Προς το περιεχόμενο

Τα linux δεν κανουν για τους απλους χρηστες

Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Και γιατί το 95% του πλανήτη χρησιμοποιήει βενζινοκινιτήρες, δεν σημαίνει αυτό ότι οι βενζινολινητήρες είναι οι αποδοτικότεροι, υπάρχουν τόσες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας! Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχεί ενημέρωση!

Θα ηθελες. Σχεδον σε ολη την υπολοιπη Ευρωπη οι πετρελαιοκινητηρες(50% πιο οικονομικοι απο τους βενζινοκινητηρες και με μεγαλυτερη ροπη ,ειδικα στις χαμηλες στροφες) ειναι περισσοτεροι απο τους βενζινοκινητηρες.

Μην κρινετε απο την μπανανια μας που δεν μας επιτρεπουν σε Αθηνα και Θεσσαλονικη να εχουμε diesel.

Οσον αφορα τον ''απλο χρηστη'' που ανεφερα στο τοπικ μου ,δεν εννοω την κυρια Μαρια που ειναι 50 ετων και ξερει μονο να ανοιγει τον υπολογιστη και να παιζει πασιετζα. Η αδερφη μου ειναι παντελως ασχετη και δεν ηξερε πραγματικα πως να εγκαταστησει το usb μοντεμ στο laptop της.(εχει svista). Η κυρια Μαρια που ειναι 50 ετων δεν θα ξερει να εγκαταστησει ουτε τα windows vista ουτε τα ubuntu.

Ειτε βαλεις windows,ειτε linux ,αν εισαι ασχετος δεν προκειται να χρησιμοποιησεις το λειτουργικο σωστα. Μαλιστα πολλοι θα δυσκολευτουν παραπανω με τα vista απ'οτι με τα ubuntu

OTAN ΛΕΩ ΑΠΛΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΝΝΟΩ ΧΡΗΣΤΕΣ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ. Δεν ειμαι ουτε προγραμματιστης ,ουτε ομως και σαν την κυρια Μαρια. Ειμαι ενας ''απλος χρηστης'' που θελω να εχω ενα λειτουργικο για να κανω edit τις ταινιες μου,να ακουω την μουσικη μου,να παιζω παιχνιδια κ.τ.λ. Για μενα το computer ειναι χομπι . Δεν βγαζω λεφτα απο αυτο και ουτε προκειται να κατσω να ασχοληθω ωρες ατελειωτες για να μαθω να γραφω κωδικες. Ο ''απλος χρηστης'' ξερει να κανει φορματ και 2-3 αλλα χρησιμα πραγματα. Δεν γουσταρει να κατσει ατελειωτες ωρες και να χασει χρονο για να μαθει ενα λειτουργικο.

Σιγα μην κατσω να κανω πατεντες για να παιζω παιχνιδια στο linux.

linux βαζει ο προγραμματιστης ή αυτος που ειναι ανησυχος και θελει να ψαχνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ηθελες. Σχεδον σε ολη την υπολοιπη Ευρωπη οι πετρελαιοκινητηρες(50% πιο οικονομικοι απο τους βενζινοκινητηρες και με μεγαλυτερη ροπη ,ειδικα στις χαμηλες στροφες) ειναι περισσοτεροι απο τους βενζινοκινητηρες.

Μην κρινετε απο την μπανανια μας που δεν μας επιτρεπουν σε Αθηνα και Θεσσαλονικη να εχουμε diesel.

Είτε Diesel, είτε Otto, ο βαθμός απόδοσης παραμένει τραγικά χαμηλός ;-)

OTAN ΛΕΩ ΑΠΛΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΝΝΟΩ ΧΡΗΣΤΕΣ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ.

