Προς το περιεχόμενο

Windows 7: Microsoft's Linux killer?

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

είναι λίγο άκυρη η σύγκριση τον αμαξιών διότι καμια εταιρεία δεν προσφέρει δωρεάν αμάξια :-D

αναφερθηκα κυριος στης υπηρεσιες που μπορει να παρεχει το καθε λειτουργικο στον καθενα μας,αναλογα με της αναγκες μας και οχι οτι το ενα ειναι δωρεαν ενω το αλλο οχι.

-----Προστέθηκε 11/11/2008 στις 02 : 33 : 22-----

εγώ δεν είπα ποτε ότι τα windows 7 θα σκοτώσουν το linux...απλά θα μειωθούν τα ποσοστά διείσδυσης. αυτό είναι ιλίου φαεινότερο. όσο πιθανό ήταν που o obama κέρδισε τις εκλογές :P

Ισως ναι ισως και οχι...

Tο καινουργιο προιον τραβαει παντα τα βλεματα οπως και να'χει,ειτε ειναι windows ειτε linuχ(αυτοι που ενδιαφερονται παντα θα καρτερουν με ανυπομονησια για το νεο λειτουργικο που τους ενδιαφερει)

Ειναι μια προβλεψη παντα...(εκτος αν εχεις σπουδασει αστρολογια,τοτε παω πασο:-D)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 250
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
αναφερθηκα κυριος στης υπηρεσιες που μπορει να παρεχει το καθε λειτουργικο στον καθενα μας,αναλογα με της αναγκες μας και οχι οτι το ενα ειναι δωρεαν ενω το αλλο οχι.

για μένα οι υπηρεσίες του καθενός έχουν να κάνουν με τα λεφτά και όχι με την εθελοντική προσφορα. στην τελική ότι αξίζει παίρνει κανεις. δε ξέρεις όμως αν το linux ήταν επί πληρωμή πως θα άλλαζαν οι υπηρεσίες του. μάλλον προς το καλύτερο θα έλεγα εγώ...

και μην ξαναπείτε ότι η microsoft δε δίνει δικαιώματα στον κώδικα τον windows.

Is there a cost to accessing source code through the Shared Source Initiative?

There is no cost associated with any of the current Shared Source offerings. In exchange for obtaining access to one of Microsoft’s most valuable assets, Microsoft requests that customers respect its intellectual property rights and treat the source code made available through the Shared Source Initiative in accordance with the applicable license terms.

μια χαρά ανοίγματα έχει δώσει

Over the past 5 years, more than 80 technologies have been made available through Microsoft's Shared Source Initiative. Additionally, more than 600 non-Microsoft technologies have been released under a Shared Source license

Windows Academic Program

The Windows Academic Program provides universities with curriculum materials, Windows kernel source code, and a project environment for teaching operating system principles using Windows.

http://www.microsoft.com/resources/sharedsource/windowsacademic/default.mspx

οποιον θέλει να μάθει για τα windows δωρεάν να κάνει και πειραματισμούς και ότι γουστάρει

είναι μέσα και στο top ten στα major distributions του site αν θες να ξέρεις...

http://distrowatch.com/dwres.php?resource=major

Ποιο; Δεν κατάλαβα.

να έχεις ΚΑΙ linux μαζί ok. αλλα όχι να έχεις ΜΟΝΟ linux. εμενα αυτή είναι η θέση μου. θες να κανεις τους πειραματισμούς κάντους. αλλα κρατα και το norm

Δεν υπάρχει "το norm". Δεν είμαστε αφύσικοι και δεν χρησιμοποιούμε Linux μόνο για πειραματισμους. Κάνει ό' date='τι θέλουμε να κάνουμε καλύτερα από τα Windows και μας βολεύει. Εσύ μπορεί να βολεύεσαι αλλιώς, αυτό δε σου δίνει το λόγο να θεωρείς τον εαυτό σου πιο norm από έναν χρήστη άλλου λειτουργικού. Οι περισσότεροι πιστεύω έχουμε χρησιμοποιήσει Windows αποκλειστικά, για χρόνια, πριν καταλήξουμε στο Linux (ή σε κάποιο BSD). Εσύ χρησιμοποίησες άλλο λειτουργικό αποκλειστικά για χρόνια πριν καταλήξεις στα Windows;

ok εδώ σύμφωνο αν και υπάρχουν πολλά διαφορετικά προγράμματα για να κανεις ότι θες και στα windows..

