innerwisp Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Κι εγώ γουστάρω το ubuntu και μου αρέσει που πάει μπροστά. Δυστυχώς όμως ξέρω ότι θα αναγκαστώ να βάλω και τα windows 7 κάποια μέρα και δεν μπορώ να βγάλω τα Vista τώρα. Όπως και να το κάνουμε σα λειτουργικό μπορεί να μην είναι το καλύτερο αλλά ας προσπαθήσει για παράδειγμα κάποιος να γράψει διπλωματική εργασία στο linux. Είναι αναγκαίο κακό. Θα μου πείτε ότι υπάρχουν τα αντίστοιχα προγράμματα και στο linux. Υπάρχουν όμως πολλές ασυμβατότητες με τα WIndows και αν θες να δώσεις τη δουλειά σου σε κάποιον άλλο θα υπάρξει πρόβλημα. Το καλό είναι ότι με τους σημερινούς σκληρούς δίκους δεν υπάρχει λόγος να τίθεται δίλημμα. Dual boot και έχεις the best of two worlds. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
random Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 τελειώνοντας μια εγκατάσταση windows δέ δουλεύει τίποτα. Πρέπει να εγκαταστήσεις drivers για την κάρτα γραφικών, για την κάρτα ήχου,για το μόντεμ, για της παναγιάς τα μάτια. Τελειώνοντας μια εγκατάσταση linux δουλεύουν σχεδόν τα πάντα! αστειεύεσαι, έτσι; 11 με 12 χρόνια χρήστης PC (windows) και δεν έχω κάνει ποτέ μου format λόγω virus...ειλικρινά δεν ξέρω πως τα καταφέρνετε... +10000 με πρόλαβες πάλι. 13 χρόνια, και σχεδον μηδαμινή χρήση antivirus. δεν λέω οτι ποτέ δεν κόλλησα ιό, αλλα δεν έκανα και φόρματ. απλά έμαθα να τους καθαρίζω. ειναι πιό οικονομικό απο το να ξανασετάρεις το σύστημα. απο την άλλη, πολύ εύκολα εκανα format και επανεγκατάσταση κάποτε σε μια εγκατάσταση linux, για ασήμαντη αφορμή (δεν μπορουσα να ξεκινησω τα X ). ποια η διαφορά με τις 2 περιπτώσεις; ο χρήστης και η διάθεσή του για διάβασμα. Στα win εκατσα και το έψαξα και έχω συσσωρεύσει εμπειρία, ενω τότε στο linux βαρέθηκα να ψάχνω και μου φάνηκε πιο απλό το re-install. Δεν θα κατηγορήσω το ένα ή το άλλο λειτουργικό για την άγνοιά μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakomo Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Eιχα χρησιμοποιησει παλαιοτερα τα ubuntu και τα ειχα βγαλει στα καπακια. Θα εγκαταστησω τα καινουργια τωρα και θα πω τις εντυπωσεις μου παλι. Απλα για να γελασουμε και λιγο ,κοιταχτε τι πρεπει να κανω για να εγκατασταθει το μοντεμ μου στο συστημα...http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=30256 AΠΛΑ LOL Αυτό είναι από το 2006. Πλέον οι οδηγοί για αυτά τα μοντεμ έχουν ενσωματωθεί στον πυρήνα aka τρέχουν out of the box σε linux. Αντίθετα, στα windows πρέπει να ψάχνεις για οδηγούς... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 κάποιος να γράψει διπλωματική εργασία στο linux το άλλο με τον τοτό το ξέρεις ; ψάξε λίγο καλλίτερα το θέμα Υπάρχουν όμως πολλές ασυμβατότητες με τα WIndows και αν θες να δώσεις τη δουλειά σου σε κάποιον άλλο θα υπάρξει πρόβλημα. σωστό αυτό αλλά πιό σωστη είναι η έκφραση "τα windows είναι ασύμβατα με τους άλλους" τώρα τελευταία όμως, που το αυγό, μοιάζει να έχει φτάσει στον κ***, "κάνουν μιά προσπάθεια για επικοινωνία" (Interoperability) απορία μασάει η κατσίκα ταραμά ? . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
innerwisp Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Ίσως να μην έγινα σαφής. Την εργασία μπορείς να τη γράψεις. Ο καθηγητής να την διαβάσει δεν θα μπορεί όμως... Δε λέω, τα windows φταίνε. Αλλά έτσι είναι τα πράματα. Και όπως και να το κάνεις, για οποιαδήποτε δουλειά σημαντική, αν έχεις μάθει για χρόνια να την κάνεις με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα των Windows, δύσκολα μπαίνεις στη διαδικασία να βρεις ένα αντίστοιχο για linux να το μάθεις από την αρχή. Και δυστυχώς το wine δεν αποτελεί λύση της προκοπής συνήθως. Δεν παίρνω τη θέση κανενός λειτουργικού. Απλά λέω ότι και τα δύο είναι απαραίτητα, υπό συνθήκες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 ok innerwisp μάλλον έθεσα λίγο "άγρια" το θέμα ! κατανοητός . