Προς το περιεχόμενο

Καλύτερος AMD για παιχνίδια με HD4850

liakos18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιάχνω ένα HTPC αυτές τις μέρες το οποίο θέλω να παίζει και παιχνίδια αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω τι επεξεργαστή θα βάλω. Μου πρότειναν τον 4850Ε με τον οποίο όμως πιστεύω πως η κάρτα γραφικών θα υπολειτουργεί. Δεν ξέρω βέβαια σε τι ποσοστό θα υπολειτουργεί και αν θα με δυσκολεύει με τα παιχνίδια. Μπορείτε να μου πείτε αν είναι έτσι τα πράγματα και/ή να προτείνετε κάποιον άλλον;

Δημοσ.

Με ένα ATHLON 64 X2 6000+ ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559558 ) ξεχνάς το bottleneck για πάντα αφού η HD4850 δεν είναι και η πιο high end κάρτα. Τον 4850Ε στον πρότειναν για το χαμηλό wattage του και νομίζω ότι ούτε με αυτόν θα υπάρχει bottleneck ή έστω θα είναι αμελητέο και μόνο στις πολύ χαμηλές αναλύσεις :-)

Δημοσ.
Με ένα ATHLON 64 X2 6000+ ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559937 ) ξεχνάς το bottleneck για πάντα αφού η HD4850 δεν είναι και η πιο high end κάρτα. Τον 4850Ε στον πρότειναν για το χαμηλό wattage του και νομίζω ότι ούτε με αυτόν θα υπάρχει bottleneck ή έστω θα είναι αμελητέο και μόνο στις πολύ χαμηλές αναλύσεις :-)

Τι έιναι παλλή το bottleneck(λαιμος μπουκαλιου?:-D)

Δημοσ.
Τι έιναι παλλή το bottleneck(λαιμος μπουκαλιου?:-D)

Είναι όρος που περιγράφει το φαινόμενο κατα το οποίο η μικρή ισχύς του επεξεργαστή "καθυστερεί" το υπόλοιπο σύστημα και αυτό δέν μπορεί να αποδώσει στο 100%.

Φαντάσου ένα μπουκάλι,όπου το στόμιο είναι ο επεξεργαστής και το σώμα είναι η vga.Οταν γυρίσεις το μπουκάλι ανάποδα ο λαιμός (cpu) όντας πιο στενός δέν αφήνει το νερό να βγεί με άνεση.

Edit: Ορίστε και αναπαράσταση

Πιο εύκολα παίζεις μπουγέλο με΄ένα τέτοιο

566493.jpeg παρά με ένα τέτοιο,betterbottle.jpg και ας χωράει περισσότερο νερό στο μπουκάλι.

Δημοσ.
Με ένα ATHLON 64 X2 6000+ ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559937 ) ξεχνάς το bottleneck για πάντα αφού η HD4850 δεν είναι και η πιο high end κάρτα. Τον 4850Ε στον πρότειναν για το χαμηλό wattage του και νομίζω ότι ούτε με αυτόν θα υπάρχει bottleneck ή έστω θα είναι αμελητέο και μόνο στις πολύ χαμηλές αναλύσεις :-)

Μάλλον θες να πεις υψηλές αναλύσεις έτσι; :-)

Που μπορώ να βρω τι κατανάλωση έχει αυτός που προτείνεις;

Δημοσ.
Μάλλον θες να πεις υψηλές αναλύσεις έτσι; :-)

Που μπορώ να βρω τι κατανάλωση έχει αυτός που προτείνεις;

Όχι. Στις χαμηλές αναλύσεις ο επεξεργαστής έχει τον πρώτο ρόλο, όσο ανεβαίνεις στις αναλύσεις (και στα FSAA) τόσο το framerate είναι cpu-independent. Γι' αυτό και λέω ότι αν δεις bottleneck θα είναι μόνο στις χαμηλές αναλύσεις.

Σχετικα με το wattage του 6000+ :

Τα καινούργια revision είναι στα 89 Watt αλλά αν θυμάμαι καλά υπήρχαν και 125άριδες. Google it...

Δημοσ.

Eγω εκανα προσφατα αναβαθμιση σε 4850e παει μια χαρα ο νεος επεξεργαστης δεν εχω παραπονο κ φοβερος απο καταναλωση και θερμοκρασιες προς το παρον εχω οnboard καρτα αλλα μετα τις γιορτες δεν θα διστασω να του βαλλω καποια απο τις επομενης γενειας καρτα γραφικων...

Θεωρω το bottleneck που μπορει να υπαρχει οτι θα ειναι αμελητεο μπροστα στα θετικα που εχει...

Δημοσ.
Όχι. Στις χαμηλές αναλύσεις ο επεξεργαστής έχει τον πρώτο ρόλο, όσο ανεβαίνεις στις αναλύσεις (και στα FSAA) τόσο το framerate είναι cpu-independent. Γι' αυτό και λέω ότι αν δεις bottleneck θα είναι μόνο στις χαμηλές αναλύσεις.

Σχετικα με το wattage του 6000+ :

Τα καινούργια revision είναι στα 89 Watt αλλά αν θυμάμαι καλά υπήρχαν και 125άριδες. Google it...

Αααα κατάλαβα! Χαμηλές ποιες αναλύσεις θεωρούνται; Εμένα θα παίζει σε 720p τηλεόραση.

Δημοσ.

720p δεν νομίζω να θεωρείτε χαμηλή ;) Και εγώ είμαι της άποψης ότι μια χαρά θα είσαι με τον 4850Ε απλά αναφέρω και τον 6000+ σαν εναλλακτική... Καλές αγορές!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...