Μάλιστα. Άρα καταλήγουμε στο ότι ο «απλός χρήστης» είναι αυτό που ορίζει ο καθένας γενικεύοντας τις δικές του προσλαμβάνουσες παραστάσεις και άρα είναι ένα μέγεθος παντελώς ακατάλληλο για χρήση ως βάση σύγκρισης. Επομένως, για την οικονομία της συζήτησης, ξαναλέω:

Ο απλός χρήστης δεν υπάρχει.

Καθολου χαμηλος δεν παραμενει ο βαθμος αποδοσης. Η καλυτερη μορφη ενεργειας αυτη την στιγμη ειναι το υδρογονο,αλλα θα κανουμε αρκετο καιρο να την δουμε ,γιατι οι κινητηρες αυτοι ειναι πανακριβοι.

Μάλιστα. Άρα καταλήγουμε στο ότι ο «απλός χρήστης» είναι αυτό που ορίζει ο καθένας γενικεύοντας τις δικές του προσλαμβάνουσες παραστάσεις και άρα είναι ένα μέγεθος παντελώς ακατάλληλο για χρήση ως βάση σύγκρισης. Επομένως, για την οικονομία της συζήτησης, ξαναλέω

Φυσικα και τον απλο χρηστη τον οριζει ο καθενας. Ο ''απλος χρηστης'' δεν ειναι μαθηματικη εξισωση. Την αποψη μου λεω.

Μάλλον απλός χρήστης=gamer γιατί όλα τα άλλα τα κάνεις και σε linux. Ειδικά στο ubuntu που είχες βάλει, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Θες να τρέξεις ένα βιντεάκι? Ανοίγεις τον video player και σου βρίσκει αμέσως τους codecs.

Μάλλον απλός χρήστης=gamer γιατί όλα τα άλλα τα κάνεις και σε linux. Ειδικά στο ubuntu που είχες βάλει, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Θες να τρέξεις ένα βιντεάκι? Ανοίγεις τον video player και σου βρίσκει αμέσως τους codecs.

Αν και δεν συμφωνω με αυτο που λες και παλι ο απλος χρηστης ειναι ΚΑΙ gamer. Μπορει να μην κανει μονο αυτο. Δηλαδη ρε παιδια θα εχω ενα λειτουργικο για να games και ενα αλλο για τα υπολοιπα?:cry:

Σας φαινεται λογικο?

Οπως και φιλαρακι μου που εχει mac. Εχει εγκαταστησει και τα windows για τα games... EΛΕΟΣ. Παιρνεις εναν υπολογιστη που θεωρητικα εχει το καλυτερο λειτουργικο και βαζεις και αλλο.....

1)εγκατασταση τα windows xp ναι αλλα θελω ιντερνετ δημιουργια νεας συνδεσης (σε dial up)η εγκατασταση απο cd drivers για το μοντεμ σε adsl

2)ανοιγμα για πρωτη φορα internet explorer θελει ρυθμιση

3)θελω να γραψω ενα κειμενο εγκατασταση ms office(σπασμενο γιατι τα φραγκα πηγαν στην αγορα του μηχανηματος)

4)θελω και e-mail ανοιγμα outlook μου ζηταει διακομιστη εισερχομενων εξερχομενων τι ειναι αυτα?εμενα μου εδωσαν ονομα χρηστη και κωδικο ψαξιμο στο ιντερνετ να βρω τι θα βαλω και τωρα ειμαι ετοιμος η μηπως οχι

μπούρδες)μα υπαρχουν και ιοι πρεπει να βαλω και antivirus το εβαλα

δεν φτανει πρεπει να βαλω και firewall το εβαλα

δεν φτανει πρεπει να βαλω και antispyware το εβαλα

θελω να κατεβαζω torrent να εγκαταστησω και εναν torrent manager

θελω.........

νομιζω οτι ολοι μας τα εχουμε περασει αυτα εδω μεσα γι'αυτο και τωρα ειμαστε στο LINUX

1)Πλέον το 90+% έχουν router,το τελευταίο OS της MS είναι τα Vista,μετά την εγκατάστασή τους έχεις internet,δεν κάνεις τίποτα απο αυτά που λες.Αλλά απο την άλλη θέλω να μου πεις και τον τρόπο εγκατάστασης usb modem σε linux να γελάσουμε ,όχι τίποτα άλλο,απλά να συγκρίνουμε με αυτά που έγραψες για τα Windows.

