sergyma Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Eιχα χρησιμοποιησει παλαιοτερα τα ubuntu και τα ειχα βγαλει στα καπακια. Θα εγκαταστησω τα καινουργια τωρα και θα πω τις εντυπωσεις μου παλι. Απλα για να γελασουμε και λιγο ,κοιταχτε τι πρεπει να κανω για να εγκατασταθει το μοντεμ μου στο συστημα...http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=30256 AΠΛΑ LOL μεχρι να βγουν τα windows 7 εμεις θα χρησιμοποιουμε kernel 3 που θα αναγνωριζει και στοκους !!!!!!! http://www.kernel.org/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 ...εμεις θα χρησιμοποιουμε kernel 3 που θα αναγνωριζει και στοκους !!!!!!! Εγώ πάλι και χωρίς kernel 3 τους αναγνωρίζω ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Η Μicrosοft δεν μπορει να αποτυχει,γιατι εχει κορυφαιους χιλιαδες προγραμματιστες που εργαζονται καθημερινα και δεν κανουν το χομπι τους βγαζοντας τσαμπε ημιτελη λειτουργικα Έχω κάπου 10 χρόνια εμπειρία χρήσης στο Linux και στα Windows. Για αυτά που θέλω εγώ είναι ολοκληρωμένο, καθόλου ημιτελές και ready to use, ενώ τα Windows είναι περιορισμένα, bloated, άβολα και προβληματικά. Για αυτά που θέλει κάποιος άλλος, πιθανότατα το Linux να είναι "rough", δύσκολο και κουραστικό και τα Windows εύκολα και αυτόματα. Ίσως πάλι όχι. Μόνο ο ίδιος μπορεί να το αποφασίσει αυτό και μόνο σε σχέση με την προσπάθεια που έχει καταβάλει για να εξοικειωθεί. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι α) πώς κάποιος που από τα λεγόμενά του φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει "τα Linux" ελάχιστα μπορεί να αξιολογήσει ότι είναι "ημιτελές" λειτουργικό έτσι γενικά και αόριστα. Γιατί συνειδητοποιείς ότι με το να πετάς απλά έναν γενικό χαρακτηρισμό θεωρείς ότι αφορά όλους τους χρήστες. β) αν όντως το Linux είναι ημιτελές για τις ανάγκες σου, τα Windows είναι ημιτελή για τις δικές μου ανάγκες. Γιατί το πώς καλύπτονται οι δικές μου ανάγκες δεν αρκεί για να πάω στο Forum των Windows να καθολικεύσω τη γνώμη μου, ενώ αυτό δεν ισχύει για σένα; Αυτό είναι το δεύτερο πρόσφατο θέμα στο οποίο κρίνεις και χαρακτηρίζεις το λειτουργικό λες και εσύ είσαι ο Alpha-user. Κατάλαβε επιτέλους ότι οι δικές σου ανάγκες είναι αυτονόητα μόνο δικές σου και δεν είναι πιο σημαντικές από των άλλων. Όχι, δεν ξέρεις ότι οι περισσότεροι παίζουν παιχνίδια, όπως είπες αλλού. Όχι, δεν ξέρεις ότι όλοι όσοι παίζουν παιχνίδια δεν καλύπτονται ή δεν προτιμούν τα παιχνίδια που υπάρχουν διαθέσιμα για Linux. Όχι, δεν χρησιμοποιούμε όλοι τυχαίο hardware χωρίς να προσέξουμε την συμβατότητα, όπως φαίνεται κάνεις εσύ (σύμφωνα με το παράδειγμα για το modem σου). Όχι, δεν έχουμε όλοι πρόβλημα να διαβάσουμε πώς δουλεύει κάτι για να το κάνουμε να δουλέψει όπως θέλουμε. ΥΣ. Σχετικά με το modem σου, αν υποθέσουμε ότι δεν λειτουργεί εύκολα ή σωστά, με ποια λογική καταλογίζεις ευθύνη στο λειτουργικό, και όχι στην κατασκευάστρια εταιρία; Μήπως το λειτουργικό δεν παρέχει USB stack και υποστήριξη για όλα τα σχετικά standards; Ποιος φταίει αν μια εταιρία δεν ανοίγει προδιαγραφές και δεν γράφει σωστούς drivers για το Hardware της; Αν υπήρχε σωστός inside-kernel driver για το συγκεκριμένο modem θα μπορούσε η συγκεκριμένη διαδικασία να αυτοματοποιηθεί πολύ πιο εύκολα ακόμη και με γραφικά interfaces (παρ' ότι αυτό δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει όλους). