DIMITRISG Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 yperaspisti, αυτο με τους browsers που λες δεν καταλαβαινω τι ακριβως θελεις να πεις. Ποιος ακριβως θα επρεπε να αναπτυξει τους browsers στο linux; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Tουλάχιστον αυτό το 0.5% θα έχει γλιτώσει ένα πλήθος crack και υπόπτου λογισμικού που συνδέετε με διάφορους server ώστε να μαθαίνουν και άλλοι τις προσωπικές συνήθειες σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Yperaspisths Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 yperaspisti, αυτο με τους browsers που λες δεν καταλαβαινω τι ακριβως θελεις να πεις. Ποιος ακριβως θα επρεπε να αναπτυξει τους browsers στο linux; Το linux δεν δημιουργηθηκε απο καποιους προγραμματιστες?(ασχετα αν καποιος εχει την δυνατοτητα να προσθεσει και να τροποποιησει το λειτουργικο). Αυτοι που το δημιουργησαν θα επρεπε να ασχοληθουν και με την δημιουργια browser,media player κ.τ.λ. Για παραδειγμα με το που θα βαζεις τα windows 7 θα εχεις ie,media player με ολα τα kodecs,movie maker,directx. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. Και να μην αρχισω να μιλαω για drivers -----Προστέθηκε 10/11/2008 στις 08 : 20 : 00----- Tουλάχιστον αυτό το 0.5% θα έχει γλιτώσει ένα πλήθος crack και υπόπτου λογισμικού που συνδέετε με διάφορους server ώστε να μαθαίνουν και άλλοι τις προσωπικές συνήθειες σου... Τα πρωτα μου windows ηταν τα 95 και ποτε δεν χρειαστηκε να κανω format για virus. Επισης σημερα υπαρχουν τοσα πολλα και καλα antivirus που ολοι οι χρηστες ειναι σχεδον ασφαλεις. Τωρα αν κατεβαζετε οτι να ναι χωρις να προσεχετε τι να σας πω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpyrosR Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Αυτοι που το δημιουργησαν θα επρεπε να ασχοληθουν και με την δημιουργια browser,media player κ.τ.λ. Πρώτον, δεν ασχολούνται όλοι οι προγραμματιστές με το ίδιο αντικείμενο, δε μπορούν να τα κάνουν όλα. Δεύτερον, γιατί θα "έπρεπε"; Από χόμπι κι επειδή γούσταραν το έκαναν. Για παραδειγμα με το που θα βαζεις τα windows 7 θα εχεις ie,media player με ολα τα kodecs,movie maker,directx. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. Και να μην αρχισω να μιλαω για drivers Δηλαδή μόλις βάλεις Mint τι δε θα έχεις απ' αυτά; Όχι, μην αρχίσεις να μιλάς για drivers. Εκτός κι αν τα Win7 τους έχουν στον πυρήνα όλους, like Tux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
st2 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 offtopic @check2fire ο οδηγος σου ειναι απιστευτος και το εχpο δεν το ειχα ανακλυψει και ειναι ακομα πιο απιστευτο υπερασπιστη νομιζω οτι το λινουξ ειναι και ευχρηστο και λειτουργικο και διασκεδαστικο και ομορφο και ανοιχτο στον απλο χρηστη και επειδη δεν ειμαι προγραμματιστης οταν λεω πως εχω λινουξ και με κοιτανε οι αλλοι με εκπληξη και την εκφραση πως τα καταφερες??? σκαω ενα χαμογελο γιατι ειναι ολα απλα αλλα ναι αν windows7 ειναι τοσο ελαφρα που μπορουν και τρεχουν σε υπολογιστες που τρεχουν χp τοτε πολλοι θα τα προτιμησουν αλλα απο την αλλη πλευρα η κοναμι βγαλει το pes 09 ή η ΕΑ το φιφα 09(δημοφιλη παιχνιδια) για λινουξ τοτε θα εχουν τρελο προβλημα πιστευω στην Μ$ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Yperaspisths Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 offtopic @check2fire ο οδηγος σου ειναι απιστευτος και το εχpο δεν το ειχα ανακλυψει και ειναι ακομα πιο απιστευτο υπερασπιστη νομιζω οτι το λινουξ ειναι και ευχρηστο και λειτουργικο και διασκεδαστικο και ομορφο και ανοιχτο στον απλο χρηστη και επειδη δεν ειμαι προγραμματιστης οταν λεω πως εχω λινουξ και με κοιτανε οι αλλοι με εκπληξη και την εκφραση