DIMITRISG Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Το χω ξαναπει αυτο: Στην ομιλια του R.Stallman στο τελος, αφου τα ειχε πει περι opensource κλπ, οι ακροατες εθεταν ερωτησεις. εγω τον ρωτησα αν θα πρεπει μεταξυ άλλων να πουμε και για την τεχνολογικη ανωτερωτητα του gnu/linux σε σχεση με τα windows και μου απαντησε : Δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι η ελευθερια (opensource) κανει να προχωρησει την τεχνολογία, είναι πιθανό, αλλά αυτο που θέλω να πω ειναι οτι τα ανθρωπινα δικαιωματα (για να υπαρχουν)δεν χρειαζονται την τεχνολογια . Διότι τα τεχνολογικα επιτευγματα ειναι δευτερευον και τα ανθρωπινα δικαιωματα πρωτευον. Παραθετω και το video, κριμα που δε με δειχνει και δεν ειχα και μικροφωνο αλλα δεν πειραζει. Ειναι στο τελος της ομιλιας και ο Σταλμαν δεν ηθελε να απαντησει σε αλλη ερωτηση αλλα επεμεινα!! ηταν και νευριασμενος αλλα για χαρη μου εισεπραξε το χειροκροτημα στο τελος της ομιλιας !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι η ελευθερια (opensource) κανει να προχωρησει την τεχνολογία, είναι πιθανό, αλλά αυτο που θέλω να πω ειναι οτι τα ανθρωπινα δικαιωματα (για να υπαρχουν)δεν χρειαζονται την τεχνολογια . Διότι τα τεχνολογικα επιτευγματα ειναι δευτερευον και τα ανθρωπινα δικαιωματα πρωτευον. Δε μπορεί παρά να συμφωνήσει κάποιος ότι έτσι πρέπει να είναι. Από την άλλη πόσοι από μας θα κάναμε πράγματι σημαντικές παραχωρήσεις σε κάτι που μας ενδιαφέρει, για χάρη μιας ιδεολογίας που υπεράσπιζε μεν κάποια ανθρώπινα δικαιώματά, από τα οποία όμως δε βλέπαμε άμεσα πρακτικά οφέλη; Δυστυχώς λίγοι ιδεαλιστές, όπως ο Stallman. Από μια άλλη συζήτηση: Αντιθέτως πιστεύω πως χρησιμοποιείται αποκλειστικά ελεύθερο λογισμικό σαν ιδεολογία και όχι για λόγους ευχρηστίας. Αν αυτή τη στιγμή ως δια μαγείας αντιστρέφονταν τα πράγματα και τα Windows ήταν το ελεύθερο/ανοικτό λογισμικό ενώ το Linux ήταν το κλειστό της Microsoft, εγώ και νομίζω οι περισσότεροι συνειδητοποιημένοι χρήστες Linux θα επιλέγαμε και πάλι Linux. Βέβαια πιστεύω 100% ότι το σημαντικότερο μέρος των χαρακτηριστικών που εκτιμάμε στο Linux μπορούν να υπάρξουν μόνο ως αποτέλεσμα ανοικτής ανάπτυξης, και ότι σημαντικό μέρος των μειονεκτημάτων των Windows καλλιεργούνται αναπόφευκτα σε ένα κλειστό, εμπορευματικό, προϊόν, οπότε είναι μάλλον ανούσια η υπόθεση, απλά τη χρησιμοποιώ σαν σχήμα -μια στιγμιαία τέλεια αναστροφή της τοποθέτησης των δύο λειτουργικών όπως είναι σήμερα (με ό,τι τα συνοδεύει, εφαρμογές, κλπ) στον άξονα Free - Proprietary- για να καταλάβω αν υπηρετούμε μια ιδεολογία από ιδεαλισμό ή φανατισμό, ανεξάρτητα αν μας υπηρετεί άμεσα, ή αν απλά την υπηρετούμε από καθαρό συμφέρον, όσο μας υπηρετεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kriti Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 ο μονος τροπος να γινουν καλυτερα τα win και χειροτερο το linux ειναι να βαλουν οι 95% linux γι' αυτο μην το κανετε .