2)Ναι θέλει phd στους Πολυσκοπικούς Εξελικτικούς Αλγόριθμους να το ρυθμίσεις.Κάνει μία ερώτηση για το phising filter του ΙΕ.Το φοβερό είναι ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει; Firefox,Opera,Safari στα Windows,εκεί με το ζόρι να ρυθμίσεις τον ΙΕ.

3)OMG,ο Ομπάμα απαγόρευσε την εγκατάσταση Open Office στα Windows,μόνο σπασμένα MS Office μπορείς να βάλεις.Να το ξέρουν οι Windows users,ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα freeware/open source προγράμματα στα Windows-μόνο σπασμένα.

4)Το Thunderbird πχ δεν ρωτάει,διαβάζει τη σκέψη.

μπούρδες)Firewall έχει το router+ενσωματωμένο,antispyware έχει ενσωματωμένο,antivirus θέλει(βέβαια και στο Linux θέλει mp3 codecs αφού δεν είναι out of the box αλλά αυτό δεν σε χαλάει).

Τέλος να έρχονται τα Windows με τόσα πολλά προγράμματα προεγκατεστημένα δεν γίνεται,υπάρχουν και νόμοι.

ps:Προτιμώ τα unix-οειδή αλλά μη γράφουμε ότι να 'ναι απλά για να την πούμε στον άλλον.

O τίτλος είναι καθαρά παραπλανητικός. Κάθε άλλη αντίληψη εκφράζει άσχετο χρήστη που έβαλε τα ubuntu για μία ημέρα και λέει ότι δοκίμασα και ξέρω τι είναι το λινουξ.

Αν και δεν συμφωνω με αυτο που λες και παλι ο απλος χρηστης ειναι ΚΑΙ gamer. Μπορει να μην κανει μονο αυτο. Δηλαδη ρε παιδια θα εχω ενα λειτουργικο για να games και ενα αλλο για τα υπολοιπα?:cry:

Εντάξει, δίκιο έχεις, κι εμένα μου την σπάνε τα δίπορτα. Προσωπικά, επειδή δεν παίζω games, βολεύομαι και με το linux. Όμως αν βάλεις και τα games στο παιχνίδι, τα windows είναι πιο ολοκληρωμένα.

κάπου στο topic αναφέρθηκε ότι η Microsoft κατέχει το 95% της αγοράς. Ποσοστό που μπορείς να πεις είναι κυρίαρχος στα λειτουργικά.......

Οπότε λόγικο είναι και να έχει τρελή υποστήριξη από τις εταιρείες σε ότι αφορα το θέμα των drivers....

Ωραία μέχρι εδώ αλλά......

Αν η Microsoft είναι τόσο σίγουρη ότι έχει την υποστήριξη του 95% τότε από αύριο ας κλειδώσει όλα τα μαϊμου Windows και Office και τότε μπορούμε να δούμε επιχειρήματα τύπου user friendly, για απλό χρήστη, παίζουν όλες οι συσκευές σωστά, παίζει games, το linux θέλει Phd για να παίξει MP3......

Αν και αυτόν τον καιρό έχω μόνο ubuntu θα έλεγα ότι αγαπώ τα windows γιατί η ενασχόληση μου με τους υπολογιστές ξεκίνησε μέσω αυτών αλλά αν από αύριο κλειδώσουν δεν έχω σκοπό να τα αγοράσω και θα παραμείνω με το ubuntu

1)Πλέον το 90+% έχουν router,το τελευταίο OS της MS είναι τα Vista

Firewall έχει το router+ενσωματωμένο,antispyware έχει ενσωματωμένο,antivirus θέλει(βέβαια και στο Linux θέλει mp3 codecs αφού δεν είναι out of the box αλλά αυτό δεν σε χαλάει).