Όχι "ό,τι θες". Αμέσως αμέσως τις δυνατότητες ελέγχου δικτυακού traffic του Netfilter και του Iproute2 δεν τις έχει καμία εφαρμογή των Windows. Τα Security capabilities του SElinux; Τη συμπεριφορά ενός tiling Window Manager; Ίσως και τα Windows να κάνουν κάτι που δεν κάνει το Linux. Όποιος δε μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό το κάτι, λογικότατα να χρησιμοποιήσει Windows. Προσωπικά το Linux έχει όλα όσα θέλω και τα έχει με τρόπο εύκολα προσαρμόσιμο και documentation χωρίς μαρκετίστικες BS.

βεβαια ποιος χρηστης θέλει να καταλάβει πως δουλεύει κάτι? ο generic δε νομίζω ότι θέλει να πήξει με manuals για το καθετί

Το ότι αυτό δεν είναι πλεονέκτημα για πολλούς ή τους περισσότερους χρήστες δε σημαίνει ότι δεν είναι για κάποιους. Εγώ είμαι χομπίστας και μου αρέσει να ξέρω πώς δουλεύει αυτό που χρησιμοποιώ, ή να παίρνω ιδέες για το τι δυνατότητες υπάρχουν.

ναι αλλα όπως είπα σαν δεύτερο πειραματικό μηχανάκι

Γιατί καλέ μου άνθρωπε να έχω μηχανάκι με WIndows, όταν όλα όσα θέλω να κάνω τα κάνει καλύτερα το Linux, μου λες;

ναι αλλα ποιος θα χρειαστεί να κάνει κάτι τέτοιο? μιλάμε πάντα για generic χρηστες...

Όχι, εγώ δε μιλάω για "generic" χρήστες. Μιλάω μόνο για μένα. Κι εσύ για τον εαυτό σου να μιλάς. Ο "generic" χρήστης ας έρθει να μιλήσει κι αυτός για τον εαυτό σου.

μπορεί να μην έχεις EULA αλλα έχεις τα αντίστοιχα free software licenses όπου και αυτά έχουν τους περιορισμούς που πρέπει να αποδειχτεί ο χρηστης.

Δεν έχουν κανέναν μα κανέναν περιορισμό στη χρήση. Οι πολύ συγκεκριμένοι περιορισμοί αφορούν μόνο τη διανομή.

αντίστοιχο έχει και η apple για το itunes τις. όμως πολλές εταιρείες έχουν στραφεί εναντίον αυτού και προσφέρουν DRM-free όπως η EMI. επίσης υπάρχουν διάφοροι τρόποι παράκαμψης οποτε δεν έχει και τόση σημασία. αν και το DRM δεν ήρθε να κάνει κακό στον καταναλωτή αλλα να προστατέψει τους δημιουργούς.

Δε θέλω να χρειαστεί να παρακάμψω κάτι το οποίο θέλω να απορρίψω εξ' αρχής.

δε το νομίζω αν λάβεις υπόψη σου τα ποσοστά χρήσης τον windows και το εύρος τον προβλημάτων είναι σίγουρο ότι θα βρείς τι λύση που θέλεις. στατιστικά αναμενόμενο σε σχέση με το linux όπου μπορεί να σου κάτσει κάτι μη αναμενόμενο. θόρυβος δεν υπάρχει απλά πρέπει να ξέρεις που να ρωτήσεις και να ψάξεις.

Όσες φορές έχει χρειαστεί να κάνω αναζητήσεις στο google για κάτι τεχνικό στα Windows, χρησιμοποιόντας όλους τους ακριβείς όρους που μπορώ να σκεφτώ (όχι, δεν πρόκειται για "linuxisms"), δεν βρήκα σχετικά αποτελέσματα στις πρώτες σελίδες. Σχεδόν όλα τα αποτελέσματα ήταν SPAM sites, και όσα δεν ήταν είτε δεν αφορούσαν ειδικά τα Windows (απλά η λέξη Windows τυχαίνει να είναι μια καταραμένα συνηθισμένη λέξη σε κάθε σελίδα) είτε ήταν πολύ γενικές πληροφορίες ή "picture" tutorials.