τωρα που βολευτηκα με το ubuntu μην μου την χαλασετε, δεν εχω και γνωσεις να ξαναρχισω να παλευω τα win:-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 καλά, η λογική "το δημοφιλέστερο είναι αναγκαστικά το χειρότερο" είναι μεγάλη χαζομάρα πιστεύω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrismfz Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 OTAN ΛΕΩ ΑΠΛΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΝΝΟΩ ΧΡΗΣΤΕΣ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ. Δεν ειμαι ουτε προγραμματιστης ,ουτε ομως και σαν την κυρια Μαρια. Ειμαι ενας ''απλος χρηστης'' που θελω να εχω ενα λειτουργικο για να κανω edit τις ταινιες μου,να ακουω την μουσικη μου,να παιζω παιχνιδια κ.τ.λ. Για μενα το computer ειναι χομπι . Δεν βγαζω λεφτα απο αυτο και ουτε προκειται να κατσω να ασχοληθω ωρες ατελειωτες για να μαθω να γραφω κωδικες. Ο ''απλος χρηστης'' ξερει να κανει φορματ και 2-3 αλλα χρησιμα πραγματα. Δεν γουσταρει να κατσει ατελειωτες ωρες και να χασει χρονο για να μαθει ενα λειτουργικο. Σαν να μπερδευτικες λίγο.. Πολυ ΜΑ πολυ θέλω να δω τον "απλο" χρήστη να κάνει editing ενα video.. Ή να δω εναν ΑΠΛΟ χρήστη να κάνει φορματ.. Πλάκα θα έχει... Το "κάνω φορματ-εγκατάσταση-βάζω οδηγους - νερο - μερο - περο" είναι -συνήθως- ενας POWER user... Γράφεις κώδικα? Είσαι programmer... Έχεις ή συντηρείς δίκτυα, web servers, και το γενικοτερο μπερδεμα των daemons/services ? Εισαι administrator. Απλος χρήστης.. Και πες μου οτι κάνω λαθός τοτε πανε να ανοίξεις κανενα βιβλιο.. Απλος χρηστης: Ο x y z καθηγητής βιολογίας / χημείας που θα σερφάρει στο ιντερνετ για να βρει καποια πηγη / πληροφορία για κάτι που ψάχνει. Απλος χρήστης: Ο οποιοσδήποτε πχ διευθυντης μιας άσχετης εταιρίας με υπολογιστες, πχ ενος εργοστασίου που θα κάτσει να διαβάσει τα email του, άντε να μπει και κανενα youtube επειδη έχει αναδουλείες. Απλος χρήστης: Ο μηχανικός στο ταδε συνεργείο αυτοκινήτων που εκτυπώνει με υπολογιστή κάρτες καυσαερίων. Αυτοι είναι απλοι χρήστες. Για ρώτα τον μηχανικο αν κάνει φορματ ή merge καμια ταινια με υποτιτλους μαζι... Αυτός είναι ο απλος χρήστης ? Οχι ? Τότε τι είναι ? Και ποιος είναι ο power user ? και πάμε στο κάλο κομματι... Στον απλό χρήστη σαν τους παραπάνω που δεν ξέρουν πραγματικα τίποτα: Με το λινουξ θα κάνουν τη δουλεια τους ? Θα σερφάρουν χωρίς προβλημα? Ναι. Μπορείς να εκτυπώσεις στο Λινουξ ? Ναι. Θα βλέπουν τα email τους ? Ναι. Και μην αρχίσεις πάλι τα ιδια στυλ: Αααν δεν τους τα δείξει καποιος στους "απλους χρήστες" πως δουλεύει το λίνουξ, δεν θα ξέρουν τιποτα... Στήσε windows σε έναν μηχανικο, βάλε τους drivers και τον εκτυπωτή και φύγε. Να δω αν καταφέρει να σταυρώσει εκτύπωση ποτε.... Επειδή πολλοί έχουμε φάει τις άπειρες ώρες μπροστά σε windows και μας φαίνονται ολα μα ολα αυτονόητα δεν σημαίνει οτι είναι και ολοι οι υπόλοιποι έτσι... Χαλαρωσε. Αν σε βάλω μέσα σε ελικόπτερο και σου πω παμε μια βόλτα δεν θα ξέρεις ουτε καν πως ξεκινάει... Δηλαδη γεννηθήκανε οι απλοί χρήστες με εμφυτευμένες γνώσεις windows και όχι λινουξ ? Και ειδικα και video editing... Μην ακούσω τίποτα για θέματα του στυλ "ναι ομως στο λινουξ δεν θα βλέπω το τάδε usb device μου που μου κάνει μασαζ στις πατούσες" γιατι για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δεν μπορεί να βρεθέι απο hal mal και kernel είναι υπεύθυνες οι ιδιες οι