Προς το περιεχόμενο

Γιατί θέλουμε να τις κόβουμε;;

xardas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρίν απο λίγο καιρό και με την βοηθειά σας δημιούργισα για έναν προσφάτως χωρισμένο φίλο μερικά σύμπακτα δισκία με κοψοφλεβιάρικα τραγουδια και μου διμιουργήθηκε η εξής απορία:γιατί όταν δεν νιώθουμε καλά αντί να ακούμε χαρούμενα τραγούδια ακούμε πράγματα που μας ρίχνουν την ψυχολογία ακόμα περισσότερο;

Ιδού η απορία

Δημοσ.

Είναι απορίας άγνωστο σίγουρα αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν γενικότερα την τάση της αυτοκαταστροφής και με αυτό τον τρόπο όπως και με άλλους (πολλές φορές και χειρότερους όπως αυτοκτονία,κόψιμο φλέβας κτλ.) τιμωρούν τον εαυτό τους.

Με λίγα λόγια όλοι χριαζόμαστε τον ψυχολόγο μας,άλλοι λίγο,άλλοι περισσότερο.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να πηγαίνουμε αντίθετα από την λύση της αυτοτιμωρίας(ποτέ δεν βγήκε σε καλό σε κανέναν) και να ακούμε χαρούμενα τραγουδάκια,να βγαίνουμε βόλτες και γενίκα να ασχολούμαστε με πράγματα που μας κάνουν να ξεχνιόμαστε και με τον καίρο θα ξεχαστούμε.

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός άλλωστε....

Δημοσ.

Ενώ εγώ για παράδειγμα που μπορεί να είμαι μες την τρελή χαρά και να ακούω π.χ. Μητροπάνος - Αλίμονο είμαι καλά???

Πιστεύω ότι ένα ωραίο κομμάτι δεν έχει ώρα και συγκεκριμένη φάση που πρέπει να είναι κάποιος για να το ακούσει...

Δημοσ.
Ενώ εγώ για παράδειγμα που μπορεί να είμαι μες την τρελή χαρά και να ακούω π.χ. Μητροπάνος - Αλίμονο είμαι καλά???

Πιστεύω ότι ένα ωραίο κομμάτι δεν έχει ώρα και συγκεκριμένη φάση που πρέπει να είναι κάποιος για να το ακούσει...

Χαχαχαχαχα!!!Όχι μια χαρά είσαι.Δεν αναφέρεται σε σένα το παλικάρι.Έχει διαφορά να τα ακούς αυτά τα τραγούδια επειδή σου αρέσουν κι όχι επειδή είσαι άσχημα ψυχολογικά.Δεν είναι το ίδιο...

Δημοσ.

Το κατάλαβα ότι δεν το λέει σε εμένα απλά ακόμα και εάν ο άλλος είναι μια χαρά στους εάν ακούει τέτοια κομμάτια όλοι οι άλλοι νομίζουν ότι κάτι έχει!

Δημοσ.

Μιας και πρόσφατα πέρασα απο αυτό το τριπάκι, πιστεύω πως ένας λόγος που μας κάνει να ακούμε downιαρικα τραγούδια όταν είμαστε κάπως είναι γιατί βαριόμαστε να μπούμε στην διαδικασία να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, διότι μια τέτοια αλλαγή στο τρόπο ζωής μας (πχ το να πρέπει να βγείς να κανεις νέες γνωριμίες, να φλερτάρεις - πόσο μάλλον όταν είσαι χωρισμένος απο μακροχρόνια σχέση και έχεις ξεχάσει να το κάνεις αυτό κατά κάποιο τρόπο) μας φαίνεται "βουνό" και έτσι μας βολεύει αυτή η κατάσταση μέχρι να μπορέσουμε να ξαναανακτήσουμε τις δυνάμεις μας και πάλι....προς την δόξα να τραβήξουμε...

Δημοσ.
Μιας και πρόσφατα πέρασα απο αυτό το τριπάκι, πιστεύω πως ένας λόγος που μας κάνει να ακούμε downιαρικα τραγούδια όταν είμαστε κάπως είναι γιατί βαριόμαστε να μπούμε στην διαδικασία να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, διότι μια τέτοια αλλαγή στο τρόπο ζωής μας (πχ το να πρέπει να βγείς να κανεις νέες γνωριμίες, να φλερτάρεις - πόσο μάλλον όταν είσαι χωρισμένος απο μακροχρόνια σχέση και έχεις ξεχάσει να το κάνεις αυτό κατά κάποιο τρόπο) μας φαίνεται "βουνό" και έτσι μας βολεύει αυτή η κατάσταση μέχρι να μπορέσουμε να ξαναανακτήσουμε τις δυνάμεις μας και πάλι....προς την δόξα να τραβήξουμε...

καπως ετσι... νομιζω οτι ειναι η αρνηση μας να δεχθουμε την καινουργια πραγματικοτητα, το οτι τελειωσε κατι που ηταν αναποσπαστο κομματι της ζωης μας. αν και προσωπικα δεν ακουω ποτε τετοια τραγουδια:lol: ακομα και σε "χωρισμο" την βλεπω τελειως αλλιως

Δημοσ.

Συμφωνώ με τους από πάνω γιατί είναι δύσκολο να κάνεις μια νέα αρχή και θέλεις λίγο down μέχρι να συνηθίσεις. Άσε που προσωπικά αν είμαι προσφάτως χωρισμένος και ακούσω τραγούδια με χαρές και πανηγύρια για έρωτες και γλύκες, τα καντύλια θα φεύγουν αβέρτα.

Άσε που μέσα από αυτά τα τραγούδια και μέσα σε αυτούς τους χώρους που ακούγονται θα δεις πολλούς που είναι στην ίδια φάση και όσο να 'ναι θα είναι πιο εύπεπτο να το περνάς με πολλούς από το να πας σε συναυλία του χατζηγιάννη ή trance.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...