Bspus Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Εσυ δεν εχεις περασει ποτε σου crack,patch κτλ?Αν οχι τοτε καταλαβενω γιατι δεν την εχεις πατησει ποτε σου. Εαν παλι δεν εχεις κανει ποτε format για virus τι να σου πω...απλα μπραβο,εισαι απο τους λιγους που το καταφεραν,πες μας ομως και την συνταγη σου,για να εχουμς και εμεις οι ατυχοι περισσοτερο ασφαλεια! Νομιζω οτι ειναι και λιγο θεμα τυχης και απροσεξιας να αρπαξεις ιο. Αν θες να τρεξεις crack /patch η να τεσταρεις υποπτα προγραμματα, το κανεις σε virtual machine. ΠΑΝΤΑ! Επισης αν εχεις συγκεκριμενα αρχεια που υποπτευεσαι και δεν θες να βαλεις AV, υπαρχουν sites (http://www.virustotal.com) που τους κανεις upload το αρχειο και στο ελεγχουν αμεσως με καμια 30ρια διαφορετικα AV. Αν κολλησεις κατι η θες να κανεις ενα γενικο scan, καποιο anti-malware (σαν το malware-bytes) ειναι δωρεαν, υπερ αρκετο και δεν τρωει πορους συνεχως σε αντιθεση με τα παραδοσιακα AV. Δε χρησιμοποιεις ΙΕ. ΠΟΤΕ! Υπαρχουν αλλοι. Χρησιμοποιεις ενα προγραμμα σαν sudo για windows (http://sourceforge.net/projects/sudowin) αντι να τρεχεις μονιμως admin. Αν επιμενεις να τρεχεις admin, το λιγοτερο να κανεις run as οποιο προγραμμα χρησιμοποιει internet και να κοβεις τα admin privileges (ενα checkbox που σου λεει για προστασια απο ιους κλπ) Επίσης, τελειώνοντας μια εγκατάσταση windows δέ δουλεύει τίποτα. Πρέπει να εγκαταστήσεις drivers για την κάρτα γραφικών, για την κάρτα ήχου,για το μόντεμ, για της παναγιάς τα μάτια. Τελειώνοντας μια εγκατάσταση linux δουλεύουν σχεδόν τα πάντα! Γενικά πιστεύω οτι η μόνη κατηγορία χρηστών υπολογιστών που πραγματικά χρειάζεται τα windows είναι οι καμμένοι gamers. Που αυτοί εδώ που τα λέμε δέν θεωρούνται χρήστες υπολογιστών. Εμενα μου δουλευουν ολα μετα την εγκατασταση γιατι εχω προσθεσει τους drivers στο cd εγκαταστασης και μπαινουν αυτοματα. Ευκολη υποθεση με ενα εργαλειο σαν το nlite/vlite. Α, και ποιος χρησιμοποιει μοντεμ ακομα? Με το μοντεμακι στα 56κ σκοπευεις να συντηρεις και να αναβαθμιζεις το Linux? Εκτος αν εννοεις DSL modem, και αν εισαι τυχερος και σου δουλευει. Γενικά πιστεύω οτι η μόνη κατηγορία χρηστών υπολογιστών που πραγματικά χρειάζεται τα windows είναι οι καμμένοι gamers. Που αυτοί εδώ που τα λέμε δέν θεωρούνται χρήστες υπολογιστών. Σωστα, οι πιο πολλοι για xbox 360 η PS3 ψαχναμε εκεινη τη στιγμη αλλα ειδαμε ενα εξαλλο κουτι με ανεμιστηρες και καρακιτς φωτακια σα ντισκοτεκ και λεμε ας παρουμε αυτο, καλο θα ειναι. Το ενδεχομενο να κανεις σοβαρη δουλεια αλλα και να παιζεις παιχνιδια δεν το εξεταζουμε. Προφανως προκειται για αμελητεα μειοψηφια. Ας τους ενταξουμε και αυτους στους μη χρηστες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 ρε φιλε gnsX δεν εχω πολλαπλες προσωπικοτητες αυτο ειναι μια αληθεια χρησιμοποιω για λογους δουλειας και mac και windows αλλα σε ενα παλιο λαπτοπ που ενα παλικαρι ηθελε να το πεταξει του εβαλα λινουξ και παει μια χαρα αν εχεις να προτεινεις κατι να βαλω ειναι λαπτοπ πεντιουμ 3 με 256ραμ πολυ οφφτοπικ πηγα Εννοείται ότι ήταν χιουμοριστικό το σχόλιο μου. Για το laptop προφανώς θα πρότεινα κάποια linux distro(puppy,damn small) αλλά και ένα n-lite XP cd θα έκανε μια χαρά τη δουλειά του. pheron κάνει τόσο μπαμ ρε συ ότι είμαι gamer και Windows user; ξεφτυλίστηκε το θέμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 RC1? :shock::shock::shock: ρε φιλε ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΕΙΣ? ναι για πλάκα το έγραψε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FarCry Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 ναι για πλάκα το έγραψε καλά όταν θα μείνει με το linux στο χέρι τοτε θα γελάω εγώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δεν το έγραψα καθόλου για πλάκα. Κατευθείαν από την Ελληνική ομάδα εξελληνισμού της Ms. