MinimalTech Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Γεία σε όλους! Πρόκειται να αγοράσω νέο PC και φτιάχνω σιγά-σιγά την σύνθεσή του. Επέλεξα το Motherboard της Gigabyte GA-EP45T-DS3R το οποίο όπως θα δείτε έχει εγκατεστημένο το P45 της Intel. Απ ότι διάβασα στα χαρακτηριστικά του, λέει ότι είναι και Crossfire-Ready. Εγώ θέλω να αγοράσω κάρτα Nvidia. 1) Υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν εγκαταστήσω μία μόνο Nvidia Κάρτα? 2) Υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν εγκαταστήσω δύο Nvidia Κάρτες σε διάταξη SLI? Το mobo δεν αναφέρει κάτι για SLI, μόνο για crossfire. Αυτό σημαίνει κάτι? Thanx!!
John-lamia Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 με μια nvidia δεν εχεις προβλημα... αλλα για 2 καρτες γραφικων πρεπει να εχεις ATI. EDIT. Revolution energy saving design with DES Advanced featuring hardware based Dynamic 6-Gear switching Supports 45nm Intel® Core™ 2 multi-core processors with FSB 1600 MHz Supports DDR3 1900MHz (O.C.) memory to enable new levels of memory performance 2 PCI-E 2.0 x16 graphic interface with CrossFireX support for ultimate graphics performance Built-in TPM chip with 2048bits encryption to highest level digital data protection 2 Gigabit Ethernet LAN with Teaming functionality Supports Dolby Home Theater® audio to create a stunning surround sound listening experience. DualBIOS solution gives a multiple security to the system Hardware Overvoltage Control IC Provides more voltage control options on CPU, North bridge and memory Blu-ray playback outputs supported by high quality 106dB SNR ALC889A HD audio ΑΠΟ ΔΩ:http://www.giga-byte.com/Support/Motherboard/Manual_Model.aspx?ProductID=2851
MinimalTech Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Ναι, αλλά εγώ που στο μέλλον θέλω να βάλω και 2η κάρτα NVIDIA, τι γίνεται? Δεν θέλω να βάλω ATI. Δεν χρησιμοποιώ προϊόντα της ATI εδώ και χρόνια. Πιο παλιά δεν έπαιζε κανονικά το SLI με chipsets της Intel? Τώρα δεν παίζει, ή δεν υποστηρίζει το συγκεκριμένο mobo? Τι πρέπει να κάνω για να έχω SLI?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Οχι ποτε δεν επαιζε κανονικα, και δε γινεται να κανεις SLi με το P45. Καααποτε ειχαν κυκλοφορησει modded drivers για τις Nvidia σειρα 7 που ενεργοποιουσαν SLi σε μερικα boards με Intel chipset, αλλα εδω και καααμποσο καιρο δε γινεται. Βεβαια, να ξερεις οτι 'αν σκεφτεσαι να κανεις SLi στο μελλον' σιγουρα δεν αξιζει, γιατι τοτε με τα ιδια χρηματα που θα βρισκεις (αν βρεις...) μια αλλη ιδια καρτα γραφικων να τη βαλεις, θα παιρνεις ΜΙΑ νεα καρτα που θα εχει επιδοσεις οσο και οι 2 παλιες μαζι αν τις εβαζες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 αναγκαστηκά Nvidia chipset όπως είπαν και οι προλαλλήσαντες...
John-lamia Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 μονο με ngorce θα παιξεις sli. δες αυτη: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522626 εχει και ddr3 slots.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 δεν αξίζει να δώσει τόσα λεφτά...καλύτερα να πάει σε Nehalem
tmjuju Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Ε ναι αν είναι να δώσεις 300 ευρώ για μητρική αξίζει να πάς σε Nehalem… Αλλά για την ώρα θα τη βγάλεις πιο φθηνά και καλά με φυσιολογικές λύσεις. Και με τα λεφτά που θα γλιτώσεις κάνεις αργότερα Upgrade της ΜΙΑΣ κάρτας.