πως τα καταφερες??? σκαω ενα χαμογελο γιατι ειναι ολα απλα αλλα ναι αν windows7 ειναι τοσο ελαφρα που μπορουν και τρεχουν σε υπολογιστες που τρεχουν χp τοτε πολλοι θα τα προτιμησουν αλλα απο την αλλη πλευρα η κοναμι βγαλει το pes 09 ή η ΕΑ το φιφα 09 για λινουξ τοτε θα εχουν τρελο προβλημα πιστευω στην Μ$ Ο ανταγωνισμος κανει παντα καλο,αλλα ο σωστος και υγιης. Δεν πρεπει ποτε να εξαφανιστουν οι mac υπολογιστες και πρεπει παντα να υπαρχουν, οπως και η amd ,οπως και η ατι. Τα linux σαν φιλοσοφια εκπροσωπουν την προχειροτητα και τον χιπισμο(δικια μου λεξη απο τους hippies-make love not war και ολα ειναι free) Πιστευετε δηλαδη οτι η ms παραδεχεται το σφαλμα με τα vista επειδη υπαρχουν τα linux? Αφου ετσι και αλλιως xp εχουν παλι ολα τα notebooks και desktops. Η ms δεν βλεπει το linux ως ανταγωνιστη ,αλλα το mac os Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
edhunter Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 @Yperaspisths μην μπεις στον κόπο να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις οποιαδήποτε διανομή linux. μείνε στα win που όπως λες σου τα δίνουν όλα και άφησε μας και εμάς στο linux μας. αφού ακόμη δεν κατάλαβες ότι το linux είναι μια κοινότητα και όχι μια εταιρία για να τα κάνει όλα ένα άτομο (ομάδα προγραμματιστών) όπως λες εσύ ότι πρέπει να γίνει τότε τί ασχολείσαι μαζί μας; Το ωραίο του linux είναι ότι ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη μιας διανομής και να έχει το δικό του πρόγραμμα σαν βασικό στοιχείο της διανομής αυτής. Με τον τρόπο αυτό μια διανομή είναι ολοκληρωμένη και έχει και browser και codecs και OpenOffice.org και και και απλά εσύ πρέπει να διαλέξεις την διανομή που σου κάνει. Αφού σου αρέσει το μονοπώλιο και η εξάρτηση από μια και μόνο εταιρία μείνε στην MS και αν αύριο μεθαύριο ανεβάσει τιμές τις, εσύ πλήρωνε και εγώ θα μείνω με το τσαμπε ημιτελή λειτουργικό μου και θα δούμε ποιος θα είναι πιο ευτυχισμένος. Φιλικά edhunter ΥΓ: περιμένετε να βγουν τα win7 και θα δούμε τότε αν θα προσφέρουν όλα αυτά που υπόσχονται.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Το linux δεν δημιουργηθηκε απο καποιους προγραμματιστες?(ασχετα αν καποιος εχει την δυνατοτητα να προσθεσει και να τροποποιησει το λειτουργικο). Αυτοι που το δημιουργησαν θα επρεπε να ασχοληθουν και με την δημιουργια browser,media player κ.τ.λ. Για παραδειγμα με το που θα βαζεις τα windows 7 θα εχεις ie,media player με ολα τα kodecs,movie maker,directx. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. Και να μην αρχισω να μιλαω για drivers Οταν καποιος θελει να βαλει linux δεν παει να κατεβασει τον kernel και να ξεκινησει να χτιζει το συστημα του. Μιλαμε για τους κανονικους ανθρωπους και οχι για τους genius ετσι; Θα βάλει μια διανομη που σου προσφερει και γραφικο περιβαλλον, ας πουμε gnome ή kde που ειναι τα κυριαρχα DE. οταν θα τα εγκαταστησεις θα σου παρεχουν ολες τις απαραιτητες εφαρμογες που ανεφερες. Και ακομα καλυτερα απο τα windows, γιατι βαζοντας πχ KDE, θα εχεις τον browser KDE, πληθωρα media players native KDE, γραφτηρι KDE, σουιτα γραφειου KDE, παιχνιδια KDE, και παρα πολλά άλλα. Ομως μπορεις να χρησιμοποιεις και gnome εφαρμογες που ειναι native στην διανομη σου. Πιστευω να καλυφτηκες. εκτος και αν θελεις να ειναι μονο μια ομαδα που τα κανει όλα. και τον kernel και το γραφικο περιβαλλον και τα προγραμματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Yperaspisths Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Ειναι δεδομενο οτι ολοι ειχαμε παραπονο και θαψαμε τα vista. Kαι ομως αυτο δεν φανηκε να ανατρεπει το σκηνικο. Δεν ειδα να αλλαξαν οι ισσοροπιες. Και για να ειμαστε on topic με δεδομενο αυτο το σκεπτικο αν τα windows 7 πραξουν οσα υποσχονται πειτε bye bye στο πινγκουινακι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Το linux δεν δημιουργηθηκε απο καποιους προγραμματιστες?