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 για μενα ειναι νωρις να κρινουμε την κατασταση . Ειναι φανερο οτι η microsoft αντιμετωπιζει το linux σαν ισαξιο αντιπαλο, και αυτο φαινεται καθαρα. Μη μου πει κανενας οτι δεν κανει μπαμ το copy απο KDE4... οσα screenshots ειδα αμεσως αυτο σκεφτομουν και οχι μονο εγω, με μια απλη αναζητηση βλεπουμε ποσος κοσμος ειδε το KDE4 στην επιφανεια εργασιας του windows 7. Επειδη δεν εχει καλα καλα κυκλοφορισει ειναι δυσκολο να βγουν συμπερασματα, αλλα απο τον Mike Nash, corporate vice president of Windows Product Management παιρνουμε αρκετες απαντησεις. Η Microsoft προσπαθει να ξεσικωσει τον κοσμο με το 7 αλλα στην ουσια προκειται για lipstick on a pig: Question: Will system requirements change for Windows 7? Is it faster than Vista, or more bulky?Answer: Specific hardware requirements have not yet been established. However, Windows 7 will run just as fast as Vista on the same hardware, if not faster. Considering Windows 7's new capabilities, this amounts to improved performance. Question: When I used Windows Explorer in XP, I could look at the status bar and see the total amount of space the files in that folder were using. For some reason, that's missing in Vista and I really miss it. Will this return in Windows 7?Answer: This is not going to be added back into Windows 7, because it is too much of a performance hit to calculate the space. With digital music and photos, customers have more data on their hard drives than ever before, making this calculation more expensive than it ever was. In Windows Vista and Windows 7 customers can right-click on a folder and choose "Properties." Παιδια δεν εχω δει στα vista πχ το μενου εναρξη ανοιγει γρηγορα; γιατι το kmenu με kickoff παει σφαίρα. Μπορει να πλησιασει την ταχυτητα ανταπόκρισης του plasma desktop ; (αναφερομαι στο KDE4 λογω αγνοιας απο gnome) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δεν το έγραψα καθόλου για πλάκα. Κατευθείαν από την Ελληνική ομάδα εξελληνισμού της Ms. σοβαρά το λέμε ! και για να αποβεί επωφελής η επίσκεψη How to Run Linux Programs as Windows Applications http://www.ehow.com/how_2341933_run-linux-programs-as-windows.html http://colinux.org/ http://www.ulteo.com/home/en/virtualdesktop?autolang=en http://windows.kde.org/ How To Run Linux Programs As Windows Applicaitons:video http://www.howcast.com/videos/2287-How-To-Run-Linux-Programs-As-Windows-Applicaitons . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FarCry Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 καλά ρε για το colinux το ξέραμε εδώ και xroniaaaaaa το έχω αναφέρει και εγώ αυτό http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2164073#post2164073 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Nα πω την γνώμη μου για το νέο λειτουργικό της microsoft η καλύτερα για τα stable vista που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Ομορφα φένονται στην εμφάνιση και σίγουρα θα τα εγκαταστήσω