Becky Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 καλησπέρα... Είμαι φοιτήτρια Πληροφορικής και ψάχνω το πρόγραμμα SPSS για Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων. Στον υπολογιστή μου έχω Windows Vista... Ξέρει κανείς αν το πρόγραμμα κυκλοφορεί στην Ελλάδα και που μπορώ να το βρω??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
parsifal Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Το 'χεις ψάξει μήπως στη σχολή σου κάνουν κάτι αντίστοιχο με αυτό... ;
nurse Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Καταρχήν πρέπει να είσαι πολύ πλούσια για να θες να το αγοράσεις 1500Ε. Εάν είσαι πλούσια τότε πήγαινε στον Παπασωτηρίου αρκετά παλιότερα το είχε. Και κατά δεύτερο λόγο εάν το απαιτεί η σχολή σου είναι υποχρεωμένη να σου το παρέχει. Διαφορετικά υπάρχει και κάποιο free στατιστικό αλλά δεν θυμάμαι που. Κάποιος το είχε γράψει εδω μέσα. Τώρα στο ιντερνέτ δεν ξέρω εάν υπάρχει κάτι σε trial στο SPSS16 για να δεις εάν σε εξυπηρετεί. Parsifal το παραπάνω έχω την αίσθηση ότι το δίνουν μόνο σε μέλη ΔΕΠ, μεταπτυχιακούς ή υποψήφιους διδάκτορες. Όχι σε φοιτητές (αυτό όμως δεν το λέω με σιγουριά). Για τεκμηρίωση Χ2 (χι τετράγωνο) μπορείς να χρησιμοποιήσεις το statcalc το οποίο είναι free.
Becky Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Στη σχολή μας λένε ότι το SPSS που έχουν τρέχει μόνο σε XP.. Θα ξανακοιτάξω.. Θα ψάξω και στον Παπασωτηρίου... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... :-)
Orfeus Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 φοιτητης στατιστικης ειμαι και τη συγκεκριμενη εκδοση τη θες επειδη εχεις Βιστα? Αν οχι να ξερεις οτι οι αλλαγες αναμεσα στις εκδοσεις ειναι ελαχιστες.Οποτε ανουσιο να ψαχνεις για την τελευταια.Επισης αν το βρεις πουθενα σε "ελευθερη" μορφη να ξερεις οτι τα περισσοτερα πατσακια ειναι με ιους.Γιατι δεν κανεις την εργασια σου απλα στους υπολογιστες της σχολης?Τουλαχιστον Ασοεε που ειμαι εγω εχει ελευθερους υπολογιστες.
cosmosfera Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Μπορεις να κανεις τα παντα απο στατιστικη δωρεαν με την R γλωσσα προγραμματισμου. http://www.r-project.org/ Αφου εισαι και πληροφορικη δε θα εχεις κανενα προβλημα. Η r εχει τις ιδιες εντολες(πρακτικα οχι 100%) με την s-plus που κυκλοφορει στο εμποριο.
nurse Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 cosmosfera είναι κάτι που μπορώ να εμπιστευτώ σαν πρόγραμμα, το θέλω για τη διατριβή μου και δεν χωράνε εκεί λάθη. και από μια γρήγορη ματιά στην ιστοσελίδα εάν κατάλαβα καλά υπάρχει και σε μορφή 64bit; α............ τώρα το είδα , είναι σε γλώσσα προγραμματισμού όπως λές. Κρίμα και πίστευα ότι ήταν η free αντικατάσταση του spss, και δεν είμαι της πληροφορικής.. στη φίλη πιο πάνω μπορεί όμως να της φανεί χρήσιμο...