(ασχετα αν καποιος εχει την δυνατοτητα να προσθεσει και να τροποποιησει το λειτουργικο). Όχι, το Linux δεν δημιουργήθηκε από κάποια συγκεκριμένη ομάδα προγραμματιστών. Μια ομάδα (αρχικά ένα άτομο) ανέπτυξε τον πυρήνα, μια άλλη ανέπτυξε το βασικό userland (GNU) -τίποτε από τα οποία δεν είναι υποσυστήματα που θα κατανοήσει εύκολα ένας χρήστης Windows-. Από κει και πέρα όλα τα άλλα είναι projects άλλων ομάδων. Π.χ. ο X11 server (το υποσύστημα στο οποίο βασίζεται το γραφικό περιβάλλον), το KDE (ένα ολοκληρωμένο γραφικό περιβάλλον, αρκετά κοντά σε αυτό το οποίο εννοείς, καθώς συνοδεύεται από εφαρμογές όπως αυτά που ανέφερες) κ.λ.π. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. Και να μην αρχισω να μιλαω για drivers Ένας χρήστης διανομής Linux μπορεί να δει τι υπάρχει και να επιλέξει οποιαδήποτε εκ δεκάδων χιλιάδων εφαρμογών, από ένα κεντρικό repository, χωρίς να πρέπει ψάξει στο Internet, ανάμεσα σε SPAM και σε μαρκετίστικες περιγραφές που δεν λένε τίποτα για τις τεχνικές δυνατότητες της εφαρμογής για να βρει κάτι κοντά σε αυτό που θέλει. Επίσης μπορεί να αναβαθμίσει όλες τις ήδη εγκατεστημένες με μια κίνηση. Τα δύο παραπάνω προσωπικά τα θεωρώ μεγαλύτερη ευκολία από το να είχα ένα λειτουργικό φορτωμένο εξ' αρχής από την εγκατάσταση με διάφορες εφαρμογές, πολλές από τις οποίες δε θα χρησιμοποιούσα. Παρά αυτό το γεγονός, υπάρχουν διανομές οι οποίες σεβόμενες ότι πολλοί χρήστες προτιμάνε να έχουν προεγκατεστημένες πολλές εφαρμογές χωρίς να κάνουν τον κόπο να τις επιλέξουν, τις εγκαθιστούν αυτόματα εξ' αρχής. Ακομα και αυτο το 0.5% που θα εχει μεινει θα κανει spam σε ολα τα φορουμς για το ποσο τελεια ειναι τα ubuntu και πως τα windows 7 ειναι αστεια και πως μπορεις να κανεις πολλα ωραια πραγματα με τα linux(οπως να εξαφανιζονται με παγους αντι για φλογες τα παραθυρα και αλλα πολλα) Αν πιστεύεις ότι το μόνο που μπορεί να κάνει παραπάνω το Linux είναι ανούσια, ασταθή πράγματα, όπως αυτά που ανέφερες, και ότι όσοι χρησιμοποιούν Linux το χρησιμοποιούν γι' αυτό το λόγο, τότε είσαι άσχετος. Υπάρχουν πολλά προχωρημένα πράγματα τα οποία μπορείς να κάνεις στο Linux, τα οποία είτε δε γίνονται καθόλου είτε γίνονται πολύ πιο δύσκολα στα Windows. Προσπάθησα να σου δώσω μερικά παραδείγματα στην επικοινωνία μας με PM. Φυσικά μπορεί εσένα και πολλούς άλλους να μη σε ενδιαφέρουν, όμως κάποιους άλλους από εμάς μας ενδιαφέρουν. Δε μπορείς να απορρίπτεις κάτι που δε γνωρίζεις και να βάζεις όλους τους χρήστες Linux σε ένα καλούπι, ότι δήθεν επιλέγουμε το λειτουργικό για τους βλακώδεις λόγους που ανέφερες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Yperaspisths Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Εγω δεν καταλαβαινω ,γιατι εκνευριζεστε? Τοσο καιρο μας ειχατε πρηξει σε ολα τα windows topics και τωρα που γινεται το αντιθετο βγαζετε αφρους. Και μην μου πειτε για επιχειρηματα,γιατι δεν εiναι επιχειρημα το ''windows sucks'' ''τα windows ειναι απατη'' κ.τ.λ Απο τοτε που αρχισα να θαβω τα linux εχω δεχθει pm's με υβρεις και ειρωνιες(εκτος απο το δικα σου pm's). Αυτο για μενα λεει πολλα και για τους χρηστες των linux Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grimpr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Προφανές trollish ερώτησή απο flamer για δημιουργίες εντυπωσιασμού. Τα Windows 7 έχουν ως αποκλειστικό σκοπό να σκοτώσουν τα Windows XP και θα το κάνουν, το Linux και οι χρήστες του δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση και ενασχόληση με τα της Microsoft. Ας το καταλάβουν αυτό κάποια fanboys και από τα δυο στρατόπαιδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