μόνο και μόνο για να παίζω τα συγχρονα game αλλά... Δεν θα γίνει με τίποτα το βασικό λειτουργικό μου γιατι δεν μπορώ να δουλέψω σε μια μόνο επιφάνεια εργασίας δεν μπορώ να δουλέψω χωρίς τις ευκολίες του compiz και συγκεκριμένα χωρίς το expo,scale δεν μπορώ να δουλέψω χωρίς τα προγράμματα και το περιβάλλων του kde4 δεν μπορώ την στασημότητα των windows αλλά μου αρέσει η τρελή ανάπτυξη σε όλα τα προγράμματα στο linux και τέλος δεν μπορώ με τίποτα το κυριλέ και σοβαροφανές περιβάλλων των windows Μου αρέσει και αυτός ο ερασιτεχνισμός που υπάρχει στο linux... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Yperaspisths Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Nα πω την γνώμη μου για το νέο λειτουργικό της microsoft η καλύτερα για τα stable vista που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Ομορφα φένονται στην εμφάνιση και σίγουρα θα τα εγκαταστήσω μόνο και μόνο για να παίζω τα συγχρονα game αλλά...Δεν θα γίνει με τίποτα το βασικό λειτουργικό μου γιατι δεν μπορώ να δουλέψω σε μια μόνο επιφάνεια εργασίας δεν μπορώ να δουλέψω χωρίς τις ευκολίες του compiz και συγκεκριμένα χωρίς το expo,scale δεν μπορώ να δουλέψω χωρίς τα προγράμματα και το περιβάλλων του kde4 δεν μπορώ την στασημότητα των windows αλλά μου αρέσει η τρελή ανάπτυξη σε όλα τα προγράμματα στο linux και τέλος δεν μπορώ με τίποτα το κυριλέ και σοβαροφανές περιβάλλων των windows Μου αρέσει και αυτός ο ερασιτεχνισμός που υπάρχει στο linux... Οσα αναφερεις δεν σου προσφερουν κατι παραπανω απο τα windows. Απλα οπως λες τα θεωρεις εμφανισιακα καλυτερα. Ποια τρελη αναπτυξη εχουν τα linux? Εγω βλεπω οτι δανειζονται απο αλλους. Πως γινεται ενα λειτουργικο να ειναι ολοκληρωμενο οταν δεν εχει δικο του browser ,δεν εχει directx και δεν εχει χιλια δυο αλλα, αλλα τα παιρνει απο αλλους(firefox κ.τ.λ) Απ'οτι φαινεται τα windows 7 θα ειναι πιο σταθερα απο τα vista,με λιγοτερες απαιτησεις(λιγοτερες ισως και απο αυτες που ηθελαν τα xp). Δεν υπαρχει θεμα συγκρισης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konnak Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Και μετά σταμάτησε ο χρόνος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpyrosR Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Ποια τρελη αναπτυξη εχει το linux? Εγω βλεπω οτι δανειζεται απο αλλους. Αν κρατήσεις ως main OS καμιά "ζωντανή" διανομή όπως το Arch (δηλαδή χωρίς "εκδόσεις" και release cycles) θα βαρεθείς να κάνεις updates. Κάθε 2-3 μέρες κατεβαίνουν updates για crucial κομμάτια του συστήματος. Από που δανείζεται και τι; Και αν πράγματι δανείζεται, το κακό που είναι; Δυστυχώς ή ευτυχώς, κάποια σημεία θα είναι κοινά, σε όσα λειτουργικά κι αν ψάξεις. Πως γινεται ενα λειτουργικο να ειναι ολοκληρωμενο οταν δεν εχει δικο του browser ,δεν εχει directx και δεν εχει χιλια δυο αλλα, αλλα τα παιρνει απο αλλους(firefox κ.τ.λ) Τι εννοείς "δικό του" browser; Το Linux δεν αναπτύσσεται από κάποιον συγκεκριμένα (π.χ. μια εταιρεία). Κι εγώ μπορώ να δώσω κώδικα, κι εσύ. Κι αν αναφέρεσαι σε browser του GNU Project (η αρχική "ιδέα" για ένα free OS) - υπάρχει. Και λέγεται Epiphany. Υπάρχει επίσης ο Konqueror - απ' την πλευρά του KDE. Και γιατί πρέπει σώνει και ντε να έχει DirectX ένα λειτουργικό για να'ναι ολοκληρωμένο; Δηλαδή μια ψηφιακή δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν έχει Carl Zeiss φακό; Έχει OpenGL - αντίστοιχη λύση. Απ'οτι φαινεται τα windows 7 θα ειναι πιο σταθερα απο τα vista,με λιγοτερες απαιτησεις(λιγοτερες ισως και απο αυτες που ηθελαν τα xp). Δεν υπαρχει θεμα συγκρισης. Μακάρι... αλλά δε το νομίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Πως γινεται ενα λειτουργικο να ειναι ολοκληρωμενο οταν δεν εχει δικο του browser ,δεν εχει directx και δεν εχει χιλια δυο αλλα, αλλα τα παιρνει απο αλλους(firefox κ.