mayrozjack Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Είναι ΤΟ Linux...... Γίνομαι σπαστικός, sorry... Επί του παρόντος πάντως, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος απλός χρήστης (λέγοντας απλός εννοω παράλληλα και ψιλοάσχετος) θα ήθελε να βάλει linux... Αργα ή γρήγορα θα αναγκαστεί να" βάλει χέρι" σε πιο περίεργα (γι'αυτόν) πράγματα (βλ. makefiles, configuration, bash κλπ, κλπ), οπότε θα τα χάσει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Droidlock Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Υπαρχουν διανομες του λειτουργικου συστηματος Linux που ειναι οτι πρεπει για τους απλους χρηστες ( ubuntu - mandriva - fedora - mint ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rpil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Ξεκίνησα με Win 3.1 και έφτασα μέχρι τα XP. Πάντοτε κάποιος λόγος θα υπήρχε για να γίνει format! Κολλήματα, ιοί, προγράμματα που σήμερα έπαιζαν και αύριο έληγαν, πειρατεία στο full, μπλε οθόνες, errors με το τσουβάλι, μηνύματα από τη Micro$oft για παράνομο λογισμικό, σπασίματα προγραμμάτων, μέχρι που είπα ΑΜΑΝ! Ή παρατάω τους υπολογιστές ή βάζω κάτι άλλο! Και αυτό το άλλο ήταν το Linux! Δεν το αλλάζω με τίποτα κι ας χτυπάνε τον κώλο τους κάτω οι διάφοροι "υπερασπιστές" της αιματορουφήχτρας πολυεθνικής! Σε όσους δεν αρέσει το Linux, με γεια τους με χαρά τους. Όσοι γοητεύονται από τα Win 7 και 107, ας τα περάσουν στο PC τους να ησυχάσουμε κι εμείς! Ό,τι και να γίνει, πάλι θα τα πληρώσουν μέχρι τελευταίας πεντάρας, πάλι θα χρειάζονται antivirus, antispyware, πάλι θα ψάχνουν στο internet για πειρατικά προγράμματα ή θα τη βγάζουν με περιορισμένου χρόνου εκδόσεις (trial versions) και πάλι στο κόλλημα και στο φορμάτ θα βρίσκονται! Πρόβλημά τους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mayrozjack Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Όπως και να 'χει, το Linux θα είναι πάντα γι'αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω, και που φυσικά, είναι σε θέση να το πάρουν (με τις γνώσεις τους). Κάποιος που θέλει να βλέπει ταινίες, να γραφει κειμενάκια, να κάνει browsing και να κατεβάζει μουσική απ'το Limewire, δεν έχει λόγο να ταλαιπωρηθεί (γιατί ένας τέτοιος χρήστης θα ταλαιπωρηθεί, όσο απλή κι αν είναι η διανομή) βάζοντας Linux. Θα χρειστούν παραμετροποιήσεις, codecs κλπ κλπ, που στο τέλος θα πεί "αει στο διαλο"... Ας τους αφήσουμε στην ησυχία τους και στον κόσμο τους με τα Windows, να παιδεύονται με format και κόντρα format, και ας κοιτάξουμε να φέρουμε στον κόσμο του Linux άξια άτομα που στο κάτω κάτω θα το βελτιώσουν κιόλας... Δουλέυουμε στο Linux γιατί θέλουμε κάτι διαφορετικό, όχι έναν κλώνο των Windows (εκ πρώτης όψεως πάντα). Στην παρούσα φάση το Linux δεν κάνει για έναν απλό χρήστη. Στο μέλλον ίσως. Εξ'άλλου σκεφτείτε, πόσοι ήταν σε θέση να δουλεψουν και να εγκαταστήσουν Linux 10 χρόνια πριν?? Ίσως σε άλλα 10 χρόνια το Linux γίνει το πιο όμορφο και ευχρηστο λειτουργικό που υπάρχει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 εχτες εμαθα και κατι καινουριο. εχετε ακουσει για την επιδοτηση υπολογιστων στουσ φοιτητες φανταζομαι. δεν ηξερα οτι εκτοσ απο windows ειναι υποχρεωτικο και το office. μετα μιλαμε για linux. αυτα ταιζουν τουσ νεους σημερα αυτα τρωνε. Λάθος κάνεις.. Πήρε η φίλη μου την προηγούμενη εβδομάδα με openoffice (-100€) Έχω την αμυδρή εντύπωση οτι μπορείς να πάρεις και με λίνουξ.. αλλα δεν το έψαξα tbh. Κατα τα άλλα θα συμφωνήσω στα ΠΑΝΤΑ με τον απο πάνω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