edhunter Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Εγω δεν καταλαβαινω ,γιατι εκνευριζεστε? Τοσο καιρο μας ειχατε πρηξει σε ολα τα windows topics και τωρα που γινεται το αντιθετο βγαζετε αφρους. Και μην μου πειτε για επιχειρηματα,γιατι δεν εiναι επιχειρημα το ''windows sucks'' ''τα windows ειναι απατη'' κ.τ.λ Απο τοτε που αρχισα να θαβω τα linux εχω δεχθει pm's με υβρεις και ειρωνιες(εκτος απο το δικα σου pm's). Αυτο για μενα λεει πολλα και για τους χρηστες των linux τότε να στείλεις και εσύ πμ σε αυτούς τους άσχετους που γράφανε τέτοια πράγματα και όχι να έρχεσαι εσύ σε ένα linux φόρουμ και να μας δείχνεις ότι δεν έχεις ιδέα από linux και ότι αυτά που γράφεις τα γράφεις επειδή τέτοια είχαν γράψει κάτι άσχετοι σε διάφορα win φόρουμ. για ακόμη μια φορά μην βάζεις όλους τους χρήστες ενός λειτουργικού στο ίδιο καζάνι γιατί πολύ απλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο και το λειτουργικό είναι ΤΟ linux και όχι ΤΑ linux. ένα το λειτουργικό πολλές οι διανομές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Yperaspisths Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Προφανές trollish ερώτησή απο flamer για δημιουργίες εντυπωσιασμού. Τα Windows 7 έχουν ως αποκλειστικό σκοπό να σκοτώσουν τα Windows XP και θα το κάνουν, το Linux δεν έχει καμία σχέση και δεν ασχολείται με τα της Microsoft. Ας το καταλάβουν αυτό κάποια fanboys. Πρωτα απ'ολα ασε τους χαρακτηρισμους Δευτερον τα windows 7 δεν ασχολουνται με το linux ,γιατι το linux εχει μεριδιο 5% στην αγορα. Οι χρηστες με σημα τον πινγκουινο εχουν φαγωθει να αφησουμε τα windows και να βαλουμε linux. -----Προστέθηκε 10/11/2008 στις 09 : 23 : 19----- τότε να στείλεις και εσύ πμ σε αυτούς τους άσχετους που γράφανε τέτοια πράγματα και όχι να έρχεσαι εσύ σε ένα linux φόρουμ και να μας δείχνεις ότι δεν έχεις ιδέα από linux και ότι αυτά που γράφεις τα γράφεις επειδή τέτοια είχαν γράψει κάτι άσχετοι σε διάφορα win φόρουμ. για ακόμη μια φορά μην βάζεις όλους τους χρήστες ενός λειτουργικού στο ίδιο καζάνι γιατί πολύ απλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο και το λειτουργικό είναι ΤΟ linux και όχι ΤΑ linux. ένα το λειτουργικό πολλές οι διανομές Eγω δεν γινομαι μαγκας μεσω ενος πληκτρολογιου και δεν εχω καμια ορεξη να βριζομαι με pm's. Θα ερχομαι και θα γραφω οπου θελω και οταν το θελω. Επειδη οι χρηστες ΤΟΥ linux ειναι λιγοι εχω διαβασει τι γραφατε και τι γραφετε και ξερω πολυ καλα αν μπαινουν ολοι στο ιδιο καζανι ή οχι. Το λειτουργικο μπορει να ειναι ενα,αλλα καμια φορα ξεχνιεμαι με τις διανομες(εχει καμια 200αρια) και γραφω τα linux. Κατι ελεγα πριν για την συμπεριφορα των χρηστων linux και ειδικα εσυ με επιβεβαιωσες. Και μην ξαναστειλεις pm,γιατι δεν εχω ορεξη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δεν έχω πάει ποτέ στο subforum των Windows, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί, ιδιαίτερα καινούριοι χρήστες Linux οι οποίοι είναι fanboys: προπαγανδίζουν και δε σέβονται διαφορετικές απόψεις. Μάντεψε από που καλλιέργησαν αυτήν την νοοτροπία. Δεν είναι όλοι έτσι. Το μεγάλο μέρος της κοινότητας είναι σιωπηλό (δεν θα το βρεις καν σε web forums) και ξέρει τα πραγματικά πλεονεκτήματα του λειτουργικού. Και όσους έχουν ξεμείνει θα τους κάνετε να φύγουν απηυδισμένοι με τα ανούσια posts, την ασχετοσύνη και την αλαζονική συμπεριφορά σας. Αν σε ενοχλούν μερικά trolls βρες τα μαζί τους ή μίλησε με κάποιον moderator, μην trollάρεις ο ίδιος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.