τ.λ) Ειδικα στους περιηγητες εχεις χασει απο χερι Ειχες γραψει οτι εχεις τρεξει ubuntu θα μου επιτρεψεις να πω οτι μας δουλευεις Μια βολτα στην προσθαφαιρεση προγραματων αναζητησε browsers και θα σου φυγει ο τακος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Οσα αναφερεις δεν σου προσφερουν κατι παραπανω απο τα windows. Απλα οπως λες τα θεωρεις εμφανισιακα καλυτερα. Ποια τρελη αναπτυξη εχουν τα linux? Εγω βλεπω οτι δανειζονται απο αλλους. Πως γινεται ενα λειτουργικο να ειναι ολοκληρωμενο οταν δεν εχει δικο του browser ,δεν εχει directx και δεν εχει χιλια δυο αλλα, αλλα τα παιρνει απο αλλους(firefox κ.τ.λ) Απ'οτι φαινεται τα windows 7 θα ειναι πιο σταθερα απο τα vista,με λιγοτερες απαιτησεις(λιγοτερες ισως και απο αυτες που ηθελαν τα xp). Δεν υπαρχει θεμα συγκρισης. Οτι είπα δεν είναι θέμα εμφάνισις αλλά καθαρά λειτουργικότητας. Δεν μπορώ να δουλέψω δλδ σε μια επιφάνεια εργασίας με στριμωγμένα τα παράθυρα των προγραμμάτων. Μου αρέσει να έχω ανοιχτά 10 προγράμματα που δουλεύω και να τα έχω μοιράσει στις 4 επιφάνειες και να τα χρησιμοποιώ άμεσα με το expo που μου δίνει η χρήση του compiz. Yπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στο linux που ένας κλασικός χρήστης των windows ούτε που μπορεί να διανοηθεί. Παραδείγματα πολλά όπως το kde3 και η μετάβαση στο kde4, η εξάμηνη νέα κυκλοφορία του ubuntu με τελείως καινούργιες και ενδιαφέρων δυνατότητες. Νομίζω ότι γενικά στα windows και το επιχειρηματικό μοντέλο με τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα λείπει κάτι βασικό που ευτυχώς υπάρχει στο linux. Η φαντασία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Yperaspisths Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Ειδικα στους περιηγητες εχεις χασει απο χεριΕιχες γραψει οτι εχεις τρεξει ubuntu θα μου επιτρεψεις να πω οτι μας δουλευεις Μια βολτα στην προσθαφαιρεση προγραματων αναζητησε browsers και θα σου φυγει ο τακος Nομιζεις. Kαι κατεβασα και την τελευταια τους εκδοση και θα την δω και αυτη(αυτη την φορα θα τα κρατησω καμια βδομαδα για να εχω πληρη αποψη) μπας και εχει αλλαξει τιποτα(αν και δεν το νομιζω). Oταν λεω δεν εχει browser εννoω κατι αντιστοιχο με τα windows που εχουν τον ie που εχει δημιουργηθει απο την ms. Τι παει να πει open source? Αμα ειναι ετσι προσθετω και εγω δικα μου δεδομενα και γινεται ενα μπαχαλο. Αυτο τωρα ειναι ολοκληρωμενο και ευχρηστο λειτουργικο συστημα ή λειτουργικο-για-να-περναμε-την-ωρα-μας-και-να-το-παιζουμε-προγραμματιστες? Φαινεται οτι με τον ερχομο των windows 7 ,θα μεινουν ελαχιστοι με linux(ενα 5% ειναι τωρα. Λογικα θα γινει 0.5%). Δεν νομιζω να εξαφανιστουν ποτε οι χρηστες του linux. Ακομα και αυτο το 0.5% που θα εχει μεινει θα κανει spam σε ολα τα φορουμς για το ποσο τελεια ειναι τα ubuntu και πως τα windows 7 ειναι αστεια και πως μπορεις να κανεις πολλα ωραια πραγματα με τα linux(οπως να εξαφανιζονται με παγους αντι για φλογες τα παραθυρα και αλλα πολλα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.