Όσες φορές έχει χρειαστεί να ψάξω για κάτι τεχνικό στο Linux και χρησιμοποίησα ακριβείς όρους, βρήκα στην πρώτη σελίδα αυτό ακριβώς που ήθελα.

Και μόνο το help των Windows, για κάποιον που θέλει να κάνει κάτι εξειδικευμένο είναι άχρηστο, 90% θόρυβος. Προορίζεται για χρήστες που δεν έχουν επαφή με τον υπολογιστή (αν και γι' αυτούς αμφιβάλλω ότι θα είναι χρήσιμο). Απεναντίας, τα man pages του Linux συνήθως έχουν ό,τι χρειάζεται για κάποιον που θα κάνει τον κόπο να τις μελετήσει.

υπάρχει το microsoft update αντίστοιχα. αν θέλεις να κοιτάς updates τον προγραμμάτων σου βάζεις ένα τρίτο πρόγραμμα δωρεάν και κανεις τι δουλειά σου

Ποιο πρόγραμμα μου επιτρέπει να αναζητήσω και εγκαταστήσω αυτή που θέλω ανάμεσα από 20.000 εφαρμογές; Ή να κρατήσω up to date όλες τις εφαρμογές του συστήματός μου; Ή να δω αναλυτικό changelog με τις αλλαγές της κάθε έκδοσης;

ΥΣ. Στην πορεία πρόσθεσα και κάποια άλλα στο προηγούμενο post μου.

Δεν υπάρχει "το norm". Δεν είμαστε αφύσικοι και δεν χρησιμοποιούμε Linux μόνο για πειραματισμους. Κάνει ό,τι θέλουμε να κάνουμε καλύτερα από τα Windows και μας βολεύει. Εσύ μπορεί να βολεύεσαι αλλιώς, αυτό δε σου δίνει το λόγο να θεωρείς τον εαυτό σου πιο norm από έναν χρήστη άλλου λειτουργικού.

νομίζω ότι εδώ υπερέβης τα εσκαμμένα. φαίνεται καθαρά ότι δεν θεωρώ πιο norm έναν windows man από ένα linuxa. το norm το είπα γιατί μένα γιατί έτσι το βλέπω

Δε θέλω να χρειαστεί να παρακάμψω κάτι το οποίο θέλω να απορρίψω εξ' αρχής.
ναι αλλα οπος σου ξαναειπα αλλο σκοπο ειχε και αλλιος εξελιχθικε. πρεπει να προστατευτει και intellectual propery

Όσες φορές έχει χρειαστεί να κάνω αναζητήσεις στο google για κάτι τεχνικό στα Windows, χρησιμοποιόντας όλους τους ακριβείς όρους που μπορώ να σκεφτώ (όχι, δεν πρόκειται για "linuxisms"), δεν βρήκα σχετικά αποτελέσματα στις πρώτες σελίδες. Σχεδόν όλα τα αποτελέσματα ήταν SPAM sites, και όσα δεν ήταν είτε δεν αφορούσαν ειδικά τα Windows (απλά η λέξη Windows τυχαίνει να είναι μια καταραμένα συνηθισμένη λέξη σε κάθε σελίδα) είτε ήταν πολύ γενικές πληροφορίες ή "picture" tutorials.

ego τετοια προβλιματα δεν εχο. δε μιλαο για το help τον windows γιατι δε το koitao ποτε

Ποιο πρόγραμμα μου επιτρέπει να αναζητήσω και εγκαταστήσω αυτή που θέλω ανάμεσα από 20.000 εφαρμογές;

αυτο πος γινεται?

μπορεις να πας σε diafora σιτες που εχουν lists με προγραμματα και να κανεις αναζιτισι για οτι προγραμα θες . για το δευτερο σου ειπα ιπαρχουν τριτον κατασκευαστον που κοιτανε τι προγραμματα εχεις και σου λενε αν εχουν bgei νεα updates

ποιος ασχολιται με νον -X86 αρχιτεκτονικες ? αν θελεις να δουλεψεις με HP και σπαρκ και αλλα τετοια ok.

