kadianika Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 καλησπερα μια ερωτηση επειδη ειμαι ασχετος.. Οταν κατεβαζουμε μια ταινια αυτη αποθηκευεται σαν αρχειο avi..Σωστα? Ποια η σχεση των αρχειων avi με τα divx η τα xvid??? Και μια ακομα βοηθεια...Ποιο κατα τη γνωμη σας ειναι το καλυτερο dvd player που να παιζει αρχεια avi και ελληνικους υποτιλους?Κοστος μεχρι 150 ε,κσι καλο θα ειναι να μιλαμε για καινουρια μοντελα ευχαριστω εκ των προτερων....
timekeeper Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 καλησπεραμια ερωτηση επειδη ειμαι ασχετος.. Οταν κατεβαζουμε μια ταινια αυτη αποθηκευεται σαν αρχειο avi..Σωστα? Ποια η σχεση των αρχειων avi με τα divx η τα xvid??? Και μια ακομα βοηθεια...Ποιο κατα τη γνωμη σας ειναι το καλυτερο dvd player που να παιζει αρχεια avi και ελληνικους υποτιλους?Κοστος μεχρι 150 ε,κσι καλο θα ειναι να μιλαμε για καινουρια μοντελα ευχαριστω εκ των προτερων.... Τα divx και xvid είναι απολεστικοί κωδικοποιητές βίντεο. Το πρώτο είναι εμπορικό προϊόν ενώ το δεύτερο είναι ανοικτού κώδικα και δωρεάν. Το avi από την άλλη είναι container (δοχείο δηλαδή) που μπορεί να περιέχει βίντεο (κωδικοποιημένο με xvid για παράδειγμα), ροές ήχου (mp3, ac3) κτλ. Πιο απλά, όταν βλέπεις ένα αρχείο avi, αυτό δεν είναι κάτι "μονοκόμματο" αλλά μια σειρά από επιμέρους ενσωματωμένα (muxed) αρχεία. Το avi είναι ξεπερασμένο. Το μέλλον είναι το container Matroska, τα γνωστά μας αρχεία mkv, τα οποία μπορούν να περιέχουν ότι βάλει ο νους σου, από πολλαπλά βίντεο, μέχρι πολλαπλές ροές ήχου, υπότιτλους σε πολλές γλώσσες, κεφάλαια κ.α. Αν θες απλά να βλέπεις ταινίες απο το internet σε avi, σου προτείνω το Hyundai HDV-320U με 40 περίπου ευρώ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!!! Ελληνικά srt, usb θύρα, mp3, digital out, ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή ήχου κτλ... Βγήκε και καινούργιο μοντέλο, το HDV 330U με 34 ευρώ + card reader...
kadianika Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 σε ευχαριστω φιλε για το χρονο σου δηλαδη οταν τα χαρακτηριστικα ενος dvd player γραφουν οτι παιζει αρχεια divx αυτο δεν σημαινει οτι παιζει αρχεια avi.. Σωστα?
moredread Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 απο την εμπειρία μου αυτα που λένε ότι πα΄ιζουν divx πάιζουν κ .avi το avi είναι το αποτέλεσμα συμπιεσης του video με βάση το πρότυπο divx η xvid αντιστοιχα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.