Orfeus Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Μπορεις να κανεις τα παντα απο στατιστικη δωρεαν με την R γλωσσα προγραμματισμου.http://www.r-project.org/ Αφου εισαι και πληροφορικη δε θα εχεις κανενα προβλημα. Η r εχει τις ιδιες εντολες(πρακτικα οχι 100%) με την s-plus που κυκλοφορει στο εμποριο. Την κανουμε και αυτη και πραγματικα ειναι αρκετα δυσκολη και μεχρι να μαθεις να την τρεχεις σωστα θελει πολλη προσπαθεια,αλλα κανεις παπαδες.Ακομη και για μας τους στατιστικους ειναι βαβουρα.Απλο και ευχρηστο ειναι το Μinitab,σε στυλ Spss.Αλλα το δευτερο ειναι πιο καταξιωμενο και αναγνωρισμενο. (Ξερω να χειριζομαι Windows &Ubuntu.Οι περισσοτεροι εργοδοτες ξερουν το πρωτο ενα πραγμα)
Becky Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Καλημέρα... ψάχνω αυτη την έκδοση, επειδή έχω Vista.. Από ό,τι έψαξα στο internet αυτή η έκδοση και η ίσως και η 15 τρέχουν αε Vista... Π΄ρωτη φορά μας κάνουν πρόγραμμα στατιστικής σε υπολογιστή και ψάχνουμε το πρόγραμμα για να κάνουμε practice με ασκήσεις που μας δίνουν... Στο τέλος θα εξεταστούμε στην SPSS... Ώρες ελέυθερου Εργασηρίου υπάρχουν αλλά είναι συγκεκριμένες καθώς το κτήριο είναι μικρό και έχει λίγες αίθουσς υπολογιστών και γίνονται μαθήματα.. Ευχαριστώ και πάλι:-)
Krokodilos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Parsifal το παραπάνω έχω την αίσθηση ότι το δίνουν μόνο σε μέλη ΔΕΠ, μεταπτυχιακούς ή υποψήφιους διδάκτορες. Όχι σε φοιτητές (αυτό όμως δεν το λέω με σιγουριά). Στο ΑΠΘ το δινουν και σε προπτυχιακους φοιτητες. Τυπικα για οσον καιρο εισαι φοιτητης. Γιατι ουσιαστικα μπορεις να το εχεις και οταν δεν εισαι πια φοιτητης.
cosmosfera Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Την κανουμε και αυτη και πραγματικα ειναι αρκετα δυσκολη και μεχρι να μαθεις να την τρεχεις σωστα θελει πολλη προσπαθεια,αλλα κανεις παπαδες.) E παρε το μαθημα στο επομενο εξαμηνο. Η R (SPLUS) γλωσσα απαιτει πολυ καλη γνωση στατιστικης,οχι οπως το spss οπου ο οποιοσδηποτε ανοιγει ενα manual και κουτσα στραβα μπορει να κανει αυτο που θελει βασιζομενος σε καποιο παραδειγμα και να βγαλει κατι χωρις να ξερει τι κανει σε βαθος. Αυτο ειναι πολλες φορες επικινδυνο γιατι οδηγει σε λαθος συμπερασματα. Δε λεω οτι το spss δεν ειναι παρα πολυ καλο προγραμμα αλλα πιστευω οτι ενας στατιστικος οφειλει να γνωριζει και spss και r/s-plus. Οπως ειπες αμα τη μαθεις κανεις παπαδες.Πραγματικα οτιδηποτε θες απο στατιστικη απο το πιο απλο μεχρι κινουμενα γραφικα... Οσο για τη κοπελια που θελει το spss εχει pm.
nurse Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Πολύ καλά τελικά κάνανε στο ΑΠΘ γιατί σε άλλες σχολές δεν το δίνουν έτσι απλά. Αίτηση έγκριση και ξανά έγκριση.... Η έκδοση 15 τρέχει σε vista32 bit με το αντίστοιχο patch της μαμάς εταιρείας. Το πρόβλημα το έχουμε όσοι έχουμε 64bit Vista. Eκεί θέλει την έκδοση 16 του SPSS..
kostel Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Καλισπερα ρε πεδια. Μηπος γνοριζη κανης αν υπαρχη καπια εκδοση του spss free στο Internet. Ευχαριστω εκ των προτερων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.