Προς το περιεχόμενο

web server kai dynamic ip

d-l-sama

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.Θέλω να στήσω web server στο desktop μου αλλά μάλλον πρέπει να έκανα πατάτα και δεν μπορώ να την διορθώσω.Κατ'αρχήν έχω ubuntu 8,04 και έχω αποκτήσει hostname από το no-ip,έκανα εγκατάσταση και το no-ip client στο PC μου αλλά εκεί που είχε να το ρυθμίσω κάπου τα μπέρδεψα.Πατώντας το hostname.no-ip.biz από τον υπολογιστή μου με συνδέει με το router μου.Μπορώ να κάνω και ping από άλλον υπολογιστή.Τώρα πως μπορώ να συνδέσω το hostname.no-ip.biz να δείχνει σε μια ιστοσελίδα που θα φτιάξω?Και επίσης άμα βάλω και άλλο hostname πώς θα ρυθμίσω και εκείνο?Είμαι παντελός άσχετος από αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παραθέτω από παλιότερο μήνυμά μου:

Μερικά facts για το ερώτημα που θέτεις:

1. Άλλο πράγμα η WAN IP και άλλο η IP που έχουν οι συσκευές και τα PC σου που ανήκουν στο τοπικό LAN δίκτυό σου

2. Η WAN IP που σου δίνει ο internet provider εξαρτάται από το προϊόν που χρησιμοποιείς. Τα περισσότερα πακέτα προσφέρουν μόνο Dynamic IP. Αν θες Static θα το πληρώσεις έξτρα, και τέτοια παραμετροποίηση δε γίνεται πάντα σε όλα τα προσφερόμενα πακέτα

3. Αν συνδέεσαι μέσω ADSL USB modem, τότε στην πράξη φαίνεται το PC σου να έχει την WAN IP που παίρνεις από τον ISP. Δε χρειάζεσαι port forwarding, γιατί όλες οι θύρες είναι ανοικτές σε incoming connections

4. Αν συνδέεσαι μέσω ADSL Ethernet router, ο router καπαρώνει για τον εαυτό του την WAN IP που του αποδίδει ο ISP. Για να δουν internet οι υπόλοιπες συσκευές/PC σου πρέπει να συνδέονται μέσω Ethernet με τον router σχηματίζοντας ένα τοπικό LAN δίκτυο και να χρησιμοποιούν τον router ως gateway

5. Κάθε συσκευή σε ένα LAN πρέπει να έχει τη δική της IP. Ο router φαίνεται στον έξω κόσμο μέσω της WAN IP που του έχει αποδοθεί από τον ISP. Έχει όμως και δική του IP στο IP range του τοπικού LAN δικτύου. Έχουν δεσμευθεί κάποια IP ranges (π.χ. 192.xxx.xxx.xxx, 10.xxx.xxx.xxx, 127.xxx.xxx.xxx) που δε χρησιμοποιούνται ποτέ ως WAN IPs, ακριβώς για να μπορούν να χρησιμοποιούνται σε τοπικά δίκτυα

...

7. Σε σύνδεση μέσω router, το port forwarding χρειάζεται γιατί όταν δέχεσαι αιτήματα incoming connections σε μία πόρτα από τον έξω κόσμο (Internet), αυτά αναχαιτίζονται από τον router. Τα αιτήματα όμως δεν προορίζονται για τον ίδιο τον router, αλλά για κάποια εφαρμογή που τρέχει σε κάποια από τις δικτυακές συσκευές του LAN. Γι' αυτό, πρέπει να πεις στον router: «Κύριε router, τα TCP ή UDP IP πακέτα που σου έρχονται από το internet στη θύρα τάδε (π.χ. 21) δεν είναι για σένα και δεν ξέρεις τί να τα κάνεις. Γι' αυτό, προώθησέ τα σε παρακαλώ στην IP 192.168.1.2 που έχει το PC μου και στο οποίο τρέχει ή δείνα εφαρμογή (π.χ. FTP server) για τα περαιτέρω»

Και πιο συγκεκριμένα, επί του θέματος που θέτεις: Οι περισσότεροι web servers (Apache, lighttpd, IIS) από default «στήνουν αυτί» για αιτήματα HTTP στην θύρα 80. Άρα, θα πρέπει στον router σου να φτιάξεις έναν κανόνα που θα προωθεί (forwarding) όσα HTTP αιτήματα φτάνουν σε αυτόν, στην private IP και στη θύρα 80 του PC στο οποίο είναι στημένος ο web server.

Ωραία.Λογικά με το που κάνω το port forwarding θα βλέπει κανονικά από έξω το site.Αλλά ένα ακόμα πρόβλημα είναι το που θα βάλω την ιστοσελίδα και επίσης πως μπορώ να καθορίσω ότι πληκτρολογώντας hostname.no-ip.biz θα μου δείχνει αυτήν την ιστοσελίδα και αν πληκτρολογήσω χχχχχχ.no-ip.biz θα μου δείχνει μια άλλη ιστοσελίδα?

Αλλά ένα ακόμα πρόβλημα είναι το που θα βάλω την ιστοσελίδα και επίσης πως μπορώ να καθορίσω ότι πληκτρολογώντας hostname.no-ip.biz θα μου δείχνει αυτήν την ιστοσελίδα και αν πληκτρολογήσω χχχχχχ.no-ip.biz θα μου δείχνει μια άλλη ιστοσελίδα?

Αυτό ρύθμισέ το από τον web server σου. Π.χ. στον Apache υπάρχει η έννοια των Virtual Hosts, για περισσότερα δες εδώ. Παραδείγματα, εδώ.

αφου εκτελεις το no-ip client, η ip σου ειναι στην no-ip, οποτε οποιος θελει να επισκεφθει το site σου, η no-ip θα τον προωθησει στο pc σου

Αν θελεις να διαχειριζεσαι ευκολα τον apache και οτιδηποτε άλλο βαλε το Webmin

Έβαλα το apache2 και με το port forwarding είδα τελικά μια στοιχειώδη ιστοσελίδα που έβαλα μέσα στο /var/www.Αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει πως ρύθμισα τον dns έτσιώστε σ'αυτό το hostname να απαντάει η ιστοσελίδα που βρίσκεται μεσα στο /var/www.Δηλαδή άμα ήθελα μια ιστοσελίδα που την έχω αποθηκευμένη στην επιφάνεια εργασίας μου πως θα την έκανα link.Ή άμα βάλω και ένα 2 hostname που και το no-ip και το dyndns μου το επιτρεπουν πως μπορώ να τα ρυθμίσω αυτά?Άντε τώρα το έκανα κατα τύχη.Μετά τη θα κάνω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...