και για παλιοτερο ιλικο ειτε βαζεις παλιοτερα windows αλλα και τα xp μινι μια χαρα τρεχουν αλλοστε γιαυτο βγικαν

On the upside, minixp only requires about 49MB of RAM and can be run on practically any PC up to about ten years old.

τορα αν εσι θελεις να εχεις ενα ΟΣ σε μεγεθος δισκετας einai αλλο παπαευαγγελιο ...bebaia πλεον εχουν αρχισει και εξαλιφονται ταfloppy drives απο τα pc. γινονται obsolete. οποτε σε λιγο αυτο το επιχειριμα θα εκλειψι :-)

Καλύτερο ιστορικό compliance με τα θεσπισμένα standards
εδο αν καταλαβα καλα μιλας για ANSI και για ISO ? αν μπορεις εξιγισε

Τα νεα χαρακτηριστικα που ανακοινωσε η Microsoft για τα windows 7 δειχνουν να απειλουν την κυριαρχια του Linux σε πολλά σημεία.

Πιστευετε οτι θα υπάρχει απαντηση απο την κοινοτητα linux ωστε να κανει πάλι την διαφορά; η πλεον τα windows θα γινουν εξισου δυνατο λειτουργικό όπως το Linux;

Βρηκα πολλα σχετικά αρθρα :

http://blogs.techrepublic.com.com/opensource/?p=294

http://blogs.computerworld.com/more_reasons_windows_7_will_kill_linux

Παντως ειναι το μονο σιγουρο οτι οταν βγουν τα 7 το linux θα τα βρει σκουρα σε πολλους τομεις(perfomance,φιλικο UI και φυσικα κατι που ποτε δεν ειχε το linux οπως πρεπει και αυτο ειναι η ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ σε hardware και software επιπεδο.)

Απλα οταν βγουν τα 7 δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να μιλαμε πλεον για linux.

Καιρος ηταν να ερθει στο τελος του αυτο το λειτουργικο-καλαμπορτζα! lol

Ηδη ειναι pre-beta και απο τωρα αποτελει το καλυτερο λειτουργικο που εχει βγαλει ποτε η microsoft.Που να φτασει και RTM δηλαδη..

Για σου linux και δεν θα μας λειψεις καθολου.

να κοιτα τορα ego mporei να eimai ιπερμαχος τον windows ( σαν τον ιρακλι ενα πραγμα :-)) αλλα τετοιες αφοριστικες διλοσεις δεν κανο . παντος ενα einai σιγουρο οτι sτιν κατιγορια τον netbook το linux exei sbisei.

ενας απο τους λογους ιταν ι σιμφονια τις ασους με τιν μικροσοφτ για ειδικι εκδοσι τον windows 7 οστε να τρεχουν κανονικα σε τετοια μιχανακια.

αυτο einai σιγουρο . ος εκ τουτου ι γενικοτερι παγκοσμια δεισδισι τον windows θα αυξιθει . τορα οποιος το χονεψει ok, οποιος πιστευι οτι δε θα γινει ας ιποστιριζει τον mckein και ας αφισει τις αστρολογιες κατα μερος ...

δεν eimai αφοριστις eimai ρεαλιστις

αυτο einai σιγουρο . ος εκ τουτου ι γενικοτερι παγκοσμια δεισδισι τον windows θα αυξιθει . τορα οποιος το χονεψει ok, οποιος πιστευι οτι δε θα γινει ας ιποστιριζει τον mckein και ας αφισει τις αστρολογιες κατα μερος ...

Σωστοοοος!!!Απλα δειτε το http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=284069 για να καταλαβετε την ποιοτητα του λειτουργικου.

Έλεος αφήστε μας στους πιγκουΐνους μας και τραβάτε στα παράθυρα σας,

Πείτε και στις HP, DELL, SUN, IBM, Google κλπ ότι κακός επενδύουν σε linux.