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Εγώ πάλι και χωρίς kernel 3 τους αναγνωρίζω ... μ επνιξες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Πω, πω.... δεν περίμενα ότι θα πάρει αυτόν τον δρόμο το τόπικ... πέφτω από τα σύννεφα! Εγώ πάλι και χωρίς kernel 3 τους αναγνωρίζω ... Ζωγραφιζεις σημερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Eιχα χρησιμοποιησει παλαιοτερα τα ubuntu και τα ειχα βγαλει στα καπακια. Θα εγκαταστησω τα καινουργια τωρα και θα πω τις εντυπωσεις μου παλι. Απλα για να γελασουμε και λιγο ,κοιταχτε τι πρεπει να κανω για να εγκατασταθει το μοντεμ μου στο συστημα...http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=30256 AΠΛΑ LOL σοβαρά τώρα, όποιος χρησιμοποιεί τέτοιο modem καλά να πάθει... router ftw ρε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkoutsias Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Eιχα χρησιμοποιησει παλαιοτερα τα ubuntu και τα ειχα βγαλει στα καπακια. Θα εγκαταστησω τα καινουργια τωρα και θα πω τις εντυπωσεις μου παλι. Απλα για να γελασουμε και λιγο ,κοιταχτε τι πρεπει να κανω για να εγκατασταθει το μοντεμ μου στο συστημα...http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=30256 AΠΛΑ LOL Μην βλέπεις τα πράγματα μονοδιάστατα... Για να δουλέψει η κάρτα τηλεόρασης στο linux έκανα >modprobe bttv card=x tuner=y Στα vista......ooooops δεν υπάρχουν drivers για vista. Φταίνε τα vista που δεν έχουν ενσωματωμένους drivers για την αρχαία κάρτα μου, ή μήπως η εταιρία που δεν ενδιαφέρθηκε να γράψει νέους drivers για vista? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
random Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 τα windows 7 δειχνουν να απειλουν την κυριαρχια του Linux σε πολλά σημεία. Αν διαβάσεις το αρχικό άρθρο (οχι του techrepublic, αλλα του Preston Gralla), και τα δυο που ακολουθησαν, θα δεις οτι ο επικεντρώνεται στο κατα πόσο έχουν μέλλον στα ράφια, τα netbooks preloaded με linux, έναντι αυτών με windows, και δεν κάνει καμιά σύγκριση τύπου "OS Wars". κανείς δεν αμφισβητεί οτι οι περισσότεροι web servers θα συνεχίσουν να τρέχουν linux, αλλα για κάθε πώληση σερβερ αντιστοιχούν χιλιάδες πωλήσεις desktop/laptops. .. και πάλι, το αρθρο αναφέρεται σαφώς μόνο στα netbooks, οπου το linux έχει και καποια σοβαρά πλεονεκτήματα: ο υποψηφιος αγοραστής, 1. δεν εχει σκοπό να παιξει τα γνωστά, βαριά, 3D παιχνίδια που δύσκολα θα βρει σε linux, αφου ετσι κι αλλιως οι netbook vga's δεν θα το επέτρεπαν. 2. οι περισσότεροι τα θέλουν για μονο για office, mail, browsing , πράγματα απολύτος εφικτά σε linux ακομα και για αρχάριους. 