Προς το περιεχόμενο

Ενας ακόμα νέος switcher + προβληματάκια

Trapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας!

Ξεκίνησα να δοκιμάζω Linux στον υπολογιστή μου για να κάνω σιγά - σιγά το switch. Διάβασα αρκετά από τα θέματα στο forum (και ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθειά σας), και δοκίμασα τα live cd iloog 8.02 και ubuntu 8.04. Το ubuntu μου φάνηκε πολύ πιο φιλικό για αρχή, οπότε λέω να ξεκινήσω με αυτή τη διανομή.

Μου δημιουργήθηκαν ωστόσο κάποια προβλήματα, πολλά από τα οποία έλυσα (π.χ. με τον ήχο) αλλά και κάποια άλλα που δεν τα έβγαλα πέρα.

Το ένα έχει σχέση με το Ιντερνετ καθώς ορισμένες ιστοσελίδες δεν μου ανοίγουν. Μία από αυτές είναι και το insomnia το οποίο είναι απαραίτητο για αρχή για να με βοηθάτε :-D. Μια άλλη είναι το http://www.sport.gr. Τι μπορεί να φταίει;

Το άλλο αφορά τα high definition videos 720p. Ενας από τους λόγους που ήθελα το switch ήταν γιατί το μηχάνημά μου με windows xp δεν μπορεί να τα αναπαράγει χωρίς πρόβλημα όταν έχουν κατάληξη .mkv (με τα .avi όλα οκ). Είχα διαβάσει όμως πως σε linux η αναπαραγωγή είναι δυνατή καθώς το λειτουργικό εκμεταλλεύεται καλύτερα το hardware. Μήπως υπάρχει συγκεκριμένος player για αυτό τον σκοπό; Δοκίμασα τον ενσωματωμένο του ubuntu καθώς και τον kmplayer, αλλά έχαναν frames. Υπόψη το μηχάνημά μου είναι Pentium 4 στα 2.4 Ghz, 1 Giga Ram και κάρτα γραφικών Nvidia GeForce4 MX 440.

Αυτά για αρχή :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς γιατί όχι Ubuntu 8.10? Έχουν λύσει πολλά bug, κυρίως με το pulseaudio.

Για το Internet δε ξέρω τι μπορεί να παίζει. Δοκίμασες κάποιον άλλο browser?

Για τα mkv. Δεν είναι τόσο θέμα OS αλλά codecs/player -Xine/Xine-based και Vlc sucks. Εγώ πάντως έχω πιο "αδύνατο" PC από το δικό σου αλλά δεν έχω πρόβλημα με 720p (1080i όμως ούτε με σφαίρες), πάντα σε MPlayer.

Ο λόγος που δεν έβαλα Ubuntu 8.10 είναι γιατί το live cd που έδινε στο site ήταν μέχρι 8.04. Αν όλα πάνε καλά και κάνω κανονική εγκατάσταση, τότε θα διαλέξω το 8.10.

Οσον αφορά τα προβλήματα, σήμερα που ξαναέβαλα το live cd, τα site ο firefox μου τα ανοίγει όλα κανονικά, ακόμα και το insomnia. Ποιος ξέρει τι έφταιγε...

Τα .mkv videos πάλι, είναι μια άλλη ιστορία. Πέρασα τον smpayer και δεν μπορεί να αναπαράγει τον ήχο σε κανένα τύπο video, ούτε καν .avi. Το ίδιο και ο Mplayer movie player... Ο default movie player πάντως που έχει το ubuntu παίζει κανονικά τους ήχους. Καμιά ιδέα;

Σημείωση: χθες στα sound preferences, για να παίξει ο ήχος έβαζα alsa ή oss. Σήμερα με την μόνη επιλογή που αναπαράγεται είναι το multichannel playback...

-----Προστέθηκε 9/11/2008 στις 05 : 02 : 10-----

Καμιά ιδέα βρε παιδιά για ποιον λόγο δεν δουλεύει το alsa audio? Ακόμα και όταν κάνω hardware test στον υπολογιστή μου δεν ακούγεται ήχος.

Υπόψη έχω μια κάρτα ήχου Soundblaster live και ηχεία 2.0.

Καμιά βοήθεια;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...