Δείτε τι κάνουν οι κυβερνήσεις σχεδόν όλης τις Ευρώπης που γυρνάνε σε OpenSource και συμβιβάστιτε με την κυβέρνηση που κάνει συμφωνία με την MS

Διαβάστε σε ποιες πλατφόρμες τρέχει καλυτέρα η ORACLE, αν δεν κάνω λάθος τα win είναι στην τελευταία θέση. Το ίδιο και με σχεδόν όλους τους servers της IBM.

Πάρτε χαμπάρι ότι οι root DNS τρέχουν σε Bind και ότι σε οι OpenSource web server έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι τις πίτας. Το ίδιο και οι ΜΤΑ. Ακόμα και αυτό το forum είναι σε php και όχι σε asp ή aspx.

Και τέλος ένας να μου απαντήσει γιατί η MS το 2008 έβγαλε server χωρίς GUI?????

Αφήστε το Linux στην ησυχία και στην αφάνεια που του ταιριάζει, οποίος το επιλέγει έχει τον λόγω του.

Φιλικά πάντα.

Έλεος αφήστε μας στους πιγκουΐνους μας και τραβάτε στα παράθυρα σας,

Πείτε και στις HP, DELL, SUN, IBM, Google κλπ ότι κακός επενδύουν σε linux.

Δείτε τι κάνουν οι κυβερνήσεις σχεδόν όλης τις Ευρώπης που γυρνάνε σε OpenSource και συμβιβάστε με την κυβέρνηση που κάνει συμφωνία με την MS

Διαβάστε σε ποιες πλατφόρμες τρέχει καλυτέρα η ORACLE, αν δεν κάνω λάθος τα win είναι στην τελευταία θέση. Το ίδιο και με σχεδόν όλους τους servers της IBM.

Πάρτε χαμπάρι ότι οι root DNS τρέχουν σε Bind και ότι σε οι OpenSource web server έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι τις πίτας. Το ίδιο και οι ΜΤΑ. Ακόμα και αυτό το forum είναι σε php και όχι σε asp ή aspx.

Αφήστε το Linux στην ησυχία και στην αφάνεια που του ταιριάζει, οποίος το επιλέγει έχει τον λόγω του.

Φιλικά πάντα.

ολα αυτα που ανεφερες εμπεριεχουν μια λεξι μεσα

server

Και τέλος ένας να μου απαντήσει γιατί η MS το 2008 έβγαλε server χωρίς GUI?????

σιγνομι τιν παλευεις ? τι λες ? exei GUI κανονικα

ολα αυτα που ανεφερες εμπεριεχουν μια λεξι μεσα

server

Ναι και εκεί φαίνεται οι αξία και οι μέγιστη δύναμη ενός OS.

Όταν θέλαμε 40000€ για 2 MTA MS based για license έστησα 3 με μηδενικό κόστος

-----Προστέθηκε 11/11/2008 στις 04 : 50 : 38-----

Ο 2008 server έχει το core installation, αντίστοιχα με τους linux servers εδώ και μια 10 χρόνια σχεδόν.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc753802.aspx

Για να μην αρχίσω να παίρνω πραγματικά κάτι (ναρκωτικά)

Ο 2008 server έχει το core installation, αντίστοιχα με τους linux servers εδώ και μια 10 χρόνια σχεδόν.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc753802.aspx

Για να μην αρχίσω να παίρνω πραγματικά κάτι

δε ftaio ego. εσι δε το διατιποσες . σοστα . επρεπε να πεις οτι δινεται ι επιλογι εγκαταστασις με command prompt.

παρεξιγισις :o

-----Προστέθηκε 11/11/2008 στις 04 : 58 : 24-----

τι σε πειραξε δε καταλαβα ?

επειδι εκανε μια σοστι κινισι για να χτιπισει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το linux στους servers?

