MinimalTech Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Γεία σας! Πρόκειται να αγοράσω νέο πι-σι. Θέλω να πάρω κάτι πραγματικά γρήγορο και σιγά-σιγά έτοιμάζω την σύνθεσή του. Επέλεξα το Motherboard της Gigabyte GA-EP45T-DS3R. Το mobo αυτό, υποστηρίζει DDR3 ώς 1900oc. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Μπορώ να βάλω τον Intel Q9550 με FSB στα 1333MHz να τρέχει με μια RAM DDR3 στα 1600MHz για μεγαλύτερη ταχύτητα?? Σίγουρα παίζει με DDR3 1333MHZ, αλλά για λόγους αύξησης της ταχύτητας, ήθελα να το σετάρω έτσι. Γίνεται, ή πρέπει το FSB να συμβαδίζει με την συχνότητα της μνήμης? Θένκς ε λοτ γκάϊς!!!
antonl Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Το FSB δε δεσμεύει την ταχύτητα της μνήμης. Οπότε ναι, αφού η μητρική υποστηρίζει DDR3 @ 1600MHz, θα δουλέψουν σ αυτή τη συχνότητα. Αλλιώς τι νόημα έχει η ύπαρξή τους εξάλλου (από την άποψη ότι δεν υπάρχει κάποιος επεξεργαστής με 1600 FSB);
MinimalTech Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Γι αυτό το αγαπάω αυτό το Insomnia!!! Ούτε 5 λεπτά δεν έχω που έκανα το post και έλαβα αμέσως απάντηση! Ευχαριστώ antonl για την απάντησή σου! Κι εγώ κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου, αλλά για να είμαι σίγουρος και να μην ξοδέψω τόσα χρήματα τσάμπα, είπα να ρωτήσω κάποιον ειδικό! Παρεπιμπτόντως, υπάρχει επεξεργαστής με FSB 1600MHz. Ο Extreme Edition αν δεν απατόμαι (QX9770). Και νόμιζα ότι οι μνήμες 1600MHz απευθύνονται σε αυτόν, κι όχι στους κλασικούς των 1333MHz. Μια ακόμη ερώτηση antonl: Σκέφτομαι να συνδυάσω με το Mobo μου τις μνήμες της Corsair που τρέχουν στα 1600 και έχουν κάποια προκαθορισμένα profiles για τον χρονισμό με Intel επεξεργαστές. Τι άποψη έχεις γι αυτές? Θα είναι συμβατές με τον Q9550 μου έτσι? Φχαριστώ!
antonl Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δίκιο έχεις για τον QX9770, παράλειψή μου. Θέμα ασυμβατότητας δεν τίθεται. Εκτός από πανάκριβες () οι Corsair, μου φαίνονται και καλές (ΟΚ timings) :>
John-lamia Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Γι αυτό το αγαπάω αυτό το Insomnia!!! Ούτε 5 λεπτά δεν έχω που έκανα το post και έλαβα αμέσως απάντηση! Σκέφτομαι να συνδυάσω με το Mobo μου τις μνήμες της Corsair που τρέχουν στα 1600 και έχουν κάποια προκαθορισμένα profiles για τον χρονισμό με Intel επεξεργαστές. Τι άποψη έχεις γι αυτές? Θα είναι συμβατές με τον Q9550 μου έτσι? Φχαριστώ! το θεμα συμβατοτιτας ειναι μεταξι mobo και ram, ο επεξεργαστεις δεν εχει καμια σχεση. π.χ. mobo~ram http://www.giga-byte.com/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-ep45t-extreme.pdf mobo~cpu http://www.giga-byte.com/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2861
MinimalTech Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Οκ, για τις συμβατότητες μνημών και επεξεργαστών με το mobo, γνωρίζω, εντάξει. Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει στην λίστα συμβατότητας το συγκεκριμένο module της Corsair, για το συγκεκριμένο Mobo, αλλά ένα άλλο. Γενικά για το συγκεκριμένο chipset ξέρω ότι υπάρχει. Προσωπικά, εμπιστεύομαι την Corsair εδώ και χρόνια και πιστεύω πως θα παίξει με το GA-EP45T-DS3R. Εσείς όμως τι λέτε? Έχω και μία ακόμη απορία, σχετικά με το SLI. Την έχω αναρτήσει στο http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=283426 Όποιος μπορεί, ας την δει κι αυτή!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 πεταμένα λεφτά πάντως ο Q9550 με την τωρινή του τιμή, όπως και οι DDR3...
John-lamia Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 πεταμένα λεφτά πάντως ο Q9550 με την τωρινή του τιμή, όπως και οι DDR3... λες να τον πουλισω? ετσι καθετε ουτε o/c δεν εχω κανει απο περιεργεια!!!:rolleyes: τον πιρα απ το πλαισιο 230+ zalman 9700 40€ 270€ συνολο.... θα βγαλω κ ολας..... αλλα το mobo μου δεν περνει νεχαμελ:lol: τι τον θελω με 8500gt! :cool:
MinimalTech Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Ρε παιδιά, πριν δυο βδομάδες περίπου θυμάμαι ότι ο Q9550 είχε 255 Ευρώ περίπου. Τι έγινε ξαφνικά και εκτοξεύτηκε στα 319 Ευρώ??? Ανέβηκε η ισοτιμία με το κωλο-δολλάριο? Το ότι έριξαν οι Άραβες την τιμή του βαρελιού στο πετρέλαιο, δεν έχει να κάνει με την τιμή? Γιατί δεν έπεσε? Είπα κι εγώ να πάρω κάναν καλό και γρήγορο επεξεργαστή για να τον κρατήσω άνετα για μερικά χρόνια, αλλά με 319 Ευρώ δε νομίζω να τον πάρω...
antonl Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Αχμ δεν είχες δει τις τιμές ε; Όλοι οι επεξεργαστές έχουν ακριβύνει εξωφρενικά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 και το "κορυφαίο" είναι ότι ο νέος Core i7 920 θα είναι πιο φτηνός από τον Q9550...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.