MinimalTech Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 1ον) Σιχαίνομαι τα Motherboard της ASUS γιατι βγάζουν συχνά προβλήματα και ασυμβατότητες, όπως και τις κάρτες γραφικών της ASUS και τα DVD-ROMs της ίδιας εταιριας.. (Δεν μιλάω θεωρητικά, μιλάω εκ πείρας απο άσχημη προσωπική μου εμπειρία και απο εμπειρία φίλων μου). Προσωπικά, θεωρώ την Gigabyte κορυφή στα Motherboards. 2ον) Το mobo που μου προτείνεις John-lamia, εκτός απο το ότι είναι παλιο-ASUS, έχει σχεδόν και την 3πλάσια τιμή απο το budget που διαθέτω εγώ για motherboard. (Να σε ενημερώσω επίσης ότι δεν υπάρχει chipset "ngorce" αλλά "nForce". 3ον) Πείτε μου κάποιο καλό (περίπου στα 100 - 150 euro) motherboard με ένα γρήγορο chipset nForce και υποστήρηξη Q9550 και DDR3 μνήμης στα 1600MHz. (Αν είναι δυνατόν Gigabyte ή έστω MSI). George-Man έχεις δίκιο με τις κάρτες. Έλεγα μήπως βάλω την 2η κάρτα σε 1-2 μήνες αργότερα που θα έχει πέσει και η τιμή της, όχι τόσο πολύ αργότερα που φαντάστηκες!! P.S. George-Man, είδα και το κατεβαστήρι σου! Φοβερί πατέντα ε?!! χαχαχα συνέχισε έτσι!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 NForce Chipset+DDR3 δεν παίζει στα 100-150 euro νομίζω...
blaxos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 1ον) Σιχαίνομαι τα Motherboard της ASUS γιατι βγάζουν συχνά προβλήματα και ασυμβατότητες, όπως και τις κάρτες γραφικών της ASUS και τα DVD-ROMs της ίδιας εταιριας.. (Δεν μιλάω θεωρητικά, μιλάω εκ πείρας απο άσχημη προσωπική μου εμπειρία και απο εμπειρία φίλων μου). Προσωπικά, θεωρώ την Gigabyte κορυφή στα Motherboards. 2ον) Το mobo που μου προτείνεις John-lamia, εκτός απο το ότι είναι παλιο-ASUS, έχει σχεδόν και την 3πλάσια τιμή απο το budget που διαθέτω εγώ για motherboard. (Να σε ενημερώσω επίσης ότι δεν υπάρχει chipset "ngorce" αλλά "nForce". 3ον) Πείτε μου κάποιο καλό (περίπου στα 100 - 150 euro) motherboard με ένα γρήγορο chipset nForce και υποστήρηξη Q9550 και DDR3 μνήμης στα 1600MHz. (Αν είναι δυνατόν Gigabyte ή έστω MSI). George-Man έχεις δίκιο με τις κάρτες. Έλεγα μήπως βάλω την 2η κάρτα σε 1-2 μήνες αργότερα που θα έχει πέσει και η τιμή της, όχι τόσο πολύ αργότερα που φαντάστηκες!! P.S. George-Man, είδα και το κατεβαστήρι σου! Φοβερί πατέντα ε?!! χαχαχα συνέχισε έτσι! τόσο οικονομική που θέλεις δε νομίζω παρά μόνο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522626
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 τόσο οικονομική που θέλεις δε νομίζω παρά μόνοhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523324 πρώτον είναι για AMD, δεύτερον (ακόμα και αν ήταν για Intel) δεν παίρνει DDR3
blaxos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 πρώτον είναι για AMD, δεύτερον (ακόμα και αν ήταν για Intel) δεν παίρνει DDR3 πηρε λάθος λινγκ ..το διόρθωσα!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 ίδια με αυτή που πρότεινε ο John-Lamia πιο πάνω είναι... άσε που στο quote λέει ότι δεν θέλει Asus
John-lamia Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 NForce Chipset+DDR3 δεν παίζει στα 100-150 euro νομίζω... εκτος αυτου, ειπα Π.Χ. οχι ντε κ καλα αυτο. με nvida chipset..... μονο αυτο ειχε ddr3....τι να τον κανο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.