3. η τιμή του λειτουργικού, αντιπροσωπεύει ενα αυξημενο ποσοστό επι της συνολικής τιμής. Δηλ, τα 60-100 ευρω που εχει η αδεια windows, αλλη αξια έχουν οταν αγοράζεις μηχανημα 300 ευρώ, άλλη σε μηχάνημα 1000-1500 ε. παρολα αυτα... οι πωλησεις linux netbooks δεν πανε καλά, και οι επιστροφές τους (για ανταλλαγή με αντίστοιχο me win) ειναι αρκετές. φαντάσου τι γίνεται σε desktop το θέμα του, δεν ειναι ποιο ειναι καλύτερο, σταθερότερο, πιο φλάσαρικο, χωρις ιους, γρηγορότερο, ή πιο κούλ. Ασχολείται καθαρά με την εμπορική αξία, σε συνδιασμό με το hardware, δηλ. πωλήσεις καινούριων μηχανημάτων μαζι με OS. με όσους φτιάχνουν τα pc κομματι-κομματι, κατεβαζουν 15 διανομες, και αλλες 5 εκδόσεις win πειρατικές, και χρησιμοποιούν διαφορετικό os καθε μηνα, και στο τέλος αποφαίνονται: linux rulez!... ε, οκ, εγώ προσωπικά μπορει να συμφωνώ με τη γνώμη τους, αλλα στον εμπορικό/επιχειρξηματικό κόσμο δεν πολυ-ασχολούνται υπάρχει κόσμος που χρησιμοποιεί linux επειδη: α ειναι δωρεάν, και θελουν για εναν περίεργο λόγο να ειναι νόμιμοι.. βρε μια μανία να μη θέλουν να ζημιώσουν την M$... τόσο πολύ την αγαπάνε; β- ειναι ανοιχτό, γ- δεν ανήκει, δεν το πουλάει, δεν το φτιάχνει η Ms, ουτε οι Apple, ΙΒΜ, Sun, RH, Oracle, κλπ. δ- μπορεις να το κάνεις ελαφρύ και γρήγορο (αν αφαιρέσεις kde, gnome, και τα μισά προεγκατεστημένα σε μια τυπική δημοφιλή διανομή) ε-και τέλος... κάποιοι που πραγματικά πιστεύουν οτι ειναι ότι καλυτερο υπάρχει ανεξ.κόστους σε ασφάλεια, ευχρηστία, σταθερότητα, ταχυτητα κλπ. για τις 3 πρώτες ομάδες, ολα τα χαρακτηριστικά και τα επιχειρήματα περι killers, δεν πρόκειται ποτέ να πιάσουν μία, αφου παίζουν σε άλλο άθλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 εκει που ειναι κυριαρχος το linux ειναι ταχυτητα - ασφαλεια - χλιδατο desktop - δεν πεινανε για hardware και τα 7 πανε να χτυπησουν ακριβως σε αυτα τα σημεια Βαθεια μεσα μου μια φωνουλα λεει μην ανησυχεις οι linux developers θα κανουν παλι τα μαγικα τους. εχω μαθει να ειμαι καλυτερος απο τους αλλους πως να το κανουμε και δεν θελω να χαθει αυτο το αισθημα με τα 7 ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
j11h Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Εγω απο την μερια μου νομιζω οτι τα windows θα χανουν παντα σε ενα απο τα πιο βασικα προβληματα στα pc:την ασφαλεια. Πρωσοπικα τρεχω windows εδω και 4 χρονια και βαρεθηκα να κανω format λογο καποιου ιου...δοκιμασα kaspersκy,norton,avira,nod32 κτλ,αλλα παντα τυχαινει να ειμαστε απροσεκτοι και παντα καποιος ιος θα περασει στο pc. Τους τελευταιους 6 μηνες εχω βαλει την ubuntu και εχω βρει την ησυχια μου στο θεμα download και virus. Πιστευω λοιπον οτι πλεον δεν τειθεται θεμα για γρηγοροτερο λειτουργικο η πιο σταθερο αλλα για το πιο ασφαλη:Το linux κερδιζει και θα κερδιζει σε ασφαλεια για αρκετο καιρο ακομα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 troll does not get wha u says... linux diee.