =)

Δημοσ.

Η σχολή σου δε σου δίνει πρόσβαση μέσω Heal-link σε Scopus, Medline κ.ά.; Ψάχνοντας γενικά στο διαδίκτυο, λογικό είναι να πέσεις και σε σελίδες παπατζήδων. Πρέπει να πας σε σοβαρές πηγές: Πανεπιστημιακά συγγράμματα, online βάσεις δεδομένων με papers όπως αυτές που ανέφερα πιο πάνω, βιβλιοθήκες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κλπ.

Δημοσ.

μέηλ έχεις πάντως σίγουρα και χωρίς να κάνεις.

Οπότε αν δεν το βιάζεσαι πηγαίνεις στους αρμόδιους, κάνεις μια αίτηση για αλλαγή μέηλ ακάουντ και σε μερικές μέρες έχεις νεο μέλι για να μπεις στο χιαλ λινκ

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές εγώ ενδιαφέρομαι για την επίδρασή της στον διαβήτη κύησης, αλλά

Ελπίζω να το φάει ο εισαγγελέας. Πρόσεχε μόνο μην ανατιναχτείς.

:lol::lol::lol:

Δημοσ.

Μελέτη πρόχειρη δεν έχω, αλλά αν βρεις από Pubmed κανένα άρθρο που σε ενδιαφέρει, στείλε πμ μήπως σου το βρω ολόκληρο.

Σβήσε και κανένα πμ ρε παιδί μου, έχεις φουλάρει.

Δημοσ.

βιβλιοθηκη δεν εχετε στο πανεπιστημιο;:rolleyes::rolleyes: γενικως απο το νετ δεν ειναι να εμπιστευεσαι και πολλα πραματα..... και καλα βρησκεις οτι θες αλλα μονο απο τελειως γενικες γνωσεις

Δημοσ.
βιβλιοθηκη δεν εχετε στο πανεπιστημιο;:rolleyes::rolleyes: γενικως απο το νετ δεν ειναι να εμπιστευεσαι και πολλα πραματα..... και καλα βρησκεις οτι θες αλλα μονο απο τελειως γενικες γνωσεις

+!100 Αν ψαχνεις στο net για θεματα υγειας το πολυ πολυ κανενα αρθρο του vita να βρεις.

Δημοσ.

Η Stolichnaya ειναι το μεσο-βοηθημα για να γραφει η εργασια... Αν πας με Stolichnaya στη βιβλιοθηκη θα στην πεσουν συμφοιτητες και εμεις θελουμε το ποτο μονο για παρτυ μας... οποτε δωστε ενα λινκ στον ανθρωπο.

Δημοσ.

Υπάρχουν ειδικές βάσεις δεδομένων με επιστημονικά άρθρα, από επιστημονικά περιοδικά. Δεν εννοούμε να ψάξει στο google. Το θέμα είναι ότι αυτά τα περιοδικά δεν τα δίνουν δωρεάν συνήθως. Οπότε ή πας στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου σου, που έχει πληρώσει συνδρομή και τα βλέπεις από εκεί ή έχεις πάρει κωδικό από το πανεπιστήμιο και τα βλέπεις κι απ' το σπιτάκι σου.

Δημοσ.

Υπάρχει πάντα και το google books ε.

Μπορεί να βρεις θησαυρούς εκεί μέσα.

Άντε, μπορεί ακόμα να γλυτώσεις τον ήλιο. :P

Δημοσ.

Παιδια ειναι πολυ ειδικο αυτο που ζηταει το παλικαρι για να βοηθησει η wikipedia.Δεν ειναι αλληλεπιδραση κορτιζονης και διαβητη.Ουσιαστικα θελει αυτο που του ειπε και ο Φιλιππος,δημοσιευμενες ιατρικες εργασιες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...