avpap75 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Για Παιχνίδια = PS3 ή ΧΒΟΧ 360 ή Wii Για ταινίες, μουσική, = Network Media Players όπως το Egreat EM-31B http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801714. Δείτε το και διαβάστε τα Forum και πείτε μου. Εγώ έσκασα 1500 ευρώ για HTPC και τώρα το πουλάω! Οπότε τι μένει για το PC; Ιντερνετ, Εφαρμογές γραφείου, Messengers, Εγγραφή - αποθήκευση, εκτύπωση και βέβαια επικοινωνία με Μp3 players κ.λ.π. Πράγματα που το Linux τα κάνει απλά τέλεια, με ασφάλεια και βέβαια ακόμα και με ένα πεπαλαιωμένο Laptop. Εγώ λοιπόν κάθομαι και απολαμβάνω το Dell XPS M1330 μου με Ubuntu Intrepid και βέβαια με τούμπανο εφέ και κάνει πραγματικά τα πάντα. Διαβάζει το Creative Zen MP3 μέσω Amarok τέλεια, κάρτες SD, MMC, εξωτερικά USB Flash και αν υπάρχει και κάτι που το θεωρώ απαραίτητο και δεν παίζει στο Linux (τίποτα μέχρι τώρα) υπάρχει το Wine.Έχω ήδη κάνει update Ubuntu 7.10 σε 8.04 και τώρα 8.10 χωρίς να κάνω format στο σκληρό παρακαλώ. Υ.Γ. Είμαι χρήστης Linux λιγότερο από ένα χρόνο παρακαλώ. Και η γυναίκα έχει μάθει και κάνει τα πάντα απ'το Laptop μου σε λιγότερο από μήνα....Οπότε τα σχόλια δικά σας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mayrozjack Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Για Παιχνίδια = PS3 ή ΧΒΟΧ 360 ή WiiΓια ταινίες, μουσική, = Network Media Players όπως το Egreat EM-31B http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801714. Δείτε το και διαβάστε τα Forum και πείτε μου. Εγώ έσκασα 1500 ευρώ για HTPC και τώρα το πουλάω! Οπότε τι μένει για το PC; Ιντερνετ, Εφαρμογές γραφείου, Messengers, Εγγραφή - αποθήκευση, εκτύπωση και βέβαια επικοινωνία με Μp3 players κ.λ.π. Πράγματα που το Linux τα κάνει απλά τέλεια, με ασφάλεια και βέβαια ακόμα και με ένα πεπαλαιωμένο Laptop. Εγώ λοιπόν κάθομαι και απολαμβάνω το Dell XPS M1330 μου με Ubuntu Intrepid και βέβαια με τούμπανο εφέ και κάνει πραγματικά τα πάντα. Διαβάζει το Creative Zen MP3 μέσω Amarok τέλεια, κάρτες SD, MMC, εξωτερικά USB Flash και αν υπάρχει και κάτι που το θεωρώ απαραίτητο και δεν παίζει στο Linux (τίποτα μέχρι τώρα) υπάρχει το Wine.Έχω ήδη κάνει update Ubuntu 7.10 σε 8.04 και τώρα 8.10 χωρίς να κάνω format στο σκληρό παρακαλώ. Υ.Γ. Είμαι χρήστης Linux λιγότερο από ένα χρόνο παρακαλώ. Και η γυναίκα έχει μάθει και κάνει τα πάντα απ'το Laptop μου σε λιγότερο από μήνα....Οπότε τα σχόλια δικά σας! Έτσι όμως χρειάζεσαι 250 διαφορετικές συσκευες. Μία για παιχνίδια, μια για μουσική........και μπλα, μπλα.... Δεν διαφωνώ με τη λογική σου, απλά θέλω να τονίσω ότι το 90% των χρηστών Η/Υ σήμερα θέλουν να κάνουν τα πάντα με τον υπολογιστή τους... Όσο για το άλλο θέμα, πιστεύω ότι με τον καιρό θα αναγκαστείς να μπείς σε πιο βαθιά νερα... Αν πάλι δεν συμβεί αυτό σημαίνει οτι χρησιμοποιείς πολύ μικρό ποσοστό των δυνατοτήτων αυτού του λειτουργικού, επομένως το "αδικείς"... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 δεν ειναι μονο οτι θελουν να κανουν τα παντα με τον υπολογιστη τους , ειναι οτι δεν υπαρχουν χρηματα για αγορες. εκτος και οι περισσοτεροι εχετε οικονομικη ανεση, εμενα τα 250€ ειναι παρα πολλα χρηματα και θα με εβγαζαν απο το μηνιαιο budget αν επρεπε να τα πληρωσω. Τωρα αν καποιος τα χει ας τα αγορασει αλλα μπορει να κανει και χωρις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