νομίζω ότι εδώ υπερέβης τα εσκαμμένα. φαίνεται καθαρά ότι δεν θεωρώ πιο norm έναν windows man από ένα linuxa. το norm το είπα γιατί μένα γιατί έτσι το βλέπω

Χρησιμοποίησες δεύτερο πρόσωπο, οπότε δε νομίζω ότι φάνηκε ξεκάθαρα:

να έχεις ΚΑΙ linux μαζί ok. αλλα όχι να έχεις ΜΟΝΟ linux. εμενα αυτή είναι η θέση μου. θες να κανεις τους πειραματισμούς κάντους. αλλα κρατα και το norm

Εν πάσι περιπτώσει, άρα συμφωνείς ότι πολύ απλά εσύ έχεις διαφορετικές ανάγκες από τις δικές μου, και οι δύο έχουμε διαφορετικές ανάγκες από τον δίπλα. Ότι δεν υπάρχει norm, ο καθένας αξιολογεί και αποφασίζει σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες (ή επιλέγει να μην το κάνει και απλά να χρησιμοποιήσει ό,τι υπάρχει έτοιμο). Το να έρθω εγώ στα καλά καθούμενα και να σου πω "κράτα τα Windows για να παίζεις τα παιχνιδάκια σου, αλλά όχι να έχεις ΜΟΝΟ Windows" επειδή έτσι κάνω εγώ, είναι άστοχο.

ναι αλλα οπος σου ξαναειπα αλλο σκοπο ειχε και αλλιος εξελιχθικε. πρεπει να προστατευτει και intellectual propery

Δε με νοιάζει αν το DRM αποτελεί ένα αποτελεσματικό (η πλάκα είναι ότι ούτε καν αποτελεσματικό είναι!) μέσο για να προστατευθεί το intellectual property. Και ο νυχτερινός περιορισμός της κυκλοφορίας μπορεί να αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέσο για να περιορισθεί η εγκληματικότητα. Ακόμη και να μην κυκλοφορούσα ποτέ τη νύκτα, δε θα δεχόμουν έναν τέτοιο περιορισμό.

ego τετοια προβλιματα δεν εχο. δε μιλαο για το help τον windows γιατι δε το koitao ποτε

Εγώ έχω, φαίνεται έχουμε διαφορετικές ανάγκες και χρησιμοποιούμε διαφορετικά λειτουργικά, κάτι απόλυτα λογικό. Η διαφορά είναι ότι εγώ δε διεκδικώ το λόγο πάνω στις δικές σου ανάγκες ;)

αυτο πος γινεται?

Κάθε διανομή έχει "πακέτα", εφαρμογές γραμμένες μεν από ανεξάρτητους developers/όμαδες, όμως δοκιμασμένες και παραμετροποιημένες από developers της διανομής ώστε να παίζουν καλά με το υπόλοιπο σύστημα. Το debian έχει περισσότερα από 20.000 τέτοια πακέτα και απασχολεί γύρω στα 2.500 αυστηρά επιλεγμένα άτομα για το καταφέρει. Ανάλογα είναι τα νούμερα και στο FreeBSD.

Κάθε πακέτο συνοδεύεται από μια *σωστή* (όχι διαφημιστική) περιγραφή του τι κάνει, παραπομπή προς το επίσημο site του δημιουργού, μια κατηγοριοποίηση ανάλογα τη χρησιμότητά της και κάποιες άλλες πληροφορίες. Ο χρήστης μπορεί μέσω ενός εργαλείου να αναζητήσει ανάμεσα σε αυτή τη βάση με τα 20.000 πακέτα ό,τι θέλει, είτε με λέξεις-κλειδιά, είτε με βάση την κατηγορία ή κάποιες από τις άλλες πληροφορίες, και να το εγκαταστήσει.

Επίσης μπορεί με μια κίνηση να αναβαθμίσει όλα τα πακέτα στις τελευταίες τους εκδόσεις, μέσω internet.

Όλο το λειτουργικό σύστημα αποτελείται από πακέτα, που σημαίνει ότι οι αναβαθμίσεις καλύπτουν τα πάντα, και το βασικό σύστημα και τις προαιρετικές εφαρμογές.

Όλα αυτά είναι αδύνατο να γίνουν στα Windows γιατί δεν υπάρχει κάποιο κεντρικό project που να έχει αναλάβει να ταξινομεί, να δοκιμάζει και να αναβαθμίζει 20.000 εφαρμογές. Δε θα μπορούσε ούτως ή άλλως να γίνει διότι οι περισσότερες εφαρμογές είναι binary και δεν διαθέτουν καν τυποποιημένη μέθοδο εγκατάστασης.