Τέλος να έρχονται τα Windows με τόσα πολλά προγράμματα προεγκατεστημένα δεν γίνεται,υπάρχουν και νόμοι.

απλως επειδη πριν 5 χρονια εδωσα 3 βασικους μισθους για να παρω το φορητο και δουλευει μια χαρα και με το μοντεμακι μου κανω τη δουλεια μου δεν σκοπευω καθε φορα που βγαζει ο μπιλακοςςςςς <<νεο λειτουργικο>>(δινοντας αλλο ενα μισθο για να το αγορασω)να αλαζω και φορητο και router

τωρα κλαψτε τα ευρουδακια που δωσατε και ετοιμαστητε του χρονου να τα ξανασκασετε για να αγορασετε τα windows 7 ελπιζοντας οτι δεν θα χρειαστει να μετακομισετε γιατι θα αρνουνται να εγκατασταθουν στη συνοικια που μενετε

Tο Linux δεν κανει, για οποιον δεν εχει διαθεση να ασχοληθει με τον υπολογιστη του. Ουτε τα Windows κανουν για καποιον που δε θελει να ασχοληθει. Οσο μπερδεμα ειναι ισως να στησεις ενα μηχανημα με Linux, αλλο τοσο μπερδεμα ειναι να ξεβρυκολακιασεις ενα Windows pc που εχει κολλησει ιο, ή malware.

Aφηνοντας στην ακρη τον παραγοντα παιχνιδια, αν δεν εχεις τη διαθεση να ασχοληθεις, το ιδιο μανικι θα τα βρεις ολα.

απλως επειδη πριν 5 χρονια εδωσα 3 βασικους μισθους για να παρω το φορητο και δουλευει μια χαρα και με το μοντεμακι μου κανω τη δουλεια μου δεν σκοπευω καθε φορα που βγαζει ο μπιλακοςςςςς <<νεο λειτουργικο>>(δινοντας αλλο ενα μισθο για να το αγορασω)να αλαζω και φορητο και router

τωρα κλαψτε τα ευρουδακια που δωσατε και ετοιμαστητε του χρονου να τα ξανασκασετε για να αγορασετε τα windows 7 ελπιζοντας οτι δεν θα χρειαστει να μετακομισετε γιατι θα αρνουνται να εγκατασταθουν στη συνοικια που μενετε

Βλέπω δίνεις ξεκάθαρες απαντήσεις για όλες τις @@ριες που έγραψες πριν.

Πάω τώρα να κατεβάσω σπασμένα τα Office γιατί μου τέλειωσαν τα λεφτά που πήρα υπολογιστή μιας και τα Open Office είναι μόνο για Linux.Και αυτό θα γίνει μόνο εάν καταφέρω να ρυθμίσω τον Internet Explorer που ζητάει της Παναγιάς τα μάτια(πχ αν θέλω να ορίσω σαν home page το msn.com,

7 βιβλία διάβασα και ακόμα δεν ξέρω τι να του απαντήσω).

@Roronoakostas.

Για υπέροχη πρώτη επαφή με το linux, προτείνεται το linux Mint τουλάχιστον από άποψη υποστήριξης mp3, ευκολίας εγκατάστασης drivers κλπ.

με εκτίμηση

Sanji.

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2396820&postcount=6

Για σημερα το βραδι τι προτεινεις?:-)

Καθολου χαμηλος δεν παραμενει ο βαθμος αποδοσης. Η καλυτερη μορφη ενεργειας αυτη την στιγμη ειναι το υδρογονο,αλλα θα κανουμε αρκετο καιρο να την δουμε ,γιατι οι κινητηρες αυτοι ειναι πανακριβοι.

διευκρινήστε τι εννοείτε "απόδοση" και οι δυο σας να συγκρίνουμε :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...