avpap75 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Έτσι όμως χρειάζεσαι 250 διαφορετικές συσκευες. Μία για παιχνίδια, μια για μουσική........και μπλα, μπλα.... Δεν διαφωνώ με τη λογική σου, απλά θέλω να τονίσω ότι το 90% των χρηστών Η/Υ σήμερα θέλουν να κάνουν τα πάντα με τον υπολογιστή τους... Όσο για το άλλο θέμα, πιστεύω ότι με τον καιρό θα αναγκαστείς να μπείς σε πιο βαθιά νερα... Αν πάλι δεν συμβεί αυτό σημαίνει οτι χρησιμοποιείς πολύ μικρό ποσοστό των δυνατοτήτων αυτού του λειτουργικού, επομένως το "αδικείς"... 250 και βέβαια όχι..απλά με 3 συσκευές πολύ μικρές σε διαστάσεις και με λιγότερο ρεύμα και θόρυβο κάνεις τα πάντα. Συμφωνώ για το δεύτερο, θα ήθελα να είχα τον χρόνο να ..παίξω με arch ή debian και να το φέρω στα μέτρα μου αλλά δυστυχώς δεν τον έχω και η κοινότητα του Ubuntu με βοηθάει πάρα πολύ στο να λύνω τα όποια προβλήματα σε χρόνο ντε-ντε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 η επιδότηση (πήραμε στον αδερφό μου λαπτοπ) απαιτεί να συμπεριλαμβάνεται λειτουργικό σύστημα και σουίτα γραφείου, γενικά. Το ποιά, είναι δικό σου θέμα εφόσον το στηρίζει το κατάστημα (εμείς ubuntu/oo.org) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
st2 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 δεν εχω κοιταξει στο νετ αλλα στα μαγαζια εξω που κανω βολτες μονο μια φορα εχω δει ενα πακετο ubuntu σε κανενα αλλο καταστημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
avpap75 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 δεν ειναι μονο οτι θελουν να κανουν τα παντα με τον υπολογιστη τους , ειναι οτι δεν υπαρχουν χρηματα για αγορες. εκτος και οι περισσοτεροι εχετε οικονομικη ανεση, εμενα τα 250€ ειναι παρα πολλα χρηματα και θα με εβγαζαν απο το μηνιαιο budget αν επρεπε να τα πληρωσω. Τωρα αν καποιος τα χει ας τα αγορασει αλλα μπορει να κανει και χωρις Λίγοι τελικά είναι αυτοί οι χρήστες που αναφέρεις, ιδιαίτερα οι φοιτητές. Εξάλλου μια καλή κάρτα γραφικών κάνει όσο το XBOX και όμως κάποιοι επιλέγουν το PC Gaming. Εγώ παραπάνω ανέφερα μια Ultimate λύση ψυχαγωγίας με λιγότερο από 1000 ευρώ. Τώρα και βέβαια όποιος έχει τα παίρνει με μία αλλά όποιος δεν έχει μπορεί να παίρνει τις συσκευούλες μια - μια. Και μην ξεχνάμε πώς πολύ κόσμος πλήρωνε για καιρό τα Vista 300 ευρώ και βάλε!! Όσο δηλαδή ένα PS3!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μπλεκ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Ότι γράφει,δεν ξεγράφει themisgr σχετικά με το μονίμως παράνομος,υπάρχουν free/open source προγράμματα και για Windows δεν χρειάζεται να έχεις σπασμένα(GIMP,Open Office,Ashamboo Burning,VLC,Firefox,Handbrake κ.α).Για τα άλλα δεν έχω να πω κάτι, εννοείται όπως του αρέσει του καθένα και όπως τον βολεύει. μη ξεχναμε και το blender ,φαινεται πολυ ενδιαφερον και μαλλον θα γινει απο τους καλυτερους διαφημιστες σε εισαγωγικα του opensource. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mayrozjack Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Είναι ΤΟ (το ξαναλέω: "ΤΟ") GNU/Linux, γιατί είναι ΤΟ λειτουργικό σύστημα. ΤΑ Windows, είναι ΤΑ γιατί είναι πληθυντικός... Δεν στέκει το επιχείρημα με τις διανομές, γιατι ο πυρήνας (ΤΟ Linux δηλαδή) είναι κοινός σε όλες. (Γραφω αυτό το μηνυμα ως απάντηση σε καποιο προηγούμενο post, αλλα δεν το βρίσκω τωρα...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Είναι ΤΟ (το ξαναλέω: "ΤΟ") GNU/Linux, γιατί είναι ΤΟ λειτουργικό σύστημα. ΤΑ Windows, είναι ΤΑ γιατί είναι πληθυντικός... Γιατί είναι πληθυντικός; Trademark είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.