ΕΤΑΙΡΙΕΣ που δεν βγάζουν drivers για το λινουξ.... Αντε γιατι τα σκισαμε εδω μέσα... Στο κατω κατω μη ξεχνάς οτι υπάρχουν τομείς που το λινουξ απλα δεν πιάνεται... Αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι δεν δουλευει καλα και στο θέμα του desktop. Γαλλια, Κινα, Ινδια ηδη το χουν "γυρίσει" σε λινουξ σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (Γαλλια νομίζω μόνο στην αστυνομία). Αυτοι που το χρησιμοποιούν σε αυτες τις δημόσιες υπηρεσίες είναι προγραμματιστές ή απλοι χρήστες? Θες να συνεχίσω? Επειδή το χω ψιλοκάνει πάμε σε ένα τελευταίο θέμα που τα Windoz μ@μ@νε... Για κάνε φορματ και πήγαινε ΑΓΟΡΑΣΕ (ναι καλα ακουσες, αγορασε) κανονικά και οχι απο warez morez torrez την έκδοση των vista που χρησιμοποιείς τώρα -λογικα ultimate- πήγαινε αγόρασε το office, πηγαινε αγόρασε το Nero, το καθε είδους antivirus / antispyware /antianything που έχεις, πήγαινε αγόρασε και τα προγράμματα για video editing που χρησιμοποιείς και πες μου το κοστολόγιο... Τι κρίμα που σε κάποια διανομή οπως ubuntu, mandriva και αλλες ΟΛΑ αυτα είναι κανονικα και με το νομο δωρεάν. Και για οτι θες να κάνεις, υπάρχει και αντιστοιχο θέμα στο Wiki με όλα τα προγράμματα για ολες τις δουλείες -δωρεάν- σε λίστα ετοιμα να τα χρησιμοποιήσεις... btw, δεν υποστηρίζω το λινουξ (ασχετα που το παρατράβηξα), υποστηρίζω την μέριδα των απλών χρηστών που πρέπει να μάθουν video editing και OS installation για να μπορούν να λέγονται απλοι χρήστες... τύφλα να έχουν οι power & advanced users.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
st2 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 παιδες μην σκατε υπαρχει η πραγματικοτητα που αλλοι την δεχονται και αλλοι οχι υπηρχαν τα Μ$ 98 που πολλοι απο μας ειχαν την πρωτη επαφη μετα τα χπ που οι περισσοτεροι τα χρησιμοποιησαν ολοι ειχαν ακουσει για ενα μακρινο γαλαξια που λεγοταν λινουξ και οταν εφτασε στην ελλαδα το διαστημοπλοιο που λεγοταν αδσλ ολο και περισσοτεροι κανουν το ταξιδι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
themisgr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 θα ηθελα να προσθεσω κι εγω την αποψη μου στο επιμαχο θεμα. ασχολουμαι με υπολογιστες πολλα χρονια. απο πριν εμφανιστουν τα windows. δεν ειμαι μικρος αλλωστε, αλλα θεωρω τον εαυτο μου πιο πανω απο μετριο. αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω ubuntu και μονο κι αυτο γιατι κουραστικα απο τισ μπλε οθονες των svista και να ειμαι διαρκως παρανομος για προγραμματα που χρειαζομαι. δοκιμασα πολλς διανομες δεν αντιμετωπισα ποτε μα ποτε κανενα προβλημα. ολα λειτουργουν τελεια. οποτε χρειαστικα βοηθεια επαιρνα παντα προθυμα πολλεσ απαντησεις. ευχαριστω ολη τη κοινοτητα. αποτελεσμα. κανω τα παντα δωρεαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 μη βιαζεσαι να απαρνηθεις τα windows, κατσε να δεις τα 7, απ οτι λενε θα ειναι σαν το linux ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