και για παλιοτερο ιλικο ειτε βαζεις παλιοτερα windows αλλα και τα xp μινι μια χαρα τρεχουν αλλοστε γιαυτο βγικαν

Τόσο μίνι που ούτε το γραφικό περιβάλλον δε μπορείς να βγάλεις.

Αλλά οκ, ας πούμε υπάρχουν τα XP mini και παίζουν τέλεια. Σε 1-2 χρόνια τα XP θα έχουν κηρυχθεί unsupported ("end of life" product) και σε 3 χρόνια η κάθε απλοϊκή εφαρμογή θα αρχίσει να απαιτεί Vista ή NET framework 5, ή DirectX 15 (τα οποία δε θα βγουν ποτέ για XP). Στο Linux δεν υπάρχει αυτή η λογική. Δεν υπάρχει καν η λογική του "απαιτώ γραφικό περιβάλλον για να κάνω κάτι χρήσιμο".

εδο αν καταλαβα καλα μιλας για ANSI και για ISO ? αν μπορεις εξιγισε

ANSI, ISO, IETF, W3C.

Από μη standard συμπεριφορές στο TCP/IP stack, μέχρι λάθος rendering XHTML/CSS από τον Internet Explorer και RFC violations στο outlook και τον Exchange. Οτιδήποτε για να προκαλεί προβλήματα σε όσους δεν χρησιμοποιούν προϊόντα Microsoft.

Παντως ειναι το μονο σιγουρο οτι οταν βγουν τα 7 το linux θα τα βρει σκουρα σε πολλους τομεις(perfomance' date='φιλικο UI και φυσικα κατι που ποτε δεν ειχε το linux οπως πρεπει και αυτο ειναι η ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ σε hardware και software επιπεδο.)

Απλα οταν βγουν τα 7 δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να μιλαμε πλεον για linux.

Καιρος ηταν να ερθει στο τελος του αυτο το λειτουργικο-καλαμπορτζα! lol

Ηδη ειναι pre-beta και απο τωρα αποτελει το καλυτερο λειτουργικο που εχει βγαλει ποτε η microsoft.Που να φτασει και RTM δηλαδη..

Για σου linux και δεν θα μας λειψεις καθολου. [/quote']

Αν είσαι όντως τόσο troll για να πιστεύεις αυτά που λες, πώς άντεξες να μην trollάρεις πιο πριν;

Πάντως απαντάω στο μοναδικό πράγμα από όσα είπες που βγάζει νόημα:

Το Linux δεν έχει συμβατότητα με το hardware ή το hardware με το Linux; Εσύ διαλέγεις software με βάση το hardware, εγώ διαλέγω hardware με βάση το software. Καταλαβαίνεις ότι τα πάντα που λες είναι σχετικά αλλά τα παρουσιάζεις σαν απόλυτα;

Φιλικότητα. Για σένα είναι φιλικότητα να συμβαίνουν πράγματα μόνα τους, χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθείς ή να τα καταλάβεις. Για κάποιον άλλον που επιθυμεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο, φιλικότητα είναι το λειτουργικό να μην παίρνει πρωτοβουλίες αλλά να κάνει μόνο αυτό ακριβώς που θα του πει.

αντος ενα einai σιγουρο οτι sτιν κατιγορια τον netbook το linux exei sbisei.

Στο δικό μου Notebook έχω Linux, και όλα λειτουργούν μια χαρά. Οι κατασκευαστές του hardware δεν είχαν κάνει ούτως ή άλλως οτιδήποτε για να λειτουργήσουν οι συσκευές τους μια χαρά στο Linux. Αντίθετα, οι περισσότεροι drivers προέρχονται από kernel hackers. Οπότε δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι η υποστήριξη του hardware πρόκειται να χειροτερέψει στο μέλλον. Εσύ πιστεύεις διαφορετικά;

