Προς το περιεχόμενο

web Banking: Στον λογαριασμό της κάρτας μου εμφανίζονται και κάρτες άλλων

mairy22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας!

Χθες χρησιμοποιώντας web banking για την πληρωμή μιας εκ των πιστωτικών μου καρτών, διαπίστωσα ότι στις "τελευταίες κινήσεις" -μετά την έκδοση λογαριασμού τής συγκεκριμένης προδηλωμένης κάρτας-, εμφανίζονται αναλυτικά οι αριθμοί και οι κινήσεις πιστωτικών καρτών άλλων πελατών της ίδιας τράπεζας και γίνεται παράλληλα και προσθαφαίρεση των ποσών των κινήσεων αυτών στον δικό μου λογαριασμό.

Μετά το "εγκεφαλικό" που έπαθα, έτρεξα στην τράπεζα όπου το έλεγξαν και εκεί μου εξήγησαν ότι ανήκουν σε άλλους (οι αριθμοί των καρτών και, βέβαια, και οι αγορές και πληρωμές τους) και με διαβεβαίωσαν ότι τελικώς δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα (ελπίζω:-))

Κατόπιν με παρέπεμψαν στην υπηρεσία web banking της ίδιας τράπεζας, απ' τους οποίους και περιμένω ενημέρωση-εξήγηση (Να επισημάνω ότι στην αρχή δεν με πίστευαν και μόνο στέλνοντάς τους τα σχετικά screenshot του λογαριασμού μου επείσθησαν για του λόγω το αληθές:mad:)

Μήπως κάποιος από εσάς, μπορεί να μου εξηγήσει πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό?

Απ' την άλλη, αισθάνομαι μια κάποια ανασφάλεια: αν εγώ βλέπω αριθμούς και κινήσεις καρτών άλλων, μήπως κι αυτοί βλέπουν τα δικά μου? ..ή, εν πάση περιπτώσει, υπάρχει πραγματικά ασφάλεια στο web banking?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο

ειναι οντως περιεργο και ανησυχητικο

εγω στις μεχρι τωρα συναλλαγες μου δεν ειχα το παραμικρο προβλημα

δες τι θα σου πουνε και αν δεν μεινεις ικανοποιημενος αλλαξε τραπεζα οσο ευκολο ή δυσκολο είναι αυτο

Δημοσ.

Αν είσαι κάποιος κακόβουλος και γίνει αυτό μπορείς άνετα να τους κάνεις πολλά.ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ; Privace Statement δεν έχουν;Αν και την τράπεζα την κόβω για την Eurobank ή εθνική...

Δημοσ.

Ήμουν σίγουρος ότι μιλάς για τη eurobank.

Είναι οι μόνοι που τους κάνω debugging στο site από τηλεφώνου και στο corporate site και στο καινούργιο private.

Αλλά αυτά με την "προδηλωμένη κάρτα" και τον τελευταίο λογαριασμό τα έχω δει στο site της alphabank οπότε μάλλον σε αυτό αναφέρεσαι...

Κάποιος μαλάκας ξέχασε να βάλει κανένα customerid ή κάποιο άλλο φίλτρο στο query της καρτέλα κινήσεων της κάρτας και βλέπεις και κινήσεις άλλων.

Ή είναι λάθος το script στο import των στοιχείων από τις κάρτες

Don't worry.

Είναι απλά θέμα του report και εμφάνισης και δεν θα σε χρεώσουν...

Τα κύρια συστήματα τους είναι άλλα (thank god) ...

Θα μπορούσες όμως να τους κόψεις ένα Τιμολόγιο Παροχής για το debugging:-D:-D

Εγώ στη Eurobank άλλα σύνολα έβλεπα στις κινήσεις, κι άλλα στους γενικούς πίνακες συνόλων.

Κάποιο ζώον δεν υπολόγιζε στα σύνολα συγκεκριμένες κινήσεις :-):-)

Τους το είπα και το διόρθωσαν...

Όσο για την ασφάλεια στα sites γενικά όλων των τραπεζών , μας σώζει το ssl ,

και τα μηχανάκια κωδικών που χρησιμοποιούν για τις ενχρήματες συναλλαγές - τα cerificates που χρησιμοποιεί η Eurobank - το extra pin της Πειραιώς...

-----Προστέθηκε 9/11/2008 στις 11 : 00 : 25-----

Μιλάμε για τραγικό συμβάν! Το τι μυνησάρα μπορείς τους τραβήξεις δεν λέγεται!!!