st2 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 ρε παιδια τοσο πολυ ανησυχησατε με τα παραθυρα 7 τα αναφερετε συνεχεια και δεν εχουν βγει ακομα δλδ τι θα γινει οταν βγουν αραξτε στον γαλαξια μας και αφηστε τους και οι υπολοιποι αν δεν θελετε να ερθετε μην ασχολειστε το μετανιωσα που το εγραψα φοβαμαι οτι θα αρχισει παλι το ιδιο καλαμπουρι που μολις κλειδωθηκε σβηστε το Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Ότι γράφει,δεν ξεγράφει themisgr σχετικά με το μονίμως παράνομος,υπάρχουν free/open source προγράμματα και για Windows δεν χρειάζεται να έχεις σπασμένα(GIMP,Open Office,Ashamboo Burning,VLC,Firefox,Handbrake κ.α).Για τα άλλα δεν έχω να πω κάτι, εννοείται όπως του αρέσει του καθένα και όπως τον βολεύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Ξέρετε τι μου κάνει εντύπωση; ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ λένε γι αυτές τις τρισκατάρατες μπλέ οθόνες... Ασχολούμαι αισίως με τους υπολογιστές απο εποχής msdos6 και λίγο πρίν.. Μετά με norton commander.. Mετά με 3.1.. απο κεί και πέρα έχω δοκιμάσει όλα τα win λειτουργικά και μόνο κάποιες live εκδόσεις λίνουξ. ΜΙΑ Ή ΔΥΟ φορές σε όλα αυτά χρόνια κάνοντας τα πάνδεινα και δοκιμάζοντας τα πάντα πήρα μπλέ οθόνη! ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω τι ψύχωση είναι αυτή με τις μπλέ οθόνες που λένε όλοι και επίσης δεν ξέρω τι κάνω λάθος (η μήπως σωστά) και δεν αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα.. Αυτό σαν ontopic/offtopic σχόλιο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 μήπως έχεις οθόνη απο την εποχή dos ; αυτές ήταν ή πράσινες ή μαύρες. . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Κακά τα ψέματα τα windows έφεραν τον πολύ κόσμο (και εμένα) σε επαφή με τους υπολογιστές. Μας επιβλήθηκαν όμως παιδιά. θέλαμε δε θέλαμε έτσι θα ήταν. Άν όταν αγοράζαμε το πρώτο μηχάνημα μας ρώταγαν τί θέλετε να έχει windows ή linux το αποτέλεσμα δεν θα ήταν βέβαια υπέρ του linux αλλα ο κόσμος θα ένοιωθε ότι υπάρχει και κάτι άλλο πέρα απο το μονοπώλιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
themisgr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 εχτες εμαθα και κατι καινουριο. εχετε ακουσει για την επιδοτηση υπολογιστων στουσ φοιτητες φανταζομαι. δεν ηξερα οτι εκτοσ απο windows ειναι υποχρεωτικο και το office. μετα μιλαμε για linux. αυτα ταιζουν τουσ νεους σημερα αυτα τρωνε. -----Προστέθηκε 12/11/2008 στις 12 : 51 : 51----- Ότι γράφει,δεν ξεγράφει themisgr σχετικά με το μονίμως παράνομος,υπάρχουν free/open source προγράμματα και για Windows δεν χρειάζεται να έχεις σπασμένα(GIMP,Open Office,Ashamboo Burning,VLC,Firefox,Handbrake κ.α).Για τα άλλα δεν έχω να πω κάτι, εννοείται όπως του αρέσει του καθένα και όπως τον βολεύει. σωστα. λειτουργικο ομως?????? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoramix222000 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 εχτες εμαθα και κατι καινουριο. εχετε ακουσει για την επιδοτηση υπολογιστων στουσ φοιτητες φανταζομαι. δεν ηξερα οτι εκτοσ απο windows ειναι υποχρεωτικο και το office. μετα μιλαμε για linux. αυτα ταιζουν τουσ νεους σημερα αυτα τρωνε. -----Προστέθηκε 12/11/2008 στις 12 : 51 : 51----- σωστα. λειτουργικο ομως?????? Πρέπει να κάνεις λάθος, αν θες βάζεις openoffice ή office! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.