Δε ξέρω, μπορεί. Δε συμμερίζομαι την σιγουριά σου, μιας και δεν στήριξες καθόλου αυτή την άποψη, όμως δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι και να γίνει έτσι πρόκειται να επηρεαστεί καθόλου η βιωσιμότητα του Linux. Ούτως ή άλλως, όπως εξήγησα, και τώρα η υποστήριξη από τους κατασκευαστές hardware είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Είναι αδύνατο να καταλάβει κάποιος την ποιότητα κάτι τόσο περίπλοκου όπως ενα λειτουργικό από ένα video.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι αντιφατικά μεταξύ τους, οπότε είναι βέβαιο ότι κανένα λειτουργικό δε θα μπορέσει να γίνει το καλύτερο σε όλους τους τομείς. Μακάρι τα Windows 7 να είναι το καλύτερο λειτουργικό για τους ποιοτικούς τομείς τους οποίους σε ενδιαφέρουν, όμως πιστεύω καταλαβαίνεις ότι οι δικές σου ανάγκες και προτιμήσεις δεν έχουν απαραίτητα εφαρμογή σε όλους τους άλλους.

δε ftaio ego. εσι δε το διατιποσες . σοστα . επρεπε να πεις οτι δινεται ι επιλογι εγκαταστασις με command prompt.

παρεξιγισις :o

-----Προστέθηκε 11/11/2008 στις 04 : 58 : 24-----

τι σε πειραξε δε καταλαβα ?

επειδι εκανε μια σοστι κινισι για να χτιπισει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το linux στους servers?

Εδώ γελάνε, θέλει χρονιά για να χτυπήσει όλους τους άλλους στους servers, (Βλέπε LINUX, AIX, SOLARIS, BSD, HP-UNIX κλπ).

Απλά κατάλαβε ότι σε έναν server το GUI μονό τρύπες δημιουργεί.

Και μην με παρεξηγείτε το ψωμί μου από MS βγαίνει κατά κύριο λόγω, απλα linux is my love

αντε tsimpa τορα και toumpeki και EKEI :devil:

Microsoft Windows server revenue was $5.1 billion in 2Q08, showing 1.7% year-over-year growth and comprising 36.5% of all server revenue in the quarter. Windows servers account for the single largest segment of spending, by operating system, in the worldwide server market.
Linux servers posted year-over-year revenue growth of 10.0%, for a total of $1.9 billion in the quarter. Linux servers now represent 13.4% of all server revenue, up from 9.4% a year ago.
Unix servers experienced year-over-year revenue growth of 7.7%. The high-end enterprise segment of the Unix market was strongest of all three segments (volume, midrange enterprise and high-end enterprise), as worldwide Unix revenues totaled $4.6 billion in 2Q08, representing 32.7% of quarterly server spending. Unix servers account for the second-largest segment of spending, by operating system in the worldwide server mark
http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS21399008
a το καιμενο το linuxaki einai τριτο :-(

αντε tsimpa τορα και toumpeki και EKEI

a το καιμενο το linuxaki einai τριτο :-(

ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Θα λιώσω πρωί πρωί, μόνο που δεν μας λέει πόσοι servers είναι εκεί έξω!

Πόσοι exchange παίζουν το ρόλο MTA, πόσοι MS DNS βαδίζουν μόνοι στον αφιλόξενο κόσμο του Internet και πόσοι IIS κάνουν Hosting.

Ναι όλοι προτιμάνε το Small business server για τα μικρομαγάζα τους.

Σε πόσα Spark και IBM mainframes μπορεί και τρέχει Windows server??

To ότι η MS φτιάχνει 100 διαφορετικούς server for internal usage δεν λέει τίποτα.

Έξω στον άγριο και επικίνδυνο κόσμο του internet τι κάνει?

Επίσης αυτά τα στοιχεία είναι μόνο για τους αγορασμένους linux servers, οι απλά downloaded δεν υπάρχουν πουθενά

-----Προστέθηκε 11/11/2008 στις 05 : 27 : 09-----

Όπως πάντα δεν μπορείτε να κατανοήσετε πως λειτουργεί το OpenSource οπότε βασίζεστε σε ψευδά στοιχεία με βάση το κέρδος.

Πρέπει να καταλάβεται ότι το Linux δεν έχει βάση το κέρδος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...