Ναι, σιγά, θα τους κλ@@@@με μια μάντρα...

Ουδείς αλάνθαστος φίλε μου...

Αν ήταν έτσι , όλοι για τις μαλακίες που έχουμε κάνει, θα έπρεπε να τρέχουμε στα δικαστήρια κάθε μέρα. :-D:-D

Απλά θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο (όπως ας πούμε τις χρεώσεις των λογαριασμών μας, οποιασδήποτε υπηρεσίας).

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και συγγνώμη που δεν απάντησα εχθές, αλλά έλειπα:-)

Πρόκειται για την Alpha Bank! Τις υπηρεσίες web banking της οποίας χρησιμοποιώ εδώ και 4 - 5 χρόνια.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν έκανα καλά όταν ένας υπάλληλος (μου έδωσε, βέβαια, το ονοματεπώνυμό του) από την υπηρεσία web banking μού ζήτησε τους κωδικούς μου για να "μπει" και δει τί παίζεται στον λογαριασμό μου, κάπως μου έκατσε στραβά και ΔΕΝ τους έδωσα.

Ακολούθησε "μικρά" φιλονικία: "Πώς θα μπούμε να δούμε τί συμβαίνει?", "Δεν δίνω κωδικούς απ' το τηλέφωνο" απάντησα, "βρέστε τρόπο εσείς εκεί στην υπηρεσία" κλπ κλπ.

Μου φάνηκε ανεύθυνη η απαίτησή του, και παραξενεύτηκα δεδομένου ότι στην τράπεζα που πήγα, απλώς "χτυπώντας" το όνομά μου, μπήκαν και είδαν τον λογαριασμό μου.

Στην υπηρεσία web banking, δεν έχουν την ίδια δυνατότητα?

Το καινούργιο είναι ότι Σάββατο και Κυριακή, δεν μπόρεσα να χρησιμοποιήσω την κάρτα μου διότι δεν γινόταν αποδεκτή... Να την μπλόκαραν? χωρίς καν να με ενημερώσουν?

-----Προστέθηκε 10/11/2008 στις 06 : 59 : 08-----

Αλλά αυτά με την "προδηλωμένη κάρτα" και τον τελευταίο λογαριασμό τα έχω δει στο site της alphabank οπότε μάλλον σε αυτό αναφέρεσαι...

Κάποιος μαλάκας ξέχασε να βάλει κανένα customerid ή κάποιο άλλο φίλτρο στο query της καρτέλα κινήσεων της κάρτας και βλέπεις και κινήσεις άλλων.

Ή είναι λάθος το script στο import των στοιχείων από τις κάρτες

Don't worry.

Είναι απλά θέμα του report και εμφάνισης και δεν θα σε χρεώσουν...

Τα κύρια συστήματα τους είναι άλλα (thank god) ...

Θα μπορούσες όμως να τους κόψεις ένα Τιμολόγιο Παροχής για το debugging:-D:-D

Σ' ευχαριστώ πολύ για την εξήγηση! Μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει;)

Απορία: τί είναι το debugging??

-----Προστέθηκε 10/11/2008 στις 07 : 02 : 47-----

σε ποια τράπεζα είσαι? Εγω στην άλφα τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα.

..κι εγώ στην Αlpha :lol::lol::lol:

Δημοσ.

Ναι, σιγά, θα τους κλ@@@@με μια μάντρα...

Ουδείς αλάνθαστος φίλε μου...

Αν ήταν έτσι , όλοι για τις μαλακίες που έχουμε κάνει, θα έπρεπε να τρέχουμε στα δικαστήρια κάθε μέρα. :-D:-D

Θες να μου πεις οτι αν ήξερα οτι εσύ ή κάποιος άλλος μπορεί να δει τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς, δεν μπορώ να κινηθώ νομικά εναντίον της τράπεζας;

Και εγώ σε μηχανογράφηση ασφαλιστικής δουλεύω, νομίζεις οτι αν βγάλω στην φόρα όλο το ιατρικό ιστρορικό των πελατών μας, δεν θα γίνει της μουρλής;

Δημοσ.

και μόνο που την κατονόμασε εδώ την τράπεζα, της έκανε μεγαλύτερη ζημιά απο ότι θα έκανε μια μήνυση, με την έκβαση της οποίας δεν θα ασχολείτο κανείς (εκτος των δύο εμπλεκόμενων).

@όλους: το internet δεν ειναι τόσο απέραντο, και ανώνυμο, όσο θέλουμε να πιστευουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...