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Διαφωνείς σε κάτι; Στο linux έχεις κατευθείαν ήχο internet, πλήρη ανάλυση οθόνης, πράγματα που για να τα έχεις στα windows πρέπει να περάσεις με τη σειρά καμιά δεκαριά cd με drivers. Πράγμα καθόλου αστείο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Περαστικα σας και αρχιστε να μαζευετε λεφτα για να παρετε windows ή mac os ,γιατι τα linux πεθαινουν σιγα σιγα Άρχισε κι εσύ να μαζεύεις λεφτά γιατί όταν μεγαλώσεις θα στα παίρνει η εφορία για να αγοράσει άδειες χρήσης Windows για να παίζουν πιο άνετα (?) πασιένζα κάποιοι καημένοι δημόσιοι υπάλληλοι... Σκέψου το λίγο και τα ξαναλέμε όταν θα σου έρθει το πρώτο εκκαθαριστικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Όσον αφορά τις εφαρμογές γραφείου συμφωνώ ότι το Μ$ Οffice 2007 μπορεί να είναι ανώτερο του Sun OpenOffice 3 σε ορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά για τσάμπα που είναι το δεύτερο κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Εδώ ένα βιογραφικό φτιάχνεις με το Word και μόλις το ανοίξει ο άλλος με Word πάλι, τα spaces και όχι μόνο εμφανίζονται διαφορετικά. Υπάρχουν οπότε δύο λύσεις: ή γράφεις ένα κείμενο στο Writer του OpenOffice και μετατρέπεις την πτυχιακή ή οποιοδήποτε κείμενο σε pdf (fixed) μορφή ή αν είσαι κολλημμένος με Word είτε το εγκαθιστάς στο λινουξ μέσω Wine, είτε το τρέχεις μέσα από Virtualbox. Όσον αφορά τώρα τα λειτουργικά συστήματα οι διανομές του λινουξ είναι πολύ ανώτερες των Windows για πολλούς λόγους (εφέ, ασφάλεια, ταχύτητα κοκ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Βασικά, το topic αφορά τα windows 7 και όχι τα windows γενικά. Δηλαδή, ένα λειτουργικό που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει για να μπορεί να κριθεί. Ανεξάρτητα από αυτό όμως δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα linux killer λειτουργικού. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι τα windows είναι καλύτερα σε όλα, πως είναι δυνατό να πεθάνει η ανάγκη για ένα λειτουργικό σύστημα που θα είναι απόλυτα παραμετροποιήσιμο, διαφανές, ελεύθερο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Βασικά, το topic αφορά τα windows 7 και όχι τα windows γενικά. Δηλαδή, ένα λειτουργικό που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει για να μπορεί να κριθεί. Ανεξάρτητα από αυτό όμως δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα linux killer λειτουργικού. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι τα windows είναι καλύτερα σε όλα, πως είναι δυνατό να πεθάνει η ανάγκη για ένα λειτουργικό σύστημα που θα είναι απόλυτα παραμετροποιήσιμο, διαφανές, ελεύθερο; Yπάρχει στα διάφορα underground κατατόπια! Προσωπικά τα screenshots μου κάνουν, δε χρειάζεται να τα κατεβάσω για δοκιμή! Εκτός αυτού είμαι ευχαριστημένος στο λινουξ και δεν πρόκειται να φύγω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konnak Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 [...]Προσωπικά τα screenshots μου κάνουν, δε χρειάζεται να τα κατεβάσω για δοκιμή! [...] Φυσικά, στα screenshots άλλωστε φαίνονται όλα όσα διατείνεστε συνεχώς όλοι οι Linuxάδες σ' αυτό το φόρουμ: σταθερότητα, ασφάλεια, καλύτερη διαχείριση πόρων, κτλ κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Λοιπόν πέρασα τα Windows 7 rc1 (μην ρωτήσετε τι και πως τα βρήκα). όλα καλά και άγια και πάνε κομμάτια. Δεν το πίστευα! Με το που βάζω το usb bluetooth... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 lol, αν και failed Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Διαφωνείς σε κάτι; Στο linux έχεις κατευθείαν ήχο internet, πλήρη ανάλυση οθόνης, πράγματα που για να τα έχεις στα windows πρέπει να περάσεις με τη σειρά καμιά δεκαριά cd με drivers. Πράγμα καθόλου αστείο! Έχω διαβάσει @@ριες και @@ριες αλλά αυτή ήταν η πιο πετυχημένη. Λοιπόν πέρασα τα Windows 7 rc1 (μην ρωτήσετε τι και πως τα βρήκα). όλα καλά και άγια και πάνε κομμάτια. Δεν το πίστευα! Με το που βάζω το usb bluetooth... Μετά το πίστεψες!Για αυτό ήταν η LGSOD,αλλιώς μπορεί να νόμιζες ότι είναι κάποια διανομή Linux ή MacOS,είναι για να φεύγουν οι αμφιβολίες ότι δεν είναι Windows Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.