Προς το περιεχόμενο

Αγορά Βιβλίων από Amazon

Eneekay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Έχει αγοράσει κάποιος βιβλία από το Amazon? Ξέρετε αν χρεώνουν φόρους στο τελωνείο για αγορές από το αμερικάνικο Amazon?

Δημοσ.

Έχω αγοράσει 3 φορές βιβλία απο το Amazon.com και καμια φορά δεν χρεώθηκα με φόρους. Όποιο ποσό αναγράφονταν κατα την επιβεβαίωση της παραγγελίας, το ίδιο ποσό χρεώθηκε στην πιστωτική.

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχω αγοράσει βιβλία, CD και DVD από το amazon.com και δεν έχω χρεωθεί τίποτα σε δασμούς. Δεν έχω αγοράσει όμως και καμιά τρελλή ποσότητα, 1 ή 2 βιβλία τη φορά.

Για σιγουριά, αγόρασε από το amazon.co.uk, το οποίο είναι αγγλικό (εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης) και έτσι σίγουρα δεν θα πληρώσεις τίποτα παραπάνω.

Για ακόμα καλύτερα, αν βρεις το βιβλίο που ψάχνεις στο http://www.play.com ή στο http://www.bookdepository.co.uk, δεν θα χρεωθείς ούτε μεταφορικά. ;)

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες για τα άλλα site! Το κόστος έιναι περίπου 100 ευρώ για τα 3 βιβλία που θέλω. Στο site του amazon.co.uk λέει κάτι για επιπλέον φόρο στην τιμή, αλλά δεν έχω πάει ακόμη στην ολοκλήρωση της παραγγελίας για να δω ακριβώς τιμή. Το Γερμανικό δυστυχώς τα έχει στα +20€.

Δημοσ.

Όταν έψαχνα και σύγκρινα τιμές για τα βιβλία που ήθελα να αγοράσω, είχα παρατηρήσει πως το Αmazon.co.uk ήταν πιο ακριβό (τελική τιμή με μεταφορικά κτλ) απο το .com. Γι' αυτον το λόγο παρήγγειλα τελικά μέσω του .com.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω οτι στο αγγλικό amazon οι τιμές είναι αυξημένες σε σχέση με το αμερικάνικο.

Έχω παραγγείλει πολλές φορές απο το αμερικανικο amazon και ποτέ δεν κόλλησε το πακέτο στο τελωνείο. Η τελευταία μου παραγγελία (την οποία παρέλαβα πριν απο λίγες μέρες) περιελάμβανε 11 βιβλία, το συνολικό βάρος του πακέτου ήταν περίπου 4 κιλά και το συνολικό κόστος ξεπέρασε τα 150 ευρώ. Παρόλα αυτά ήρθε κατευθείαν στο ταχυδρομείο της περιοχής μου, απο όπου και το παρέλαβα χωρίς να καταβάλω κανένα επιπλέον ποσό.

Προχώρα άφοβα.

Δημοσ.

Έχει κάποιες προσφορές στο .com κ νομίζω τελικά ότι κ μένα με συμφέρει. Αφού λέτε ότι δεν παίζει πρόβλημα κ με το τελωνείο μάλλον θα πάρω τελικά από κει.

Δημοσ.

Πολύ καλές τιμές και το alibris αλλά για τα συγκεκριμένα βιβλία στο amazon οι τιμές είναι ελαφρώς χαμηλότερες. Ξέρει κανείς τι παίζει με τον φόρο? Διάβαζα στο γερμανικό site η τιμή τελικά υπολογίζεται ανάλογα με τον φόρο της κάθε χώρας. Ο φόρος για βιβλία στη Ελλάδα είναι πολύ χαμηλός (4,5%).

Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές που θα μου δώσει τελικά είναι χαμηλότερες από τις αναγραφόμενες? Ή υπολογίζεται τελικά επιπλέον φόρος?

Ρωτάω επειδή δεν έχω αυτή τη στιγμή πιστωτική κ λογικά θα χρησιμοποιήσω κάρτα φίλου την στιγμή που θα τα αγοράσω...

Δημοσ.

Μπορείς να βγάλεις μια prepaid πιστωτική κάρτα απο τράπεζα (π.χ. Eurobank - χωρίς να κάνω διαφήμιση). Την κάρτα την παίρνεις επιτόπου και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις αμέσως.

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Κάτι που μπορεί να ενδιαφέρει κ άλλους από Θεσσαλονίκη, βρήκα ένα βιβλιοπωλείο που λέγεται "ΕΡΑΣΜΟΣ", Ιπποδρομίου 18, στο Κέντρο, Θεσσαλονίκη, το οποίο κάνει αποκλειστικά εισαγωγή ξενόγλωσσων βιβλίων. Η τιμές είναι ίδιες με του Amazon και είναι πολύ πιθανό να πάρω από κει τελικά τα βιβλία. Εκτός κ αν πάρω κ κάτι άλλα πράματα από Amazon :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...