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 εκει που ειναι κυριαρχος το linux ειναι ταχυτητα - ασφαλεια - χλιδατο desktop - δεν πεινανε για hardware και τα 7 πανε να χτυπησουν ακριβως σε αυτα τα σημεια Βαθεια μεσα μου μια φωνουλα λεει μην ανησυχεις οι linux developers θα κανουν παλι τα μαγικα τους. εχω μαθει να ειμαι καλυτερος απο τους αλλους πως να το κανουμε και δεν θελω να χαθει αυτο το αισθημα με τα 7 ! Για ταχύτητα εξαρτάται τη διανομή,πχ το ubuntu δεν είναι γρήγορο. Χλιδάτο;Έλα τώρα,το kde είναι φοβερό αλλά τα GNOME,xfce είναι για ,δεν είναι τίποτα να αλλάξεις wallpaper,icons κτλ κτλ αλλά τα default είναι μπλιαχ. Ασφάλεια απλά no comment,για unix μιλάμε,για resource και hardware πάλι μάλλον εξαιρείται το ubuntu(τουλάχιστον μέχρι το 8.04), το παραδέχομαι είμαι fan αυτής της διανομής,ειδικά τις Ubuntu τζιπσι φριτζι Όσο για το τελευταίο, Δοκίμασε το Leopard και θα το χάσεις το αίσθημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkthan Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Παίδες δεν ξέρω αμα είναι όλα αυτά που λένε παντός εγώ σε Vbox άνοιξα κονσόλα απο συνήθεια και κατά λάθος έδωσα ls και έδωσε κανονικά απάντηση όπως και αμα δώσετε /Users θα σας πάει κανονικά στον κατάλογο users ......... ωραία Lindows τα 7 eeeee Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teachertza Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Πάντως να πώ και γω την αποπψή μου...Στο laptop έχω vista και στο desktop xp.Επειδή τον τελευταίο καιρό δούλεψα πολύ με το λάπτοπ θεωρώ οτι τα vista είναι πολύ καλύτερα των xp.Σε ομορφιά και σε δυνατότητες είναι απλά βελτιωμένα xp.Η διαφορά είναι οτι δεν έχουν προβλήματα.Συγνώμη που θα τοπώ αλλα δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.Τα θεωρώ πολύ ελαφρύ λογισμικό. Τώρα για τα windows 7 νομίζω...οτι είναι θέμα marketing.Εγώ δεν βλέπω μεγάλες διαφορές απο τα vista.Απλά προτού βγούν τα vista μας είχαν αρχίσει...Θα κολάνε,έχουν προβλήματα ασφαλείας,θέλουν ram... Αν παρατηρήσετε όσοι μιλάτε για τα vista και λέτε οτι είναι μάπα ούτε καν τα έχετε δουλέψει για πάνω απο ένα μήνα.Και εγώ έτσι έλεγα...γι αυτό το λέω.Τώρα τα 7 τα θεωρώ απλά marketing και τίποτα παραπάνω.Μακάρι να κάνω λάθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Yperaspisths Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Εγω απο την μερια μου νομιζω οτι τα windows θα χανουν παντα σε ενα απο τα πιο βασικα προβληματα στα pc:την ασφαλεια.Πρωσοπικα τρεχω windows εδω και 4 χρονια και βαρεθηκα να κανω format λογο καποιου ιου...δοκιμασα kaspersκy,norton,avira,nod32 κτλ,αλλα παντα τυχαινει να ειμαστε απροσεκτοι και παντα καποιος ιος θα περασει στο pc. Τους τελευταιους 6 μηνες εχω βαλει την ubuntu και εχω βρει την ησυχια μου στο θεμα download και virus. Πιστευω λοιπον οτι πλεον δεν τειθεται θεμα για γρηγοροτερο λειτουργικο η πιο σταθερο αλλα για το πιο ασφαλη:Το linux κερδιζει και θα κερδιζει σε ασφαλεια για αρκετο καιρο ακομα! Με το kasperky εχεις 98% ανιχνευση ιων(στατιστικα ειναι αυτα) και πραγματικη προστασια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.